Βοήθεια για Δικάναλο σύστημα τι λείπει?

Δεν έχεις άδικο η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν και εγώ... απλά τώρα τελευταία δεν με ικανοποιεί να ακούω μουσική και μου έχει γίνει εμμονή

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να οφείλεται στο pc η στην (κατά τη γνώμη μου) αδυναμία να οδηγηθούν σωστά τα b&w

Λίγη ψυχραιμία και ενκαιρώ μερικές γεναίες (=δαπανηρές) αποφάσεις είναι η καλύτερη τακτική. Μήν βιάζεσαι και μην ενθουσιάζεσαι για να μην παραμείνουν εμμονές οι πολύ θεμιτές σου επιθυμίες..

Τα ηχεία βασικά α οδηγεί ο ενισχυτής απο όπου εκεί πρέπει να ξεκινήσις κατα την γνώμη μου και μετά αν δεν καταφέρεις να ικανοποιηθείς με τα ήδη υπάρχοντα ηχεία και έναν δικάναλο πάς και για ηχεία. Εάν θέλεις πραγματικά ένα σοβαρό και άρτιο δικάναλο σύστημα που να σε ικανοποιεί μακροπρόθεσμα πρέπει να αποκτήσεις ένα, τουλάχιστον "στα θεμέλια του" και απο εκεί και πέρα βλέπεις. Οι περισσότεροι κάτοχοι Home Cinema συστήματος που αποκτούν δικάναλες ανησυχίες εκεί καταλήγουν και για σοβαρούς λόγους.

Πάντως αν η μουσική που ακούς σου αρέσει (=σε συγκινεί) δεν βλέπω τον λόγο να μην σε ικανοποιεί και απο το υπάρχον setup. Η καλή μουσική που μας αρέσει πολύ, πρέπει να μας ικανοποιεί και απο ένα τραντζιστοράκι άλλο τώρα η έξτρα απόλαυση ικανοποίηση που μπορεί να μας δώσει ένα στερεοφωνικό. Σαφώς και γουσταρουμε χάιφάι και μας ενισχύει την εμπειρία άλλα είναι κατάρα να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμα παρα μόνο απο εκεί την μουσική.

Last edited:
Λίγη ψυχραιμία και ενκαιρώ μερικές γεναίες (=δαπανηρές) αποφάσεις είναι η καλύτερη τακτική. Μήν βιάζεσαι και μην ενθουσιάζεσαι για να μην παραμείνουν εμμονές οι πολύ θεμιτές σου επιθυμίες..

Τα ηχεία βασικά α οδηγεί ο ενισχυτής απο όπου εκεί πρέπει να ξεκινήσις κατα την γνώμη μου και μετά αν δεν καταφέρεις να ικανοποιηθείς με τα ήδη υπάρχοντα ηχεία και έναν δικάναλο πάς και για ηχεία. Εάν θέλεις πραγματικά ένα σοβαρό και άρτιο δικάναλο σύστημα που να σε ικανοποιεί μακροπρόθεσμα πρέπει να αποκτήσεις ένα, τουλάχιστον "στα θεμέλια του" και απο εκεί και πέρα βλέπεις. Οι περισσότεροι κάτοχοι Home Cinema συστήματος που αποκτούν δικάναλες ανησυχίες εκεί καταλήγουν και για σοβαρούς λόγους.

Πάντως αν η μουσική που ακούς σου αρέσει (=σε συγκινεί) δεν βλέπω τον λόγο να μην σε ικανοποιεί και απο το υπάρχον setup. Η καλή μουσική που μας αρέσει πολύ, πρέπει να μας ικανοποιεί και απο ένα τραντζιστοράκι άλλο τώρα η έξτρα απόλαυση ικανοποίηση που μπορεί να μας δώσει ένα στερεοφωνικό. Σαφώς και γουσταρουμε χάιφάι και μας ενισχύει την εμπειρία άλλα είναι κατάρα να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμα παρα μόνο απο εκεί την μουσική.

