BNC connector

Phatt

Established Member
10 March 2011
250
Σερρες
Τι γνωμη εχετε για τους BNC connector για την μεταφορα S/PDIF; Στην Γερμανια φαινεται να τους προτιμουν.

Έχω στο dac μου και δεν τό χω μετανιώσει.
Από την άλλη έχω RCA βέβαια οπότε το 75Ω πάει περίπατο...

Τι γνωμη εχετε για τους BNC connector για την μεταφορα S/PDIF; Στην Γερμανια φαινεται να τους προτιμουν.

Αν φτιάχνεις κάτι για εσένα, καλύτερα να προτιμήσεις BNC, δεν έχεις κανένα λόγο να πας σε RCA.

Οταν λες οτι το 75Ω παει περιπατο τι εννοεις ακριβως; Τα RCA δεν δινουν 75Ω;

Εαν ηταν οντως τοσο καλο, γιατι πανακριβα μηχανηματα δεν το εχουν εργοστασιακο;

Το μονο που με ανησυχει, ειναι οτι με αυτον τον τροπο "παντρευεις" το μηχανημα με το καλωδιο...

Για να βρείς 75Ω RCA πρέπει να κάνεις τάμα στην Παναγία...
Καλά και να το βρείς... Κουβέντα να γίνεται...

Καλού κακού 1μιση μέτρο ιnterconnect να είσαι σίγουρος για τις αντανακλάσεις...

Τα rca αδυνατούν να πετύχουν 75 ωμ, εξαιτίας της γεωμετρίας του διηλεκτρικού τους. Κάποιες προσπάθειες για 75ωμ σε rca, απλά προσπαθούν!
Απεναντίας τα bnc βγαίνουν και καθαρά 75ωμα.
Εάν καταφέρεις να έχεις και από τις δύο πλευρές bnc, πετυχαίνεις την ιδανική μεταφορά ψηφιακού σήματος

Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, θα το εχω στο νου μου.

Αυτο που λες για το 1μιση μετρο καλωδιο για τις αντανακλασεις τι εννοεις;

Digital cable length (from UHF Magazine):
"When a transition is launched into the transmission line, it takes a period of time to propagate or transit to the other end. This propagation time is somewhat slower than the speed of light, usually around 2 nanoseconds per foot, but can be longer… When the transition reaches the end of the transmission line (in the DAC), a reflection can occur that propagates back to the driver in the transport. Small reflections can occur in even well matched systems. When the reflection reaches the driver, it can again be reflected back towards the DAC. This ping-pong effect can sustain itself for several bounces depending on the losses in the cable. It is not unusual to see 3 to 5 of these reflections before they finally decay away. So, how does this affect the jitter? When the first reflection comes back to the DAC, if the transition already in process at the receiver has not completed, the reflection voltage will superimpose itself on the transition voltage, causing the transition to shift in time. The DAC will sample the transition in this time-shifted state and there you have jitter. If the rise-time is 25 nanoseconds and the cable length is 3 feet, then the propagation time is about 6 nanoseconds. Once the transition has arrived at the receiver, the reflection propagates back to the driver (6 nanoseconds) and then the driver reflects this back to the receiver (6 nanoseconds) = 12 nanoseconds). So, as seen at the receiver, 12 nanoseconds after the 25 nanosecond transition started, we have a reflection superimposing on the transition. This is right about the time that the receiver will try to sample the transition, right around 0 volts DC. Not good. Now if the cable had been 1.5 metres, the reflection would have arrived 18 nanoseconds after the 25 nanosecond transition started at the receiver. This is much better because the receiver has likely already sampled the transition by this time."

Και όντως κάνει μεγάλη διαφορά...

Στην περιπτωση της μουσικης ισχυει το ιδιο για τα μακρυα καλωδια?

