Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...
ένας προβληματισμός από τα ψιλά γράμματα του κατασκευαστή.
Μελετάω λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά δυό μοντέλων κοντινών από αυτά που με ενδιαφέρουν.
Το ένα είναι το 60άρι ras/rac και το άλλο το 50άρι της hitachi.
Στη θέρμανση και στις παρακάτω θερμοκρασίες πχ στους 0 και στους -5 αντίστοιχα για να έχεις 20 μέσα
το 50άρι καίει 1872 watt και δίνει 5460 στους 0 και 1675 για να δώσει 4485 watt
το 60άρι καίει 2280 watt και δίνει 5922 στους 0 και 2040 για να δώσει 4865 watt
αυτό σημαίνει ότι η ελάχιστη κατανάλωση του μεγαλύτερου θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του μικρότερου?
διότι πχ θα περίμενα στους 0 αν ήθελα να πάρω 5460 και όχι 5922 να έχω ένα νούμερο κοντά στο 1800...
Συμφορουμίτες το επαναφέρω, μιας και προέκυψε θέμα. Το έχω διαβάσει όλο το θέμα - και τα παρεμφερή - και από το το συγκεκριμένο ποστ του Δημήτρη συνάγω ότι στους -5 αποδίδει το συγκεκριμένο 4,5 kw. Δηλαδή όχι μόνο δουλεύει αλλά ζεσταίνει κιόλας με απόδοση 2,8 !!
Όντως? το έχει δοκιμάσει κανείς στην πράξη, τι έκανε π.χ πέρυσι το χειμώνα που είχε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες?
Νότια Ελλάδα θα δουλεύει μεν, στην Τρίπολη δε. Πέρυσι για 4-5 μέρες (τέλος Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου) η ελάχιστη έφτανε τη νύχτα μεταξύ -5 και -8.
Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, αλλά τους -3 μέχρι -5 τους πιάνει κάθε χρόνο για λίγες μέρες.
Είναι για τους γέρους γονείς μου, που θα βρεθούν φέτος να καίνε μόνοι τους το καλοριφέρ. Οι άλλοι το έσβησαν.
Αυτό που θα κάναμε π.χ εμείς - για εκείνες τις λίγες μέρες βάζουμε κάτι επιπλέον- δεν πολύ παίζει, σχετικά ανήμποροι πια, μην τους βρω και ξυλιασμένους κανα πρωί.
Και κάτι άλλο, αυτά τα ακριβά δαπέδου daikin που ζεσταίνουν και το πάνελ, το κάνουν με αντιστάσεις ή με το θερμό αέρα? Δεν το ξεκαθαρίζει στο φυλλάδιο..