Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

λάθος !
μετρά το ΔΤ μέσα στο χώρο
όταν του ζητάς 22 βαθμούς και μέσα στο χώρο έχει 20 ο συμπιεστής κοιμάται

μιλάς με γρίφους δάσκαλε...

ερώτημα....
αυτό το πράμα που θα πάρω.....ζήτημα είναι αν δουλέψει στο cool μιά φορά. (για δοκιμή να δω αν δουλεύει).
Τι το χρειάζομαι?
Αλλη λύση δεν υπάρχει?
Μόνο ζέστη θέλω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

ερώτημα....
αυτό το πράμα που θα πάρω.....ζήτημα είναι αν δουλέψει στο cool μιά φορά. (για δοκιμή να δω αν δουλεύει).
Τι το χρειάζομαι?
Αλλη λύση δεν υπάρχει?
Μόνο ζέστη θέλω...

Α/Θ :flipout: :flipout: :flipout:

μιλάς με γρίφους δάσκαλε...

λέω ότι αν αυτά που του ζητάμε είναι σε λογικά νούμερα και λογική διαφορά θερμοκρασίας από την εξωτερική, προσφέρει και οικονομία
αν έξω έχει -5 και του ζητάς μέσα 30 βαθμούς, προφανώς και θα δουλεύει στο max

κυρίως μετράει η διαφορά θερμοκρασίας που απορροφά το a/c με αυτήν που βγάζει (μέσα στο χώρο πάντα)
σαφώς και στους -5 δυσκολεύεται και η έξω μονάδα μιας και δεν έχει που να αποβάλει την ψύξη

μέσα θέλω 18-19.
Με τόσο είμαστε ευχαριστημένοι.

εναλλακτικές εκτός Α/Θ?

Παιδιά, 6kw είναι η θερμική ισχύς (κατ εκτίμηση) που πρέπει να παίρνει ο χώρος γιατί τόσο κρύο περνάει από το περιβάλλον στους -5. Όσο έχει -5 τόσο θα χρειάζεται τα 6.

ένας προβληματισμός από τα ψιλά γράμματα του κατασκευαστή.
Μελετάω λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά δυό μοντέλων κοντινών από αυτά που με ενδιαφέρουν.
Το ένα είναι το 60άρι ras/rac και το άλλο το 50άρι της hitachi.

Στη θέρμανση και στις παρακάτω θερμοκρασίες πχ στους 0 και στους -5 αντίστοιχα για να έχεις 20 μέσα
το 50άρι καίει 1872 watt και δίνει 5460 στους 0 και 1675 για να δώσει 4485 watt
το 60άρι καίει 2280 watt και δίνει 5922 στους 0 και 2040 για να δώσει 4865 watt

αυτό σημαίνει ότι η ελάχιστη κατανάλωση του μεγαλύτερου θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του μικρότερου?
διότι πχ θα περίμενα στους 0 αν ήθελα να πάρω 5460 και όχι 5922 να έχω ένα νούμερο κοντά στο 1800...

