Βοήθεια για αγορά Led tv

akisjes

New member
15 December 2012
4
καλημέρα σας είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεία σας για αγορά μίας 32 led tv λόγω βλάβης τησ παλιά 26άρας που είχα.Η απόσταση θέασης είναι 1-1,5 μέτρα και το μπάτζετ εώς 380 ευρώ .με λίγο ψαξιμο βρήκα ετοιμαπαράδοτη στα public me 329 thn lg32ls5600 και στο site του κωτσόβουλου με παραγγελία και αποστολή στο χώρο μου με 393 samsung ue32es5500 και με 369 την sonykdl32ex650.Εσείς τι μου προτείνεται ??αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για σμαρτ ή δεν πρόκειτε να την κάνω ποτέ χρήση αφού έχω τον υπολογιστη???

ξέχασα να σας πω η χρήση της είναι καθαρά οικιακή δηλαδή κανάλια και καμιά ταινία dvd -mkv και παιδικά για τον πιτιρικά

Last edited by a moderator:
Όποια και από τις τρεις που αναφέρεις (ή αυτή που προτείνει ο Μιχάλης) να πάρεις θα καλυφθείς απόλυτα.

Αν πάντως θέλεις άλλη μια πρόταση από εμένα δες και την Samsung 32EH6030.

Καταρχήν σας ευχαριστώ.Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα και ήτανε εντελώς τυχαία δίπλα δίπλα η lg32ls5600 που προανέφερα και αυτή που είπε ο μιχάλης η samsung αλλά η 4000 (Samsung UE32EH4000) και ενώ η lg ειναι και fullhd και 100hz ενω η samsung 50hz και οχι fullhd μου φάνηκε η lg πιο σκοτεινή και η samsung με πιο ζωντανά χρώματα.Επειδή 'εχω μπερδευτεί μπορεί κάποιος να με βπηθ'ησει

Η συγκεκριμένη LG είναι στα 50 Hz πραγματικά. Όσο για τη διαφορά στην εικόνα, ίσως ήταν θέμα ρυθμίσεων.

στο κωτσόβολο έχει και τις 2 την lg που είπα και τη 5000 την samsung που είπε ο μιχάλης πείτε μου σας παρακαλώ ποια από τις 2 λέτε και να τελειώνω σήμερα

Γιατί δεν κοιτάς και τις δύο να διαλέξεις εσύ αυτή που σου αρέσει καλύτερα?

Πριν κάνεις σύγκριση όμως καλό είναι να τις βάλεις με το τηλεκοντρόλ στο τυπικό ή κανονικό ή σινεμά και τις δυο , και όχι με τις ρυθμίσεις καταστήματος.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια.Τελικά πήρα την lg κυρίως λόγω του ότι είναι η μισή σε πάχος από την samsung και επειδή είναι 100hz(το ξέρω ότι δεν είναι 100 πραγματικά αλλά το mci κάνει την δουλεία του παιδιά και σίγουρα από 50hz είναι καλύτερα).

Και οι 2 είναι μαϊμού 100Hz και 50Hz στην πραγματικότητα. Καλές θεάσεις να έχεις.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια.Τελικά πήρα την lg κυρίως λόγω του ότι είναι η μισή σε πάχος από την samsung και επειδή είναι 100hz(το ξέρω ότι δεν είναι 100 πραγματικά αλλά το mci κάνει την δουλεία του παιδιά και σίγουρα από 50hz είναι καλύτερα).

Μην πιστεύεις μαρκετινίστικες απάτες MCI κτλ. στα 50 Hz είναι.

Με γεια και καλές θεάσεις.

Γεια σας κι απο μενα.

Ερχομαι σ αυτο το thread γιατι κι εγω μετα απο μικρο ψαξιμο ενδιαφερομαι για αγορα μιας απο αυτες (εκτος αν καποιος προτεινει και κατι αλλο εδω) : LG LS5600, απο Samsung την 5500 και απο Sony την kdl32ex650.

Αποσταση θεασης στα 1,5-2,5μ, τις περισσοτερες ωρες σε σκοτεινο περιβαλλον και χρηση -περα απο ψηφιακα καναλια κλπ- κυριως για χρηση μεσω λαπτοπ.

