Bob Dylan 29 05 2010 Terra Vibe

Eπαιξε πολλα απο τα γνωστα κομματια του. Ο ηχος ηταν ΠΟΛΥ καλος. Ολα τα οργανα ξεχωριζαν, ενω και η ενταση ηταν ικανοποιητικη. Τα ηχητικά του Τερα Βάιμπ ειναι σταθερα, αν δεν κανω λαθος.

Ο κοσμος ηταν λιγοτερο απο οσο θα ΕΠΡΕΠΕ, αλλα οχι λιγος. Καπου 8000 υπολογιζω (δεν ειμαι καλος σε τετοιους υπολογισμους), ολων των ηλικιων. Οι πιτσιρικαδες ειχαν μεγαλυτερο ποσοστο απ'οσο θα περιμενε κανεις.

Ο Μπομπ ηταν μια χαρα. Επαιζε συνεχως καποιο οργανο, παραλληλα με το τραγουδι. Πολλα απο τα τραγουδια τα επαιξαν σε διαφοροποιημενες εκτελεσεις, μαλλον ωστε να μπορει να τα τραγουδησει.

Μια ωρα και 55 λεπτα ηταν η διαρκεια, μαζι με ενα μικρο διαλειμμα.

Στη Μαλακασα ανοιξε ενα ακομα παρκινγκ. Μηδεν ταλαιπωρια εχτες (τις ωρες που εφτασα και που εφυγα εχω, τουλαχιστον).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Bob Dylan 29 05 2010 Terra Vibe

δεν είχε κανένα λόγο να παίξει τα 'κλασσικά' του. δεν είναι περιφερόμενο τζουκ-μποξ να παίζει τις 'επιτυχίες' του και, μεταξύ μας, τα κομμάτια του δεν λένε και πολλά σαν τραγούδια, η καθαρά μουσική τους αξία είναι μικρή.Αλλες είναι οι χάρες τους: λειτούργησαν γιατί εγκυμονούσαν το πνεύμα των καιρών που γράφτηκαν, είχαν το δάχτυλο πάνω στο σφυγμό της εποχής τους.
Το 'Like A Rolling Stone' δεν λέει τίποτα σήμερα αν το αφαιρέσεις από το πλαίσιο της σύλληψής του - και δεν λέει τίποτα επίσης σε ένα σημερινό νέο.
Πρέπει να του βγάλω το καπέλο για πολλοστή φορά του γερο-τράγου: είναι πολύ έξυπνος.

γιατι να του βγαλεις το καπελο, αφου δεν τον ειδες, αφου δεν μπορεις
ποια σε LIVE .....old man

εγω εστειλα αντιπροσωπο .. ηξερα.. και δεν ηθελα να μου χαλαση εκεινο το
μεγαλο απογευμα στην λεωφωρο που ειχε παιξει μαζι με τον Van

ηξερα οτι θα αλλαζε τις εκτελεσεις των περισσοτερων τραγουδιων ...δεν το ηθελα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bob Dylan 29 05 2010 Terra Vibe

γιατι να του βγαλεις το καπελο, αφου δεν τον ειδες, αφου δεν μπορεις
ποια σε LIVE .....old man

εγω εστειλα αντιπροσωπο .. ηξερα.. και δεν ηθελα να μου χαλαση εκεινο το
μεγαλο απογευμα στην λεωφωρο που ειχε παιξει μαζι με τον Van

ηξερα οτι θα αλλαζε τις εκτελεσεις των περισσοτερων τραγουδιων ...δεν το ηθελα

Στελιο συνονοματε, εγω τον ειδα στον Λυκαβητο την προηγουμενη φορα. Πρεπει αν σου πω οτι δεν με πειραξε καθολου που παιχτηκαν τα κοματια λιγο διαφορετικα, ετσι κι αλλιως αυτη ειναι και η ομορφια του live. Δεν γινεται ολα να παιζουν σαν σε "κονσερβα" και ειμαι σιγουρος οτι το καταλαβαινεις.
Οσο για τον ηχο θα συμφωνησω με τον Πετρο, ολα μια χαρα.

Ο κοσμος δεν ηταν πολυς, παραπανω απο το μισο ορθιοι και οι υπολοιποι χαλαροι στο χορταρι.
Αλλα ενα εχω να πω, το αλκοολ που πηρα στο Dylan δεν το εχω ξαναπαρει πουθενα... :ernaehrung004:

To Like A Rolling Stone θα λεει παντα πολλα, σε πολλους ανθρωπους. Δεν συμφωνω καθολου με την αποψη του Κωστα.

To Like A Rolling Stone θα λεει παντα πολλα, σε πολλους ανθρωπους. Δεν συμφωνω καθολου με την αποψη του Κωστα.

εγω συμφωνω με τον Κωστα ετσι οπως το εθεσε
ολα τα τραγουδια του Ντυλαν αφορουν μια εποχη που περασε
μια εποχη της αμφισβητησης που δεν υπαρχη τωρα
για τον ιδιο τον Ντυλαν οσες βιογραφιες γραφουν δεν θα μαθουμε ποτε
αν ειναι αληθεια η ψεμα και αυτο ισως ειναι το μεγαλειο του

.

Tελικη διαπιστωση απο ερευνα που εκανα
o περισσοτερος κοσμος εφυγε απογοητευμενος
απο την συναυλια του Dylan

.

Tελικη διαπιστωση απο ερευνα που εκανα
o περισσοτερος κοσμος εφυγε απογοητευμενος
απο την συναυλια του Dylan

.