Δεν ξερω εαν βοηθαει αλλα επειδη και εγω εψαχνα για 18αρι στο σαλονι μου (αφου το 12αρι αποδειχτηκε ανεπαρκες σε 25τμ), ειδα οτι δεν εχουν ολα τα κλιματιστικα τη δυνατοτητα να καταναλωνουν το ελαχιστο δυνατο ρευμα έχοντας το μεγαλυτερο ευρος στη καναλωση.
Εξηγουμαι:
Στο MITSUBISHI SRK-50 ZJX-S (18αρι) η απορροφουμενη ισχυς (kW) ξεκιναει απο 0,2 και φτανει εως 2,20.
Στο Mitsubishi SRK-25ZJX-S (9αρι) η απορρροφουμενη ισχυς ξεκιναει επισης απο 0,19KW.
Οι διαφορες ειναι ελαχιστες μεταξυ 18αρι και 9αρι. Το ιδιο δεν συμβαινει ομως με πολλους αλλους κατασκευαστες οπου στο μικροτερο τους load (βαση των specs παντα) η καταναλωση δεν ξεκιναει απο χαμηλα. πχ σε Toytomi βλεπεις πως η καταναλωση σε ενα 18αρι ξεκιναει απο υψηλοτερα επιπεδα σε σχεση με ενα 9αρι τους και συνολικα το ευρος κλιμακωσης στη καναλωσης ειναι μικροτερο.
Το θεωρω σημαντικο οταν φτανεις την επιθυμητη θερμοκρασια να δουλευει σε μικρο load με πολυ μικρη καταναλωση. Το εχω δει στη πραξη στο 9αρι μου που πετυχαινει τρομερες καταναλωσεις. Οταν σταματαει ο εξωτερικος συμπιεστης, φτανει 30W(αν και αυτο δεν μετραει γιατι σχεδον δεν δουλευει τοτε), οταν δουλευει στο μικρο load απλα διατηρωντας τη θερμοκρασια του δωματιου, ειναι γυρω στα 300W.
Το 12αρι μου ειναι πονεμενη ιστορια...ο εξωτερικος συμπιεστης βαραει υπερωριες.

Καλες καταναλωσεις με μεγαλο ευρος στη καταναλωση ρευματος επισης εχουν και τα toshiba, σειρα Super Daisekai.

Καλες καταναλωσεις με μεγαλο ευρος στη καταναλωση ρευματος επισης εχουν και τα toshiba, σειρα Super Daisekai.

ξέρεις πόσο κάνουν αυτά?
δεν αποσβένεις ούτε σε 8 χρόνια.

επίσης εξαρτάται πόσο εύκολα θα φτάσεις στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Δεν συζητάμε όπως κατάλαβες εδω για ένα διαμέρισμα χωμένο μέσα σε άλλα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας....

οι διαφορές μεταξύ 9άρι και 12άρι ή 18άρι μπορεί να είναι μικρές στο ελάχιστο.
Είναι προφανές.
Είναι σαν να λές να κινηθείς με 30 με ένα 1000άρι ή με ένα 1400άρι ή με ένα δίλιτρο.
Όταν όμως από το 1000άρι θελήσεις να πάς με 140, το χιλιάρι απλώς δεν θα πηγαίνει και θα καίει τ άντερά του.

Δεν με λέτε?
Τα καναλάτα πως λειτουργάνε?
Πρέπει η εσωτ. μονάδα να είναι μέσα στον χώρο που θερμαίνει και μετά να φεύγουν οι αεραγωγοί?
Ψευδοοροφή δεν έχω αλλά μπορώ να κάνω μια κρυφή 2τ.μ στο διάδρομο.

Να γενώ πιο κατανοητός:
Έχω σιάξει δίκτυο αεραγωγών στα δωμάτια για το τζάκι.
Επειδής ο φετεινός χεμώνας ήταν άσπρος... και πικρός, το τσαρδί περί-τρανο..., δεν μπόρεσε το αερόθερμο ενεργειακό στα -8 να δώσει πάνω από 17-18 βαθμούς στα δωμάτια.
Τα δωμάτια είναι 60 τ.μ
Έτσι σκέφτομαι μήπως να κόψω το τζάκι ώστε να δίνει μόνο στο υπόλοιπο τσαρδί και το καναλάτο να αναλάβει τα δωμάτια που έχει νέκρα αφού μόνο για τούφες τα δουλεύουμε και τζάμπα τα ζεσταίνω τις υπόλοιπες ώρες.
Ήτοι λίγες ώρες χρήση κυρίως με νυχτερινό.

