BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Να δώ πόσες φορές ακόμα θα πρέπει να γράψει ο άνθρωπος οτι δεν το αγόρασε αυτός...

Eϊναι αυτοκίνητο 5 χρόνια μπροστά απο τον ανταγωνισμό.

Σε τι ακριβως ειναι 5 χρονια μπροστα? Φιλος μου το εχει οδηγησει στον Καναδα (αμεσως μετα απο μια ΒMW Χ5) και μου ελεγε οτι η οδικη συμπεριφορα ειναι για τα πανηγυρια , χαλαρη αναρτηση που δεν ελεγχει σωστα τις κινησεις του αναξωματος στις στροφες κτλ.

Σε τι ακριβως ειναι 5 χρονια μπροστα? Φιλος μου το εχει οδηγησει στον Καναδα (αμεσως μετα απο μια ΒMW Χ5) και μου ελεγε οτι η οδικη συμπεριφορα ειναι για τα πανηγυρια , χαλαρη αναρτηση που δεν ελεγχει σωστα τις κινησεις του αναξωματος στις στροφες κτλ.

Eιναι 5 χρόνια μπροστά λόγω υδριβικής τεχνολογίας. Οικονομικό, αθόρυβο κλπ. Αν κοιτάξεις επίσης τις λίστες της J.D. η Lexus είναι πρώτη στις λιγότερες βλάβες, πρώτη στην ικανοποίηση των πελατών κ.αλλ

Τώρα προσωπικές γνώμες, όπως του φίλου απο Καναδά ή κάποιου που το οδήγησε, δεν ειναι και οι πιο αντικειμενικές. Υπάρχουν ειδικοί γι αυτό. Τα Lexus πάντως φυμίζονται για την άνεση (χαλαρή , μαλακή ανάρτηση) και φυσικά όχι για το χώμα. Δεν είναι για κυνήγι! Για κανένα χιονοδρομικό , για να μη βάζεις αλυσίδες, και καμμιά παραλία με λίγη άμμο... Α, και να τουμπάρει λίγο δύσκολο. ¨Ολα πλέον τα αυτοκίνητα έχουν ESP ή DSC .

Eιναι 5 χρόνια μπροστά λόγω υδριβικής τεχνολογίας. Οικονομικό, αθόρυβο κλπ. Αν κοιτάξεις επίσης τις λίστες της J.D. η Lexus είναι πρώτη στις λιγότερες βλάβες, πρώτη στην ικανοποίηση των πελατών κ.αλλα

Η υβριδικη τεχνολογια αποτελει μια απατη του μαρκετινγκ. Ενα αυτοκινητο diesel καει πολυ λιγοτερο απο ενα αντιστοιχο υβριδικο.

Μαλιστα στην Αμερικη γνωστο περιοδικο ειχε παρει ενα Jetta TDI και ενα Toyota Prius και το πρωτο ειχε βγει νικητης στην οικονομια καυσιμου σε συγκριτικη δοκιμη.

Παρομοια δοκιμη μπορεις να διαβασεις εδω οπου το Prius χανει σε οικονομια απο μια BMW 520d...

http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/used_car_reviews/article3552994.ece

Aλλο βεβαια αν στην Ελλαδα ειμαστε υπανάπτυκτοι και δεν επιτρέπονται τα diesel αυτοκινητα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Η Lexus εχει κανει επιτυχια στην Αμερικη λογω του οτι αποτελει μια φθηνοτερη εναλλακτικη στα αμαξια πολυτελειας και λογω του οτι βασιζεται στο καλο after market sales και την αξιοπιστια της Toyota. Mην τα παραλεμε κιολας ομως. Στην Ευρωπη οι πωλησεις της ειναι ακομη πολυ χαμηλα γιατι οι Ευρωπαιοι ειναι πιο απαιτητικοι καταναλωτες.

Παντως σημερα που πηγα και ειδα τα παρακατω:
Audi A6 / A4
BMW 520
C200 / E200
Lexus IS250,
το τελευταιο ειναι πολυ μπροστα... (μετα λυπης μου το λεω)

Και γινεται ακομα ποιο ελκυστικο με βαση τα παρακατω 2:
1. 6 χρονια εγγυηση
2. 50% μπροστα & 36 ατοκα την στισμη που οι λοιποι βαρανε απο 6-7% και πανω.

Αυτο που ειδα σαν μειον, ειχει τους μικροτερους χωρους απο ολα τα αλλα (επιβατων).

Δεν το οδηγησα.

Η υβριδικη τεχνολογια αποτελει μια απατη του μαρκετινγκ. Ενα αυτοκινητο diesel καει πολυ λιγοτερο απο ενα αντιστοιχο υβριδικο.

