ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Ypofantis

New member
6 August 2007
19
Ζούμπερι
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Καταρχήν, καλώς σας βρήκα -bye-. Ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας στην επιλογή μιας τηλεόρασης για το καινούριο μου σπίτι. Λόγω μετακόμισης σε αυτό από το πατρικό μου, αλλά και λόγω περαιτέρω ανάγκης επίπλωσής του δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από δέκα μέρες για την επιλογή της τηλεόρασης του σαλονιού. Επειδή δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το χώρο :nounder: θα προσπαθήσω να μην αναφερθώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις που ζητώ, αλλά θα παραθέσω περιγραφικά τις ανάγκες μου. Σαφώς και ότι μου προτείνετε θα το εξετάσω ιδίοις όμμασι. Τα κριτήρια που έχω θέση λοιπόν είναι τα εξής:

Α. Διαθέσιμο budget: Συζητήσιμο αργότερα, στην προκειμένη φάση αδιάφορο
Β. Παραλαβή προϊόντος: Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
Γ. Τύπος τηλεόρασης: LCD ή PLASMA (αδιάφορο)
Δ. Μέγεθος οθόνης: 40-42" αυστηρά
Ε. Παρακολούθηση των ελληνικών καναλιών: Δορυφορικά μόνο μέσω Nova με Dreambox ή Humax (Μέτρια ανάγκη 6/10)
ΣΤ. Παρακολούθηση μη ελληνικών καναλιών Nova: Αρκετά συχνά μουσική, ταινίες και ντοκυμαντέρ (Σημαντική ανάγκη 7/10)
ΣΤ. Παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων: Δορυφορικά μόνο μέσω Nova με Dreambox ή Humax, και δορυφορικά Sky Sports και Setanta Sports με το Sky HD box (Απόλυτη ανάγκη 10/10)
Ζ. Παρακολούθηση DVD: Αργότερα ίσως πραγματοποιηθεί αγορά blue ray (Μεγάλη ανάγκη 8,5/10)
Η. Χρήση PS, XBOX: Δεν ασχολούμαστε καθόλου και δεν θα ασχοληθούμε στο εγγύς μέλλον (Ανύπαρκτη ανάγκη 0/10)
Θ. Σύνδεση άλλων πολυμέσων: (Σημαντική ανάγκη 7,5/10)
Επίσης θα με ενδιέφερε η δυνατότητες μεταπώλησης (όχι φανατικά όμως) αφού η τεχνολογία καλπάζει με τρομερούς ρυθμούς.

Θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα αν οι όποιες προτάσεις είναι συγκεκριμένες και με μικρή αιτιολόγηση. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όλους όσους βοηθήσουν:grinning-smiley-043.

Γιώργος

40D3000 Sony , 24fps για ομαλή κίνηση σε ταινίες HD , 100hz για την κίνηση ( ειδικά σε σπορ ) 3 hdmi για πολλές συσκευές , κυκλοφορεί εδώ και 2 μήνες , τιμή 1500 ευρώ ( με παζάρια πάει και 1400 ) άμεσα διαθέσιμη σχεδόν παντού ...

Το τέλειο ταίρι για nova και για HD ready

Το μόνο που χάνει είναι η μέγιστη ευκρίνεια ταινιών BR , αλλά κατά την γνώμη μου αυτή η ευκρίνεια πρέπει να αναζητείται σε μεγαλύτερες από 70 ίντσες , ή σε περίπτωση χρησιμοποιήσης της τηλεόρασης ως οθόνη ( δεν το αναφέρεις )

Δυνατότητα μεταπώλησης σε LCD και λιγότερο σε plasma δεν υπάρχει ...

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

σε περίπτωση χρησιμοποιήσης της τηλεόρασης ως οθόνη ( δεν το αναφέρεις )

Λιτός και περιεκτικός. Ευχαριστώ πολύ. Ναι θα χρησιμοποιηθεί ως οθόνη. Αλλάζει σε τίποτα η τοποθέτησή σου;

ναι , αναμένεται τον Οκτώμβριο η X3000 η οποία είναι ίδια με την D3000 εκτός της ανάλυσης ... είναι 1080p δλδ 1920x1080 αντί για 1366x766 , και φαίνονται πιο καθαρά τα γράμματα και τα σχετικά ...

ΥΓ η μικρή ανάλυση θα σε βοηθήσει πολύ με την Nova ... Ενώ η μεγάλη ταιριάζει περισσότερο σε οθόνη ( ούτε καν σε HD ταινίες , ο λόγος στο προηγούμενο ποστ )

ΥΓ2 υπάρχουν και άλλες τηλεοράσεις όπως Sharp και LG ετοιμοπαράδωτες με τα χαρακτηριστικά της X3000 ... Η πληροφόρηση που έχουμε από το αμερικάνικο forum όμως τοποθετούν την Sony στην κορυφή και με τεράστια απόσταση ... ( εκεί έχει ήδη κυκλοφορήσει )

Last edited:
Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

υπάρχουν και άλλες τηλεοράσεις όπως Sharp και LG ετοιμοπαράδωτες με τα χαρακτηριστικά της X3000

Υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις στο range 40-42" με 100Hz:
α) Sharp LC42RD2E 1366*768, 10,000:1, 6ms response, 8bit color, 2*HDMI
β) Samsung LE40M91B 1366*768, 10,000:1, 8ms response, 10bit color, 2*HDMI+DVI

Αυτές και η Sony που πρότεινες έχουν αυτή τη στιγμή τα χαρακτηριστικά 100Hz και 40-42" lcd οθόνη και contrast ανω των 10,000:1. Γνωρίζουμε τίποτα σχετικό; Πάντως δεν έχω βρει το συγκεκριμένο μοντέλο της Sharp σε ελληνική ιστοσελίδα ακόμη, ενώ έχω προσφορά για την Samsung M91 στα 3,000 ευρώ. Η τελευταία ακούγεται καλύ περίπτωση - δεν την έχω δει.

Αναμένεται βέβαια η Sony KDL40X3500, 1920x1080, 18,000:1, 8ms, 100Hz, 10bit color, 3HDMI. Στο εξωτερικό ήδη πωλείται.
LC42RD2E
LC42RD2E

όπως σου είπα και στο άλλο φόρουμ καλύτερα πάρε την 40D3000 ή έστω μια από τις καινούργιες W3000,X3000!!!Καλύτερα περίμενε να δεις την Χ3000 που είναι φοβερή τηλεόραση!!!!!!!!Εκείνη αξίζει πραγματικά!!!Παρ όλα αυτά η χαμηλότερη τιμή για την 40D3000 είναι 1277Ε με δωρεάν μεταφορά που είναι μακαράν η καλύτερη τιμή όλης της ευρώπης!!!!!!!!(και είναι η μισή + τιμή της καινούργιας Χ3000)

+1 στα παραπανω ....αυτα που ζητας σε τιμη προτωφανη για τα Ελληνικα δεδομενα τα βρισκεις ολα στην 40 D3000 και θα την εχεις και σε 10 μερουλες.

Απο κει και περα νεα μοντελα θα βγαινουν καθε χρονο και συνηθως σου ζητανε να χωσεις ποιο βαθεια το χερι στην τσεπη .
Ωριμη - σχετικα παντα - τεχνολογια , αριστο allround μοντελο , σε τιμη χωμα, τι αλλο να ζητησει κανεις ?

η Samsung είναι παλιά τηλεόραση , αλλά φανταστική , όμως ξεπερνιέται με ευκολία από την 40D3000 ...

η Sharp έχει clouding ... ( αχ rivers μας έβαλες φωτιές )

Εσύ είπες το θες και σαν οθόνη , οπότε κοιτάς για 1080p τηλεόραση ...

Sony 40D3000 λοιπόν. Η τιμή Geo είναι πράγματι πολύ χαμηλή, πού την βρήκες; Εγώ μένω Αθήνα, θα περάσω από δύο πολυκαταστήματα να την δω. Τελικά Joseph ύστερα από ώριμη σκέψη οριστικά δεν θα χρησιμοποιηθεί και σαν οθόνη. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει αναφερθεί καμιά δυσλειτουργία της παραπάνω τηλεόρασης; Εάν υπάρχει σχετικό thread παρακαλώ να με παραπέμψετε. Θερμώς ευχαριστώ όλους σας.

thread για προβληματα ευτηχως δεν εχει ανοιχθει ακομα .
Οσο για την ιδια ειναι αρκετα οπως θα δεις πηγαινοντας λιγο πισω στα θεματα .

Αφου εχεις SKY HD τοτε θα πρεπει να παρεις 1080p tv. Οποτε για μενα η 40D3000 δεν ειναι λύση. Sony 40W2000

Αφου εχεις SKY HD τοτε θα πρεπει να παρεις 1080p tv. Οποτε για μενα η 40D3000 δεν ειναι λύση. Sony 40W2000

Γιατι?? Το sky hd εκπεμπει μεχρι 1080i αν δεν κανω λαθος...

Sony 40D3000 λοιπόν. Η τιμή Geo είναι πράγματι πολύ χαμηλή, πού την βρήκες; Εγώ μένω Αθήνα, θα περάσω από δύο πολυκαταστήματα να την δω. Τελικά Joseph ύστερα από ώριμη σκέψη οριστικά δεν θα χρησιμοποιηθεί και σαν οθόνη. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει αναφερθεί καμιά δυσλειτουργία της παραπάνω τηλεόρασης; Εάν υπάρχει σχετικό thread παρακαλώ να με παραπέμψετε. Θερμώς ευχαριστώ όλους σας.

Η τιμή είναι από το www.electroptica.gr

Και επισης, εγω χρησιμοποιω την 40D ως οθονη συνδεδεμενη με το macmini. To σερφαρισμα στο ιντερνετ απο τον καναπε μου (με ασυρματο ποντ/πληκτ)...ειναι απολαυση!!!

Σ αυτα τα λεφτα η 40D φαινεται να ειναι μονοδρομος.

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Με τα σπορ όμως θέλει τα 100hz ... Είπαμε το 1080p θέλει τις ίντσες του ( 70 και άνω )

Αν το ποδοσφαιρο μεσο nova και net ειναι πρωταρχικη σου "αναγκη" τοτε μαλον δε θα σου συνιστουσα lcd...(τα 100hz βελτιωνουν καπως τα πραγματα αλλα οχι δραματικα και ισως "χασεις" αλλου)

Last edited:
-bye-
Αν το ποδοσφαιρο μεσο nova και net ειναι πρωταρχικη σου "αναγκη" τοτε μαλον δε θα σου συνιστουσα lcd...(τα 100hz βελτιωνουν καπως τα πραγματα αλλα οχι δραματικα και ισως "χασεις" αλλου)
-bye-Από το συγκεκριμμένο site είδα ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και η Sony KDL-40W3000 και η οποία έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από την KDL40W2000 και επίσης έχει τον επεξεργαστή της σειράς X2000 της Sony.

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Tην έχεις δει την τηλεόραση; Μιλάμε top of top για την nova !!!

Nilo, δεν υπάρχει θέμα χρημάτων. Μπορώ να ανεβάσω το budget πραγματικά όσο θέλω. Το θέμα είναι χρειάζομαι όλα όσα υπόσχονται ότι δίνουν τα "ακριβά" μοντέλα; Είπαμε Sky Sports (χρήση του Sky HD box) και Nova για αθλητικά, καθώς και ένα ποιοτικό δίωρο την εβδομάδα για ταινία DVD (απλό τώρα, blue-ray αργότερα). Συν ότι άλλο περιέχεται στο πακέτο των δύο συνδρομητικών. Απλά πράγματα. Θα παίξει ρόλο και το συνοδευτικό με την tv home theatre βέβαια. Σε κάποια reviews διάβασα ότι για να αποδώσει τα μέγιστα η επιλογή της tv χρειάζεται απαραίτητα και τα hardware τη δικής της εταιρείας. Συνεχίστε να postaρετε όμως, η κάθε γνώμη βοηθάει και την μετράω ξεχωριστά.

Αν δεν εχεις προβλημα χρηματων ....βρες και ενα τροπο να μην εχεις προβλημα χρονου και περιμενε τα νεα μοντελα :flipout::flipout:

Πι Ες
Καλα ρε μεγαλε τι πιατο εχεις και πιανεις Sky απο το Νησι ?