βοήθεια επιλογής TV με 500 ευρω για games και HD Περιεχόμενο

alexiron

New member
7 September 2007
72
Αθήνα
καλησπέρα παιδιά. όπως πολλοί άλλοι θέλω και εγώ την βοήθεια σας, να ξεχωρίσω κάποια μοντέλα ώστε να μην παω και πάρω γουρούνι στο σακί. θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση η οποια θα χρησιμοποιείτε 45% για games από κονσόλες και από σύνδεση με pc , 45% για ξένες (HD και όχι) σειρές και HD ταινίες , και 10% για αθλητικά. η ελληνική τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει μιας την ανοίγω μονο όταν παίζει η εθνική και για να δω καμια είδηση αραια και που..... η θέαση θα γίνετε από 2 αποστάσεις , μια για games στο ενάμισι μετρο και η δεύτερη για ταινες/σειρές στα τρία μετρα (η οποια θα ειναι και λίγο πλαγια από την tv. λίγο όμως, μην φανταστείτε τίποτα τρελό). το budget που διαθέτω δυστυχώς είναι χαμηλό. 400 με 500 euro. θα μπορούσα να ανεβώ λίγο παραπάνω ομως για κάτι που αξίζει πααααρα πολύ μιας και θα χρειαστεί να κόψω από αλλου. 3d αδιάφορο , αν υπάρχει καλως , αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. ο χωρος δεν είναι ούτε φωτεινός , ούτε σκοτεινός. μέση φάση....ούτε μας χτυπάει ο ήλιος , ούτε είμαστε σε κανένα μπουντρούμι. χάχα. τέλος , αν θεωρείτε ότι το budget είναι μικρό προτιμώ να θυσιάσω λίγες ίντσες και να κερδίσω σε ποιότητα παρα το αντίθετο. να είστε καλά παιδιά ;) κάθε βοήθεια πολύτιμη είναι :ernaehrung004:

Αν μπορείς να ανέβεις στα 550 -600 ευρώ υπάρχουν κάποιες 46"-47" στα 50 Hz που μπορείς να δεις.

αυτήν την sony την έχω σημειώσει και εγώ και θα πάω να την τσεκάρω. στα 550 μπορώ να πάω , απλά τα 50 hz δεν είναι μειονέκτημα όσον αφορά το gaming? (μπορεί να λέω και χαζομάρα :P )

Τα 50 Hz είναι μειονέκτημα για τα αθλητικά. Μέσα στο budget σου όμως δύσκολο να βρεις 100 Hz στις 46"-47". Να πας σε μικρότερο μέγεθος με 100 Hz νομίζω πως θα είναι χειρότερη επιλογή.

ωραία. ας ανεβώ στα 600 (παραπάνω είναι αδύνατο) ως τώρα έχουμε την KDL-46R470 και την UE40F6100 που πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω ;) μεχρι τα 600 τι αλλο θα μπορουσα να κοιταξω

ο χρόνος απόκρισης 5 ms να μην με τρομάξει για gaming? έχω δει μεγάλη διαφορα από 8 ms σε 5 ms οποτε μήπως θα έπρεπε να κοιτάξω κάποια με 2 ms?

Re: Απάντηση: βοήθεια επιλογής TV με 500 ευρω για games και HD Περιεχόμενο

να σας πω την αλήθεια φοβάμαι λίγο την 46 στο ενάμισι μέτρο. σκέφτομαι σοβαρά την UE40F6100
46"-47" για 1,5 μέτρο και θέαση hd-gaming θα είναι απολαυστική. Στα 3 μέτρα δεν γίνεται λόγος για 40" εκεί πας τουλάχιστον για 50"!
Οπότε πάνε στη μέση τιμή 46"-47" και δεν θα το μετανιώσεις.
(Λάθος από βιασύνη η τηλεόραση που πρότεινα παραπάνω έχει 3d δεν έχει smart)

ε καλά , το ξέρω, ότι δεν είναι lag..... έτσι και αλλιώς online games δεν παίζω. κανένα final fantasy , metal gear solid.....τέτοια πράγματα οποιος ξέρει.ok θα σας ακούσω. παω για 46 47. οποτε ως τώρα έχουμε Samsung UE46F6100 , LG 47LA6130 και Sony KDL-46R470

Απάντηση: Re: βοήθεια επιλογής TV με 500 ευρω για games και HD Περιεχόμενο

ωχ. προφανώς όταν o Michalis3 είπε lag εννοούσε το lag της τηλεόρασης....τι να κάνω βρε παιδιά είμαι noob. έψαξα βεβαια αρκετά στο google. νομίζω ότι η KDL-42W650 είναι πολύ καλή περίπτωση λόγο του χαμηλου lag και των 200hz. θα περάσω να τις δω όλες κοντά την δευτερα το απογευματάκι. αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη πείτε μου μιας και θα περάσω. πάντως πιστεύω ότι με καμια από αυτές δεν θα απογοητευτώ ;) ;)

Απάντηση: Re: βοήθεια επιλογής TV με 500 ευρω για games και HD Περιεχόμενο

συγγνώμη για το διπλό post παίδες , αλλα δεν με αφήνει να κάνω edit το από πάνω. το πραγματικό refresh rate της 42W650 είναι 100 hz η 50? προς τα εκεί τείνω λόγο του χαμηλού input lag όπως ειπα και πιο πάνω. αν και με είχαν πείσει τα παιδιά για 46-47. υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να ΜΗΝ προτιμήσω την 42W650 εκτος από τις ίντσες? δεδομένου και την χρήση που θα της κάνω , που όπως είπα είναι games , pc , HD σειρές/ταινίες και λίγα αθλητικά

Αν δεν κάνω λάθος είναι 50 hz πραγματικά η sony όπως και όλες η άλλες που αναφέρθηκαν.(εκτός από την f6100)
Θα επιμείνω στο ότι 42" είναι λίγες. Και το lag σε σχέση με τις άλλες επιλογές είναι ανεπαίσθητο. Θα είναι κρίμα να χάσεις 5" για ελάχιστα ms.Σκέψου το καλά!!

Last edited:
Θα συμφωνήσω. Κοίτα να πάρεις όσο μεγαλύτερη επιτρέπει το budget σου. Η W650 έχει χαμηλό lag, αλλά είναι μόλις 42" και είναι 50 Hz.