Μαλιστα στην Αμερικη γνωστο περιοδικο ειχε παρει ενα Jetta TDI και ενα Toyota Prius και το πρωτο ειχε βγει νικητης στην οικονομια καυσιμου σε συγκριτικη δοκιμη.

Aλλο βεβαια αν στην Ελλαδα ειμαστε υπανάπτυκτοι και δεν επιτρέπονται τα diesel αυτοκινητα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Η Lexus εχει κανει επιτυχια στην Αμερικη λογω του οτι αποτελει μια φθηνοτερη εναλλακτικη στα αμαξια πολυτελειας και λογω του οτι βασιζεται στο καλο after market sales και την αξιοπιστια της Toyota. Mην τα παραλεμε κιολας ομως. Στην Ευρωπη οι πωλησεις της ειναι ακομη πολυ χαμηλα γιατι οι Ευρωπαιοι ειναι πιο απαιτητικοι καταναλωτες.

1) Δείξε μου ένα 4X4, diesel έστω, που να καίει λιγότερο απο το Lexus. Να έχουν βέβαια την ίδια ιπποδύναμη! Το Lexus RX400 έχει 3600 κυβικά βενζινοκινητήρα και 1250 κυβικά ηλεκτροκινητήρα!

2)Τα diesel απαγορεύονται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω Μικροσωματιδίων και όχι λόγω των άλλων εκπομπών. Τα diesel πλέον , όντως εκπέμπουν λιγότερα co2 απο τα βενζινοκίνητα. Το πρόβλημα όμως στην Ελλάδα, λόγω καιρικών συνθηκών , ειναι τα μικροσωματίδια τα οποία είναι πολύ εγκληματικά.

3)Αν τα υδριβικά ειναι μάρκετινγκ γιατί τρέχουν και δε φθάνουν οι γερμανικές και οι αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάσουν υδριβικά? ¨Εχουν μείνει πολύ πίσω. Μη μπορώντας να πιάσουν τα όρια εκπομπών που θεσπίστηκαν πριν μερικά χρόνια, το έριξαν στο diesel, στη φθηνή λύση.

4)Τα υδριβικά είναι ακριβότερα απο τα κλασσικά γι αυτό και το κράτος δεν παίρνει τέλη κυκλοφορίας και δεν επιβάλει τέλη ταξινόμισης. Έαν είχα αυτά τα δύο , φυσικά και θα ήταν ασύμφορα.

5)Την ανοιξη έρχεται το Honda Insight το οποίο θα κάνει μεγάλο μπάμ! Με 15000 ευρώ και κάτω από 4 λίτρα στα 100!

6)Τα Lexus πουλάνε και στην Ευρώπη. Απλώς δε τα ξέρει ο περισσότερος κόσμος. Εδώ έγιναν πολύ γνωστά λόγω αυτού του SUV. Φθηνότερο , γρηγορότερο, πιο αξιόπιστο και με πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης σε σχέση με μια BMW ή Jeep.

Καλορίζικο και καλοτάξιδο να ναι του ανθρώπου.
Αλλά βρε παιδιά..σ αυτό το ύψος χρημάτων,είναι δυνατον να πάρεις κακό αυτοκίνητο;
Μιλάμε για 20.000.000 δραχμούλες..αγοράζεις αυτοκίνητο οχι κουβαδάκια...

Γενικά τα θέματα περί αυτοκινήτων μου προξενούν ένα ενδιαφέρον άσχετα αν έχω μερικές σταθερές απόψεις.

Έτσι θυμάμαι την ρήση του Κλάρκσον γι' αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα:
Είπε ο άγγλος ότι αυτά τα τετράτροχα το μόνο που κάνουν είναι να κουβαλάνε με τους τεράστιους κινητήρες τους, τον εαυτό τους!
Προφανώς λόγω του βάρους τους...
Κάτι που για μένα μάλλον έχει γίνει σταθερή άποψη.

Γενικά τα θέματα περί αυτοκινήτων μου προξενούν ένα ενδιαφέρον άσχετα αν έχω μερικές σταθερές απόψεις.

Έτσι θυμάμαι την ρήση του Κλάρκσον γι' αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα:
Είπε ο άγγλος ότι αυτά τα τετράτροχα το μόνο που κάνουν είναι να κουβαλάνε με τους τεράστιους κινητήρες τους, τον εαυτό τους!
Προφανώς λόγω του βάρους τους...
Κάτι που για μένα μάλλον έχει γίνει σταθερή άποψη.

σε αυτο συμφωνω και εγω καθε φορα που βλεπουμε μπροστα μας ενα τετοιο καθως με ρωταει η γυναικα μου τι του χρειαζεται αυτουνου τωρα αυτο το τανκς μεσα στην πολη ;;;;;;

η .. τι της χρειαζεται αυτηνης της καλοντυμενης κυρατσας αυτη η μαουνα για να παει για ψωνια;;;

δεν τα παει με τιποτα...

καλό το lexus, κύριοι, και η καλύτερη αγορά αυτή τη στιγμή σε suv (για μεταχειρισμένο από γερμανία), αλλά από servis πως πάει; Μπορεί να γλιτώνεις τα 580 από τα τέλη κυκλοφορίας αλλα εάν είναι να τα δίνεις για συντήριση (υβριδικό-νέα τεχνολογία), τότε από κόστος είσαι μια από τα ίδια. Επίσης είναι και το θέμα των ανταλακτικών. Η bmw είναι αλήθεια πως έχει πουλήσει πάρα πολύ , έχει κάνει τεράστια επιτυχία ακόμη και στην Ελλλάδα (που είναι πολύ ακριβή), δεν μπορεί κάτι θα ξέρουν αυτή που την πήρανε-κι όχ μόνο για το όνομα.

Συνάδελφοι καλησπέρα, άσχετο αλλά με απασχολεί: Πώς το κάνουν αυτό με τη φόρτιση των μπαταριών στα υβριδικά?

Φορτίζονται και από τον κινητήρα? γιατί αν είναι έτσι μόλλον σπατάλη ενέργειας είναι, παρά οικονομία.

Υπάρχει κανένα λινκ που να εξηγεί με λεπρομέρειες τον τρόπο φόρτισης?

Συγγνώμη για το εκτός θέματος

Να πω δύο-τρία πραγματάκια σε σχέση με αρκετά που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
- Τα μικροσωματίδια δεν αποτελούν πρόβλημα στα σημερινά diesel μιας και οι καταλύτες δουλεύουν πολύ καλά (μιλάμε πάντα για Euro 5). Ο μόνος λόγος να μην κυκλοφορήσουν αυτά στους δρόμους της Ελλάδος είναι η χαμηλή ποιότητα του diesel στα πρατήρια (με μερικές εξαιρέσεις).
- Τα υβριδικά 4χ4 suv των 3+ τόνων είναι ανέκδοτο το λιγότερο. Αν θέλεις να κάνεις καλό στο περιβάλλον πάρε κάτι μικρότερο/ελαφρύτερο, τόσο απλά. Τα υπόλοιπα είναι για να λες ότι έχεις υβριδικό, να μην πληρώνεις τέλη και να μπαίνεις στο δακτύλιο
- Τα υβριδικά τα σημερινά είτε έχουν μόνο μπαταρίες και τον κλασσικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε έχουν και συστήματα ανάκτησης της ενέργειας για την φόρτιση τους. Και εδώ γενάτε η πιο λογική ερώτηση...αφού η μπαταρία φορτίζεται από ηλεκτρικό ρεύμα γιατί να μην μπορώ να το βάλω στην πρίζα του σπιτιού μου το βράδυ και την επόμενη να μην ανάψει καθόλου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης για να πάω στη δουλειά μου? Γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να κοπεί η δουλειά στα βενζινάδικα και στον κύκλο του πετρελαίου. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να φορτίζουμε τα αυτοκίνητα αυτά με το ρεύμα της ΔΕΗ (λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον για την παραγόμενη ενέργεια από τους λιγνίτες στα μεγάλα εργοστάσια σε σχέση με τον μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει το όχημά μας) ή ακόμα καλύτερα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ίσως και ανανεώσιμες. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν αγοράσει υβριδικά αυτοκίνητα και έπιαναν τα χέρια τους έχουν ανεβάσει οδηγούς στο Internet για το πως το υβριδικό μπορεί να φορτιστεί με καλώδιο από οποιαδήποτε πηγή εναλλασσομένου ρεύματος.

Τελικά ποιό έχει καλύτερο βαθμό απόδοσης για το ίδιο παραγόμενο έργο?? το συμβατικό ή το υβριδικό?
Άλλο έγκυρο κριτήριο δεν μου έρχεται προς το παρόν, αλλά μπορεί κάλλιστα, επειδή δεν είμαι ειδικός, να μην έχω όλη την εικόνα...

Καλό απόγευμα
Κωνσταντίνος

Όταν οι άλλοι παράγοντες παραμένουν σταθεροί, το υβριδικό ασφαλώς, αφού μετατρέπει σε ηλεκτρική μέρος της ενέργειας που διαφορετικά θα χανόταν ως θερμότητα. Βέβαια αυτό που λέει ο Γιώργος Κυριακαράκος παραπάνω είναι απολύτως σωστό: σε ένα υβριδικό ...τεθωρακισμένο το κέρδος σε κατανάλωση εξανεμίζεται.

