Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Υπάρχει το συναίσθημα, όπως υπάρχει και η ακρίβεια. Ο πιο τέλειος συνδυασμός τους είναι ένα Harbeth, αλλά για να το στήσεις σωστά πρέπει να μην κάνεις ούτε ένα λάθος. Εναλλακτικά, ένας φοβερός συνδυασμός ακρίβειας και συναισθήματος και μάλιστα διαχρονικός είναι τα Tannoy, εν προκειμένω τα Turnberry που κι εγώ τα ζαχαρώνω και τελικά δε θα μου γλιτώσουν. Βλέπετε παίζω με μικρούς λαμπάτους και τα 93dB/34Hz είναι χρήσιμα.
Βρίσκω τους Ιταλούς (όπως και τους Γάλλους) να ρέπουν έντονα προς το συναίσθημα αψηφώντας κατά περίσταση την ακρίβεια, γι'αυτό προτιμώ τους Άγγλους και τους Ιάπωνες. Μιλώντας για Ιάπωνες, έχουν ένα εξαιρετικό ηχείο στα έξι χιλιάρικα, το Pioneer S-1EX, που αξίζει να αναζητήσετε.

Ta gradient τα εχεις ακουσει?

H εταιρία καλωδίων Acoustic Zen βγάζει και ένα ηχείο νομίζω το λέει Αdagio το οποίο πρέπει να είναι σε αυτά τα χρήματα... Νομίζω οτι υπάρχει αντιπρπσωπία εδώ. Στο TAS έχω διαβάσει πολύ καλή κρητική...

Τα καινούρια QUAD ESL 2809(??) είναι πολύ εκτός budget??

Από ότι βλέπω πράγματι υπάρχουν "σχολές" ήχου και κατηγοριοποιήσεις ακουσμάτων. Πράγματι ένα σηματικό μέρος των hiendάδων προτιμούν τα ηλεκτροστατικά και να ψάχνουν το σωστό στήσιμο στο χώρο, τα "τέλεια" ενισχυτικά, και τα εξωτικά καλώδια. (!!!)
Βλέπω ότι όντως πολλοί από εσάς ψάξατε πολύ καιρό και ακούσατε πολλά ακούσματα πριν αγοράσετε τα συστήματά σας.
Μήπως όμως διηλίζουμε τον κόνωπα με αυτές τις αναζητήσεις?
Μήπως να ελέγχουμε και τον παράγοντα "πηγή" και εγγραφή?
Μετά από τα μηνύματά σας, επισκεύτηκα τους φίλους μου με τα "περίεργα" αποτελέσματα που είχα τις προάλες αλλά με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ πηγή και εγγραφές.
Για τα μεν PROAC και τον Pathos, αλλάζοντας το CDplayer του με το δικό μου άλλαξαν ρότα τα PROAC. Γραμμή πλεύσης προς τον εχθρό του καλού (που είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ). Αλλάζοντας και την εγγραφή από ΕΜΙ προς DECCA ακόμα περισσότερο. Άρχισα να βλέπω πλέον και για μένα πιθανότητα αγοράς λυχνίας (χμ!) ενώ είμαι φανατικός τρανζιστοράκιας (και κυρίως των SANKEN για όποιον γνωρίζει)!
CD αναφοράς για μένα : Requiem Mozart.
Κρίμα που δεν μπόρεσα να τα ακούσω με τα βινήλιά μου (που να ξεστήνεις - στήνεις, αλφαδιάζεις και μετά ξανά τούμπαλιν).
Μπράβο λοιπόν παιδιά για τις ακουστικές σας αναζητήσεις, αλλά να μην ξεχνάμε και τη σωστή πηγή!