Δεν θα διαφωνήσω απλά δεν θέλω να πιστέψω ότι η επιλογή των ηχείων μου δεν ήταν η βέλτιστη... Πίστευα ότι όλα θα τα αλλάξω αλλά ποτέ τα ηχεία (σκεφτέιτε ότι μετά την παραγγελία των CM τα περίμενα 11 μήνες περίπου από ελληνικο κατάστημα) τόσο πολύ μου άρεσαν. Σήμερα πλέον ίσως να τα βλέπω αλλιώς ίσως να έχω στο μυαλό μου και την επικείμενη μετακόμιση ίσως και οι απαιτήσεις να είναι άλλες. Εσύ σε ποια κατέυθυνση θα κοίταγες για ενισχυτή ή δικάναλο σύστημα... το κακό είναι ότι τα ηχεία είναι και ψιλοαναίσθητα (νομίζω 89db).

Με τις κάρτες ήχου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Προσωπικά προτίμησα να πάρω dac για τη σύνδεση του laptop μου με τον ενισχυτή. Ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτεις υπάρχουν αξιόλογα dac. Βέβαια θα σου επαναλάβω ότι πριν προβείς σε κάποια αγορά καλό θα ήταν να διαπιστώσεις ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα στο σύστημα σου και να κινηθείς μετά ανάλογα.
Συγνώμη που επιμένω σε αυτό αλλά επειδή ταλαιπωρήθηκα για πάνω από ένα χρόνο επιμένοντας με τη χρήση πολυκάναλου ενισχυτή να φτιάξω καλό δικάναλο ήχο και το μόνο που κατάφερα τελικά είναι να πετάξω χρήματα αλλάζοντας πηγές και καλώδια, μέχρι να καταλάβω ότι οι πολυκάναλοι ενισχυτές απλά δεν κάνουν για μουσική.

ΔΕΝ άντεξα, αγόρασα μια beringher UCA222 το μεσημέρι και άυριο ή μεθάυριο θα έχω και μια Asus Xonar DX (νομίζω) για να δω αν θα αλλάξει κάτι ... ότι και αν είναι αυτό.
Ποια η διαφορά με ένα DAC είναι θέμα ποιότητας και μόνο ή κάτι άλλο αφού και οι κάρτες μέσα έχουν DAC :slapface:

Last edited:
και γω θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες δε θελει βιασυνες! ειναι κατι που θα μεινει στο καθενα και θελει ωριμη σκεψη.

Δεν θα διαφωνήσω απλά δεν θέλω να πιστέψω ότι η επιλογή των ηχείων μου δεν ήταν η βέλτιστη... Πίστευα ότι όλα θα τα αλλάξω αλλά ποτέ τα ηχεία (σκεφτέιτε ότι μετά την παραγγελία των CM τα περίμενα 11 μήνες περίπου από ελληνικο κατάστημα) τόσο πολύ μου άρεσαν. Σήμερα πλέον ίσως να τα βλέπω αλλιώς ίσως να έχω στο μυαλό μου και την επικείμενη μετακόμιση ίσως και οι απαιτήσεις να είναι άλλες. Εσύ σε ποια κατέυθυνση θα κοίταγες για ενισχυτή ή δικάναλο σύστημα... το κακό είναι ότι τα ηχεία είναι και ψιλοαναίσθητα (νομίζω 89db).

ΔΕΝ άντεξα, αγόρασα μια beringher UCA222 το μεσημέρι και άυριο ή μεθάυριο θα έχω και μια Asus Xonar DX (νομίζω) για να δω αν θα αλλάξει κάτι ... ότι και αν είναι αυτό.
Ποια η διαφορά με ένα DAC είναι θέμα ποιότητας και μόνο ή κάτι άλλο αφού και οι κάρτες μέσα έχουν DAC :slapface:

H καρτούλα που πήρες είναι καλή και θα σε ικανοποιήσει σε όλα εκτός απο το HI-RES που δεν το αναπαράγει τουλάχιστον ατόφιο..

Προσωπικά θα κρατούσα τα CM5 για το δικάναλο αφού είναι εξαιρετικά ηχεία με μεγάλες δυνατότητες και θα κοιτούσα για κανέναν YAMAHA AS 1000 http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=694 ή ακόμα καλύτερα 2000. Απο εκεί και πέρα φυσικά και υπάρχουν επιλογές ή αν το πώ καλύτερα το χάος.. πόδια να έχεις και χρόνο για ακροάσεις. Πάντως οτιδήποτε και να ναπάρεις κοίτα να έχει στιβαρή τροφοδοσία και να προέρχεται απο κατασκευαστή με διαρκούσα παρουσία στον χώρο, μήν ψάχνεσαι αν ποτέ χρειαστείς σέρβις.. Τα μτχ επίσης αποτελούν μια πρώτης τάξεως επιλογή* αρκεί να ξέρεις τί παίρνεις και να είσαι καχύποπτος αν με κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο έχουν γεμίσει οι αγγελίες.

