Βοήθεια για αγορά Recorder

Τελικά αγόρασα χθές το LG RH-199 HS και το παραλαμβάνω την Πέμπτη :Banane0: :Banane0: :Banane0: .

Νεότερα σε δύο μέρες με εντυπώσεις και φωτογραφιές απο το σύστημά μου.

Νικόλας

Nikolas_T said:
Τελικά αγόρασα χθές το LG RH-199 HS και το παραλαμβάνω την Πέμπτη :Banane0: :Banane0: :Banane0: .

Νεότερα σε δύο μέρες με εντυπώσεις και φωτογραφιές απο το σύστημά μου.

Νικόλας

Που είσαι και περιμένω με αγωνία review?!!:smile: :smile:

koutsan said:
Που είσαι και περιμένω με αγωνία review?!!:smile: :smile:

Εδώ είμαι φίλε koutsan και ξεκινάω,

Πρώτες εντυπώσεις απο το LG:

1) Απίστευτα ευχαριστημένος απο το μενού και την ευκολία στην χρήση του.

2) Εγγραφές σε 4 βαθμίδες ποιότητας XP SP LP EP

3) Εύκολος προγραμματισμός για εγγραφή με χρονοδιακοπτή

4) Αθόρυβη λειτουργία της συσκευής

5) Αναφορικά με Divx και υπότιτλους, παίζει οτι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα πρέπει ομως το αρχείο και οι υπότιτλοι να έχουν την ίδια ονομασία (π.χ 1.avi, 1.srt). Διαβάζει κανονικά ελληνικούς υπότιτλους.

6) Ανεβάζει ανάλυση μέχρι 1080i και φυσικά 720p

Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απο το LG, αφού καλύπτει όλες τις ανάγκες μου

Νικόλας

Thx a lot Νικόλα :firstprize:
Να ρωτήσω με τι TV το συνδυάζεις και πως σου φαίνεται η ποιότητα της εικόνας ως player?(με HDMI κυρίως αν έχει η TV σου) Είναι συγκρίσιμη με DVD players της κατηγορίας των 150-200 euros? (πχ Pioneer DV-696 ή Sony ns76 )...Η μήπως είναι και καλύτερη?
Και πάλι σε ευχαριστώ...

Φίλε koutsan, έχω την 9830 και συνδέονται με HDMI στα 1080i. Σαν Player είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω εάν είναι καλύτερο απο τα players της κατηγορίας των 150-200 euros? (πχ Pioneer DV-696 ή Sony ns76) γιατι δεν τα έχω δεί να παίζουν.Πάντως συνδέοντας το LG με την 9830 στα 1080i, έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Νικόλας

Σε ευχαριστώ ξανά Νικόλα...Μόλις είδα και το post σου για την TV και τον κ. Καστρούνη...Το σκέφτομαι σοβαρότατα για recorder το LG απλώς θα ήθελα να ξέρω τι σχέση έχει η ποιότητα της εικόνας του με τα αποκλειστικώς DVD players (μικρομεσαίας κατηγορίας) καθώς δεν είμαι πεπεισμένος ότι θέλω recorder...
Η TV μου είναι η Panasonic TH-42PV60E και μόλις πάρω το DVD (player ή recorder) με βλέπω να τηλεφωνώ κι εγώ στον κ. Καστρούνη που κατά γενική ομολογία κάνει πολύ καλή δουλειά :award:

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Το LG RH 199(H) είναι διαφορετικό από το 199(ΗS) ? Μήπως γράφει και σε format divx, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για παρόμοιο μοντέλο? Το βρίσκει κανείς εύκολα (το ΗS) στην Ελληνική αγορά ή μόνο το (H), γιατί σε search στο google δεν μου δίνει και πολλά αποτελέσματα ? Επίσης η λειτουργία PiP που διαβάζω πως έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε tv που δεν έχει αυτή τη λειτουργία? Αν ναι με ποιον τρόπο ? (επειδή με ενδιαφέρει το PiP αλλά δεν έχω και τις φοβερές τεχνικές γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να το εξηγήσει κάποιος λίγο πιό αναλυτικά?). Ευχαριστώ.

Παρεπιπτόντως γιατί στο επίσημο site της LG δεν αναγράφεται αυτό το μοντέλο αλλά μόνο τα Rh-7500, 7800 kai 7900MH?

