ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Ειναι ωραιο και δημιουργικο αγχος!! Αφου το λες,θα δωσω και μια ευκαιρια στο panny.Τωρα να κανω και μια αλλη ερωτηση,απο οτι εχω καταλαβει,με το μικρο μου μυαλο,θα μπορουσαν οι κατασκευαστες AV μεσω update,να κανουν τους τρεχοντες ενισχυτες συμβατους με HDMI 1.4 Ηδη νομιζω το εκανε η Yamaha στa soundbars.Αρα σκεφτομαι εγω οταν θα κυκλοφορησουν ολα τα νεα μοντελα με το νεο προτυπο,και οι παλιοι δεν παραγονται πια,δεν υπαρχουν στα μαγαζια,μηπως για να καλυψουν και τους πελατες τους,τους αναβαθμισουν?Ειναι παραλογη αυτη η σκεψη?

για να γίνει αυτό φίλε μου πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο hardware ικό κομμάτι μέσα στον ενισχυτή...που να δέχεται το software upgrade....

Update της HDMI 1.3 για να δείς 3d προς το παρόν μόνο το PS3 slim...

Kαλή λύση και αυτή, ειδικά αν παίζεις και παιγνίδια! Πρόβλημα ότι δεν δέχεται ΝTFS δίσκους οπότε τα media HD files που πιθανόν να θέλεις να χρησιμοποιήσεις θα είναι χαμηλότερης ποιότητας (όχι όμως απαραιτήτως "κακά")

Για ΗDMI hardware..., όπως τα λένε πιο πανω ο Βασίλης και ο libair

Η επιλογη BR θα ειναι αναμεσα στα pioneer lx-52 marantz bd5004 & panasonic bdt-300 Εαν το τριτο Δεν υπολειπεται σε ηχο απο cd,εναντι των αλλων,γιατι σε εικονα,δεν νομιζω να εχουν ορατες διαφορες,τοτε γιατι οχι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Προφανως ο καθε κατασκευαστης,ειναι λογικο και θεμιτο να θελει να πουλησει την καινουρια του σειρα,αλλα σε ενα οριζοντα π.χ 6μηνων οπου θα υπαρχουν μονο τα καινουρια στην αγορα,το θεωρεις απιθανο σαν σεναριο;Δηλαδη καποιος που εδωσε 3-4-5000 περσι,για αγορα ενισχυτη,δεν θα εκτιμησει την οποια εταιρεια που θα κανει κατι τετοιο;Δεν θα φανει ενα στοιχειωδες ενδιαφερον για τους πελατες τους?Νομιζω μια τετοια κινηση θα ειχε μακροπροθεσμα κερδος για τις εταιρειες

Θα ήθελες να σου δείξω mail-απάντηση της rotel όταν την ρώτησα αν έχει σκοπό να μας καλύψει στο θέμα hdmi (Και μιλάω για τον κορυφαίο της 1098 προ που είχε 3000 και υποτίθεται ήταν και αναβαθμίσιμος)?
Αλλά γιατί πάμε μακριά. Όλες οι εταιρίες ανακοίνωσαν νέα μοντέλα. Είδες καμία να μιλάει για αναβάθμιση?
Μακάρι να γινόταν να έχουμε αναβαθμίσεις αλλά τότε θα είχαμε μείνει σε ενισχυτές 5ετίας και βάλε και οι εταιρίες χωρίς αγοραστικό κοινό. Και αν δεν πουλήσουν δεν έχουν λόγο να εξελιχθούν.