*Mερικά παραδείγματα μτχ http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=261
http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=694 (πάντα με ακρόαση με τα ηχεία σου πρίν)

Αν δεν βάλεις σωστά θεμέλια (ενισχυτής/ηχεία -που έχεις-) το όλο οικοδόμημα θα καταρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Δεν υποτιμώ τον καταλυτικό ρόλλο της πηγής αλλα θα πρέπει πρώτα η βάση του συστήματος να μπορεί να την υποστηρίξει ποιοτικά. Και αν δεν έγινε εως τώρα σαφές τα CM5 σηκώνουν για πλάκα ενισχυτή για πάνω απο χιλιάρικο κάτι που σου προτείνω ανεπιφύλακτα αν θέλεις να τελειώνεις και να πεσεις με τα μούτρα στις ακροάσεις.

Tέλος αν με ρωτούσες τί θα έκανα εγώ στην θέση σου θα χτυπούσα κατευθείαν τον YAMAHA αλλα εγώ είμαι εγώ..

Δύο επίσης εξαιρετικές επιλογές για τα ηχεία σου. http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=694 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=3327 Άν αναρρωτιέσαι αν έχω κάποια έμμονή με τα γιαπωνέζικα, πέραν απο το βασικό θέμα της αξιοπιστίας υποστήριξης είμαι οπαδός της θεωρίας οτι αγγλικό ηχείο με γιαπωνέζο ενισχυτή είναι συνταγή εγγυημένη, πρακτική που έχω εφαρμόσει και στα δύο μου συστήματα και έχει επαληθεύσει θριαμβευτικά την θεωρία..

Μου έχουν περάσει και εμένα από το μυαλό τέτοιες ιδέες. Σκεφτόμουν όμως και πάλι δικαναλο εμοτίβα λόγω της τάξης Α και της δύναμης φυσικά. Τα 683 τα οποί Α τα θεωρώ πιο πλήρη ηχεία με τι θα οδηγούνταν?

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα B&W αν και προσωπικά ποτέ δεν με ενθούσίασε ηχείο της σειράς 600 δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τα CM όμως τα ξέρω όπως και τις δυνατότητες τους και με βάση αυτά που γνωρίζω σε συμβούλεψα..

Λοιπόν κάτι άλλο συμβαίνει ύστερα από αρκετή ώρα ακρόασης δεν είδα καμιά διαφορά με την κάρτα και χωρίς..ή κάτι λάθος κάνω εγώ... Το ψάχνω λίγο ακόμα

Εγώ πάντα παίρνω τα πράγματα με την σειρά...

Η πηγή σου (PC/Foobar/κάρτα ήχου) μπορεί να είναι κακορυθμισμένα, αυτό είναι πολύ εύκολο να το δεις, έχουμε εξαιρετικά νήματα για αυτά τα θέματα ψάξε και διάβασε.

Ο προενισχυτής σου (μέρος του Onkyo) είναι ακατάλληλος για ακροάσεις αξιώσεων (καλός για ταινίες, όχι για χαιφιντελάδικες καταστάσεις). Οπότε θες προενισχυτή αν τελικά θελήσεις να πας και σε τελικούς.

Οι τελικοί σου δεν είναι άσχημα μηχανήματα αλλά είναι PA και επίσης δεν είναι για ακροάσεις αξιώσεων, οπότε θες να δεις και τους τελικούς.

Τα ηχεία σου δεν τα ξέρω, σίγουρα δεν είναι εφάμιλλα με τις μεγάλες σειρές της εταιρίας, αλλά πιστεύω ότι είναι το μικρότερο πρόβλημα σε όλη την αλυσίδα.

Οπότε μπορείς να κάνεις το εξής.

Ρυθμίζεις σωστά την πηγή σου, ή/και αγοράζεις ένα DAC της προκοπής (επίσης έχουμε πολλά νήματα για USB DAC διάβασε τα και αυτά).

