BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Απότι διάβασα το Lexus ανακοίνωσε νέο μοντέλο νομίζω 450 H.

Αν και πιστεύω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος στις προδιαγραφές σου .
Το 30% χώμα είναι ΠΑΡΑ πολύ χώμα και αν το εννοείς κανένα από τα δύο δεν σου κάνει , αλλά και δεν αξίζει για χώμα κατά την γνώμη μου.

Πάντως όπως έχεις θέσει το δίλημμα και εγώ ψηφίζω Lexus . Γενικά δεν συμπαθώ την σειρά 5 της BMW .

Καλά ταξίδια.

Last edited:
το λεξους εχει σοβαρο προβλημα το οποιο φυσικα οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν....

το λεξους κατα βαση ειναι προσθιοκινητο και οποτε και αν ποτε χρειαστει να δοθει πισω κινηση, δινεται μεσο ηλεκτροκινητηρα , το οποιο σημαινει οτι στελνεται αποτομα μεγαλη ροπη πισω, πραγμα το οποιο κανει το αυτοκινητο μη σταθερο..... στην αγγλια τα παραπονα απο τους ιδιοκτητες ηταν εντονα και πολλοι ειναι αυτοι που δωσανε το RX 45h και πηρανε RX300...

ενα πακετο αυτο. το αλλο ειναι οτι το RX ειναι πλεον αρκετα παλιο μοντελο και συντομα αλλαζει (εγω προς facelift το βλεπω). η μπεμπα ειναι brand new και πολυ πιο ολοκληρωμενη σε σχεση με την προκατοχο της....

προσωπικα μια BMW X5 3.0D θα ηταν ανετοτατα η επιλογη μου....

Δεν υπάρχει σύγκριση διοτι το Lexus υπερέχει σ´ όλα!!!

1) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ = -580 ευρώ το χρόνο

2) ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!

3) Είναι πιό γρήγορο 7,6 έναντι 8,1 στα 100km

4) Είναι πιό οικονομικό 8,1 έναντι 10,9 λίτρα στα 100km

5) Eίναι φθηνότερο! Τις τελευταίες μέρες έριξαν τη τιμή στα 51000 στη βασική έκδοση

6) Έαν το φέρεις από Γερμανία , 3 ετών με 60000 χλμ, κάνει 25000-28000 και έχεις απαλλαγή απο τη καταβολή δασμών, τελών ταξινόμισης κλπ διότι είναι υδριβικό!

7) Στο μόνο που μειονεκτεί είναι οι πίσω χώροι για τους επιβάτες.

8) Το έχει σε χρυσαφί ο Γ. Παπανδρέου...

To Lexus το έχω οδηγήσει, και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με σπορ συμπεριφορά αθόρυβη κύλιση και καλές επιδόσεις. Μειον το "πλαστικό" εσωτερικό του.
Το Χ5 το θεωρώ ΠΑΡΑ πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει και σίγουρα το πιο ασφάλτινο από όλα τα SUV (Nαι, πιο πολυ κι απο το Cayenne).
Για την ιστορία, η δική μας επιλογή ήταν το Touareg...

Επειδή έχει τύχει να μπω και στα 2 μέσα και να τα οδηγήσω (κανένα δεν είναι δικό μου :frown:) μπορώ να πω ότι από οδηγική συμπεριφορά και μόνο το Lexus είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις παραπάνω από το X5. Συν τα θετικά που έχει, ότι δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και τα σχετικά...

Παιδες ευχαριστω,

Οπως ειπα και στο παραπανω (#19), η παραγγελια εγινε.
Την ερχομενη τριτη παραδοση.

Για την ιστορια, το RX400h, με extra, οτι μπορει να φανταστει κανεις, πηγε 60.000 (!!), μειον 11.000 το jeep, συν 25k στο χερι, και τα λοιπα σε 6 ατοκες.

Η Χ5, ξεκιναει απο 78k, και γυμνη (σε σχεση με το lexus).

Αν δεν κανω λαθος εχει ηδη εμφανιστει στα περιοδικα το καινουργιο RX που κυκλοφορει την ανοιξη.

Tελος παντων αντε καλα ταξιδια στον ιδιοκτητη.-bye-

Παιδες ευχαριστω,

Οπως ειπα και στο παραπανω (#19), η παραγγελια εγινε.
Την ερχομενη τριτη παραδοση.

Για την ιστορια, το RX400h, με extra, οτι μπορει να φανταστει κανεις, πηγε 60.000 (!!), μειον 11.000 το jeep, συν 25k στο χερι, και τα λοιπα σε 6 ατοκες.