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Η επιλογη BR θα ειναι αναμεσα στα pioneer lx-52 marantz bd5004 & panasonic bdt-300 Εαν το τριτο Δεν υπολειπεται σε ηχο απο cd,εναντι των αλλων,γιατι σε εικονα,δεν νομιζω να εχουν ορατες διαφορες,τοτε γιατι οχι

Περίμενε και το denon 2011 το οποίο εκτός των άλλων θα είναι και universal. Η denon είναι γνωστή για την καλη ποιότητα ήχου στα player της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Θα ήθελες να σου δείξω mail-απάντηση της rotel όταν την ρώτησα αν έχει σκοπό να μας καλύψει στο θέμα hdmi (Και μιλάω για τον κορυφαίο της 1098 προ που είχε 3000 και υποτίθεται ήταν και αναβαθμίσιμος)?
Αλλά γιατί πάμε μακριά. Όλες οι εταιρίες ανακοίνωσαν νέα μοντέλα. Είδες καμία να μιλάει για αναβάθμιση?
Μακάρι να γινόταν να έχουμε αναβαθμίσεις αλλά τότε θα είχαμε μείνει σε ενισχυτές 5ετίας και βάλε και οι εταιρίες χωρίς αγοραστικό κοινό. Και αν δεν πουλήσουν δεν έχουν λόγο να εξελιχθούν.
Δεν αμφιβαλλω,απλα μιλαμε για μια συγκεκριμενη αναβαθμιση,σε κατι που ειναι πολυ της μοδας και σε ενα βαθος χρονου,δηλαδη οταν δεν θα μπορει ο αλλος να επιλεξει αναμεσα σε αναβαθμισμενο και καινουριο και να αφορα τους παλιους κατοχους.Εγω π.χ αν παρω τον LX-72 και ερθει η pioneer και πει οτι λογω των καινουριων δεδομενων μπλα μπλα μπλα σου αναβαθμιζω το τρεχον υλικο σου για να εισαι updated,θα ανεβει τοσο πολυ στα ματια μου,που οποιαδηποτε αγορα στο μελλον απο home cinema μεχρι car audio,θα ειναι απο αυτους.Γιατι για μενα η συμπεριφορα μιας εταιρειας σε θεματα υποστηριξης,εχει το ιδιο βαρος με την ποιοτητα των προιοντων της.Οχι πως και εγω πιστευω οτι θα συμβει,απλα κουβεντα να γινεται

Επανέρχομαι γιατί ίσως να μην έγινα αντιληπτός...
1) "Είδαμε το DMP-BDT300 τόσο με 2D όσο και με 3D δίσκους. Η εικόνα του είναι κορυφαία, ειδικά τα χρώματα που παρέχουν μια απίστευτη ευκρίνεια και ανάλυση. "
2) "Εκείνο που εντυπωσιάζει με το DMP-BDT300 είναι ο ήχος. Πρόκειται για το καλύτερο σε ηχητική ποιότητα player της κατηγορίας κάτω από 600 ευρώ."
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lu-ray-players/3730-panasonic-dmp-bdt300-.html

(Ανάλογα Reviews θα βρείτε πολλά, ίσως και πιο ενθουσιώδη...)

Παιδιά μη με πάρετε με τις ντομάτες... φυσικά και δεν έχω συμφέρον από την οποιαδήποτε αγορά...
Απλά, πιθανότητα, έχουμε μπροστά μας μια υλοποίηση που ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής (μια ακόμη ήταν του OppoBD83).
Άποψή μου είναι ότι το ΒDT-300 είναι μια από αυτές.

Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει μερικές φορές...

Εγω προσφατα απεκτησα εναν sc-lx72 και μπορω να πω μονο τα καλυτερα.
Το θεμα 3d δεν με απασχολησε καθολου διοτι πολυ απλα δεν ειναι deal breaker αν ο ενισχυτης δεν το υποστηριζει.
Αυτο γιατι,

α)πολλα bd 3d δισκακια λογω χωρου που απαιτειται (απο το 3d) δεν εχουν hd audio και μενουν μονοι σε απλο dd/dts
β)Αν ο ενισχυτης δεν υποστηριζει 3d , απλα θα δωσεις απευθειας την εικονα στο (οπτικο) μεσο και ηχο θα δωσεις απο οπτικη στον ενισχυτη.Αν το bd 3d δισκακι εχει hd ηχο, απλα θα παρεις την core μορφη του.Πολλα δισκακια εχουν απλο dd/dts οποτε τοτε δεν χανεις τιποτα.

