Βοηθεια για B&W PV1

PLUTON

Established Member
27 September 2007
107
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Δυστυχώς κατα λάθος χτύπησα με το παπούτσι μου το υπογούφερ μου :bigcry: με αποτέλεσμα μετα απο το χτύπημα αυτό να ακούω έναν έντονο ήχο σαν χτύπημα του δρυοκολάπτη σε σχετικά μεγάλες εντάσεις , προερχόμενο απο το ένα απο τα δύο γούφερ του (μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το ηχείο). Άνοιξα το ηχείο και είδα μέσα του ότι είχε σπάσει η ένωση μεταξύ των δυό κίτρινων επιφανειών της φωτογραφίας. Έτσι κινείται μόνο η πάνω επιφάνεια (που κινεί την μεταλλική μεμβράνη) και όταν η ένταση είναι μεγάλη σχετικά , τότε χτυπά την κάτω ακίνητη και παράγεται ο ήχος κλπ. Στην άλλη μονάδα που έλεγξα για σιγουριά , οι επιφάνειες είναι ενωμένες , και φυσικά κινούνται ταυτόχρονα.
Υπάρχει λύση γι' αυτό το πρόβλημα? Η θα πρέπει να αγοραστεί άλλο γούφερ? Υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα που ασχολείται με τέτοιες επισκευές η θα είναι καλύτερα να το στείλω στην αντιπροσωπεία (μένω στην Κρήτη)?
Ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Attachments

• PV1 - inside.jpg
    PV1 - inside.jpg
    52.1 KB · Views: 30
Καλημέρα, έχεις τη δυνατότητα να βάλεις κάποια φωτογραφία ?
Πρέπει να μιλάς για την αράχνη – spider

Exploded-woofer.jpg

Ακριβώς , μιλάω για την ένωση αυτή που δείχνει και η φώτο μου. Εχει δύο αράχνες το ηχείο αυτό. Υπάρχει τρόπος επισκευής και πως , που? Αν ναι , θα πρέπει να σταλεί όλο το ηχείο μαζί η μόνο η μονάδα με τη ζημιά?
(Φωτογραφία προσπάθησα να βγάλω αλλά είναι αδύνατον μιας και το σημείο είναι βαθιά με ένα μικρό άνοιγμα και δεν φτάνει το φλάς)

Attachments

• PV1.jpg
    PV1.jpg
    57.7 KB · Views: 16
Last edited: