Βοήθεια για αγορά TV 46" - 50"

soundholics

Senior Member
28 February 2010
360
Νιώθω τυχερός που βρήκα αυτό το forum πριν από κάτι μήνες, και από τα posts σας καθημερινά μαθαίνω κάτι παραπάνω. Είμαι έτοιμος πλέον να προχωρήσω στην αγορά μιας τηλεόρασης 46"-50" για το σαλόνι του σπιτιού μου.

Να ξεκαθαρίσω ότι:

_ Δεν έχω κανένα κόλλημα, αν πρέπει να'ναι lcd/lcd led/ή plasma. Ενδιαφέρομαι μόνο να έχει καλή εικόνα και καλό ήχο. Ο μόνος περιορισμός είναι το budget των 1500 ευρώ. Αυτή την στιγμή έχω εκεί μια 32 Panasonic CRT 100 Ηz με πολύ καλή είκόνα μετά από τόσα χρόνια.

_ Θέαση γίνεται από 2,5 μέτρα, αλλά στην ουσία αφορά όλο το σαλόνι που είναι μεγάλο. Το διαμέρισμα είναι ρετιρέ και μοιραία πολύ φωτεινο μέχρι το απόγευμα.

_Υλικό 50% Nova - Αθλητικά - 50% DVD (κάποια στιγμή θα το αντικαταστήσω με BR)

_Με ενδιαφέρει να το συνδέω με καποιο media player/laptop για να ακούω internetiko ραδιοφωνο.

Σας ανεβάζω φωτογραφία του σαλονιού για να έχετε μια ιδέα. Απέναντι από την τηλεόραση δεν υπάρχει άνοιγμα, αλλά επειδή είναι 2 τοίχοι πολύ φωτεινοί, μοιραία κάποιες αντανακλάσεις γίνονται στο σπίτι.

img0011zj.jpg

Κάθε βοήθειά σας ειλικρινά θα με βοηθούσε πάρα πολύ.
Θα με ενδιέφερε μάλιστα αν είχατε να προτείνετε κάποιο media player ή home cinema μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ.

Panasonic 46G20

Δεν χρειαζεται επεξηγηση νομιζω , στα λεφτα και στο μεγεθος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις...

Με τα ρεστα παιρνεις και ενα BR/home cinema...

Εννοείται πως είναι μέσα στις επιλογές μου.
Για την PS50C7000 τι λές, που έχει wireless dlna?
Εκεί θα μπορώ να παίζω απευθείας από το δίκτυο του σπιτιού ραδιόφωνο στην τηλεόραση?
Βέβαια θεωρητικά μπορώ να κάνω το ίδιο και με την G20 απλά να τηςκολλήσω ενα player που να παίζει σε δίκτυο, ε?

Ο Yperion σου έδωσε λύση 2 σε 1 για να χαρείς την TV στην πραγματική της ανάλυση. Αμα εσύ θές να δώσεις 1500 μόνο σε TV χτύπα μια 50 G 20
Θεωρώ οτι συνολικά είναι η καλύτερη TV μέχρι 1500

Υ.Γ Μην αμελήσεις το BR Εκει θα φανεί η υπεροχή της TV :Banane0:

Panasonic 46G20

Δεν χρειαζεται επεξηγηση νομιζω , στα λεφτα και στο μεγεθος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις...

Με τα ρεστα παιρνεις και ενα BR/home cinema...

Για την PS50C7000 τι λές, που έχει wireless dlna?
Εκεί θα μπορώ να παίζω απευθείας από το δίκτυο του σπιτιού ραδιόφωνο στην τηλεόραση?
Βέβαια θεωρητικά μπορώ να κάνω το ίδιο και με την G20 απλά να τηςκολλήσω ενα player που να παίζει σε δίκτυο, ε?

@papasouzakias
είδα ότι πήρε πολύ καλές κριτικές.

@sergiosk
τι γνώμη έχεις για τις SAmsung kαι τις LG plasma.
π.χ. η σαφώς φτηνότερη PK550 έχει μεγάλη διαφορά απότην G?