Το σκεφτηκα ετσι οταν ειδα οτι ο lx72 μου εβγαινε στην ιδια τιμη με τον lx53 που μπορει να εχει 3d και μια hdmi παραπανω, αλλα σε ολα τα αλλα υστερει σε μεγαλο βαθμο (ενισχυτικα ice, full band phase control κ.α.).
Στην στοα φεξη τον lx72 θα τον βρει καποιος μεταξυ 1000 και 1050ε τελικη με φπα.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος ενισχυτης που να τον πλησιαζει καν σε καλουδια, σε ενισχυση και σε ποιοτητα ηχου σε αυτη τη τιμη (θα ελεγα και μεχρι +400ε παραπανω αλλα δεν ξερω τι κανουν οι νεοι denon).
Eνας lx72 μαζι με το Τ300 αποτελουν ενα φονικο διδυμο...
Καλες αγορες!

Επανέρχομαι γιατί ίσως να μην έγινα αντιληπτός...
1) "Είδαμε το DMP-BDT300 τόσο με 2D όσο και με 3D δίσκους. Η εικόνα του είναι κορυφαία, ειδικά τα χρώματα που παρέχουν μια απίστευτη ευκρίνεια και ανάλυση. "
2) "Εκείνο που εντυπωσιάζει με το DMP-BDT300 είναι ο ήχος. Πρόκειται για το καλύτερο σε ηχητική ποιότητα player της κατηγορίας κάτω από 600 ευρώ."
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lu-ray-players/3730-panasonic-dmp-bdt300-.html

(Ανάλογα Reviews θα βρείτε πολλά, ίσως και πιο ενθουσιώδη...)

Παιδιά μη με πάρετε με τις ντομάτες... φυσικά και δεν έχω συμφέρον από την οποιαδήποτε αγορά...
Απλά, πιθανότητα, έχουμε μπροστά μας μια υλοποίηση που ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής (μια ακόμη ήταν του OppoBD83).
Άποψή μου είναι ότι το ΒDT-300 είναι μια από αυτές.

Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει μερικές φορές...

Nίκο μου αν ήταν προσωπική σου εμπειρία θα την σεβόμουν και πιθανότατα θα την ασπαζόμουν. Όταν όμως μιλάμε για review κρατάω πολυυυυυυυυ μικρο καλάθι. Ελπίζω σύντομα να έχουμε ένα στα χέρια μας για να δούμε μόνοι μας τι ψάρια πιάνει.

Καλησπερα,η βοηθεια ολων σας ηταν πολυτιμη,θα προσπαθησω να ακουσω το pioneer με το panasonic και αν πραγματι ειναι ετσι τα πραγματα,θα προβω στην αγορα.Τα λεμε μετα την ακροαση,καλο βραδυ και χρονια πολλα σε ολους-bye-

Είναι και από προσωπική εμπειρία, αν και πρόχειρη σε φωτεινό περιβάλλον καταστήματος.
Είναι επιπέδου Oppo η εικόνα του, ίσως και με λιγότερο κόκο σε υψηλή αντίθεση! Η χρωματική απόδοση δε άλλο πράγμα...

Το ηχητικό κομμάτι όντως δεν το το τσέκαρα λόγω συνθηκών.

Επίσης είναι ταχύτατο σε φόρτωση... πρέπει να το δείς για να το πιστέψεις το αντιλαμβάνομαι. Είναι όμως πολλά τα review και μου μοιάζει απίθανο για "εξυπηρέτηση"...

Απ' όλα όσα έχω δει είναι κατά την άποψή μου το καλύτερο.

