Καλησπερίζω και από εδώ το όμορφο forum! Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν με κάτι άθλια ηχεία logitech αποφάσισα να κάνω το βήμα και να αγοράσω τα πρώτα μου monitor. Όλα ξεκίνησαν όταν έτυχε να ακούσω από φίλο hi-enda τα Fostex pm 3, αυτό ήταν τα αγόρασα κατευθείαν. Έχουν το ιδανικό μέγεθος για το μέγεθος του γραφείο μου μιας και είναι πολύ στενό (50cm) όποτε δεν ήθελα να κάνω υπερβολές. Από το Σάββατο λοιπόν έχω ακούσει ξανά την μισή μουσική μου. Πολύ ωραία ψηλά μεσαία, αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα ήταν το βάθος που δίνουν. Έρωτας τι να πω!! Επειδή λοιπόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη μου μπήκε να αναβαθμίσω όσο μπορώ και με βάση τα fostex τον ήχο του pc όσο το δυνατόν προς το καλύτερο. Το pc είναι προπολεμικό και κάποια στιγμή θα γίνει αγορά νέου, είναι ένα pentium 4 στα 2.8ghz και φοράει την creative emu10k2 audigy δυστυχώς ψάχνω στο νετ για πληροφορίες και δεν έχω καταφέρει να βρω χαρακτηριστικά της κάρτας. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε δίλημμα για το τι να κάνω μιας και έχω μείνει πολύ πίσω τεχνολογικά και είμαι και άσχετος παντελώς με το θέμα κάρτας ήχου και Dac. Είμαι ανάμεσα στην focusrite scarlett 2i2 για εξωτερική και για PCI στην Asus Xonar D1 επίσης κάπου διάβασα και για την uca222 της Behringer πολύ καλά λόγια. Επίσης στο θέμα DAC είμαι μεταξύ του ifi nano και του musical fidelity v90. Να πω επίσης ότι το pc είναι συνδεδεμένο και με το ηχοσύστημα ενα technics se A1010 όπου παίζουν δύο BW 603 S3. Το αναφέρω απλά για το θέμα του Dac. Κατά κύριο λόγο ακούω jazz από αρχεία flac μέσω JRiver και θα ήθελα όσο γίνεται από τα fostex να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εάν αυτό φυσικά είναι εφικτό. Το Budget μου κυμαίνεται περίπου στα 300-400 ευρώ max για όλα μαζί. Ευχαριστώ για όποια συμβουλή εκ των προτέρων!!