Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

petpas

Senior Member
19 December 2010
365
katerini
Θέλω να προβώ στη αγορά κλιματιστικού για χώρο 35τμ(γκαρσονιέρα) το διαθέσιμο μπάτζετ ειναι 700ευρω,και σκέφτομαι να το δουλεύω και για θέρμανση το χειμώνα.
Επειδή παλιότερα είχα ένα hitachi και έμεινα ικανοποιημένος λέω να μείνω εκεί.

Το συγκεκριμένο τι σας λέει; http://www.skroutz.gr/s/51564/Hitachi-RAS-RAC-D14EX3.html
Αν έχετε να μου προτείνεται κάτι είμαι όλος :ears:

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Mια χαρα δειχνει στα χαρτιά.Δες και fujitsu/toyotomi.
To 14ρι ισως σε καλυψει οριακα.Δες μηπως βρεις και καποιο φθηνο 18αρι.

Και εγώ φοβάμαι το 14άρι για την θέρμανση. Αλλά 18άρι inverter τάξη Α στον προϋπολογισμό σου υπάρχει μόνο το Toyotomi.

Μάλλον θες 18αρι για να καλύψεις την γκαρσονιέρα αν μπορείς να πας σε πανασονικ θα στο πρότεινα έχω 12 inverter και είμαι πολυ ευχαριστημένος

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Το 14αρι το είπα διότι ο αδερφός μου έχει τον ίδιο ακριβώς χώρο με έμενα(με μόνη διαφορά μένει στον 1 όροφο) και το ζεσταίνει με το 10αρι Hitachi INVERTER οχταετίας,βγάζοντας έτσι τον περσινό χειμώνα οικονομικά και χωρίς μεγάλο λογαριασμό ΔΕΗ.
Στη δική μου περίπτωση τώρα το σπίτι είναι καλά μονωμένο αλλά έχω πλάκα οπότε υπάρχει θέμα.

Mε το μπάτζετ μου δεν νομίζω να έχω και πολλές επιλογές, τα Toyotomi τι λένε ρε παίδες τα έχει δοκιμάσει κάνεις;

Υ.Γ. Σιμο ευχαριστώ αλλά το panasonic δεν είναι ιnverter, που στην περίπτωση μου είναι μονόδρομος.

Κάθε χώρος είναι διαφορετικός (μόνωση, παράθυρα, θέση παραθύρων, αν απο πάνω έχει ταράτσα ή άλλο διαμέρισμα κτλ κτλ).
Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να έχεις ένα μηχάνημα που να "έχει" άνετα τον χώρο πάρα κάποιο που χρειάζεται να δουλεύει συνεχώς για να τα βγάλει πέρα.

Η λύση να έχεις θέρμανση απο κλιματιστικό τον χειμώνα θέλει λίγο προσοχή αν θέλεις να είσαι καλυμένος σε κάθε περίπτωση. Τις φορές που τον χειμώνα η θερμοκρασία έξω θα πλησιάσει, φτάσει ή πέσει κάτω απο το μηδέν το κλιματιστικό δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ. Αν δεν έχεις τζάκι θα πρέπει έστω να έχεις προβλέψει με μια φορητή σόμπα πετρελαίου.

Τις φορές που τον χειμώνα η θερμοκρασία έξω θα πλησιάσει, φτάσει ή πέσει κάτω απο το μηδέν το κλιματιστικό δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ.
Μία από τις τεχνικές μετρήσεις που "κάνουν γαργάρα" οι εταιρίες κλιματιστικών είναι τα όρια λειτουργίας. Όντως το κλιματιστικό δεν μπορεί να δουλέψει όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω ή πάνω από συγκερκιμένες θερμοκρασίες. Αν η περιοχή σου ξεφεύγει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, καλό είναι να τα ελέγξεις.

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Αν δεν έχεις τζάκι θα πρέπει έστω να έχεις προβλέψει με μια φορητή σόμπα πετρελαίου.

Έχω καλοριφέρ αλλά με αυτά που ακούω για το πετρέλαιο, είπα να κάνω οικονομία και να δουλεύω την αρκούδα(κλίμα) μπας και γλιτώσουμε κάνα φράγκο.

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Αν η περιοχή σου ξεφεύγει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, καλό είναι να τα ελέγξεις.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με ενα inverter είμαι καλυμμένος ευχαριστώ πάντως.

Κοίτα στα χαρακτηριστικά τι ενεργειακή απόδοση έχει αυτό που θα βάλεις και σε ψύξη και σε θέρμανση.

Πήραμε πριν 2 χρόνια δύο Mitshubishi Heavy Industries με απόδοση γύρω στο 6, όταν το καλύτερο fujitsu είχε 3. Το 9άρι ψύχει το υπνοδωμάτιο μέσα σε 10 λεπτά περίπου και το 18άρι τα υπόλοιπα 60 τετραγωνικά μέσα σε 40 λεπτά και μετά δεν ακούγονται αν δουλεύουν.

Μια φορά ξέχασα το 9άρι σε economy mode στους 25 βαθμούς και μετά από 5 ώρες που γυρίσαμε σπίτι μόλις άνοιξα την πόρτα είχε γίνει Σιβηρία. Νόμιζα ότι είχα ξεχάσει το 18άρι αλλά τελικά πήγα στο υπνοδωμάτιο και είδα το 9άρι και δεν το πίστευα.

Είναι από τα λίγα που ξεκινάνε όταν έξω έχει πάνω από 45 βαθμούς.

έξω από το budget σου αλλά είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί
ειδικό για θέρμανση όπου αγγίζει 27000BTU μα βαθμό απόδοσης >4 με δυο ανεμιστήρες πάνω και κάτω ( η θέρμανση πρέπει να έρχεται από χαμηλά)

FVXS-50 (17200BTU)
http://www.daikineurope.com/products/index.jsp?singleprv=FVXS-F&pf=0

http://www.daikineurope.com/products/specs.jsp?set=FVXS-F / RXS-J&lb=true

το τοίχου είναι πιο κοντά στο budget σου αλλά το ξεπερνάει και πάλι

σημαντικό στα κλιματιστικά
βαθμός απόδοσης που πρέπει να ξεπερνάει τα 4 (ένα Kw ρεύμα στο επιστρέφει σε 4 kw ενέργεια)

και όριο θερμοκρασίας λειτουργίας
τα περισσότερα είναι από 35~38 βαθμούς, ελάχιστα ξεπερνάνε τους 40 βαθμούς και αυτά που το κάνουν είναι εκτός budget
ειδικά σε θέρμανση είναι για κλάματα αφού δεν κατεβαίνουν κάτω από 5~10 βαθμούς

για να υπολογίσεις τα BTU που θες υπολογίζεις σε σπίτι με καλή μόνωση, όχι τεράστιες τζαμαρίες και όχι ταράτσα με ~3 μέτρα ύψος 550~600BTU ανά τετραγωνικό για σαλόνι και 400~450 BTU/τετραγωνικό για υπνοδωμάτιο

ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα

θα στεναχορισω μερικους αλλα το toyotomi ειναι να το αποφεύγεις

Last edited:

Έχω Hitachi inverter 22ρι ψύξη, 28ρι θέρμανση. Με το δύσκολο χειμώνα που πέρασε με έβγαλε ασπροπρόσωπο αφού ξεκινούσε από -10 εξωτερικης θερμοκρασίας!
Ζέσταινε ικανοποιητικά σαλόνι 65 τετραγωνικών με 2 4μετρα μεγάλα παράθυρα με διπλή υάλωση (=απώλειες).

Μου βγήκε 1050 ευρώ πέρσι.

Φίλη έχει ένα 18ρι daikin σε μαγαζί το οποίο έχω την αίσθηση ότι αποδίδει το ίδιο ίσως και καλύτερα με το δικό μου (που είναι πολλά παραπάνω btu), Αλλά κόστιζε περί τα 1500 έουρος.

Αν έβαζα ξανά θα δοκίμαζα mitsubishi ή αν είχα το budget daikin.

θα το αδικούσα το hitachi αν έλεγα ότι δεν είναι καλό κλιματιστικό
όπως είπες και εσύ είναι εκτός του budget του φίλου και όλα όσα είναι καλά είναι εκτός budget
mitsubishi & daikin έχουν ίδιες τιμές οπότε θα διάλεγα daikin

Έχω Hitachi inverter 22ρι ψύξη, 28ρι θέρμανση. Με το δύσκολο χειμώνα που πέρασε με έβγαλε ασπροπρόσωπο αφού ξεκινούσε από -10 εξωτερικης θερμοκρασίας!
Ζέσταινε ικανοποιητικά σαλόνι 65 τετραγωνικών με 2 4μετρα μεγάλα παράθυρα με διπλή υάλωση (=απώλειες).

Μου βγήκε 1050 ευρώ πέρσι.

Φίλη έχει ένα 18ρι daikin σε μαγαζί το οποίο έχω την αίσθηση ότι αποδίδει το ίδιο ίσως και καλύτερα με το δικό μου (που είναι πολλά παραπάνω btu), Αλλά κόστιζε περί τα 1500 έουρος.

Αν έβαζα ξανά θα δοκίμαζα mitsubishi ή αν είχα το budget daikin.

Μιας και έβαλε ο Στέργιος το θέμα για τη θέρμανση να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία:
Σε χώρο ας πούμε 65-70 τμ είναι καλύτερο 1 μεγάλο inverter ή 2 μικρότερα μηχανάκια? (έστω με μια διαφορά προς τα πάνω στα λεφτά.)
Διότι βλέπω ψάχνοντας ότι τα 24αρια (ονομαστική ισχύς) είναι οριακά στα δεδομένα τ.μ
Πάμε καλύτερα για 30άρι που είναι ελάχιστα και αρκετά ακριβά.
Οπότε γιατί να μην βάλουμε 2 18άρια?
Και αν πάθει κάτι το ένα να έχουμε προσωρινά το άλλο μοναχό του για να μην το δαγκώσουμε τελείως...

Αληθεύει πως η εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι στο νότο και να τη βλέπει ο ήλιος αν θέλουμε το COP να ισχύει?