Νεστορα
Σωστος σε ολα σου, η πηγη, που νομιζω οτι εννοεις την εγγραφη εδω, ειναι η αρχη του παντος.
Αλλα αυτο ειναι πανω σε εσενα να βρεις καλους δισκους, εγγραφες.
Τι μουσικη ακους?
Εχεις live εμπειριες? Αυτες θα σε βοηθησουν να βρεις και τα μηχανηματα που μπορουν να σε μεταφερουν ποιο κοντα στην πραγματικοτητα.
Μην πεσεις στην παγιδα των χαιενταδων με καλωδια, στηριγματα και αλλα ευρηματα εξυπνακιδων.
Τα λεφτα που διαθετεις ειναι πολλα για ηχεια, μην βιαστεις, ακουσε οσα ποιο πολλα μπορεις πριν αγορασεις. Τυφλος κανονας: οσο ποιο μεγαλο και ελαφρυ μπασο στα καινουργια σου ηχεια. Χωρις αυτο δεν εισαι στερεα στο εδαφος και μπορεις να τα βαρεθεις συντομα.
Οχι λαμπες, η συμβουλη μου, αυτες ειναι για νοσταλγους.
Δοκιμασε εναν ψηφιακο ενισχυτη, το ιντερνετ ειναι γεματο απο ιδιοκατασκευες.Φτηνοι και καλοι.
Το ιδεωδες ηχειο για μενα ειναι ενα 12αρι η 15αρι με παναλαφρο κωνο και πολυ δυνατο μαγνητη και μια καλη στρογγυλη κορνα με ενα πανισχυρο μαγνητη. Δεν ξερω αν υπαρχει ετοιμο προς αγορα, για κοιταξε
www.greatplainsaudio.com και τα καινουργια τους coaxial 604-8H II το οποιο θα πρεπει να ειναι και συμφασικο τωρα μεταξυ του γουφερ και του τουιτερ. Ισως κανενας εχει στην Ελλαδα για να το ακουσεις.
Εγω εχω ακουσει το αντιστοιχο 12αρι τους, το οποιο δεν κυκλοφορει επισημα και με ικανοποιησε πολυ, ακομα και το μπασο του, παροτι ηταν σε σχετικα μικρο κουτι.

Από ότι βλέπω πράγματι υπάρχουν "σχολές" ήχου και κατηγοριοποιήσεις ακουσμάτων. Πράγματι ένα σηματικό μέρος των hiendάδων προτιμούν τα ηλεκτροστατικά και να ψάχνουν το σωστό στήσιμο στο χώρο, τα "τέλεια" ενισχυτικά, και τα εξωτικά καλώδια....
.........

Ακριβώς Νέστωρα!
Παράδειγμα κάποιοι φίλοι μας, πχ ο Κακαλιός ή ο Λυμπερόπουλος που έχουν την τύχη και ευχαρίστηση να συνοδεύουν τα πάνελ τους και με τέλεια ενισχυτικά!

Αυτά ακριβώς τα ενισχυτικά χρησιμοποιώ κι εγώ αν και τα ηχεία μου είναι ...άλλης κλάσης.

Έχω επίσης και την εξής φιλοσοφία:
Πιο σημαντικό από τον τύπο ηχείων που θα διαλέξει κανείς είναι να μπορέσει να συμβιβαστεί με τις ιδιαιτερότητες και τα μειονεκτήματά τους που σίγουρα θα έχουν, είτε από μόνα τους είτε σε συνδυασμό με τον χώρο του κλπ...

Εκτός αν είναι "μηχανάκιας". Τότε μπορεί να διαλέξει όποιο ηχείο θέλει. Έτσι κι αλλιώς σε λίγο καιρό θα το αλλάξει με κάποιο άλλο....
-bye-

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

H εταιρία καλωδίων Acoustic Zen βγάζει και ένα ηχείο νομίζω το λέει Αdagio το οποίο πρέπει να είναι σε αυτά τα χρήματα... Νομίζω οτι υπάρχει αντιπρπσωπία εδώ. Στο TAS έχω διαβάσει πολύ καλή κρητική ...

4300 euro και όχι δύσκολο ηχείο.
Ανοίκει στα σταμπαρισμένα και γιά μένα!
http://www.stereotimes.com/speak081006.shtml
http://www.audioasylum.com/audio/speakers/messages/224715.html
http://www.6moons.com/audioreviews/acousticzen/adagio_2.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Ta gradient τα εχεις ακουσει?

