Βοηθεια για αγορα ψηφιακης φωτ μηχανης

Για τετοιες καταστασεις , εχουν ειδικα προγραμματα που κανουν αυτο που θες.
Απλα πρεπει να το ψαξεις λιγο, και για εμας που εχουμε συνηθησει ενα τροπο, μας κακοφαινεται που πρεπει ν αλλαξουμε συνηθειες.
Κι εγω με την νεα μηχανη, πρεπει να μαθω τι κανει καθε προγραμμα ξεχωριστα και να ξεχασω διαφραγματα και ταχυτητες.

Eνα μικρο δειγμα απο τις νυχτερινες δυνατοτητες της Σονυ (1/2 ταχυτητα και διαφραγμα 2.4 , iso 160 και προγραμμα twilight handheld)
Για μενα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ.

attachment.php

Attachments

• DSC00125.jpg
    DSC00125.jpg
    116.5 KB · Views: 142
Η σονυ, ειναι η μονη ισως μηχανη που μπορει να σου προκαλεσει τοσο αναμεικτα συναισθηματα.

Μπορει να βγαλει μοναδικες βραδυνες ληψεις (για compact παντα), αλλα θελει δουλεια με την εκθεση και την ισσοροπια λευκου.
Συνηθως υπερεκθετει και το white ballance ειναι αλλου γι αλλου.
Θελει υποεκθεση - απο μισο εως 1,5 στοπ) και manual white ballance.

Επισης , και αυτο ειναι επισης περιεργο για Σονυ , τα χρωματα , σε ημερησια πλανα, ειναι πολυ μουντα , αλλα και ρεαλιστικα.
Δεν εχει το γνωστο πρασινο της Σονυ, και τα εντυπωσιακα μπλε ... αλλα ειναι ισως πιο "πραγματικα".
Με λιγο ποστ φυσικα ερχονται εκει που τα θελεις.

Οι παραπανω φωτο, εχουν μικρη αυξηση του saturation κυριως.

Τελος ειναι μια ΠΟΛΥ μικρη μηχανη και ομορφη.
Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και τελος πολυ καλο βιντεο HD - 720p/30 με χρηση οπτικου 5χ ζοομ !

Σε ευχαριστουμε που τις μοιραστηκες, πραγματικα πολυ ωραιες φωτογραφιες..

Εδω Εχει μερικες τραβηγμενες με την Panasonic TZ7.
Εχει και μερικες με τον "Κοκκινο" απο τα κουφετα σοκολατας, που ειναι σε ιδιες συνθηκες με τον Γκουφη που εβγαλες.
Απο την στιγμη που εχει τις εχεις και μη συμπιεσμενες, μπορεις να κανεις μια αμεροληπτη συγκριση?
Εμενα μου φαινονται το ιδιο καλες ολες, και δεν μπορω να ερμηνευσω καλα τα νουμερα με το iso κτλ..

Oι συνθηκες δεν ειναι ιδιες, εγω ειχα ελαχιστο φωτισμο (ενα πορτατιφ) ενω στα δειγματα που λες εχει πολυ καλο φωτισμο.
Δεν νομιζω οτι συφκρινονται παντως αυτες οι δυο μηχανες.
Η καθε μια εχει υα δικα της συν και πλην.

Η πανασονικ ειναι μια καταπληκτικη μηχανη, με πολυ καλο βιντεο , αλλα χωρις ρυθμισεις και με μετριες επιδοσεις σε χαμηλο φωτισμο.

Αντιθετως , η Σονυ ειναι μια μηχανη , φτιαγμενη για χαμηλο φωτισμο , αλλα με μετριες επιδοσεις σε ημερησια πλανα !!
Αυτο ειναι λιγο περιεργο φυσικα, δεν ξερω που τα χαλασε η Σονυ (software - hardware).
Oi φωτογραφιες που βγαζει θελουν καμποσο ρετους σε υπολογιστη, για να φανουν ευχαριστες στο ματι (πραγμα ΠΟΛΥ περιεργο για Σονυ).

Μερικες ακομη βραδυνες, για να δειτε τις δυνατοτητες της μηχανης σε χαμηλο φωτισμο...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00312.jpg
    DSC00312.jpg
    66.7 KB · Views: 91
  • DSC00309.jpg
    DSC00309.jpg
    79.7 KB · Views: 96
  • DSC00304.jpg
    DSC00304.jpg
    82.5 KB · Views: 93
  • DSC00299.jpg
    DSC00299.jpg
    71 KB · Views: 96
  • DSC00327.jpg
    DSC00327.jpg
    73.6 KB · Views: 92
Δεν καταλαβαινω το σχολιο... οι φωτογραφιες αποτυπωνουν αυτο που ακριβως εβλεπα με τα ματια μου.
Δεν νομιζω οτι εχει να κανει αυτο με τις δυνατοτητες της μηχανησ (επιτηδες υποεκθετω κατα ενα στοπ , γιατι αλλιως αυτο που βγαζει η μηχανη , ειναι πιο φωτεινο απο αυτο που βλεπουν τα ματια μου).

Last edited:
Γιάννη ευχαριστούμε για την φιλότιμη προσπάθειά σου να μας την παρουσιάσεις...

έχω μια λίγο ασυνήθιστη απορία.... εγω που θέλω μια κόμπακτ για τις χιονοδρομικές μου καταβάσεις... δηλαδή ενώ κατεβαίνω την πίστα να βιντεογραφώ... πως είναι η σταθεροποίηση του βίντεο σε ευρυγώνιο και με πολλά μικρά κουνήματα...?

θεωρητικά όσο πιό ευρυγώνιο, τόσο δεν ενοχλούν τα κουνήματα.

Την δουλεια αυτη την κανω με μια G7. Τα παει πολυ καλα (εχει σχεση βεβαια και με το πως πας εσυ. Εγω τσουλαρω σε σανιδι)

Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα ψηφιακης φωτ μηχανης

Την δουλεια αυτη την κανω με μια G7. Τα παει πολυ καλα (εχει σχεση βεβαια και με το πως πας εσυ. Εγω τσουλαρω σε σανιδι)

εγω κουτρουβαλώ....

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα ψηφιακης φωτ μηχανης

εγω κουτρουβαλώ....

Ενα δειγμα (οχι το καλυτερο) εδω:

http://www.youtube.com/watch?v=nYCiv2QDg4s

η σταθεροποίηση έγινε και μέσω προγράμματος? γιατι είναι πολύ καλή...

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά για να καταλάβω, τα κριτήριά σας στην επιλογή μιας κόμπακτ μηχανής, είναι η απόδοση στα 1600iso και οι επιδόσεις της ως βιντεοκάμερας? Τα κεφάλαια χρώμα, έκθεση, ευκρίνεια, παραμορφώσεις, εκτροπές, δυναμική περιοχή τα προσπερνάτε έτσι εύκολα;