Βάζεις τον Onkyo να οδηγεί Κεντρικό και Surround, (χρησιμοποιώντας ή όχι τα Bheringer σε αυτά μόνο τα ηχεία)

Δοκιμάζεις με έναν καλό ολοκληρωμένο ή προενισχυτή/τελικό (μόνο στα Κύρια ηχεία) να δεις εάν η κατάσταση έχει βελτιωθεί (καλύτερο θα είναι να έχουν AV pass through για να έχει εύκολη χρήση και του πολυκάναλου συστήματος).

Αυτό είναι το λογικό πλάνο και μόνο έτσι θα βρεις λύση... με μεθοδολογία όχι στην τύχη.

Εαν μετά από όλα αυτά (και φυσικά μετά την επερχόμενη μετακόμιση σου) δεν είσαι ικανοποιημένος από τα Κεντρικά ηχεία, μπορεί τότε μόνον να δεις εάν αυτά χρειάζονται αλλαγή...

Οι berie δεν ειναι για δικαναλο ειχα ενα για ενα μηνα και τον εδιωξα κακην κακως,αλλα ουτε και ο onkyo,
Οποτε πας σιγουρα για καποιον ολοκληρομενο δικαναλο,απο κει ξεκινας αλλα πρωτα πηγαινε στον νεο χωρο σου,
εκει παρε να δοκιμασεις καποιους αν στον γεμιζουν ηχητικα,και μετα θα δεις τι θα κανεις με πηγη με ενα αξιοπρεπες
ντακακι

Last edited:
... αλλα πρωτα πηγαινε στον νεο χωρο σου.

Το είχα πεί από τα πρώτα ποστ, αλλά νομίζω είναι το πλέον σημαντικό.
Λίγο υπομονή, και στον νέο σου χώρο με τα νέα δεδομένα (του) θα ψαχτείς για αλλαγές.

Είναι τελικά το σοφότερο από ότι βλέπω... Πρώτα μετακόμιση...
Λοιπόν ήρθε η ώρα για άλλο νήμα "Συμβουλές για την προετοιμασία του χώρου που θα πάω"

Σας ευχαριστώ όλους

Κάτι ακόμα, στο δικάναλο οι προενισχυτές με λάμπες τί προσφέρουν έναντι στο τρανσίστορ ακόμα σε τάξη Α (αν το λέω σωστά)?

Απέχεις πολύ απο το να σε απασχολούν τέτοια θέματα. Αυτό που ρωτάς είναι σαν να ρωτάς σε τι ειναι μπορεί να είναι καλύτερη μια Harley απο μια Bmw μοτοσυκλέτα ενω ακόμα δεν έχεις ποδήλατο..

Ψάξε για κάνναν σωστό ολοκληρωμένο όταν θάρ'θει η ώρα και μην ξεμυαλίζεσαι γιατί θα μπείς σε περιπέτειες..

Απέχεις πολύ απο το να σε απασχολούν τέτοια θέματα. Αυτό που ρωτάς είναι σαν να ρωτάς σε τι ειναι μπορεί να είναι καλύτερη μια Harley απο μια Bmw μοτοσυκλέτα ενω ακόμα δεν έχεις ποδήλατο..

Ψάξε για κάνναν σωστό ολοκληρωμένο όταν θάρ'θει η ώρα και μην ξεμυαλίζεσαι γιατί θα μπείς σε περιπέτειες..

Πέτρο ακόμα δεν μας έχει πεί τί έχει στο μυαλό του... μπορεί να εννοεί πώς να περάσουν κανάλια κλπ και όχι φροντίδα χώρου με την έννοια του room treatment.
Μην βιαζόμαστε...

Αν όλα πάνε καλά, ετοιμάζω ένα χώρο περιπου 20+ τ.μ. ο οποίος θα είναι αποκλειστικά για ακροάσεις και ταινίες με φίλους.
Αυτή τη στιγμή το σπίτι είναι στα μπετά, και θα ήθελα να μου προτείνεται από την εμπειρία σας κάτι που θα πρέπει να γίνει τώρα (πχ η αρχιτέκτων πρότεινε να καταπολεμίσουμε τις γωνίες), γιατί κάτι μπορεί να μου διαφέυγει.
Πχ ηχομόνωση τί να προτιμούσα (πετροβάμβακας, φελός δεν ξέρω κάτι άλλο).

