Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

θα το αγοράζατε αυτό ?
http://www.diytrade.com/china/pd/10...ne_4_Wifi_Dual_Camera_Smart_Mobile_Phone.html

στα χαρακτηριστικά σκίζει :p

midea,gree κτλ κινέζικα είναι φασόν μηχανήματα που θα τα βρείτε και με το όνομα "Μήτσος" αν παραγγείλετε κάτι χιλιάδες

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Παίδες, με 1500 ευρά, δεν κοιτάτε και λύση ντουλάπας?

http://www.icf-eurotech.com/products/index.php?main_page=product_info&products_id=109

@Οι ντουλάπες είναι ταμάμ αλλά πιάνουν χώρο οι γκουμούτσες.
Καλή λύση δείχνουν και τα οροφής/δαπέδου καθώς βγάζουν πολλά btu.

@Kernel με κανά δύο Midea/Gree που που έχω επαφή οι ιδιοκτήτες τους είναι ικανοποιημένοι.
Εξ' άλλου τα Gree δεν μπορείς να τα πεις φθηνά...

@ Στέργιο και πάλι θα σε ακούσω... οπότε θα δω και τα Ντάη Κιν... (άκου όνομα!)

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Η ντουλάπα για ψύξη είναι ψιλοφρικη. Καρφώνει για πλάκα. Μακρυά! Η gree νομίζω πωε έχει άλλη επώνυμη εταιρία από πίσω της με την οποία μοιράζεται μέρη αλλά δε θυμάμαι ποια... Τα θεωρώ αξιόπιστα πάντως.

ναι γιαυτό έχουν αλλάξει από 4 αντιπροσωπείες το καθένα και τα εισάγει όποιος θέλει
και εγώ από το lada μου ευχαριστημένος είμαι :p

αν ζητήσεις ανταλλακτικό από daikin,mitsubishi,hitachi,panasonic,toshiba θα βρεις και για μηχάνημα 20 ετίας
για τα υπόλοιπα με το κιλό στο μανάβη
και δεν καταλαβαίνω αφού είναι κατασκευαστές γιατί βάζουν μέσα συμπιεστές από άλλες μάρκες και το διαφημίζουν κιόλας σαν προτέρημα :p
that's the difference

δεν λέω άλλες κακίες.τέλος και ζητώ συγνώμη

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Η ντουλάπα για ψύξη είναι ψιλοφρικη. Καρφώνει για πλάκα. Μακρυά! Η gree νομίζω πωε έχει άλλη επώνυμη εταιρία από πίσω της με την οποία μοιράζεται μέρη αλλά δε θυμάμαι ποια... Τα θεωρώ αξιόπιστα πάντως.
όλες οι εταιρίες φέρνουν και κινέζικα για να τα πλασάρουν για πιο φτηνά
πίσω από τα gree (η αλλιώς inclima) είναι ο φειδάκης(fujitsu)

Για του λόγου το αληθές
http://www.fgeurope.gr/ns/index.php?about=141

Η GREE είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες κλιματιστικών μηχανημάτων στην Κίνα. Η συνεργασία της με την F.G. EUROPE Α.Ε. ξεκίνησε το 2002 με την εισαγωγή για την Ελληνική αγορά όλης της γκάμας των προϊόντων της GREE.
Στα εργοστάσια της GREE επίσης κατασκευάζεται όλη η γκάμα των κλιματιστικών DYNAMIC τα οποία η F.G. EUROPE A.E., διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά.

μήπως είναι και ειδικά σχεδιασμένα για τις ελληνικές κλιματικές συνθήκες ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

@Οι ντουλάπες είναι ταμάμ αλλά πιάνουν χώρο οι γκουμούτσες.
Καλή λύση δείχνουν και τα οροφής/δαπέδου καθώς βγάζουν πολλά btu.

@Kernel με κανά δύο Midea/Gree που που έχω επαφή οι ιδιοκτήτες τους είναι ικανοποιημένοι.
Εξ' άλλου τα Gree δεν μπορείς να τα πεις φθηνά...

@ Στέργιο και πάλι θα σε ακούσω... οπότε θα δω και τα Ντάη Κιν... (άκου όνομα!)

......τα οροφής, επιβάλουν μερεμέτια, ( είναι περισσότερο για επαγγελματική χρήση) , με γυψοσανίδες και άλλα τινά.
Τα Gree, είναι εξαιρετικά "τίμια".
Τα Ντάη Κιν, είναι πολύ καλά, έχω καναλάτη στην δουλειά, με απροβλημάτιστη χρήση 18h/22d/365.

Last edited:

Παίδες άμα είχα το κασέρι δεν το συζητάω θα πήγαινα για daikin-mitsubishi που είναι κορυφή.
Μάλλον θα παίξω στην πιο χαμηλή κατηγορία, hitachi που το έχει ο αδερφός μου και βγήκε σκυλί.

Το δίλημμα μου παραμένει 14αρι η18αρι;

Υ.Γ..Μου ήρθε και το φιρμάνι τις πρώτης δόσης τις εφορίας,οπότε η αγορά θα πάει κατά Οκτώβρη όπως το κόβω.

Αν πάρεις ινβερτερ όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα. Τα 4αρια cop & eer τα αποδίδουν όλα στο 50% της ονομαστικής ισχύος τους. Σε συμφέρει να δουλεύει άνετα.

Παίδες άμα είχα το κασέρι δεν το συζητάω θα πήγαινα για daikin-mitsubishi που είναι κορυφή.
Μάλλον θα παίξω στην πιο χαμηλή κατηγορία, hitachi που το έχει ο αδερφός μου και βγήκε σκυλί.