Απο οσο ρωτησα, hdmi to hdmi με καλυπτει για τα περισσοτερα οπως προβολη media απο λαπτοπ στην ΤV, μονιτορ τυπου display(πχ extended desktop κλπ, direct για gaming,αν και μαλλον πρεπει να πειραξω καποια settings και refresh rate για να μην εχω overscanned εικονα περιγεγραμμενη ή chopped κινηση σε games). Το λαπτοπ ειναι το hp compaq 8710w και θα συνδεθει με την tv σε αποσταση ιση με την θεασης.

Θα με ενδιεφερε ομως να αποφυγω καλωδια και να εχω τα παραπανω (για games στο λαπτοπ και προβολη στην tv, μαλλον δε γλυτωνω το hdmi, αλλα τουλαχιστον για ταινιες κλπ) μεσω WLAN (wifi).

Απο οικονομικη αποψη, η ls5600 προκρινεται σε τιμη.Καταλαβα οτι οκ δεν ειναι εξαιρετικη αλλα τιμια για τα λεφτα της (329 τωρα). Ειναι wifi ready μου ειπαν, οποτε πρεπει να αγορασω το usb wifi adapter της LG. Στο site της LG, ειδα οτι στα specs του ανταπτορα αυτου δεν ειναι στα supported models (http://www.lg.com/gr/tv-accessories/lg-AN-WF100) . Μηπως δουλευει αλλα δεν αναγραφεται? Λογικα δε γινεται να ειναι wifi ready/dlna και να μην εχει η ιδια η εταιρεια available wifi adapter...

Εναλλακτικα, μεσω ethernet cable μπορω να κανω πχ share connection απο το λαπτοπ? (wired λυση δηλαδη). Αλλο σεναριο ειναι να βαλω ενα ρουτερ πανω στο wlan του σπιτιου συνδεδεμενο με ethernet με την tv.Παιζει?

Και τελικα στο θεμα αυτο (connectivity) , μηπως θα αξιζε να πληρωσω πχ 60-70 ευρω παραπανω για wifi ready/smart tv με τη προσμονη να εχω πιο ευκολο ασυρματο setup? Αν και πρακτικα λογω κυριας χρησης λαπτοπ , το smart γενικα σαν τεχνολογια δε μου ειναι απαραιτητο.

Να το συζητησουμε. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Last edited:
Κοίτα καλύτερα για κάποια στις 40"-42". Μαζί με ένα εξωτερικό player με δικτυακές δυνατότητες είσαι κομπλέ.

Michalis3 ευχαριστω για την απαντηση.

Ειναι οριο για μενα οι 32'' , μη σου πω οτι αν ικανοποιουνται αυτα που ζηταω απο καποιο μοντελο με λιγοτερες ιντσες (και λογω τιμης) θα το επελεγα. Οποτε α) αν διαλεγες καποιο απο τα 3 μοντελα που εχουν αναφερθει εδω ποιο θα διαλεγες? β)αν ειναι να προτεινεις καποιο αλλο μοντελο, θα ηθελα να ειναι 32'' max(και κατω εννοειται αλλα δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο συνολικα αλλα μπορει να κανω και λαθος).

στο θεμα connectivity επισης ας μεινουμε :P (wireless or not )

Δε νομίζεις πως θα είναι πρόβλημα αν δεν μπορείς να διακρίνεις τους υπότιτλους ? Αν υπάρχει οικονομικός περιορισμός πάω πάσο, αλλά για πάνω κάτω δύο μέτρα απόσταση θέασης οι 40" είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να κοιτάζεις.

Κι εγω παω πασο λογω οικονομικου περιορισμου :P

Δεν το ειχα σκεφτει για τους υποτιτλους αλλα δεν ειναι priority για μενα (εκτος αν ειναι κινεζικη η ταινια :P).

Κοίτα, αν το gaming δε θα είναι για πολλές ώρες καθημερινά, μπορείς να δεις και κάποιες φθηνές plasma όπως η Samsung E450. Επίσης, με 400 ευρώ περίπου βρίσκεις τη Samsung EH5000.