Βρε παιδιά, υπάρχει η G20 ή η V20 46"-50" στημένες και ρυθμισμένες κάπου στη θεσσαλονίκη να τις δει κανείς; Όπου είδα Panasonic plasma δείχνουν ταλαιπωρημένες και αρύθμιστες (αν ισχύουν όσα λέτε) και λιγότερο εντυπωσιακές από τις LED Samsung ή Philips. Απ' όσα ακούω από εσάς, θέλω κι εγώ να αγοράσω Panasonic plasma 46"-50" και διστάζω όταν τις βλέπω (όσες βλέπω) στα καταστήματα που επισκέφτηκα.. :hmmmm:
Η τηλεόραση που ψάχνω, θα τοποθετηθεί σε χώρο που έχει αρκετό φως από το πλάι, η απόσταση θέασης θα είναι 5m και δε με ενδιαφέρει το 3D. Βλέπω κυρίως ταινίες και αθλητικούς αγώνες στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, με DIGEA αλλά και από BD, DVD ή ΗΥ. Τέλος δεν θέλω να διαθέσω περισσότερα από 1500 .
Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. :worshippy:

Βλέπω ότι πάνω κάτω έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις, μόνο που η δική σου θέαση είναι 5μ. Πολύ φοβάμαι ότι 46" είναι λίγες για αυτη την απόσταση. Ίσως θα'ταν καλύτερο να κυττάξεις για προβολέα ή για 60" (π.χ. 60PK550)

όσον αφορά τις plasma, καλύτερα να τις δεις σε σπίτι φίλου ή σε μέρος με χαμηλό φωτισμό. Πιστεύω σίγουρα στην Θεσσαλονίκη θα τα καταφέρεις. Προχτές πέρασα από τον Κωτσόβολο της πόλης μου να χαζέψω τηλεοράσεις. Όταν ανέφερα τις πλασμα, ο πωλητής εκνευρίστηκε. Μου είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατι γίνεται τόσος χαμός στα forum,αφου οι lcd είναι πολύ ανώτερες και μάλιστα σε εκθέσεις που βρίσκονται με άλλους πωλητές από άλλα καταστήματα, αυτό συζητάνε. Είναι πιο ενεργοβόρες είπε, έχουν περισσότερες απαιτήσεις κλπ.. Και εκεί που ακουγόταν λίγο πειστικός, μου πετά ότι το μόνο καλό που έχουν είναι ότι ειναι 600 Ηz και με χασε...

Αυτή τη στιγμή έχω μια CRT Philips 29", οπότε οι 50" είναι νομίζω αρκετές. Εξάλλου έχω θέσει οικονομικό όριο 1500 ... Το θέμα είναι ότι διαβάζοντας το forum πείθομαι να αγοράσω plasma, μάλιστα Panasonic, αλλά όταν τις βλέπω διστάζω.. Καλά, περιτό να πω πόσο "σπρώξιμο" έχουν οι LED της Samsung, οι οποίες βέβαια είναι γεγονός ότι δείχνουν περισσότερο εντυπωσιακές (σε ευκρίνεια και χρώμα) στους χώρους των εκθέσεων... Ένα άλλο επίσης θέμα (μειονέκτημα θα έλεγα) είναι και η "πλαστική" αίσθηση κατασκευής που έχουν οι Panasonic που είδα σε σχέση με τις SONY, Samsung, Philips ή και LG...

Φίλε soundholics,

Σύμφωνα με τα πρότυπα, κι εσύ για 60" θα ήταν το βέλτιστο να πας.
Αλλά και με 46" ή 50" αποκλείεται να έχεις πρόβλημα.
Αν θέλεις να κινηθείς στις 50", η PS50C7000 που λες είναι πολύ καλή.
Αλλά η Panasonic TX-P50G20E είναι μάλλον καλύτερη και σε παραπλήσια τιμή. Όσον αφορά το DLNA, μ' αυτό θα μπορείς να παίζεις ραδιόφωνο και ταινίες στην τηλεόραση. Όπως περίπου με το Playstation3 ή τα Media players. Και η 50G20 το υποστηρίζει αυτό.