Ειρήσθω εν παρόδω είδα δύο μηχανάκια και με άρεσε και η τιμή και η πχιότητα:

http://www.tepse.gr/7A75CB6A.el.aspx

http://www.euragora.gr/product1808-SHARP+AY-XP24LR.htm

Τέλος καλά και σώνει βάζουμε inverter ή και με ένα ON-OFF δεν έχουμε να χάσουμε πολλά (αν είναι ποιοτικό)?

Μιας και έβαλε ο Στέργιος το θέμα για τη θέρμανση να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία:
Σε χώρο ας πούμε 65-70 τμ είναι καλύτερο 1 μεγάλο inverter ή 2 μικρότερα μηχανάκια? (έστω με μια διαφορά προς τα πάνω στα λεφτά.)
Διότι βλέπω ψάχνοντας ότι τα 24αρια (ονομαστική ισχύς) είναι οριακά στα δεδομένα τ.μ
Πάμε καλύτερα για 30άρι που είναι ελάχιστα και αρκετά ακριβά.
Οπότε γιατί να μην βάλουμε 2 18άρια?
Και αν πάθει κάτι το ένα να έχουμε προσωρινά το άλλο μοναχό του για να μην το δαγκώσουμε τελείως...

Αληθεύει πως η εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι στο νότο και να τη βλέπει ο ήλιος αν θέλουμε το COP να ισχύει?

Ειρήσθω εν παρόδω είδα δύο μηχανάκια και με άρεσε και η τιμή και η πχιότητα:

http://www.tepse.gr/7A75CB6A.el.aspx

http://www.euragora.gr/product1808-SHARP+AY-XP24LR.htm

Τέλος καλά και σώνει βάζουμε inverter ή και με ένα ON-OFF δεν έχουμε να χάσουμε πολλά (αν είναι ποιοτικό)?

Το αν είναι καλύτερα τα δυο ή όχι έχει να κάνει με το χώρο σου, συνήθως είναι καλύτερα αν δεν είναι τελείως ενιαίος ο χώρος σου.

Συνήθως τα ινβερτερόνια είναι πιο αποδοτικά, γι'αυτό τα προτιμάμε. Αλλά αν βάλεις μικρότερο από αυτό που χρειάζεσαι και δουλεύει συνέχεια χάνεις το ουσιαστικότερο πλεονέκτημα του (το "κατέβασμα" στροφών για τη διατήρηση της θερμοκρασίας).

Άσε που με το on-off αν είναι μεγάλο θα παθαίνει ζαβλαμά η εγκατάσταση κάθε φορά (ΤΣΑΚ! και θα παίζουν τα φώτα σου). Άσε που θα σου βγάζει jitter στα ψηφιακά! :)

Σε συμβουλεύω να μη τσιγγουνευτείς πάντως, αν σε παίρνει για DAIKIN χτύπα το (τα).

Το αν είναι καλύτερα τα δυο ή όχι έχει να κάνει με το χώρο σου, συνήθως είναι καλύτερα αν δεν είναι τελείως ενιαίος ο χώρος σου.

Συνήθως τα ινβερτερόνια είναι πιο αποδοτικά, γι'αυτό τα προτιμάμε. Αλλά αν βάλεις μικρότερο από αυτό που χρειάζεσαι και δουλεύει συνέχεια χάνεις το ουσιαστικότερο πλεονέκτημα του (το "κατέβασμα" στροφών για τη διατήρηση της θερμοκρασίας).

Άσε που με το on-off αν είναι μεγάλο θα παθαίνει ζαβλαμά η εγκατάσταση κάθε φορά (ΤΣΑΚ! και θα παίζουν τα φώτα σου). Άσε που θα σου βγάζει jitter στα ψηφιακά! :)

Σε συμβουλεύω να μη τσιγγουνευτείς πάντως, αν σε παίρνει για DAIKIN χτύπα το (τα).

To αρκουδίσιο το θέλω βοηθητικό μόνο για το βράδυ που παίζει νυχτερινό ρεύμα... και μόνο για θέρμανση.
Δηλαδής μόλις σβήσει το τζάκι (2:00 με 7:00) να παίρνει μπρός αυτό ώστε να έχω το πρωί σχετικά ζεστό τσαρδί, να διατηρείται αρκετή θερμποκρασία μέχρι το μεσημέρι που θα ξαναπιάνει δουλειά το τζάκι.
Ο χώρος ενιαίος αλλά ξεκινά το ύψος του από τα 3 μέτρα και καταλήγει στα 5,9...
Με λίγα λόγια ο αρκούδης μόνο θα διατηρεί θερμοκρασία, δεν θα ανεβάζει.
Και επειδή ακόμα και το 30αρι θα πέσει μικρό για κανονική χρήση λέω να πάω σε 24άρι αρχικά (αφού δεν θα ζορίζεται) και αν πέσει πολύς ψόφος να πατήσω ένα ακόμα.

Είμαι κολλημένος με τα SHARP...
Έχω ένα 25ετίας... στη μπίζνα και δεν έχει χαλάσει ποτές!