Βοηθεια για αγορα dslr

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα dslr

φιλε μου μαλλον κατεληξα στην 500 απλα τωρα το ψαχνω λιγο για φακο εναν που να κανει ολες τις δουλειες, δεν θελω να μπω στο τρυπακι αλλαξε φακο για μακρυα αλλον για κοντα και παει λεγοντας, εξαλου ειμαι ερασιτεχνης και εκει θελω να μεινω γιατι διαφορετικα δεν ξερω τι να πρωτοαλλαξω φωτογραφικες; βιντεοπροβολεα;ενισχυτη;ηχεια;:hmmmm2:καλοριζικη η καινουργια

Ενας 18-200 θα σε βολεψει τότε.. Βεβαια μην περιμενεις θαυματα σε ποιοτητα...αλλά την δουλειά σου μαλλον θα την κάνεις καλά...

17-85is θα έλεγα ή Sigma 17-70/2.8-4.5 καλύτερα. Ο ερασιτέχνης που δεν θέλει να αλλάζει φακό θα πρέπει να κάνει έναν περιορισμό, στο εστιακό εύρος. Μεταξύ των 27 και 136mm κάλυψης του πρώτου, βγάζουμε -ή μπορούμε να βολευτούμε και να βγάζουμε- το 95% των φωτογραφιών μας. Η κάλυψη κάθε πιθανής ανάγκης είναι προτεραιότητα για τους ελβετικούς σουγιάδες, ένα σύστημα φακού-μηχανής πρέπει πρωτίστως να βγάζει καλές φωτογραφίες.

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας,για το βιντεο δεν τρελαιονομαι σιγουρα αλλα αφου το εχει καλυτερο απο την 5000 γιατι οχι,οσο για τον φακο απο την εμπειρια σας με ποιον θα εβγαζα καλες φωτο ιδιως βραδυ;

Εάν σου κάνουν καλύτερη τιμή ως πακέτο και θέλεις να κινηθείς πιο ψηλά, κοίτα τον ολοκαίνουργιο 15-85is της Canon. Πολύ ακριβός σκέτος (από 735 ευρώ), σε σετάκι μπορεί να υπάρχει και καμία προσφορά. Ο επίσης νέος 18-135is, που το εύρος του σίγουρα καλύπτει την ανάγκη για έναν και μοναδικό φακό (κάλυψη 29-216mm) φαίνεται, από τα πρώτα τεστ, μάλλον μέτριος. Παραχωρήσεις έχει επίσης και ο Canon 18-200is. Εάν είσαι πολύ του τηλεφακού, υπάρχει και ο Tamron 18-270vc, πολύ καλή σταθεροποίηση, αλλά δεν ξέρω για μηχανή 15mp... Ο Sigma 17-70/2.8-4.5 έχει σαφώς μικρότερο εύρος (κάλυψη 27-112mm) αλλά και πολύ καλή απόδοση, καμία σχέση με μεσαίους και σουπερ ζουμ.

Υποκειμενικά(γιατί είμαι Pentaxάκιας) θα σου προτείνω την Pentax K-X, η οποία γράφει video 1280 x 720@24fps.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

Τιμή πχ. στον Κατερέλο στα 565 ευρώ με φακό 18-55.

Πιο πάνω υπάρχει κ κατά πολύ ακριβότερη Κ-7.

Στη θέση σου και εφόσον θέλεις όλα-σε-ένα φακό με λογικό εύρος και χαμηλό κόστος, θα κοιτούσα καλύτερα τη Νίκον λόγω του 18-105vr φακού της. Φαίνεται να είναι σαφώς ανώτερος του νέου 18-135 της Κάνον. Κάπου στα 800 ευρώ πρέπει να βγαίνει η D5000 με τον 18-105vr (εύρος 27-157,5mm, φαντάζομαι καλύπτει άνετα ως μόνος φακός).