Aσε βρε Στελιο. Ο περισσοτερος κοσμος ουτε καν ηξερε τι πηγε να δει. Σχολιαζαν που δε ειπε "καλησπερα" και κατι τετοια. Επισης, πως δεν επαιζε τα τραγουδια ακριβως οπως τα γνωριζαν!:bang:

Στα αρνητικα βαζω μονο την απουσια βιολιου και δευτερων φωνων.

Re: Απάντηση: Bob Dylan 29 05 2010 Terra Vibe

Aσε βρε Στελιο. Ο περισσοτερος κοσμος ουτε καν ηξερε τι πηγε να δει. Σχολιαζαν που δε ειπε "καλησπερα" και κατι τετοια. Επισης, πως δεν επαιζε τα τραγουδια ακριβως οπως τα γνωριζαν!:bang:

Ετσι ακριβως :ernaehrung004:

Aσε βρε Στελιο. Ο περισσοτερος κοσμος ουτε καν ηξερε τι πηγε να δει.το πιστευω Σχολιαζαν που δε ειπε "καλησπερα" και κατι τετοια.σε ενα Live θα με πειραζε αν ο καλιτεχνης δεν εχει επικοινωνια με το κοινο Επισης, πως δεν επαιζε τα τραγουδια ακριβως οπως τα γνωριζαν!?:bang:επιτηδες το εκανε η δεν μπορουσε ?

οταν ακουσα εκεινο το ανεπιτρεπτο χριστουγεννιατικο αλμπουμ
καταλαβα ποσο ειχε γερασει ....
σε μια συναυλια DYLAN εχω μεγαλες απαιτησεις

.

Σιγουρα καποια τραγουδια δεν μπορει να τα πει, πχ, το Hurricane. Σε αλλα, οπως το All Along The Watchtower, δεν μπορουσε να τραβιξει τη φωνη του. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ?

Σιγουρα καποια τραγουδια δεν μπορει να τα πει, πχ, το Hurricane. Σε αλλα, οπως το All Along The Watchtower, δεν μπορουσε να τραβιξει τη φωνη του. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ?

τον αγαπαμε βρε Πετρο και δεν θελουμε να γερασει ποτε

.

οταν ακουσα εκεινο το ανεπιτρεπτο χριστουγεννιατικο αλμπουμ
καταλαβα ποσο ειχε γερασει ....

.

Α ναι; αυτός τουλάχιστον έπιασε τα 70 για να γεράσει.
Οταν άκουσες το Band On The Run (1973) ή το McCartney II (1980), Τι κατάλαβες τότε δηλαδή;
Μερικοί δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν. Αυτό λέω εγώ. Με πρώτους και καλύτερους τους δικούς μου, τις Πέτρες

Οταν άκουσες το Band On The Run (1973) ή το McCartney II (1980), Τι κατάλαβες τότε δηλαδή;
Μερικοί δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν. Αυτό λέω εγώ. Με πρώτους και καλύτερους τους δικούς μου, τις Πέτρες

Foro Sol
ετσι λεγεται ενα μεγαλο σταδιο στο Μexico City
ψαξε να δεις τι εγινε πριν μερικες μερες εκει

-bye-

.

μονο στα 70's μου αρεσε και ειδικα εκει στα 74 -79
δεν τα προλαβα πρωτο χερι αλλα το feedback...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bob Dylan 29 05 2010 Terra Vibe

Foro Sol
ετσι λεγεται ενα μεγαλο σταδιο στο Μexico City
ψαξε να δεις τι εγινε πριν μερικες μερες εκει

-bye-

.

εεεεειιι σε παρακαλω δισκαρα απο τις λιγες το band on the run
respect καθαρο πενταστερο ειναι

Ήταν και για εμένα η πρώτη φορά που τον άκουσα Live. petros_m συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις - ένα πράγμα σαν να είδαμε τη συναυλία από τα ίδια μάτια και αυτιά :-)
Και ναι θα ήθελα να τον είχα δει κάποτε...

+1
Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν παρεξηγήσει την έννοια της διαχρονικότητας -του έργου τους. Θεωρούν ότι μπορούν να την "εκβιάσουν" εμφανιζόμενοι σε live ή/και δισκογραφικά μέχρι τα 90 τους. Αντ' αυτού το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαγράφουν ακόμα και τις καλύτερες στιγμές του παρελθόντος τους και μουσικά και σε επίπεδο εικόνας.

Προσωπικά αρνούμαι πεισματικά να παρακολουθήσω αυτού του είδους τους μουσικούς.

+1
Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν παρεξηγήσει την έννοια της διαχρονικότητας -του έργου τους. Θεωρούν ότι μπορούν να την "εκβιάσουν" εμφανιζόμενοι σε live ή/και δισκογραφικά μέχρι τα 90 τους. Αντ' αυτού το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαγράφουν ακόμα και τις καλύτερες στιγμές του παρελθόντος τους και μουσικά και σε επίπεδο εικόνας.

Προσωπικά αρνούμαι πεισματικά να παρακολουθήσω αυτού του είδους τους μουσικούς.

πεισματαρικο αγορι
αυτο νομιζεις συμβαινει και με τον maccartney ?

.

Έχω κάνει δηλώσεις χρόνια τώρα για πολλούς ''γέροντες'' που συνεχίζουν ακόμη τα live και έχω εκφράσει άποψη.

Χωρίς διάθεση να την πω σε κανέναν, σκέφτομαι τι είδα και άκουσα στο SYNCH και παράλληλα διαβάζω για τη συναυλία του Dylan.

Η μέρα και η βαθιά νύχτα. Σόρρυ.