Βοηθεια για αγορα..

baxalo

New member
12 January 2010
62
καλημερα και καλος σας βρηκα.. Βαγγελης απο Θεσσαλονικη..

Εχω μπει στο τριπακι αγορας νεας τηλεορασης.. Μετα απο "λιγο" διαβασμα στο φορουμ, μπορω να πω οτι εχω καψει τουλαχιστον 5 πιξελ απο τον εγκεφαλο μου και ειμαι στα προθυρα μπλε οθονης.. :BXVZCBXZ6:

περα απο την πλακα τωρα... ειμαι κατοχος μιας Sony KDL-32S2010 και σκεφτομαι την μεταφορα της στην κρεβατοκαρα (κλασικα) και αγορα μιας νεας για το σαλονι.. Ειχα στο νου μου για καποια 37-40 μεχρι που αρχισα να "ξεφυλλιζω" το φορουμ και καταλαβα οτι δε μου φτανουν ουτε οι 50αρες.. :bang:

Οι απαιτησεις μου δεν ειναι και παρα πολυ μεγαλες.. Ακομα και η υπαρχον τηλεοραση με καλυπτη απο επιδοσεις, αν εξαιρεσεις το μεγεθος και την ελλειψη mpg4..

Διαβαζω για Plasma, για LCD.. αλλοι ειναι υπερ την Plasma, αλλοι οχι..
Απο οτι βλεπω σε μεγαλα μεγεθη προτιμαμε τις Plasma..
Υπαρχει ακομα το προβλημα του burn-in? και αν ναι, μειωνεται δραματικα σε σχεση με τις LCD, η διαρκεια ζωης των..

Η αποσταση θεασης ειναι 2,5-2,7 μετρα και αν μπορω με ποσοστα να αναφερω το τι θα παιζει θα ελεγα:

50% - επιγεια (μεσο δορυφορικου ή ψηφιακου σηματος)
30% - ταινιες με media player (raidsonic mp309)
20% - ps3

τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι 800-1000 (MAX)..

βοηθηστε με να βρω ενα μπουσουλα και να μη πανε χαμενα τα ατιμα τα . :FSGSFGS4:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτερων..

Last edited:
...........
Διαβαζω για Plasma, για LCD.. αλλοι ειναι υπερ την Plasma, αλλοι οχι..
Απο οτι βλεπω σε μεγαλα μεγεθη προτιμαμε τις Plasma..
Υπαρχει ακομα το προβλημα του burn-in? και αν ναι, μειωνεται δραματικα σε σχεση με τις LCD, η διαρκεια ζωης των..

Η αποσταση θεασης ειναι 2,5-2,7 μετρα και αν μπορω με ποσοστα να αναφερω το τι θα παιζει θα ελεγα:

50% - επιγεια (μεσο δορυφορικου ή ψηφιακου σηματος)
30% - ταινιες με media player (raidsonic mp309)
20% - ps3

τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι 800-1000 (MAX)..

Για την χρήση που την προορίζεις και για την απόσταση που έχεις, μπορείς να επιλέξεις τηλεόραση plasma 46" ή 50":

http://www.skroutz.gr/s/75865/Panasonic-TX-PF46S10-46%27%27.html?keyphrase=46S10

http://www.skroutz.gr/s/93363/Panasonic-TX-P50U10E.html?keyphrase=50U10

Για LCD στις 46" θα πρότεινα αυτές, αλλά θα πρέπει να ανέβεις λίγο παραπάνω απ' το χιλιάρικο:

http://www.skroutz.gr/s/72692/Sony-Bravia-KDL-46W5500-46%27%27.html?keyphrase=46w5500

http://www.skroutz.gr/s/74211/Samsung-LE46B650-46%27%27.html?keyphrase=46B650

Συμφωνώ και επαυξάνω με τα προηγούμενα και επαυξάνω... δες και αυτήν, 46G10:
http://www.skroutz.gr/s/73328/Panas...E-46%27%27.html?keyphrase=Panasonic+TX-P46G10

Ένα στοιχείο που με προβληματίζει στο post σου είναι το 20% PS3.
Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε λειτουργία 10 ωρών θα παίζεις 2 ώρες PS3!
Να σου μεταφέρω λοιπόν την επμπειρία μου από την V10 ότι με μισή ώρα ΜΑD ή ταινία με μπάρες δημιουργείται IR (στο σήμα και στις μαύρες μπάρες) το οποιο όμως είναι εμφανές μόνο σε μαύρη οθόνη και σε σκοτεινό περιβάλον και ξεπλένεται γρήγορα με zoom τηλεοπτικό.
Φαντάζομαι ότι σε τόσο μεγάλη χρήση PS3 οι στατικές εικόνες θα είναι περισσότερες οπότε λάβε και αυτό υπόψιν σου.

Πάντως πραγματικά αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για την 46G10 και να βλέπεις tv ή να παίζεις PS3 στην μικρή που έχεις...

Καλή απόφαση σου εύχομαι!

Η TX-P50U10 αναφέρει "DTS Dolby Digital Plus V-Audio Surround".. κανει αποκωδικοποιηση σηματος ηχου DTS απο αλλη συσκευή??

Το μονο που με "χαλαει" σε αυτη ειναι τα 2 HDMI.. την επαθα με αυτη που εχω (1 HDMI) και αναγκαστηκα να βαλω splitter.. και εχω ηδη 2 συσκευες HDMI...

