Eϊναι αυτοκίνητο 5 χρόνια μπροστά απο τον ανταγωνισμό.
Να δώ πόσες φορές ακόμα θα πρέπει να γράψει ο άνθρωπος οτι δεν το αγόρασε αυτός...
Σε τι ακριβως ειναι 5 χρονια μπροστα? Φιλος μου το εχει οδηγησει στον Καναδα (αμεσως μετα απο μια ΒMW Χ5) και μου ελεγε οτι η οδικη συμπεριφορα ειναι για τα πανηγυρια , χαλαρη αναρτηση που δεν ελεγχει σωστα τις κινησεις του αναξωματος στις στροφες κτλ.
Eιναι 5 χρόνια μπροστά λόγω υδριβικής τεχνολογίας. Οικονομικό, αθόρυβο κλπ. Αν κοιτάξεις επίσης τις λίστες της J.D. η Lexus είναι πρώτη στις λιγότερες βλάβες, πρώτη στην ικανοποίηση των πελατών κ.αλλα
Η υβριδικη τεχνολογια αποτελει μια απατη του μαρκετινγκ. Ενα αυτοκινητο diesel καει πολυ λιγοτερο απο ενα αντιστοιχο υβριδικο.
Μαλιστα στην Αμερικη γνωστο περιοδικο ειχε παρει ενα Jetta TDI και ενα Toyota Prius και το πρωτο ειχε βγει νικητης στην οικονομια καυσιμου σε συγκριτικη δοκιμη.
Aλλο βεβαια αν στην Ελλαδα ειμαστε υπανάπτυκτοι και δεν επιτρέπονται τα diesel αυτοκινητα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Η Lexus εχει κανει επιτυχια στην Αμερικη λογω του οτι αποτελει μια φθηνοτερη εναλλακτικη στα αμαξια πολυτελειας και λογω του οτι βασιζεται στο καλο after market sales και την αξιοπιστια της Toyota. Mην τα παραλεμε κιολας ομως. Στην Ευρωπη οι πωλησεις της ειναι ακομη πολυ χαμηλα γιατι οι Ευρωπαιοι ειναι πιο απαιτητικοι καταναλωτες.
Γενικά τα θέματα περί αυτοκινήτων μου προξενούν ένα ενδιαφέρον άσχετα αν έχω μερικές σταθερές απόψεις.
Έτσι θυμάμαι την ρήση του Κλάρκσον γι' αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα:
Είπε ο άγγλος ότι αυτά τα τετράτροχα το μόνο που κάνουν είναι να κουβαλάνε με τους τεράστιους κινητήρες τους, τον εαυτό τους!
Προφανώς λόγω του βάρους τους...
Κάτι που για μένα μάλλον έχει γίνει σταθερή άποψη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.