Η Χ5, ξεκιναει απο 78k, και γυμνη (σε σχεση με το lexus).

Kαλοτάξιδο! Πιά έκδοση πήρατε με 60.000? Τη Boulevard που έκανε 68.0000 ή τη Highway Που έκανε 61.0000?

Το καινούργιο πάντως που έρχεται το 2009, εξωτερικά, δεν έχει και μεγάλες διαφορές. Λίγο το ταμπdλό είναι διαφορετικό. Η επιλογή ήτο άριστη! Το κόστος χρήσης, λόγω οικονομίας καυσίμου και τελών κυκλοφορίας, είναι αντίστοιχο μιας Mercedes C class! Eϊναι αυτοκίνητο 5 χρόνια μπροστά απο τον ανταγωνισμό.

Για την ιστορία και μόνο, μιας και έκλεισε η αγορά, μόνο το Land Cruiser θεωρώ ότι προσφέρει τα πάντα, πάντα βέβαια με το ανάλογο αντίτιμο.
To Lexus, το είχα πάνω από μήνα για δοκιμή και μου άφησε άριστες εντυπώσεις όσο για τα BMW, είναι εξελιγμένα Land Rover, μιας και ο λόγος εξαγοράς της Rover για το κομμάτι των SUV, ήταν αυτός να μπί στο παιχνίδι η BMW και μετά την ξαναπούλησε.

Kαταρχήν να είναι καλορίζικο το αυτοκίνητο και καλοτάξιδο.

Απλά Ntino χωρίς παρεξήγηση πάντα, το θέμα μάλλον ανέβηκε σε λάθος στιγμή.
Και στο γράφω πολύ φιλικά. Απλά δεν γινόταν να μη το γράψω.

Έτσι αισθάνομαι.

Ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα κρατάμε για μας όταν οι καιροί είναι περίεργοι.

Διαφωνώ 100% κ. Μανωλάκο!

Δηλαδή θα καταντήσουν οι πολίτες αυτής της χώρας να "κρύβονται";
Θα πάμε σε καταστάσεις Βραζιλίας, με συνοικίες πλουσίων με δικά τους "σύνορα" και απ' έξω τις φαβέλες;

Δικαίωμα καθενός να χειρίζεται τα χρήματά του όπως θέλει, σιγά μην θεωρηθεί και ντροπή να έχει κάποιος καλό αυτοκίνητο (πράγμα σχεδόν αυτονόητο στην Δ. Ευρώπη, μόνο εδώ είναι "πολυτέλεια" και "πρόκληση").
Εκτός αν βάλουμε και όριο τιμής στα μηχανήματα που σχολιάζουμε εντός φόρουμ....

Kαλοτάξιδο! Πιά έκδοση πήρατε με 60.000? Τη Boulevard που έκανε 68.0000 ή τη Highway Που έκανε 61.0000?

Το καινούργιο πάντως που έρχεται το 2009, εξωτερικά, δεν έχει και μεγάλες διαφορές. Λίγο το ταμπdλό είναι διαφορετικό. Η επιλογή ήτο άριστη! Το κόστος χρήσης, λόγω οικονομίας καυσίμου και τελών κυκλοφορίας, είναι αντίστοιχο μιας Mercedes C class! Eϊναι αυτοκίνητο 5 χρόνια μπροστά απο τον ανταγωνισμό.

την Boulevard

Kαταρχήν να είναι καλορίζικο το αυτοκίνητο και καλοτάξιδο.

Απλά Ntino χωρίς παρεξήγηση πάντα, το θέμα μάλλον ανέβηκε σε λάθος στιγμή.
Και στο γράφω πολύ φιλικά. Απλά δεν γινόταν να μη το γράψω.

Έτσι αισθάνομαι.

Ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα κρατάμε για μας όταν οι καιροί είναι περίεργοι.

Δεν σε παρεξηγω, σεβαστο αυτο που γραφεις.

Απλα επετρεψε μου, να μην το καταλαβαινω.

Φίλε underdog δεν είπα αυτό, προς θεού. Εννοείται πως ο καθένας αποφασίζει μόνος του για το οτιδήποτε.
Απλά είναι θέμα περισσότερο αισθητικής. Και αν θέλετε το χάσμα μάλλον δημιουργείται κάπως έτσι.

Το timing πάντα είναι σημαντικό κατά την προσωπική μου άποψη.

Αλλά εντάξει ,το έγραψα γιατί ξέρω πως ο Ντίνος δεν θα το παρεξηγήσει.

Έτσι ή αλλιώς εύχομαι ολόψυχα καλές διαδρομές. Εξάλλου η ζωή μας είναι πολύ μικρή και πρέπει να την χαιρόμαστε καθημερινά.