Νομίζω ότι υπερβάλουμε λίγο σε κάποια σημεία....

Εδώ γράφει :
http://www.autotriti.gr/auto/_NEA_M..._6_AUTO.asp?b_id=1911&t_id=1793&montelo=LEXUS

ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ (κιλά) - (ISO 9002) 2000

Από το site της Lexus στην Ελλάδα γράφει :
http://www.lexus.gr/range/rx/key-features/engine/engine-rx-hybrid.aspx

Η ευφυής υβριδική τεχνολογία της Lexus δεν παρέχει μόνο εντυπωσιακή ισχύ, αλλά κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές συγκρίσιμες με πολλά μικρότερα οχήματα. Όταν χρειάζεστε γρήγορη επιτάχυνση, ο βενζινοκινητήρας και οι ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να σας την προσφέρουν. Όταν φρενάρετε, παράγεται ηλεκτρισμός που αποθηκεύεται στη μπαταρία για μετέπειτα χρήση. Κατά την εκκίνηση και την κίνηση με μικρή ταχύτητα χρησιμοποιούνται μόνο οι ηλεκτροκινητήρες, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι σχεδόν αθόρυβο και ελεύθερο από εκπομπές - όχι μόνο CO2 αλλά και NOx και σωματιδίων.

Επίσης, εδώ υπάρχουν διάφορες χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις :
http://www.lexus.gr/range/rx/hybrid-technology/questions-and-answers/index.aspx

Το Lexus Hybrid Drive διαθέτει τεχνολογία ανακύκλωσης της ισχύος πέδησης. Η κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την πέδηση μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό και αποθηκεύεται στη μπαταρία υψηλής τάσης.
Αυτό σημαίνει ότι ανακτάται η ενέργεια που διαφορετικά θα χανόταν ως θερμότητα, πράγμα που συμβάλλει στην αποτελεσματική και υπεύθυνη οδήγηση.

Όχι, το Lexus Hybrid Drive δε χρειάζεται ποτέ εξωτερική φόρτιση. Η τεχνολογία αυτόματα επαναφορτίζει τη μπαταρία υψηλής τάσης, είτε με ανακύκλωση της ισχύος πέδησης είτε με την παραγωγή ηλεκτρισμού από τη λειτουργία του κινητήρα κατά την κίνηση του αυτοκινήτου.

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου που διαθέτει Lexus Hybrid Drive είναι μοναδική εμπειρία.
Πατήστε τέρμα το γκάζι και η Μονάδα Ελέγχου Ισχύος διαχειρίζεται τους συνδυασμένους πόρους του βενζινοκινητήρα και των ηλεκτροκινητήρων, παρέχοντας απρόσκοπτη και εξαιρετικά γρήγορη γραμμική επιτάχυνση.
Άλλες φορές - όταν φρενάρετε, για παράδειγμα - φορτίζεται η μπαταρία, χρησιμοποιώντας την κινητική ενέργεια που σε άλλα αυτοκίνητα σπαταλάται ως θερμότητα.
Όταν εκτελείτε ομαλή πορεία ή κατεβαίνετε κάποια πλαγιά, το σύστημα μπορεί να εξοικονομήσει βενζίνη σβήνοντας τον κινητήρα. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να αποφασίσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί στη μπαταρία και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για τον ηλεκτροκινητήρα.
Σε χαμηλές ταχύτητες - στην κίνηση της πόλης, για παράδειγμα - παρέχεται ισχύς αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα. Είναι σχεδόν αθόρυβος και ελεύθερος από εκπομπές - όχι μόνο CO2 αλλά και NOx και σωματίδια. Και αυτό σημαίνει ότι όλοι αναπνέουμε καθαρότερο αέρα.
Όλα αυτά γίνονται τόσο απρόσκοπτα που πιθανότατα δε θα προσέξετε καν πότε ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας.

'Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του υβριδικού συστήματος (αν είναι κρύο, συνήθως ενεργοποιείται ο κινητήρας για θέρμανση των συστημάτων λίπανσης και ψύξης), το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, οι γενικές συνθήκες οδήγησης και το φορτίο του οχήματος. Κατά την ομαλή επιτάχυνση με καλά φορτισμένη μπαταρία, τα οχήματα με Lexus Hybrid Drive φτάνουν στα περίπου 40 χλμ/ώρα μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες.
Τονίζεται ωστόσο ότι το Lexus Hybrid Drive είναι σχεδιασμένο για βέλτιστη χρήση και των δύο πηγών ισχύος, και δεν προορίζεται για λειτουργία μόνο ως ηλεκτρικό όχημα.