σας ευχαριστω που με μπερδευεται συνεχεια:damnyou::damnyou:περα απο την πλακα η τελευταια λυση μου ακουγεται καλη οντως η νικον στο χερι μου καθεται καλυτερα και φαινεται καλυτερη κατασκευη αλλα δυστυχως δεν μπορεισ να τα βρεισ ολα σε μια εξου και το μπερδεμα τελοσ παντων εχω λιγες μερες ακομα, ευχαριστω για τις πληροφοριες

Από κατασκευή δεν έχει διαφορές, τουλάχιστον υπέρ της, έναντι της 500D, και οι δύο είναι σε ψηλό επίπεδο, τέτοια κριτήρια δεν έχει νόημα να τα σκέφτεσαι. Μπαίνουν μόνο από όσους έχουν ήδη αγοράσει για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων την επιλογή τους.

Το θέμα είναι ότι στα 800 ευρώ είναι μία έτοιμη αξιόλογη all around λύση. Εγώ βέβαια δεν συμφωνώ με την υποχρεωτικότητα του κριτηρίου του βίντεο, καθώς έτσι περιορίζεσαι στα εντελώς πρόσφατα μοντέλα, αλλά τελοσπάντων. Προσωπικώς θα προτιμούσα την 450D έναντι της 500D.

καλημερα γενικε μου, δεν κολαω ιδιαιτερα στο βιντεο αλλα λεω αφου υπαρχει γιατι οχι,βεβαια εχει και μια σημαντικη διαφορα τιμης που τα ριχνεις στο φακο, δεν το εχω αποκλεισει και αυτο το ενδεχομενο εξαλου δεν βιαζομαι ιδιαιτερα κανω την δουλεια μου με την παλια μου ακομα

γεια χαρα, τελικα μετα απο αρκετο διαβασμα αγορασα την 450 με ενα φακο tamron 18-200 ηταν το καλυτερο που μπορουσα να αγορασω χωρις να ξεφυγω απο το μπατζετ των 700 που πηρα και ρεστα ,τωρα εαν εκανα καλη επιλογη θα δειξει ο καιρος παντως απο μια πρωτη ματια (του ερασιτεχνη) εχω μπερδευτει απιστευτα ευχαριστω οσους με βοηθησαν για την επιλογη μου

Kαλοριζικη και καλές λήψεις :ernaehrung004:

Ελπιζω να μεινεις ικανοποιημένος (απο την μηχανη το πιστεύω, για το φακό εχω καποιες ενστάσεις...)

Μεγια...
Θα την ευχαριστηθεις ειμαι βεβαιος .Ενταξει απο φακους τετοιου ευρους δεν μπορεις να εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις γλυτωνεις ομως το βαλε βγαλε (μια ιδεα και αυτο ,οι σκονες ομως δεν ειναι στον αισθητηρα της Κ200).
Ειπαμε δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε μια μηχανη.Το βολικο στις Dslr ειναι πως οποτε το θελησεις μπορεις να συμπληρωσεις το σετ με οτι φακο θελησεις.
Και δοξα τω θεω για Canon βρισκεις οτιδηποτε.

πολύ καλή επιλογή σώματος:award:!!!!
φακό θα πάρεις και άλλον στο μέλλον σίγουρα....
εναν φωτεινό....
εναν σταθερό...
εναν........

ευχαριστω πολυ παιδια και γω για τον φακο εχω μια ενσταση δεν με ενθουσιασε αλλιως τον περιμενα, ισως παω δευτερα να τον αλλαξω εαν τα καταφερω να βαλω και κατι παραπανω, θα δουμε.

Re: Απάντηση: Βοηθεια για αγορα dslr

ευχαριστω πολυ παιδια και γω για τον φακο εχω μια ενσταση δεν με ενθουσιασε αλλιως τον περιμενα, ισως παω δευτερα να τον αλλαξω εαν τα καταφερω να βαλω και κατι παραπανω, θα δουμε.

Κοιτα τον Ταμρον 17-50/f2.8.Μιλαμε για πραγματικο διαμαντι ανεξαρτητα απο την τιμη.

Είναι εξαιρετικός, αλλά περιορισμένου εύρους. Και ο φθηνότερος 17-70/2.8-4.5, καλός είναι επίσης (όχι τέτοιο διαμάντι βέβαια).

κι όμως το 17-50 είναι το 90% των λήψεων...σπάνια θα χρειαστείς κάτι άλλο.