Φίλε ckg_4,

Δυστυχώς δεν ξέρω πού ακριβώς μπορεί να βρεις στημένες τις εν λόγω πλάσμα τηλεοράσεις. Ρίξε μία ματιά σε Electroworld, Media Markt, Mega Kotsovolos, Public κτλ. Δηλαδή μία βόλτα από περιοχή ΙΚΕΑ - Mediterranean Cosmos δε τη γλιτώνεις... :D
Συμφωνώ απόλύτα με το φίλο soundholics όσον αφορά τη διάσταση. Θέλεις κάτι ...τεράστιο. Σύμφωνα με πρότυπα χρειάζεσαι τουλάχιστον 120". Οπότε η λύση του προβολέα είναι ανεκτίμητη στην περίπτωσή σου. Αν όμως για δικούς σου λόγους θέλεις ν' αποφύγεις τον προβολέα θα πρότεινα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τηλεόραση, δηλαδή πλάσμα 60".
Έχε υπ' όψιν σου ότι επικίνδυνα μεγάλα ποσοστά των μαγαζιών προσπαθούν να πουλήσουν ότι αφήνει περισσότερο κέρδος κτλ κτλ. Ας μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα τώρα. Φυσικά υπάρχουν και αξιολογότατες εξαιρέσεις. Συνεπώς ρυθμίζουν επίτειδες τηλεοράσεις πλάσμα με τροπο ώστε να δείχνουν αδύναμες απέναντι στον ανταγωνισμό.
Επιπλέον των μαγαζιών, καλό είναι να γνωρίζεις πως το περιβάλλον ενός μαγαζιού είναι συνήθως πολύ διαφορετικό από αυτό του σπιτιού σου με αποτέλεσμα να θεωρείς πως η ελαφρώς μειωμένη φωτεινότητα μίας πλάσμα θα σου δημιοιυργήσει πρόβλημα.
Τρίτον και σημαντικότερο είναι πως τις περισσότερες φορές μία τηλεόραση ρυθμισμένη - τούμπανο, δηλαδή με ύψιστη φωτεινότητα και αντίθεση σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως παίζει καλύτερα από μία άλλη. Οπότε σε συνδυασμό με το 1ο και το 2ο καταλαβαίνεις το λόγο που μία πλάσμα δείχνει αναιμική.
Θα συνιστούσα να δεις την Lg 60PK550. Υπερβαίνει κατά τι το προϋπολογισμό σου αλλά πιστεύω ότι οι ίντσες αξίζουν ...εκτός αν θέλεις προβολέα.

Y.Γ. Τώρα πρόσεξα ότι είχες CRT μέχρι τώρα. Επειδή η CRT είναι ανεκτίμητες σε κάποια τους χαρακτηριστικά, εάν πας σε LCD/LED από CRT θα απογοητευτείς σοβαρά. Ενώ αν πας σε πλάσμα δε θα σου λείψει κανένα προτέρημα της CRT τηλεόρασης που είχες.

Last edited:
Για τους λόγους που περιγράφεις th-pantazi, προσπαθώ να πεισω τον ευαυτό μου. Αλλά θα ήθελα πριν δώσω 1500 , να έβλεπα και να συνέκρινα σωστά τις 2 τεχνολογίες.. Να έβλεπα πχ την ταχύτητα της plasma ή την υστέρηση της LED στον ίδιο τομέα. Επίσης αυτό το τόσο σπουδαίο μαύρο, που όπου κοιταξα (σε πλασμα) ήταν γκρι, την ίδια στιγμή που στην Samsung ήταν μαύρο! Υπάρχει κάποιο dvd ή BD αναφοράς, με σκηνές από διάφορα θέματα που να επιδεικνύουν τις δυνατότητες των τηλεοράσεων αυτών;
Σε ότι αφορά τις 60" δεν τις απορρίπτω αλλά πιστεύω ότι 1500 είναι οριακά γι'αυτό το μέγεθος. Επίσης διαθέτω και προβολέα, παλαιότερης τεχνολογίας (800x600), όχι μόνιμα εγκατεστημένο οπότε όταν χρειάζομαι μέγεθος μπορώ να το έχω σχετικά εύκολα με κάποιες υποχωρήσεις βέβαια στην ποιότητα της εικόνας. Η τηλεόραση όμως είναι πιο εύκολη στην καθημερινή χρήση..

Επίσης αυτό το τόσο σπουδαίο μαύρο, που όπου κοιταξα (σε πλασμα) ήταν γκρι, την ίδια στιγμή που στην Samsung ήταν μαύρο!

Μαυρο ειναι επειδη υπαρχουν απο πανω οι τεραστιοι προβολεις του καταστηματος..στο σπιτι σου η κατασταση ειναι ακριβως το αναποδο...γκρι η LCD και μαυρο η πλασμα...

Πριν κανα μήνα περίπου είχα πάει στο public στη θεσσαλονίκη στο mediteranian και είχε δίπλα δίπλα μια samsung 40b8000 και μία lg pq2000 50αρα.Η πρώτη στα 1599 eyro η δεύτερη στα 699.Περιττό να πώ ότι σε υλικό 1080p που έδειχναν(the last samurai) χωρίς πολλά φώτα ι σαμυ έχανε κατα κράτος απο την lg.Σε πολύ φώς ίσως να έδειχνε καλύτερα.Αλλά μιλάμε για σπίτι πόσο φως θα έχει.Υπερτιμιμένες στο full και led και lcd.Αυτό είναι το marketing δυστυχώς στην Ελλάδα και παντού.