Το δίλημμα μου παραμένει 14αρι η18αρι;

Υ.Γ..Μου ήρθε και το φιρμάνι τις πρώτης δόσης τις εφορίας,οπότε η αγορά θα πάει κατά Οκτώβρη όπως το κόβω.

:a0210:
μόνο inverter και αν σε παίρνει για το 18 το προτιμάς
εάν όχι και πάρεις το 14 εις γνώση σου θα δουλεύει πιο ψιλά,θα κάνει πιο πολύ ώρα για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και θα καίει περισσότερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα καίει όσο ένα συμβατικό

Σαφώς μονο ινβερτερ. Ένα μηχάνημα δεν το παίρνεις μόνο για τους 0 αλλά και για τους +15. Αν το λειτουργείς σε χρόνιο κύκλο νομίζω πως η απόσβεση σε σχέση με το απλό θα γίνει σε πολύ λιγότερο από χρόνο.

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Mitsubishi Heavy Industries όμως κι όχι Mitsubishi Electric.

Daikin

Τελικά λέω να πάρω 2 τέτοια:
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10098049&cmicc=skroutz

Καλά χαρακτηριστικά (κυρίως στη θέρμανση που μ' ενδιαφέρει) καλή τιμή, κορεάτικη... τιμιότητα...

Υπάρχει κάποια άποψη/εμπειρία?

Last edited:

Εγω παντως ετοιμαζομαι γι αυτο εντος των ημερων.
Ο χωρος ειναι γυρω στα 45.
Ενδεχομενως θα ενισχυθει με 12αρι panasonic απλο, σε περιπτωση που θα ανοιξουν τα αλλα δωματια.
κυριος στοχος η θερμανση, αφου μεχρι τωρα το 12αρι χρησιμοποιηθηκε 10 μερες σε 12 χρονια

http://www.klimatron.gr/index.php/cooling/homeair/hitachi/ras-rac-60yh7.html

Παντως σχολιαζοντας οσα διαβασα πιο πανω κλιματιστικα με 6αρα αποδοση δεν ειδα, εκτος ισως απο αντλιες θερμοτητας.
Τα daikin mitsubishi εχουν επισης γυρω στο 3.5

Λίγο γενικόλογο δε λέω, αλλά από προϊόντα της εν λόγω εταιρίας σε άλλους τομείς δε ξέρω και κανέναν που να υπερενθουσιαστηκε. Ούτε με έχει πείσει ως vfm . Και πρόκειται για σοβαρή εγκατάσταση αυτή της θέρμανσης μέσω κλιματιστικών. Θα πήγαινα σε πιο κλασικές εταιρίες στο χώρο.

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ....

Συγνωμη, δεν επιασε η παραθεση.
Το παρακατω σχολιο, ειναι για τον φιλο SHERPA (post #34)

Παρατηρησες βεβαια φανταζομαι την καταναλωση στα χαρακτηριστικα στο site που ενεφερες.
"Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 9.8/10.4 "

Το δικο μου ενα toshiba καταναλωνει Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση): 0,2 - 1,99 - 2,65 / 0,18 - 2,05 - 2,21

Σαν μοντελο εχει καταργηθει και το νεο καταναλωνει ακομα λιγοτερο (toshiba super daiseikai)
Θεωρω λοιπον οτι για 2000 btu παραπανω, το να καταναλωνεις στην ψυξη, αντι για 2,65 , 9.8 Kw ειναι πολυ.

Ισως υπαρχουν και ακομα ποιο οικονομικα σε καταναλωση ρευματος απο αυτο που ανεφερα για παραδειγμα.
Το σιγουρο ειναι οτι εχω παρατηρησει (οταν εψαχνα για αγορα) τα lg και samsung καποια μοντελα να εχουν μεγαλη καταναλωση. Προσεξε τον αυτον τον παραγοντα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

Παντως σχολιαζοντας οσα διαβασα πιο πανω κλιματιστικα με 6αρα αποδοση δεν ειδα, εκτος ισως απο αντλιες θερμοτητας.
Τα daikin mitsubishi εχουν επισης γυρω στο 3.5

το 4 πριν δυο χρόνια θεωρούνταν ακατόρθωτο
για να το καταφέρουν άλλαξαν όλους τους μαγνήτες στον συμπιεστή με αποτέλεσμα να ανέβει και η τιμή αρκετά
υπάρχουν μοντέλα που ξεπερνάνε το 4 αλλά είναι στα μικρά 9-12 και στα μεγάλα στα πολύ ακριβά
η τεχνολογία ήρθε από τα πολυζονικά VRV που το έχουν πολλά χρόνια
για να καταλάβεις διαφορά στο κόστος ένα σπίτι 120~150 τετραγωνικά για VRV θέλει 12k~15k

να κάνετε καμία βόλτα σε καταστήματα που ασχολούνται άσχετα αν αγοράσετε η όχι
οι πληροφορίες είναι δωρεάν και θα κολλήσετε στον τοίχο τον πωλητή του υπερκαταστήματος η αυτόν που πάει να σας πασάρει το stock :p

Το θεμα δεν ειναι να κολλησουμε στον τοιχο κανεναν υπαλληλο, αλλα να παρουμε αυτο που μας συμφερει.
Δηλαδη λες οτι μπορει να συμφερει η αγορα ακριβου εννιαριου η δωδεκαριου για να πετυχεις 6αρα θερμοδυναμικη αποδοση?
αυτο ομως δεν καλυπτει μεγαλους χωρους.
Ολοι στα 22-24 btu κυμαινονται στο 3.6 μεγιστο.
Για βοηθα..