Γιατι μπορει ενα μακρυ καλωδιο να καθυστερει την ανακλαση του πρωτου σηματος αλλα καθως το σημα συνεχιζει να ερχεται για λεπτα ολοκληρα (ενα μουσικο κοματι) το ανακλωμενο σημα θα δημιουργησει ετσι κ αλλιος jitter, απλα η πρωτη εμφανιση του (λογω φαινομενου ανακλασης) θα παρουσιαστει ελαχιστα αργοτερα..

Η δεν εχω καταλαβει εγω κατι ?

Ωραια. Εστω λοιπον οτι θελουμε να φτιαξουμε ενα τετοιο καλωδιο. Τα βυσματα τα βρηκαμε. Το καλωδιο αυτου καθ' εαυτον τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει;

75 ωμ, κατα προτιμηση τεφλον διελεκτρικο. κοιτα για RG 179, κανονικα ειναι για χρηση στην πυρηνικη φυσικη (ΝΙΜ standard)

Στην περιπτωση της μουσικης ισχυει το ιδιο για τα μακρυα καλωδια?

Γιατι μπορει ενα μακρυ καλωδιο να καθυστερει την ανακλαση του πρωτου σηματος αλλα καθως το σημα συνεχιζει να ερχεται για λεπτα ολοκληρα (ενα μουσικο κοματι) το ανακλωμενο σημα θα δημιουργησει ετσι κ αλλιος jitter, απλα η πρωτη εμφανιση του (λογω φαινομενου ανακλασης) θα παρουσιαστει ελαχιστα αργοτερα..

Η δεν εχω καταλαβει εγω κατι ?

Για μουσική μιλάει το άρθρο. Όχι ότι και πάλι δεν μπορεί να υπάρξει jitter, η λογική του άρθρου είναι λίγο υπεραπλουστευμένη, καθώς όπως είπες δεν λαμβάνει υπόψιν του τι θα κάνει η αντανάκλαση στο επόμενο sampling...
Αλλά δουλεύει... Η βελτίωση είναι παραπάνω από μεγάλη.

75 ωμ, κατα προτιμηση τεφλον διελεκτρικο. κοιτα για RG 179, κανονικα ειναι για χρηση στην πυρηνικη φυσικη (ΝΙΜ standard)

To Belden 83264 φαίνεται να έχει πολύ καλά υλικά...
Τεφλόν διηλεκτρικό, FEP παντελονάκι, ασήμι... μου φαίνεται θα πάρω και γω να δοκιμάσω... που το βρίσκουμε είναι το θέμα... ο ποντικαράς το χει μόνο σε 30 μέτρα και βγαίνει 165 ευρώ χωρίς ΦΠΑ...

στο μπαυ υπαρχει ετοιμο, δεν ειναι τοσο ακριβο. εγω ετυχε να εχω ενα πολυ ακριβοτερο. μεγαλη ιστορια, παντως σκιζει..

Δεν γνωριζω ποιος μπορει να εχει τοσο τεχνικο καλωδιο. Ομοαξονικα τυπου rg 57-62 κτλ εχουν τα καταστηματα που εξυπηρετουν ραδιοερασιτεχνες αλλα αυτο ειναι ιδιαζουσα περιπτωση.

Ειναι γεγονος οτι τα bnc βυσματα εχουν σημαντικα καλυτερα χαρακτηριστικα απο τα rca, οπως
ιδιαιτερα χαμηλη χωρητικοτητα (κατι ιδαιτερα σημαντικο για το ψηφιακο σημα)

Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν εχει νοημα το κυνηγι των 75ohm σε βυσματα και καλωδια
ψηφιακου σηματος κυριως γιατι εσωτερικα οι συσκευες εχουν αντιστασεις στη διαδρομη του σηματος
αναλογα με τη λοξα του καθε κατασκευαστη. Δηλαδη μεγαλυτερες ή μικροτερες τιμες απο 75ohm

Last edited:
Μόλις πήρα απάντηση από Δημουλά ότι δεν...

modright σωστός... φτιάχνω το shigaclone αυτό τον καιρό, και η συζήτηση για το L-pad στην έξοδο είναι...