Πως το βλέπεται σαν σκέψη?
Τα Carrier τι λένε?
http://www.largeshop.gr/?c=324

τα carrier μεγάλε πρέπει να πάσχουν από αυτό που λέμε "αντιπρόσωπος - γενικαί εισαγωγαί"...
Δίνουν σε κάτι συνεργαζόμενους συνοικιακούς, στις μεγάλες αλυσσίδες είναι άγνωστη λέξη, ενώ κάτι μουράτοι που ασχολούνται με οικοενέργειες και περιστασιακά πήραν και μιά "φίρμα" αρκουδίσια ζητάνε ένα χέρι και ένα πόδι.
Ενας μάλιστα εδώ στη Θεσσαλονίκη ζητάει και προγαμιαίο συμβόλαιο με τον πελάτη που ισχυει από τη στιγμή της παραγγελιάς και μετά απ´αυτήν και άλλο κλιματιστικό να σου φέρουν από αυτό που ζήτηξες η φίρμα έχει πάντα δίκιο -και αρμόδια δικαστήρια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης κλπ κλπ.

Κάποιες μονάδες ίσως υπάρχουν (όχι όλη η γκάμα) σε μαγαζιά σε στοκ αλλά τα παίρνεις και βρίσκεις και δικό σου ψυκτικό....

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά κλιματιστικού...

τα carrier μεγάλε πρέπει να πάσχουν από αυτό που λέμε "αντιπρόσωπος - γενικαί εισαγωγαί"...
Δίνουν σε κάτι συνεργαζόμενους συνοικιακούς, στις μεγάλες αλυσσίδες είναι άγνωστη λέξη, ενώ κάτι μουράτοι που ασχολούνται με οικοενέργειες και περιστασιακά πήραν και μιά "φίρμα" αρκουδίσια ζητάνε ένα χέρι και ένα πόδι.
Ενας μάλιστα εδώ στη Θεσσαλονίκη ζητάει και προγαμιαίο συμβόλαιο με τον πελάτη που ισχυει από τη στιγμή της παραγγελιάς και μετά απ´αυτήν και άλλο κλιματιστικό να σου φέρουν από αυτό που ζήτηξες η φίρμα έχει πάντα δίκιο -και αρμόδια δικαστήρια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης κλπ κλπ.

Κάποιες μονάδες ίσως υπάρχουν (όχι όλη η γκάμα) σε μαγαζιά σε στοκ αλλά τα παίρνεις και βρίσκεις και δικό σου ψυκτικό....

Γιατί μπρε?
Εδώ βλέπω αντιπρόσωπα:
http://www.carrier.gr/carriergreek/Default.htm

Ψυχτικό για ψυχικό... έχομεν.

χτύπα λίγο Βέροια και δες αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Διότι εγώ, την ερευνά μου την έκανα προς τα δω και ψιλοπικράθηκα.

Στην Βέροια έχετε τους καλύτερους ψυκτικούς στην Ελλάδα, όλο και κάποιον γνωστό θα έχεις να σε συμβουλέψει.

χτύπα λίγο Βέροια και δες αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Διότι εγώ, την ερευνά μου την έκανα προς τα δω και ψιλοπικράθηκα.

Όντως κανείς δεν δουλεύει carrier.
Mάλλον δεν θα έχουν περιθώρια κέρδους γιατί βλέπω η εταιρία μόνο clima παράγει και δεν είναι σούπερ μάρκετ όπως άλλες.
ϊσως γι' αυτό έχουν και καλές τιμές (μικρά περιθώρια κέρδους).

Στην Βέροια έχετε τους καλύτερους ψυκτικούς στην Ελλάδα, όλο και κάποιον γνωστό θα έχεις να σε συμβουλέψει.

Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα!
Λογικό όμως ακούγεται με τόσες τεράστιες ψυκτικές εγκαταστάσεις για αποθήκευση φρούτων.

ένας προβληματισμός από τα ψιλά γράμματα του κατασκευαστή.
Μελετάω λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά δυό μοντέλων κοντινών από αυτά που με ενδιαφέρουν.
Το ένα είναι το 60άρι ras/rac και το άλλο το 50άρι της hitachi.

