Γεια σας κι απο μενα.
Ερχομαι σ αυτο το thread γιατι κι εγω μετα απο μικρο ψαξιμο ενδιαφερομαι για αγορα μιας απο αυτες (εκτος αν καποιος προτεινει και κατι αλλο εδω) : LG LS5600, απο Samsung την 5500 και απο Sony την kdl32ex650.
Αποσταση θεασης στα 1,5-2,5μ, τις περισσοτερες ωρες σε σκοτεινο περιβαλλον και χρηση -περα απο ψηφιακα καναλια κλπ- κυριως για χρηση μεσω λαπτοπ.
Απο οσο ρωτησα, hdmi to hdmi με καλυπτει για τα περισσοτερα οπως προβολη media απο λαπτοπ στην ΤV, μονιτορ τυπου display(πχ extended desktop κλπ, direct για gaming,αν και μαλλον πρεπει να πειραξω καποια settings και refresh rate για να μην εχω overscanned εικονα περιγεγραμμενη ή chopped κινηση σε games). Το λαπτοπ ειναι το hp compaq 8710w και θα συνδεθει με την tv σε αποσταση ιση με την θεασης.
Θα με ενδιεφερε ομως να αποφυγω καλωδια και να εχω τα παραπανω (για games στο λαπτοπ και προβολη στην tv, μαλλον δε γλυτωνω το hdmi, αλλα τουλαχιστον για ταινιες κλπ) μεσω WLAN (wifi).
Απο οικονομικη αποψη, η ls5600 προκρινεται σε τιμη.Καταλαβα οτι οκ δεν ειναι εξαιρετικη αλλα τιμια για τα λεφτα της (329 τωρα). Ειναι wifi ready μου ειπαν, οποτε πρεπει να αγορασω το usb wifi adapter της LG. Στο site της LG, ειδα οτι στα specs του ανταπτορα αυτου δεν ειναι στα supported models (
http://www.lg.com/gr/tv-accessories/lg-AN-WF100) . Μηπως δουλευει αλλα δεν αναγραφεται? Λογικα δε γινεται να ειναι wifi ready/dlna και να μην εχει η ιδια η εταιρεια available wifi adapter...
Εναλλακτικα, μεσω ethernet cable μπορω να κανω πχ share connection απο το λαπτοπ? (wired λυση δηλαδη). Αλλο σεναριο ειναι να βαλω ενα ρουτερ πανω στο wlan του σπιτιου συνδεδεμενο με ethernet με την tv.Παιζει?
Και τελικα στο θεμα αυτο (connectivity) , μηπως θα αξιζε να πληρωσω πχ 60-70 ευρω παραπανω για wifi ready/smart tv με τη προσμονη να εχω πιο ευκολο ασυρματο setup? Αν και πρακτικα λογω κυριας χρησης λαπτοπ , το smart γενικα σαν τεχνολογια δε μου ειναι απαραιτητο.
Να το συζητησουμε. Ευχαριστω εκ των προτερων.