Καλησπερα!! Τελικα,αποφασισα να ανοιξω λιγο το budget στα 6000(χωρις εππιπλα,καλωδια κλπ)μονο για τα μηχανηματα.Η νεα προσφορα εχει ως εξης
DENON 3311 (δυστυχως δεν ηταν διαθεσιμος ο 3310) br panasonic BMT-300 τα υπολοιπα οπως τα ξερετε.Στο διλλημα για τα BR,μαλλον το Μarantz 5004,θα το παρει ο αδερφος μου και θα υπαρξουν αμεσες συγκρισεις σε σχεσει με τον ηχο (αν ειναι καλυτερο το marantz ξερετε που θα καταληξει:a0210:).Εν τελει σε σχεση με τον ενισχυτη,ειναι διαθεσιμος και ο LX-72,αλλα αφ'ενος δεν υπαρχει η δυνατοτητα ακροασης,και αφ'ετερου ειναι μολις 80 ευρω φτηνοτερος απο την προσφορα που μου εκανε για τον 3311.Το συνολικο κοστος για τα παραπανω ειναι στα 5700,δλδ μου περισσευουν και 300,πως το βλεπετε?

Kαλησπερα,τελικα εκανα την παραγγελια με αυτα που σας ειπα,δηλαδη denon,panasonic,ma rx,v20.Δυστυχως δεν μπορουσα να κανω αμμεση αντιπαραθεση στα 2 br αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι σε δικαναλο ηχο το marantz θα υπερεχει,αλλα το panny εχει περισοτερες ευκολιες,παιζει πιο πολλα αρχεια,ειναι πιο γρηγορο,εχει παρα πολλη καλη εικονα.Αν απογοητευτω απο τον ηχο του που δεν πιστευω,το πολυ πολυ αργοτερα να προσθεσω και ενα cd player.Εξαλλου,μαλλον θα το αγορασει ο αδελφος μου (το Marantz) και θα δουμε και τα δυο τι ψαρια πιανουν.Αλλα γιατι τετοια προτιμηση στον lx72 σε σχεση με τον καινουριο denon?

Ευχαριστω!Οταν με το καλο στηθουν τα μηχανηματα,αυτο θα αργησει λιγο,θα γραψω τις εντυπωσεις μου,καλες οι κακες, δεν ειμαι απο αυτους που επειδη αγορασαν κατι πρεπει ντε και καλα να το υποστηριξουν μεχρι τελους.Αν καποιος εχει να προσθεσει η να αφαιρεσει κατι σε σχεσει με τα παραπανω ευχαριστως να τον ακουσω (προλαβαινω να κανω αλλαγες:jester:0)

Kαλορίζικα, καλοθέατα και καλοάκουστα!!!

Aν κάτι δεν σου πάει καλά με τον ήχο του ΒR, αντί για αγορά CD Player δοκίμασε και την λύση ενός DAC...

Καλησπερα σε ολη την παρεα,αφου σας ευχαριστησω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες,θα παρακαλεσω για τις γνωμες σας στο τελευταιο κομματι του παζλ.Η αληθεια ειναι οτι εχω προβληματιστει τα μαλλα για το blue ray και αυτο γιατι προσπαθω να βρω την καλυτερη δυνατη λυση σε σχεση με τον ηχο.Ολως τυχαιως,"ανακαλυψα" το oppo 83se το οποιο για μενα φανταζει ιδανικη λυση,αφου και ως bray θεωρειται κορυφαιο,αλλα και μεσω αναλογικων συνδεσεων ακουγεται οτι εχει καθαρο στερεοφωνικο ηχο.Αυτο εχει μεγαλη σημασια για τα γουστα μου,γιατι θεωρω την απ'ευθειας στερεοφωνικη εικονα χωρις αποκωδικοποιητες,υπογουφερ,πολυκαναλα κλπ,την καλυτερη δυνατη για ακροαση μουσικης.Τι λετε?