Μαυρο ειναι επειδη υπαρχουν απο πανω οι τεραστιοι προβολεις του καταστηματος..στο σπιτι σου η κατασταση ειναι ακριβως το αναποδο...γκρι η LCD και μαυρο η πλασμα...

Πες τα.Ρίχνουν τους προβολείς επάνω στις τηλεοράσεις για να δείξουν ότι και καλά οι Led,lcd είναι καλύτερες.Αυτούς το μόνο που τους νοιάζει είναι να πουλήσουν κάτι πολύ ακριβό να βγάλουν κέρδος.Μην τσιμπάτε αλάνια...Στο σπίτι αλλάζουν τα πράγματα τελείως.

Φίλε μου,

Έχεις δίκαιο! Πρέπει 100% να βρεις κάπου την τηλεόραση που θα αγοράσεις. Μην σκεφτείς να αγοράσεις κάτι που δεν το έχεις δει στην πράξη!
Η ταχύτητα και το μαύρο στις πλάσμα τηλεοράσεις είναι κάτι που αποκλείεται να βρεις σε αντίστοιχης τιμής LCD/LED. Αν πας σε διπλάσια τουλάχιστον τιμή στην LCD/LED σε σχέση με την πλάσμα, μπορεί κάτι να γίνει (αν και διατηρώ επιφυλάξεις)
Δυστυχώς για να κάνεις τις συγκρίσεις σε μαγαζί πρέπει να κάνεις εσύ ρυθμίσεις. Δηλαδή να θέσεις τη φωτεινότητα της πλάσμα και της LCD/LED κάτω από τη μέση, αντίθεση ψηλά και να προβάλεις εικόνα χαμηλού φωτισμού από πηγή υψηλής ανάλυσης και στις δύο. Όσον αφορά την ταχύτητα μάλλον θα δυσκολευτείς περισσότερο καθώς πρέπει να βρεις κάποιο σωστό κινούμενο pattern. Εναλλακτικά, μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα σωστά αν έχεις την τύχη να βρεθείς σε κατάστημα που ο πωλητής να έχει επίγνωση της υπεροχής των πλάσμα και να ρυθμίσει σωστά και τις δύο παίζοντας και το κατάλληλο υλικό.
Υπάρχουν τέτοια DVD και BlueRay αλλά μπορεί να μη σε βολέψουν σε χώρο μαγαζιού Παραδείγματα είναι: Avia Guide to Home Theater, Digital Video Essentials
Είναι καλό που έχεις προβολέα αλλά μάλλον λόγω σχετικά χαμηλής ανάλυσης αλλά και τύπου τεχνολογίας δεν σου δίνει ικανοποιητική εικόνα.
Ίσως να βρεις κάποια πλάσμα στις 60" με ελαφρώς χαμηλότερη τιμή (ελπίζω να σου προτείνουν πιο ειδικοί του φόρουμ). Σε αντίθετη περίπτωση μπορείς να πας σε 50".

Στο HD υλικό, πιστεύω ότι και οι 2 τεχνολογιες είναι πολύ καλές, στο τηλεοπτικό σήμα (DIGEA) όμως, τι απόδοση έχουν;
Για το μαύρο, Yperion, πως εξηγείται αυτό που λές; Και τέλος, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο BD ή DVD αναφοράς;

Στο HD υλικό, πιστεύω ότι και οι 2 τεχνολογιες είναι πολύ καλές, στο τηλεοπτικό σήμα (DIGEA) όμως, τι απόδοση έχουν;
Για το μαύρο, Yperion, πως εξηγείται αυτό που λές; Και τέλος, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο BD ή DVD αναφοράς;

BD αναφοράς στην εικόνα είναι το i-robot και για να δείς το πραγματικό μαύρο μπορείς να δεις τα Underworld rise of the lycans,dark knight με πολλές σκηνές με αρκετό μαύρο.

πολύ αναλυτική και ορθή η απάντησή σου th-pantazi, σε ευχαριστώ πολύ.
ομοίως yperion.

σε περίπτωση τηλεοπτικού σήματος SD οι samsung δεν έχουν καλύτερο scaler από τις Panasonic?
τι γνώμη έχετε?