ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Εγω βλεπω απο τα 3.6 μετρα σε 40" και μου φαινεται κανονικη προς ελαχιστα μικροτερη απο το ιδανικο. Πιστευω οτι με μια 40-42 θα εισαστε ενταξει.

Γι' αυτό Rivers έβαλα κριτήριο στην πρώτη σελίδα 40-42". Όσον αφορά τη Samsung M91 (κόλλημα) επειδή την έχεις δει πιστεύεις ότι θα ανταποκριθεί σωστά στην αναπαραγωγή κίνησης στα αθλητικά λόγω 100Hz;

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Καλημέρα σε όλους. Μόλις παραγγείλαμε τα έπιπλα για το σαλόνι. Η απόσταση από την τηλεόραση διαμορφώνεται στα 2.5 min - 3.5 max.

Εφόσον η απόσταση θέασης θα είναι 2.5 με 3.5 μέτρα τότε νομίζω πρέπει να πας σε μια καλή plasma 42 ή 37 ιντσών και να ησυχάσεις!
όλα σχετικά είναι βέβαια!
αν είσαι στα 2.5 μέτρα τότε η 37 ιντσών είναι υπέραρκετή
αν είσαι στα 3.5 τότε νομίζω οτι η 42 ιντσών είναι μονόδρομος.

Νομίζω οτi εφόσον δεν μιλάμε για μια Full HD τηλεόραση και εφόσον θα είσαι τόσο κοντά η plasma θα σε ικανοποιήσει καλύτερα με τα πιο φυσικά χρώματα της και με την καλύτερη της κίνηση.

Re: Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Νομίζω οτi εφόσον δεν μιλάμε για μια Full HD τηλεόραση και εφόσον θα είσαι τόσο κοντά η plasma θα σε ικανοποιήσει καλύτερα με τα πιο φυσικά χρώματα της και με την καλύτερη της κίνηση.

H κινηση σε καλες LCD με 100 Hz πλεον ειναι ισαξια αν οχι καλυτερη απο Plasma:

The director employed a fair amount of jerky camera shots (especially in combat scenes) to give the movie a more gritty and visceral feel. While these worked to a certain extent (it was nowhere near as nauseating as The Blair Witch Project), they also revealed more motion blurring on the PS50P96FDX compared to top-tier plasmas like the Pioneer PDP4280XD and the Panasonic TH42PH9.

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-PS50P96FDX/Picture-Quality.php

On some scenes, mainly in SD because of the lower resolution, twitter, jaggies and moire patterns creep into your viewing experience. It might have ruined it were not for the Panasonic's overwhelming strength in basic picture quality aspects.

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/Picture-Quality.php

Τα χρωματα ειναι πλεον υπερκορεσμενα στις περισσοτερες περιπτωσεις και στις δυο τεχνολογιες αλλα καποιες καλες (=ακριβες) πλασμα σιγουρα εχουν ενα ελαφρο πλεονεκτημα.

Last edited:
Στο ίδιο test όμως αναφέρει και τα εξής:

Motion

Motion handling on a plasma screen is always top notch and while it may not directly compete with a high refresh rate CRT, it does wipe the floor with LCD screens of average response times.

όπως επίσης και αυτό:

Viewing Angles

I have yet to see a well designed plasma screen fall short of expectation on this, and I hope I never will.

ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει το γεγονός οτι δίνεις αποτελέσματα απο test δυο τηλεοράσεων που εκτός οτι δεν είναι τα τελευταία μοντέλα -στην περίπτωση της Panasonic- μιας και κυκλοφόρησε η 700 αν δεν κάνω λάθος η οποία είναι και Full HD αν πάλι δεν κάνω λάθος,
δεν είναι και ότι πιο κορυφαίο απο πλευράς επιδόσεων στην περίπτωση της Samsung .

Φυσικά αυτά τα αναφέρω μιας και ο φίλος ανέφερε οτι θέμα budget δεν υφίσταται!
πράγμα που σημαίνει δηλαδή οτι μπορεί άνετα να πάει στην Pioneer, να του την ρυθμίσει ο master calibrator Μ. Καστρουνής(που είναι και μέλος του avclub)
και μετά να τρίβει τα μάτια του απο αυτό που θα απολαμβάνει.

All in all αυτό που έχω να τονίσω είναι οτι ακόμα δεν έχω δει τόσο φυσική εικόνα σε μια lcd που να θυμίζει crt ή έστω plasma!

υ.γ φυσικά δεν παραγνωρίζω το γεγονός οτι έχουν κι αυτές τα δικά τους μειονεκτήματα!

Λοιπόν, ανακεφαλαιώνοντας για τα κριτήρια που έθεσα μου προτάθηκαν από τα μέλη του forum στην κατηγορία 40-42" με θέρμη οι εξής tv:
α) Sony LCD 40" D3000 (1.227)
β) Sony LCD 40" X3000 (...)
γ) Sony LCD 40" W3000 (...)
δ) Sony LCD 40" X2000 (2.460)
ε) Sony LCD 40" W2000 (1.573)
ε) Philips LCD 42" PF9831D (4.100)
στ) Pioneer Plasma 42" PDP4280 (2.430)

Οι β,γ, δεν είναι άμεσα διαθέσιμες. Άρα μένει να δω τις υπόλοιπες από κοντά. Πού όμως μπορείς να δεις τις περισσότερες από αυτές μαζεμένες και να μπορείς να "παίξεις" με τις ρυθμίσεις τους; Media Markt Κηφησίας;

ή εκεί ή σε κανά ΜΕGA Κοτσώβολο στο Mall.