Last edited:
James Bond said:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Το LG RH 199(H) είναι διαφορετικό από το 199(ΗS) ? Μήπως γράφει και σε format divx, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για παρόμοιο μοντέλο? Το βρίσκει κανείς εύκολα (το ΗS) στην Ελληνική αγορά ή μόνο το (H), γιατί σε search στο google δεν μου δίνει και πολλά αποτελέσματα ? Επίσης η λειτουργία PiP που διαβάζω πως έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε tv που δεν έχει αυτή τη λειτουργία? Αν ναι με ποιον τρόπο ? (επειδή με ενδιαφέρει το PiP αλλά δεν έχω και τις φοβερές τεχνικές γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να το εξηγήσει κάποιος λίγο πιό αναλυτικά?). Ευχαριστώ.

Παρεπιπτόντως γιατί στο επίσημο site της LG δεν αναγράφεται αυτό το μοντέλο αλλά μόνο τα Rh-7500, 7800 kai 7900MH?

Φίλε 007 καλημέρα,

Αναφορικά με τις διαφορές στα δύο μοντέλα έχεις δίκιο, δηλαδή το 199-ΗS γράφει σε format divx ενώ το 199-H όχι. Εάν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα μόνο το 199-ΗS (αυτό και αγόρασα).Η λειτουργία PIP του Recorder λειτουργεί ανεξάρτητα απο την τηλεόραση, όπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Νικόλας

Nikolas_T said:
Φίλε 007 καλημέρα,

Αναφορικά με τις διαφορές στα δύο μοντέλα έχεις δίκιο, δηλαδή το 199-ΗS γράφει σε format divx ενώ το 199-H όχι. Εάν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα μόνο το 199-ΗS (αυτό και αγόρασα).Η λειτουργία PIP του Recorder λειτουργεί ανεξάρτητα απο την τηλεόραση, όπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Νικόλας

Νικόλα μήπως μπορείς να μου διευκρινίσεις κάτι με το PiP ? Με δεδομένο ότι η τηλεόραση δεν έχει το σύστημα αυτό, μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι στην τηλεόραση και ταυτόχρονα σε ένα τετραγωνάκι στην οθόνη να δεις live (και όχι στατική εικόνα) ένα άλλο? Το ρωτάω γιατί από ένα test του HITEC έμεινα με την εντύπωση ότι μπορείς να βλέπεις dvd (μόνο - και όχι κανάλι τηλεόρασης) και σε τεραγωνάκι να βλέπεις ένα κανάλι (το οποίο θα γράφεις στον σκληρό δίσκο - και όχι απλά θα βλέπεις χωρίς να γράφεις). Ισχύουν οι περιορισμοί αυτοί ή όχι?
Για να σε διευκολύνω, αν μπορείς πες μου (εφόσον τα έχεις δοκιμάσει και τα γνωρίζεις με σιγουριά) αν ισχύουν όλα τα παρακάτω ή μόνο κάποια από αυτά (εννοείται ότι αναφέρομαι σε live εικόνα) :

α) Να βλέπεις κανάλι τηλεόρασης (χωρίς να το γράφεις) και σε δεύτερη εικόνα άλλο κανάλι τηλεόρασης (πάλι χωρίς να το γράφεις)
β) Να βλέπεις κανάλι τηλεόρασης (χωρίς να το γράφεις) και σε δεύτερη εικόνα dvd που παίζει στο player
γ) Να βλέπεις dvd που παίζει στο player και σε δεύτερη εικόνα κανάλι τηλεόρασης (που το γράφεις ή όχι)
δ) Το αντίστροφο των παραπάνω περιπτώσεων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχικά για να μπορείς να κάνεις χρήση του PiP θα πρέπει είτε να έχεις συνδέσει κεραία πάνω στο Recorder, είτε να έχεις τον αποκωδικοποιητή συνδεδεμένο πάνω στο Recorder με Scart ή με RCA.

Δυστυχώς μόνο σε δύο περιπτώσεις μπορείς να κάνεις χρήση του PiP.
1) Βλέποντας DVD και πατώντας PiP εμφανίζεται ένα τετραγωνάκι στο αριστερό άκρο της οθόνης είτε με εικόνα απο την κέραια είτε με εικόνα απο την δορυφορική

2) Βλέποντας εγγραφές απο τον σκλήρο σου και πατώντας PiP εμφανίζεται ένα τετραγωνάκι στο αριστερό άκρο της οθόνης είτε με εικόνα απο την κέραια είτε με εικόνα απο την δορυφορική.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αυτό που θέλεις να βλέπεις δύο κανάλια της τηλεόρασης ταυτόχρονα, αλλά δεν έχεις και την δυνατότητα να βλέπεις δορυφορική και τηλεόραση μαζί.Δυστυχώς για να γινόταν κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υποστηρίζει η τηλεόραση σου PiP.

