BNC connector

Και γω το σκέφτομαι... αλλά το τσιγγουνεύομαι... παραέχω δώσει λεφτά για δοκιμές καλωδίων τις τελευταίες μέρες...

νομιζω πως ειναι πολυ καλη αγορα, σε αυτα τα χρηματα. τα χαρακτηριστικα ολων των καλωδιων τυπου RG 179 ειναι σταθερα. δλδ για να παρουν την πιστοποιηση οτι ειναι RG 179 πρεπει να πληρουν αυτες τις προυποθεσεις.

εγω οπως ειχα αναφερει εχω ενα πολυ πιο ακριβο, με ασημι μεσα εξω και τεφλον μεσα εξω. η τιμη του ειναι υπερ-πολλαπλασια. σαν καλωδιο ψηφιακου σηματος ειναι κορυφαιο.

Παίζει και το 83267 που δεν έχει ατσάλι μέσα, απλά επάργυρο χαλκό.

Εδιτ: Άκυρο κι αυτό ατσάλι έχει μέσα...

Last edited:
Εγω λεω οτι εχουμε δωσει πολλα περισσοτερα χρηματα για πολυ πιο ατιμες αγορες...

Μια βδομάδα τό βλεπα στα watched και σήμερα το πάτησα το κουμπί... άντε να δούμε...

Παίζει και το Canare L-5CFB που έχει εξαιρετικές επιδόσεις (μέχρι τα 2GHz 75Ω) με βύσματα της Canare BNC επίσης 75Ω. Και από τιμή είναι στα 50 ευρώ το μέτρο τερματισμένο.

Το κόστος του καλωδίου είναι ως εξής: 3 ευρώ το μέτρο το καλώδιο και 18 ευρώ το κάθε βύσμα BNC (τα ρέστα είναι η εργασία). Η Canare δεν χρεώνει με υψηλά ποσά το καλώδιο (για μεγάλα μήκη προφανώς το κόστος μειώνεται δραματικά, μιλάμε για πάνω από 50 μέτρα, για στούντιο δηλαδή που είναι και το 99% των εργασιών της) αλλά μόνο τους τερματισμούς (και στο εξωτερικό η εργασία του τερματισμού χρεώνεται πολύ περισσότερο). Το θέμα με το πλήρες καλώδιο της Canare (τερματισμένο δηλαδή με τα δικά της βύσματα) είναι ότι διατηρεί τη χαρακτηριστική εμπέδησή του για εύρος που (με τα BNC) φτάνει τα 3GHz (με βάση μετρήσεις), κάτι που δεν έχω βρει να πετυχαίνει κανένα άλλο καλώδιο (τερματισμένο πάντα, γιατί ατερμάτιστο τι νόημα έχει). Σε δοκιμές μου με το καλώδιο αυτό (με BNC πάντα, γιατί με RCA, της Canare και πάλι, αρχίζουν να εμφανίζονται ατέλειες) σε σχέση με άλλα καλώδια έχω διαπιστώσει μια ξεκούραστη ισορροπία που, τουλάχιστον εμένα, δεν μου θυμίζει καθόλου ψηφιακό μέσο.

Δηλαδη αυτο, θεωρειται ευκαιρια;

Ναι, αν σου φτάνει το μήκος, γνώμη μου είναι σίγουρα ναι (δες στο Percyaudio.com τι τιμή έχει τερματισμένο το καλώδιο (24 + 1 δολλάρια για ένα πόδι, 30,5εκ., και η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ και μεταφορικά και μετά βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα).

Καλά κοίταξα και άλλα Canare στο ebay και έφριξα με τα μεταφορικά που ζητάνε κάποιοι για Ευρώπη (40-60 ευρώ μόνο τα μεταφορικά, είναι τελείως τρελλοί;). Πάντως απ' όσο είδα το προαναφερθέν καλώδιο (1 πόδι) έχει και την πιο σούπερ τιμή και τα πιο λίγα μεταφορικά, οπότε όποιος μπορεί να αντέξει το κοντό μήκος του (γιατί στα καλώδια το μήκος μετράει!) δεν θα χάσει. Αν ψάχνετε πάντως για πιο μακριά καλώδια, επειδή δούλευα στην εταιρία που ήταν πριν μερικά χρόνια αντιπρόσωπος της Canare στην Ελλάδα (εξ ου και το κόστος που ανέφερα πιο πάνω) έχω μερικά μέτρα καλώδιο και μερικά βύσματα (BNC και RCA) για τέσσερα - πέντε μονόμετρα ή 1,5μετρα καλώδια να φτιάξω (και την απαραίτητη πρέσσα και τον απογυμνωτή της Canare που δυστυχώς έκαναν τότε ένα άλλο σκασμό λεφτά, καθώς χωρίς αυτά δεν λειτουργεί το καλώδιο όπως σχεδιάστηκε). Και πάντα μιλάμε για το L-5CFB που έχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά από το L-4CFB, κάτι εδώ που τα λέμε κάπως ακατανόητο θεωρητικά (που να δείτε το L-7CFB πόσο καλύτερα ακούγεται αλλά δυστυχώς έρχεται προτερματισμένο μόνο από Ιαπωνία).

Βρεθηκε ανθρωπος να μας κανει το ιδιο με L-7CFB, με το που μαθω τιμη ενημερωνω.

Η τιμη που πηρα παιδια ειναι $30.95 το 1.5 μετρο L-7CFB τερματισμενο με BNC. Η τιμη ειναι μαζι με μεταφορικα για Ελλαδα.