Στα Media Markt θα μπορείς να "παίξεις" και με τα τηλεκοντρόλ (κράτα όμως και κανα δυό μπαταρίες γιατί συνήθως είναι άδεια...).

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Motion handling on a plasma screen is always top notch and while it may not directly compete with a high refresh rate CRT, it does wipe the floor with LCD screens of average response times.

Nα αλλα λεει "LCD screens of average response times".

Συμπερασμα επειδη κατι ισχυει για μια Pioneer μην το γενικευουμε και σε ολες τις αλλες πλασμα, ομοιως επειδη πολλες LCD εχουν "ξεβαμενα" χρωματα η κακη κινηση μην το γενικευουμε σε ολες τις LCD. Η τεχνολογια αυτη εχει κανει τρομερα αλματα τα τελευταια χρονια και ειδικα τον τελευταιο χρονο με τα 100 Hz , LED backlight, 1080p κτλ.

Ας μην ξεχναμε οτι οτι αγοραζουμε ειναι αναλογο με τα λεφτα που δινουμε και προοριζεται για συγκεκριμενη χρηση. Το τελειο για εμενα θα ηταν να ειχα μια καλη plasma και μια καλη LCD ταυτοχρονα σπιτι μου η καθεμια για διαφορετικη χρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Συμπερασμα επειδη κατι ισχυει για μια Pioneer μην το γενικευουμε και σε ολες τις αλλες πλασμα, ομοιως επειδη πολλες LCD εχουν "ξεβαμενα" χρωματα η κακη κινηση μην το γενικευουμε σε ολες τις LCD. Η τεχνολογια αυτη εχει κανει τρομερα αλματα τα τελευταια χρονια και ειδικα τον τελευταιο χρονο με τα 100 Hz , LED backlight, 1080p κτλ.

Ας μην ξεχναμε οτι οτι αγοραζουμε ειναι αναλογο με τα λεφτα που δινουμε και προοριζεται για συγκεκριμενη χρηση. Το τελειο για εμενα θα ηταν να ειχα μια καλη plasma και μια καλη LCD ταυτοχρονα σπιτι μου η καθεμια για διαφορετικη χρηση.

Μαζί σου Γιάννη!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

θα την παρουμε την LCD και την PLASMA αντιστοιχα:fahne90:

που θα παει?

ξαφνικα η 20" lcd που εχω στο pc μου φαινεται πολυ .... μικρη.

Last edited:
Δυστυχώς, ένα χθεσινοβραδυνό ατυχές (και παρολίγον δυστυχές) οικογενειακό γεγονός θα με καθυστερήσει αρκετά στο να συνεχίσω την επίπλωση του νέου μου σπιτιού και κατά συνέπεια την αγορά της tv. Εξαιτίας του πάγωσα και την παραγγελία των επίπλων. Με τις σημερινές πλέον συνθήκες ο χώρος που θα φιλοξενήσει την τηλεόραση αλλάζει και θα αναδιαμορφωθεί. Έτσι το κριτήριο 40"-42" ενδέχεται να τροποποιηθεί σε 46"-50". Η αγορά θα πραγματοποιηθεί μετά από τουλάχιστον ένα μήνα. Μέσα στην ατυχία μας το μοναδικό ενθαρυντικό είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προλάβω κάποια αναμενόμενα καινούρια μοντέλα που συζητήσαμε, ενώ ίσως δω και τις νέες γενιές LCD (full HD, 100 Hz). Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα παιδιά (μικρά ή μεγάλα!) για την παράθεση της γνώμης τους και τη συμβολή τους στην προσπάθεια εύρεσης της κατάλληλης τηλεόρασης για τα μέτρα μου. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να αποτελώ ενεργό μέλος αυτού του forum, αφού οι λίγες μέρες που με φιλοξένησε φάνηκαν -και ήταν- σαν ταχύρυθμα εντατικά μαθήματα γύρω από το αντικείμενο. Η ανταλλαγή απόψεων μόνο καλό μπορεί να κάνει τόσο στον επίδοξο αγοραστή, όσο και στον απλό λάτρη της συγκεκριμένης ασχολίας, πόσο μάλλον όταν οι πρώτες συνοδεύονται από τεκμηριωμένες βάση εμπειρίας θέσεις.
Από κοντά είδα σε 3 πολυκαταστήματα αρκετά μοντέλα και πειραματίστηκα μαζί τους βάζοντας ελληνικά κανάλια Nova, αθλητικά κανάλια Nova, ταινία από HD DVD, καθώς και επίγεια ελληνικά κανάλια (ΣΚΑΪ, ΑNTENA). Μεταξύ αυτών και η ναυαρχίδα -μέχρι νεωτέρας- της Samsung ("Samsung's flagship" όπως διάβασα κάπου) η LE M91B με led backlight, για την οποία εάν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει αγοραστής εδώ μέσα και την έχουν δει μόνο ο κ. Καστρούνης και ο Rivers. Τα υπόλοιπα μοντέλα που ασχολήθηκα ήταν η Samsung 40M86B, η Panasonic ΤΗ42PX70F, η Philips PF9831, η Sony 40X2000, η Sony 40D3000 και η Sony 40W2000. Άλλα μοντέλα που μου προτάθηκαν δυστυχώς δεν τα βρήκα. Οφείλω λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου στα αντίστοιχα threads.

Με εκτίμηση,

Γιώργος

Εσυ κι οικογενια σου ναστε καλα ... και τα υπολοιπα ερχοντε και παρερχοντε .

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Εσυ κι οικογενια σου ναστε καλα ... και τα υπολοιπα ερχοντε και παρερχοντε .

+1