Αυτο που λεγετε για το burn-in υφισταται σε αυτες τις 2? Και αν ναι ποσο σοβαρο ειναι το θεμα?

Ευχαριστω..

Φιλε μου Dalanik ευχαριστω για τη βοηθεια σου, αλλα ξεφευγω στα χρηματα.. τα 1000 ειναι ηδη οριακα...

αυτο με "σημαδια" με κανει να ανησυχω στις Plasma και ειχα κατα νου τις LCD..
αλλα κι εκει φευγω στα λεφτα... ειμαι πολυ μπερδεμενος αυτη τη στιγμη. :nounder:

Δεν έχει γράψει κανείς για burn-in στις Panasonic.

Noμίζω ότι δεν πρέπει να σε απασχολήσει το θέμα αν θα κανεις ορθολογική χρήση της τηλεόρασης...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα..

Φιλε μου Dalanik ευχαριστω για τη βοηθεια σου, αλλα ξεφευγω στα χρηματα.. τα 1000  ειναι ηδη οριακα...

αυτο με "σημαδια" με κανει να ανησυχω στις Plasma και ειχα κατα νου τις LCD..
αλλα κι εκει φευγω στα λεφτα... ειμαι πολυ μπερδεμενος αυτη τη στιγμη. :nounder:

Χωρίς να θέλω να σε επιρεάσω (τα οικονομικά είναι πολύ προσωπικά θέματα) θα σου πώ το εξής.

Σε κάθε αγορά που κάνεις σημαντικότερο μέγεθος είναι το κόστος χρήσης παρά το ποσό αγοράς. Τι σημαινει αυτό:
Αν δώσεις 1000Ε για μία αγορά συσκευής που θα κρατήσεις για περίπου 4 χρόνια (περίπου 50 μήνες) το κόστος χρήσης θα είναι περί τα 20Ε/Μήνα (1000Ε/50μήνες).
Στην περίπτωση που κάνεις το κέφι σου και αγοράσεις μια καλύτερη συσκευή της τάξης των 1500Ε τότε το κόστος χρήσης ανεβαίνει στα 30Ε ανά μήνα. Αυτή που σου πρότεινα εγώ (46G10 που θεωρώ ιδανική για τα 2,5 μέτρα) έχει κόστος χρήσης 24Ε!!!

Αξίζει λοιπόν 4 ευρώ/μήνα παραπάνω η διασκέδασή σου?

Για το IR γνώμη μου είναι ότι ένα μικρό άγχος θα το έχεις όταν παίζεις PS3.
Aλλα σύντομα θα σου περάσει παρακολουθώντας την εξαίσια αντίθεση και χρώματα των plasma...

-bye-

Last edited:
σωστα το εθεσες φιλε μου και συμφωνω..

αλλα εχει πεσει παντοφλα απο τη γυναικα :slapface: και με το ζορι το πηγα στα 1000 ..

Γενικα στις πλασμα δεν αρεσουν οι στατικες εικονες απο παιχνιδια (μπαρες , ζωης , ενεργειας κτλ) αλλα μπορεις καθε 1-2 ωρες παιχνιδιου να κανεις διαλείμματα...

Απο θεματα αντιθεσης , κινησης , μαυρου ομως υπερτερουν των LCD...

Oποτε με βαση τα λεφτα που δινεις μια 46S10 (αφου θες 3 HDMI) ειναι τελεια επιλογη...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα..

σωστα το εθεσες φιλε μου και συμφωνω..

αλλα εχει πεσει παντοφλα απο τη γυναικα :slapface: και με το ζορι το πηγα στα 1000..

:flipout::flipout::flipout: Σωστός!!!

Αν εσύ ψήνεσαι για κάτι παραπάνω έχεις τις εξής επιλογές:
1) Παραγγέλνεις όποια θές, την φέρνεις σπίτι και την αγριοκοιτάς στη πρώτη μουρμούρα...
2) Δεν λές την αλήθεια για το μοντέλο και την τιμή...
3) Δες τι της αρέσει αυτήν την εποχή και κάνε της ένα δωράκι (καλό θα ήταν να το κάνεις την ίδια μέρα με την παραλάβή της tv...).

Αστειεύομαι. Αξιολόγησε την κατάσταση και πράξε ανάλογα. Εσύ ξέρεις καλύτερα!

Καλή απόφαση να έχεις και καλές θεάσεις...

-bye-

Ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια.. απο οτι το βλεπω σε μια απο τις 2 θα παω..
θα ενημερωσω για εντυπωσεις..

αν μπορει καποιος να δωσει μια διευκρινηση για το DTS Dolby Digital Plus V-Audio Surround της TX-P50U10..

Ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια.. απο οτι το βλεπω σε μια απο τις 2 θα παω..
θα ενημερωσω για εντυπωσεις..

αν μπορει καποιος να δωσει μια διευκρινηση για το DTS Dolby Digital Plus V-Audio Surround της TX-P50U10..

To V-Audio Surround είναι κλασικό ψευτο-surround που διαθέτουν όλες οι τηλεοράσεις για τον ήχο από τα ηχεία τους.

Τα dts και Dolby Digital Plus αφορούν στον δέκτη DVB-T, ο οποίος είναι συμβατός με το Dolby Digital Plus, ενώ εκπομπές με ήχο AAC τις εξάγει ως πολυκάναλο dts από την οπτική (προς το παρόν και τα δύο αδιάφορα για την Ελλάδα).