Στη θέρμανση και στις παρακάτω θερμοκρασίες πχ στους 0 και στους -5 αντίστοιχα για να έχεις 20 μέσα
το 50άρι καίει 1872 watt και δίνει 5460 στους 0 και 1675 για να δώσει 4485 watt
το 60άρι καίει 2280 watt και δίνει 5922 στους 0 και 2040 για να δώσει 4865 watt

αυτό σημαίνει ότι η ελάχιστη κατανάλωση του μεγαλύτερου θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του μικρότερου?
διότι πχ θα περίμενα στους 0 αν ήθελα να πάρω 5460 και όχι 5922 να έχω ένα νούμερο κοντά στο 1800...

Συμφορουμίτες το επαναφέρω, μιας και προέκυψε θέμα. Το έχω διαβάσει όλο το θέμα - και τα παρεμφερή - και από το το συγκεκριμένο ποστ του Δημήτρη συνάγω ότι στους -5 αποδίδει το συγκεκριμένο 4,5 kw. Δηλαδή όχι μόνο δουλεύει αλλά ζεσταίνει κιόλας με απόδοση 2,8 !!
Όντως? το έχει δοκιμάσει κανείς στην πράξη, τι έκανε π.χ πέρυσι το χειμώνα που είχε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες?
Νότια Ελλάδα θα δουλεύει μεν, στην Τρίπολη δε. Πέρυσι για 4-5 μέρες (τέλος Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου) η ελάχιστη έφτανε τη νύχτα μεταξύ -5 και -8.
Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, αλλά τους -3 μέχρι -5 τους πιάνει κάθε χρόνο για λίγες μέρες.
Είναι για τους γέρους γονείς μου, που θα βρεθούν φέτος να καίνε μόνοι τους το καλοριφέρ. Οι άλλοι το έσβησαν.
Αυτό που θα κάναμε π.χ εμείς - για εκείνες τις λίγες μέρες βάζουμε κάτι επιπλέον- δεν πολύ παίζει, σχετικά ανήμποροι πια, μην τους βρω και ξυλιασμένους κανα πρωί.

Και κάτι άλλο, αυτά τα ακριβά δαπέδου daikin που ζεσταίνουν και το πάνελ, το κάνουν με αντιστάσεις ή με το θερμό αέρα? Δεν το ξεκαθαρίζει στο φυλλάδιο..

έχω το 60ρι το hitachi, τον προηγούμενο χειμώνα με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ουσιαστικά δεν έκαψα πετρέλαιο. Ζέστανα σαλόνι-κουζίνα περίπου 70 τετραγωνικά. Μερικές φορές δε το έκλεινα και καθόλου όμως για μια βδομάδα συνεχόμενα (το χαμήλωνα όμως το βράδυ).

Φέτος πάλι με αυτό θα είμαι, απλά πρόσθεσα και 2 πάνελ υπερύθρων στα δωμάτια.

Είμαι στη λητή θεσσαλονίκης, έχω καλή μόνωση σχετικά αλλά 2 τεράστια παράθυρα στο σαλόνι μου...

ΥΓ: στο -10 ξεκινούσε κανονικά αλλά δυσκολευόταν να ανεβάσει θερμοκρασία γρήγορα...

Κώστα, να πω την αλήθεια, ακόμα δεν προχώρησα στην αγορά, λόγω σφίξης.
Ομως όσο ψάχνω κάπου εκεί καταλήγω.
Ή στο παραπάνω που δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστεψω τα σπεκς (τα είδες και συ πόσο αναλυτικά είναι).
Οι εναλακτικές μου επίσης είναι toshiba, mitshubishi heavy industries εναλλακτικά πιό φτηνα fujitsu...και τέλος......μπρρρρ daikin. Τα τελευταία 1.5 φορά τουλάχιστον πιό ακριβά από τα καλύτερα που προανάφερα. (χωρίς δυστυχώς τα σπεκς τους να είναι όντως 1.5 φορά καλύτερα,άντε 1.1-1.2)