Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

Συγνώμη που σας τα ζαλίζω αλλά η απόφαση είναι δύσκολη με τόσα μοντέλα panasonic plasma που υπάρχουν. Ασε που χάνεις και τη μπάλα με τα τόσα review που διαβάσεις ειδικά αν δεν είσαι και ειδικός.

Είδα την ΤΧ-P46S20 στα 750 ευρώ στο plaisio.
Είναι καλή επιλογή (δε λέω η καλύτερη γιατί σίγουρα δεν είναι) για τα λεφτά της και τη χρήση που τη θέλω (επαναλαμβάνω απόσταση θέασης 2,5-3μ, όχι gaming και χρήση κυρίως τηλεοπτικού, Novasports και καμιά ταινία mkv κατεβασμένη από internet μέσω εξωτερικού media player).

Ευχαριστώ

Νομίζω πως έχεις άδικο. Στα χρήματα αυτά είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή πιστεύω, τουλάχιστον στις plasma. Το μόνο που με χαλάει, εμένα προσωπικά στις Panasonic είναι η εμφάνισή τους, όσο να'ναι σε σαλόνι μπαίνει θα μπορύσαν να ήταν πιο προσεγμένες. Εκεί οι LG υπερτερούν πιστεύω(plasma).

Re: Απάντηση: Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

Είναι καλή επιλογή (δε λέω η καλύτερη γιατί σίγουρα δεν είναι) για τα λεφτά της και τη χρήση που τη θέλω (επαναλαμβάνω απόσταση θέασης 2,5-3μ, όχι gaming και χρήση κυρίως τηλεοπτικού, Novasports και καμιά ταινία mkv κατεβασμένη από internet μέσω εξωτερικού media player).

Γιατι δεν ειναι η καλυτερη επιλογη?

Ουτε στα 1500 δεν βρισκεις LCD παρομοιας εικονας.

Κώστα η εμφάνιση (αν και δεν τη έχω δει όπως δεν εχω δει και καμιά άλλη) δε θα με χαλούσε καθόλου.

Τι να το κάνω το "Απ έξω εμφάνιση αλλά από μέσα ....."

Ναι οντως η εμφανιση ειναι πολυ μετρια αλλα τουλαχιστον ειναι πολυ στοιβαρη η κατασκευη κατι που πλεον δεν θεωρειται δεδομενο για καμια μαρκα.

και μπαίνει τώρα το δείλημα. tx-p46s20 ή LG50PK350 από άποψη ποιότητας εικόνας και ήχου

Ευχαριστώ Yperion. Η διαφορά στη διάσταση δε με ενδιέφερε αλλά μόνο η ποιότητα εικόνας και ήχου.

Μια επιπλεον ερώτηση και ξεμπερδεύεται από μένα. Αυτή τη στιγμή έχω την LG 32LH2000 που μου την είχαν κάνει δώρο. Θα καταλάβω διαφορά σε αυτό που βλέπω με την TX-P46S20. Θα είναι πιο ξεκούραστη η παρακολούθηση (αυτή τη στιγμή βλέπω από τα 2,5μ)

Και πάλι ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

Ευχαριστώ Yperion. Η διαφορά στη διάσταση δε με ενδιέφερε αλλά μόνο η ποιότητα εικόνας και ήχου.

Σε ενδιαφερει γιατι ποιοτητα εικονας θα πει σωστο μεγεθος για την αποσταση που εχεις.

Η διαφορα με την LH2000 ειναι η μερα με την νυχτα.

Οι LCD εχουν μεγαλη καταναλωση?
42LD420 260watt
42PJ550 130watt !!!!

Εχασα την προσφορα του κωτσοβουλου (ειχε και τις δυο στα 470 ευρω περιπου) και περιμενω νεα προσφορα.

Μην τα κοιτας αυτα τα νουμερα ειναι θεωρητικα. Πρακτικα δεν αξιζει να ασχολεισαι για 10-20 (το πολυ) ευρω διαφορα το χρονο μεταξυ της πιο οικονομικης τηλεορασης 42" και της πιο ενεργοβορας.

Εξαρταται απο την χρηση.
Οι γονεις μου εχουν την TV να παιζει 10-12 ωρες την ημερα. Η διαφορα δεν νομιζω να ειναι 10-20 ευρω.
Εχει σημασια να κοιταμε την καταναλωση γιατι σκεψου να εχεις Η/Υ ανοικτο 24ωρες το 24ωρο, ενισχυτη αρκετες ωρες, μεγαλα ηχεια (σε watt), μια TV να καιει τα αντερα της κλπ. Τα 10-20 ευρω δεν θα ειναι το χρονο αλλά τον μηνα (παντα για καποιον που τα λεφτα εχουν σημασια).