Το περίεργο είναι οτι δεν έχεις την δυνατότητα του PiP ούτε όταν βλέπεις Divx από CD.

Πάντως φίλε James το παραθυράκι είναι αρκετά μικρό και δεν νομίζω οτι θα σε διευκόλυνε σε καμία περίπτωση.Εαν θέλεις μπορώ να ανεβάσω και φωτό.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο

Νικόλας

Last edited:
Νικόλα

To LG-199H βγάζει στην HDMI εξοδο το τηλεοπτικό σήμα ? Επίσης είσοδος απο τρίτη πηγη - πχ. SCART / Video In το βγάζει στην HDMI. Και αν ναι το κανει upscale ? Επίσης εχει DVB-T ? Γραφει απο την ERT-Digital ?

Η ερωτηση μου ειναι γιατι σκέφτομαι να πάρω το LG 199HS και να εχω μονο μια HDMI σύνδεση με τον Projector και να τον ελεγχω μέσω του LG, ειτε για DVD είτε για τηλεοπτικο σήμα.

Αν δε σε πειράζει στειλε μου με email απο που το πήρες και πόσο.

Ευχαριστω.

Καλησπέρα,

Φίλε μου τo LG κάνει οτι αναφέρεις, δηλαδή μπορείς να βλέπεις τηλεοπτικό σήμα και να το κανει upscale, όπως και να του συνδέσεις μια πηγή πάνω του με Scart για παράδειγμα δέκτη, και να πάρεις σήμα μέχρι 1080i.Το θέμα βέβαια είναι οτι η ποιότητα του σήματος είναι άσχημη και η διαδικασία του upscaling το κάνει χειρότερο, γιατι φανερώνει τις αδυναμίες του.

Αναφορικά με ψηφιακό δέκτη δυστυχώς δεν διαθέτει, κατά τα άλλα όμως είναι ένα καταπληκτικό Recorder.

Νικόλας

Σίγουρα πρόκειται για πολύ καλή επιλογή το LG 199HS. Το θέμα είναι αν αξίζει να δώσει κάποιος 400+ ευρώ τη σήμερον, μια και τα hdm1 και blue ray είναι προ των πυλών. Το ξέρω ότι είναι άσχετο με το θέμα το σχόλιό μου, αλλά είναι αυτό που με κάνει να μην το αποφασίζω...

Μιας και είμαι στην αναζήτηση να ρωτήσω μερικά πράγματα για τo LG RΗ188HS μιας και τα 250Mb του RH199ΗS δεν με δελεάζουν.
Είναι τα ίδια στην ουσία ή έχουν διαφορές πλήν του δίσκου.
Με ενδιαφέρει να γνωρίζω τα εξής κρίσιμα σημεία εκτός των γνωστών επιδόσεων του 188 ως Recorder και upscaler:
1. Παίζει Divx με ελληνικούς υπότιτλους? (έχω εκατοντάδες ταινίες)
2. Έχει εμφανίσει προβλήματα εγγραφής από πηγές όπως δορυφορικοί δέκτες (αδυναμία εγγραφής λόγω προστασίας κατά της εγγραφής ταινιών) γιατί πολλές εγγραφές που σχεδιάζω θα γίνονται από κανάλια της NOVA?
3. Πως τα πάει στην αναπαραγωγή Mp3. Εμφανίζει Id3tags ? Επίσης πως τα πάει με τα jpeg?
4. Έχει δυνατότητα ανάγνωσης "χύμα" αρχείων σε multisession DVD ή υπάρχει περιορισμός.
5. Στην αναπαραγωγή Divx, Xvid πως τα πάει με τα qpel και τα bvops?
Όπως βλέπετε έχω κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις σε σχέση με ένα απλό DVD-HDD Recorder, αλλά έχω "πετάξει" στο παρελθόν αρκετά λεφτά για ανεξάρτητα μηχανήματα που υπολείπονταν των απαιτήσεών μου και που τελικά τα "φτύσανε" λίγο μετα το τέλος της εγγύησης!!!