Ναι, αλλά αρκετά παλιά. Εντυπωσιακότατο ηχείο σαν στερεοφωνική εικόνα. Έχουν στα μπάσα τις ανοιχτές μπάφλες που μου αρέσουν, αλλά τα υαλονήματα στο διάφραγμα του μιντ είναι λίγο ψυχρά.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Νεστορα
Σωστος σε ολα σου, η πηγη, που νομιζω οτι εννοεις την εγγραφη εδω, ειναι η αρχη του παντος.
Αλλα αυτο ειναι πανω σε εσενα να βρεις καλους δισκους, εγγραφες.
Τι μουσικη ακους?
Εχεις live εμπειριες? Αυτες θα σε βοηθησουν να βρεις και τα μηχανηματα που μπορουν να σε μεταφερουν ποιο κοντα στην πραγματικοτητα.
Μην πεσεις στην παγιδα των χαιενταδων με καλωδια, στηριγματα και αλλα ευρηματα εξυπνακιδων.
Τα λεφτα που διαθετεις ειναι πολλα για ηχεια, μην βιαστεις, ακουσε οσα ποιο πολλα μπορεις πριν αγορασεις. Τυφλος κανονας: οσο ποιο μεγαλο και ελαφρυ μπασο στα καινουργια σου ηχεια. Χωρις αυτο δεν εισαι στερεα στο εδαφος και μπορεις να τα βαρεθεις συντομα.
Οχι λαμπες, η συμβουλη μου, αυτες ειναι για νοσταλγους.
Δοκιμασε εναν ψηφιακο ενισχυτη, το ιντερνετ ειναι γεματο απο ιδιοκατασκευες.Φτηνοι και καλοι.
Το ιδεωδες ηχειο για μενα ειναι ενα 12αρι η 15αρι με παναλαφρο κωνο και πολυ δυνατο μαγνητη και μια καλη στρογγυλη κορνα με ενα πανισχυρο μαγνητη. Δεν ξερω αν υπαρχει ετοιμο προς αγορα, για κοιταξε
www.greatplainsaudio.com και τα καινουργια τους coaxial 604-8H II το οποιο θα πρεπει να ειναι και συμφασικο τωρα μεταξυ του γουφερ και του τουιτερ. Ισως κανενας εχει στην Ελλαδα για να το ακουσεις.
Εγω εχω ακουσει το αντιστοιχο 12αρι τους, το οποιο δεν κυκλοφορει επισημα και με ικανοποιησε πολυ, ακομα και το μπασο του, παροτι ηταν σε σχετικα μικρο κουτι.

Ψιλοδιαφωνώ αγαπητέ μου.
Έχει δεν έχει Live εμπειρίες είναι βέβαιο ότι έχει στο μυαλό του άποψη για το πως πρέπει να ακούγεται το ιδεατό στερεοφωνικό.

Συμφωνώ στο ότι τα χρήματα είναι αρκετά για ηχεία. Αλλά αρκεί να έχεις ισοροπία στο budget.

Επίσης διαφωνώ σε αυτό που λες για τις λάμπες. Μέχρι στιγμής τα καλύτερα ακούσματα τα έχω κάνει με λάμπες.
Σε ότι αφορά τους ψηφιακούς ενισχυτές συμφωνώ ότι είναι πολλά υποσχόμενοι, αλλά δυστυχώς ακόμη είναι...υποσχόμενοι.

Και τελευταίως, αν είναι να ψάχνουμε να βρούμε καλές εγγραφές για να απολαύσουμε τη μουσική...κλάφτα χαράλαμπε.
Δε μπορεί η ποιότητα των εγγραφών να καθορίσει τίποτα.
Αυτή είναι δεδομένη για όλα τα στερεοφωνικά του κόσμου.

Αν μου αρέσει η Σωτηρία Μπέλλου, που θα βρω highendάδικη remastered έκδοση?
Ή μήπως θα πρέπει να αλλάξω γούστα?

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Ναι, αλλά αρκετά παλιά. Εντυπωσιακότατο ηχείο σαν στερεοφωνική εικόνα. Έχουν στα μπάσα τις ανοιχτές μπάφλες που μου αρέσουν, αλλά τα υαλονήματα στο διάφραγμα του μιντ είναι λίγο ψυχρά.