Εξαρταται απο την χρηση.
Οι γονεις μου εχουν την TV να παιζει 10-12 ωρες την ημερα. Η διαφορα δεν νομιζω να ειναι 10-20 ευρω.

Νομιζεις δεν νομιζεις τοσο ειναι.

Εχεις οικονομικες λαμπες σπιτι? Εχεις ηλεκτρικες συσκευες κλασης Α? Εχεις boiler αντι για θερμοσίφωνα? Εχεις laptop αντι για desktop PC?

Κανε αυτα πρωτα και ασε την τηλεοραση τελευταια , για 50 και 100 Watt που μιλαμε ειναι οσο μια λαμπα.

Αν και βγαινουμε εκτος θεματος θα σου οτι εχω οικονομικες λαμπες σε ολο το σπιτι, εχω οικιακες συσκευες κλασης Α και δυστυχως επειδη μενω σε πολυκατοικια δεν εχω boiler και νυχτερινο της ΔΕΗ. Εχω desktop pc για οικονομικους, αναβαθμισης και αξιοπιστιας λογους. Ετσι, εαν αρχισεις να προσθετεις watt μη οικονομικων ηλεκτρικων οπως TVs (παιζουν και δυο τηλεορασεις στο σπιτι), αποκωδικοποιητης, ενισχυτης, ηχεια κλπ τοτε μπορουμε να μιλαμε και για 300+watt διαφορα με οικονομικες ηλεκτρικες συσκευες. Δεν αναφερομαι μονο για την TV.

Μια επισημανση για τις οικονομικες λαμπες οπου τις αλλαζω πιο συχνα αποτι αλλαζα τις πυρακτωσεως. Οι λογοι ειναι οτι καιγονται πιο συχνα, τρεμοσβηνουν απο τα πολλα αναψε/σβησε ή μετα απο καποιες ωρες φωτιζουν σαν καντηλακι και οχι τιποτα αλλο κοστιζουν ενα καρο περιουσια που αν αγοραζες πυρακτωσεως θα ειχες πολυ περισσοτερο κερδος.

Kακως εχεις desktop , καιει πολυ παραπανω...

Under load, performing common computing tasks like word processing and Web browsing, power consumption in laptops can range from 19 watts to 58 watts. Desktop power usage, including the monitor, can range from 100 watts to 260 watts

Read more: Laptop Vs. PC Power Consumption | eHow.co.uk http://www.ehow.co.uk/about_6376419_laptop-vs_-pc-power-consumption.html#ixzz18VJzhrTl

Οι λαμπες που αγοραζεις δεν ειναι καλες. Εχω σπιτι μου οικονομικες λαμπες που εχω να τις αλλαξω πολλα χρονια. Αρκετες πανω απο 3-4.

Εξαρταται απο την χρηση.
Εχει σημασια να κοιταμε την καταναλωση γιατι σκεψου να εχεις Η/Υ ανοικτο 24ωρες το 24ωρο, ενισχυτη αρκετες ωρες, μεγαλα ηχεια (σε watt), μια TV να καιει τα αντερα της κλπ. Τα 10-20 ευρω δεν θα ειναι το χρονο αλλά τον μηνα (παντα για καποιον που τα λεφτα εχουν σημασια).

...

H 46C750 στα 165W μέση κατανάλωση (IEC 62087 Ed.2), δηλώνεται από την Samsung...

Oι 46G20E και 46S20E για παράδειγμα, έχουν μικρότερη κατανάλωση (150W και 136W, αντίστοιχα), κατά την ίδια μέτρηση...

Η 46VT20E, που είναι και 3D, ώστε να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση, βρίσκεται στα 216W κατά IEC 62087 Ed.2. Αν υποθέσουμε πως η τηλεόραση θα λειτουργεί 8 ώρες τη μέρα, η Panasonic θα κάψει 148,92KWh παραπάνω από τη Samsung σε ένα χρόνο. Η διαφορά στον λαγαριασμό της ΔΕΗ, θα είναι από 11,86 μέχρι 31,36 ευρώ ετησίως, υπολογίζοντας με την ελάχιστη και μέγιστη τιμή κιλοβατώρας και συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 11%...