Βοηθεια εχω κολλήσει...

venatusj

New member
9 July 2011
2
Καλημερα σε ολους,

Ειμαι κατοικος εξωτερικου στα εμιρατα πιο σαφες.....
Εφερα λοιπον Nova εδωπερα αφου το ενεργοποιησα αλλα στον ουρανοξυστη μου δεν δουλευει.
Για σιγουρια το δοκιμασα σε εναν φιλο ελληνα εδω και δουλευει μια χαρα στο ουρανοξυστη του παλι βυσμα στο τειχο.

Εφερα εναν τεχνικο οποιος μου ειπε οτι το κουτι του Nova ( πηρα το απλο ) εχει προβλημα οταν δεν συνδεεται απευθειας σε δορυφορο.. Ισως λεει
βλακειες...
Το θεμα ειναι οτι στον ουρανοξυστη δεν βλεπω προς το Hotbird και αναγκαζομαι και χρησιμοποιω το βυσμα στο τειχο για SAT.
Αλλα εδω κολαω.. το Nova δεν βρισκει καν σημα...
Μετα δοκιμασαμε αλλους αποκωδικοποιητες που ποιανουν μεσο του βυσματος στο τειχο το δορυφορο αλλα δεν αναγνωριζουν την καρτα...

Απο διαβασα στα φορυμ ειναι κλειδωμενη η καρτα με το αποκωδικοποιητη.

:bigcry:

Τι σκατα μπορω να κανω τωρα? ο τεχνικος δεν ξερει...

Πρεπει να μετακομισω για να βλεπω ΝΟVA ?

Re: Βοηθεια εχω κολισει...

Πόσους δορυφόρους "βλέπει" η πρίζα sat?
Μήπως ο nova box αδυνατεί να "δει" το διακόπτη απο τα lnb ?

Αν ο φίλος σου εχει δικό του πιάτο απευθειας συνδεδεμένο με το box τότε αυτό είναι....

Καλημερα σε ολους,

Ειμαι κατοικος εξωτερικου στα εμιρατα πιο σαφες.....
Εφερα λοιπον Nova εδωπερα αφου το ενεργοποιησα αλλα στον ουρανοξυστη μου δεν δουλευει.
Για σιγουρια το δοκιμασα σε εναν φιλο ελληνα εδω και δουλευει μια χαρα στο ουρανοξυστη του παλι βυσμα στο τειχο.

Εφερα εναν τεχνικο οποιος μου ειπε οτι το κουτι του Nova ( πηρα το απλο ) εχει προβλημα οταν δεν συνδεεται απευθειας σε δορυφορο.. Ισως λεει
βλακειες...
Το θεμα ειναι οτι στον ουρανοξυστη δεν βλεπω προς το Hotbird και αναγκαζομαι και χρησιμοποιω το βυσμα στο τειχο για SAT.
Αλλα εδω κολαω.. το Nova δεν βρισκει καν σημα...
Μετα δοκιμασαμε αλλους αποκωδικοποιητες που ποιανουν μεσο του βυσματος στο τειχο το δορυφορο αλλα δεν αναγνωριζουν την καρτα...

Απο διαβασα στα φορυμ ειναι κλειδωμενη η καρτα με το αποκωδικοποιητη.

:bigcry:

Τι σκατα μπορω να κανω τωρα? ο τεχνικος δεν ξερει...

Πρεπει να μετακομισω για να βλεπω ΝΟVA ?

Στα αραβικά να έγραφες, πιο πολλά θα καταλαβαίναμε...

Πόσους δορυφόρους "βλέπει" η πρίζα sat?
Μήπως ο nova box αδυνατεί να "δει" το διακόπτη απο τα lnb ?

Αν ο φίλος σου εχει δικό του πιάτο απευθειας συνδεδεμένο με το box τότε αυτό είναι....

Δεν θυμαμαι ονομαστικα εναν εναν αλλα πρεπει να ειναι 5-6 διαφορετικοι δορυφοροι συνδεμενοι στη πριζα ΣΑΤ.

Τι εννοεις ακριβως? Οχι και αυτος βυσμα στο τειχο ειναι και λογικα συνδεεται ολο το κτιριο του οπως στο δικο μου...

Τι εννοεις με το διακοπτη απο τα Inb?

CostasSS τι ακριβως δεν καταλαβες??

Ο δέκτης της Nova δεν υποστηρίζει diseqc. Προφανώς έχετε κάποιο σύστημα με πολυδιακόπτη. Ίσως αν βάλουν το Hotbird στη θύρα 1, να σου δουλέψει. Διαφορετικά, θα πρέπει να βρεις κάποιο τρόπο να δίνεις την απαραίτητη εντολή diseqc, ενδεχομένως με κάποιο άλλο δέκτη σε σειρά.

Μία συσκευούλα που απλώς θα έστελνε ένα diseqc command θα ήταν πολύ χρήσιμη, καλή πατέντα ...

Εαν όντως έχεις λήψη από Hot Bird στην εγκατάσταση σου, πήγαινε στο μενού με το diseqc 1.0 και άλλαξε τη θέση ανενεργό, σε θέση 2, `η θέση 3, `η θέση 4, και θα έλθει το σήμα στο δέκτη σου... Το ίδιο μπορείς να επαναλαβεις και με το diseqc 1.1 εάν έχεις τέτοιο διακόπτη στην εγκατάσταση σου (με περισσότερους δορυφόρους λήψης)...

Last edited:
Εαν όντως έχεις λήψη από Hot Bird στην εγκατάσταση, πήγαινε στο μενού με το diseqc 1.0 και άλλαξε τη θέση ανενεργό, σε θέση 2, `η θέση 3, `η θέση 4, και θα έλθει το σήμα στο δέκτη σου...

Δηλαδή δουλεύει το diseqc στον Pace; Μόνο στη θέση 1 κολλάει; Προσωπικά δε το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί είχα διαβάσει πως όσοι δοκίμασαν, κόλλησε ο δέκτης τους.

Σε μένα o Hot Bird ήταν στη θέση 2, μόλις ενεργοποίησα το diseqc 1.0 (θέση 2), ήρθε κανονικά το σήμα και δουλεύει άψογα ο δέκτης Nova HD Pace 831 (με τη τελευταία αναβάθμιση)...

Last edited:
Σε μένα o Hot Bird ήταν στη θέση 2, μόλις ενεργοποίησα το diseqc 1.0 (θέση 2), ήρθε κανονικά το σήμα και δουλεύει άψογα ο δέκτης Nova HD Pace 831 (με τη τελευταία αναβάθμιση)...

Πολύ καλό νέο αυτό.

Άρα ο φίλος μας απλώς πρέπει να πάει κάπου που να δουλεύει χωρίς diseqc, να κάνει την τελευταία αναβάθμιση και μετά να ρυθμίσει το diseqc στη σωστή πόρτα.