THX m8, ειχα παντα την απορια αν ειμαι ''αντικειμενικος'' στο ακουσμα μου για το συγκεκριμενο ηχειο, κι εγω ειχα τα ιδια συμπερασματα.

Από ότι βλέπω οι απόψεις διύστανται και ενώψην των πασχαλινών διακοπών από τη δουλειά μου θα ακολουθήσω τις προτροπές όλων σας : ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΟΛΥ.´
Πάντως ηλεκτροδυναμικά και όχι ηλεκτροστατικά, ούτε και κόρνες.
Τριδρομα ηχεία, γιατί ακούω πολλά είδη μουσικής και εδώ και χρόνια αυτά εμπιστεύομαι.
Μπορεί να ακολουθήσω και τη γραμμή των ενεργών ηχείων, αλλά τότε ξέρω ότι θα χρειαστώ έναν καλό προενισχυτή και τις τσέπες μου να αδειάζουν περισσότερο, αλλά όπως λεν κάποιοι φίλοι μου ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Σας ευχαριστώ όλους γιατί ο καθένας σας με τη σειρά του με διεύρυνε τους ορίζοντες που θα ακολουθήσω.

Κάποιες δοκιμές σε USHER cp-6391, Triangle Cello, και γενικά ΌΛΑ το οποία προτείνατε. Άλλωστε τόσα λεφτά που είναι διατεθιμένος να δώσω ΔΕΝ είναι για βιαστικές αγορές.

Ρίξε και ένα άκουσμα στις νέες εκδόσεις Audio Spectrum Αίολος. Το προηγούμενο μοντέλο ήταν πολύ σκληρό καρύδι .

Καλή σας ημέρα.
Πρώτη φορά στέλνω μήνυμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας για την αγορά Ηχείων που να αντικαταστήσουν τα tannoy Eyris dc3 που διαθέτω. Εννοείται οτι θα αντικατασταθεί και ο marantx pm15-s1.
Το εύρος της μουσικής που ακούω είναι για πολλούς φίλους μου παράλλογο γιατί είναι από κλασική μουσική, jazz, blues, beat, progressive, trance και rock. Το ποσό που πρόκειται να διαθέσω είναι μέχρι 4500Ε για τα ηχεία.
Ο χώρος μου είναι 50m2

http://www.spendoraudio.com/sp100.htm

Τα Aeolos και Electra είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους.
Ειδικά τα δεύτερα που τα ακούω πολύ συχνά στου φίλου μου του Πέτρου, που έχει αναβαθμίσει σε υλικά το crossover έχουν πολύ καλή ισορροπία σε όλο το φάσμα (δεδομένου του όγκου μην περιμένεις βαθιά χαμηλά), είναι ευκολοδήγητα (στην συγκεκριμένη περίπτωση σε χώρο 35τμ παίζουν με Prima luna prologue two), έχουν ήχο φιλικό και όχι monitor, συγχωρούν ατέλειες του δίσκου ή των συνοδών και δεν κουράζουν σε πολύωρες ακροάσεις.

Αν και έχω γράψει ήδη τις προτάσεις μου, τα SP100 είναι από τα ηχεία που οπωσδήποτε θα άκουγα πριν αποφασίσω σ' αυτήν την κατηγορία τιμής. Δεν τα έχω ακούσει, αλλά μικρότερα της σειράς classic, όπως τα sp 2/3 ακούγονται πολύ ωραία. Σε αντίθεση με τη νέα σειρά που ποτέ δε μ' ενθουσίασε.

Αν και έχω γράψει ήδη τις προτάσεις μου, τα SP100 είναι από τα ηχεία που οπωσδήποτε θα άκουγα πριν αποφασίσω σ' αυτήν την κατηγορία τιμής. Δεν τα έχω ακούσει, αλλά μικρότερα της σειράς classic, όπως τα sp 2/3 ακούγονται πολύ ωραία. Σε αντίθεση με τη νέα σειρά που ποτέ δε μ' ενθουσίασε.

Τα SP2/3 ειναι απο τα πλεον ΜΟΥΣΙΚΑ ηχεια που θα μπορουσε να ακουσει καποιος !!!