Όσον αφορά τα καλώδια περιμετρικά κάτω από το πάτωμα θα τρέχουν λούκια 4 εκ. που μπορούν να περάσουν διάφορα καλώδια (η ερώτηση εδώ θα ήταν κάτων από το πάτωμα ή στο ταβάνι κλπ)....
Τέτιου είδους ερωτήσεις και συμβουλές αναζητώ... Φωτισμό σκεφτομουν ψευδοροφή με led ή κάπου είχα δεί την κατεσκευή με κάποιου είδους ίνες...

Εγώ πάντα παίρνω τα πράγματα με την σειρά...

Η πηγή σου (PC/Foobar/κάρτα ήχου) μπορεί να είναι κακορυθμισμένα, αυτό είναι πολύ εύκολο να το δεις, έχουμε εξαιρετικά νήματα για αυτά τα θέματα ψάξε και διάβασε.

Ο προενισχυτής σου (μέρος του Onkyo) είναι ακατάλληλος για ακροάσεις αξιώσεων (καλός για ταινίες, όχι για χαιφιντελάδικες καταστάσεις). Οπότε θες προενισχυτή αν τελικά θελήσεις να πας και σε τελικούς.

Οι τελικοί σου δεν είναι άσχημα μηχανήματα αλλά είναι PA και επίσης δεν είναι για ακροάσεις αξιώσεων, οπότε θες να δεις και τους τελικούς.

Τα ηχεία σου δεν τα ξέρω, σίγουρα δεν είναι εφάμιλλα με τις μεγάλες σειρές της εταιρίας, αλλά πιστεύω ότι είναι το μικρότερο πρόβλημα σε όλη την αλυσίδα.

Οπότε μπορείς να κάνεις το εξής.

Ρυθμίζεις σωστά την πηγή σου, ή/και αγοράζεις ένα DAC της προκοπής (επίσης έχουμε πολλά νήματα για USB DAC διάβασε τα και αυτά).

Βάζεις τον Onkyo να οδηγεί Κεντρικό και Surround, (χρησιμοποιώντας ή όχι τα Bheringer σε αυτά μόνο τα ηχεία)

Δοκιμάζεις με έναν καλό ολοκληρωμένο ή προενισχυτή/τελικό (μόνο στα Κύρια ηχεία) να δεις εάν η κατάσταση έχει βελτιωθεί (καλύτερο θα είναι να έχουν AV pass through για να έχει εύκολη χρήση και του πολυκάναλου συστήματος).

Αυτό είναι το λογικό πλάνο και μόνο έτσι θα βρεις λύση... με μεθοδολογία όχι στην τύχη.

Εαν μετά από όλα αυτά (και φυσικά μετά την επερχόμενη μετακόμιση σου) δεν είσαι ικανοποιημένος από τα Κεντρικά ηχεία, μπορεί τότε μόνον να δεις εάν αυτά χρειάζονται αλλαγή...

Συμφωνώ σε όλα

Αν όλα πάνε καλά, ετοιμάζω ένα χώρο περιπου 20+ τ.μ. ο οποίος θα είναι αποκλειστικά για ακροάσεις και ταινίες με φίλους.
Αυτή τη στιγμή το σπίτι είναι στα μπετά, και θα ήθελα να μου προτείνεται από την εμπειρία σας κάτι που θα πρέπει να γίνει τώρα (πχ η αρχιτέκτων πρότεινε να καταπολεμίσουμε τις γωνίες), γιατί κάτι μπορεί να μου διαφέυγει.

Όσον αφορά τα καλώδια περιμετρικά κάτω από το πάτωμα θα τρέχουν λούκια 4 εκ. που μπορούν να περάσουν διάφορα καλώδια (η ερώτηση εδώ θα ήταν κάτων από το πάτωμα ή στο ταβάνι κλπ)....
Τέτιου είδους ερωτήσεις και συμβουλές αναζητώ... Φωτισμό σκεφτομουν ψευδοροφή με led ή κάπου είχα δεί την κατεσκευή με κάποιου είδους ίνες...

Ισως να ηταν καλυτερα αν άνοιγες ενα νεο νημα στην κατάλληλη κατηγορια (τεχνικα θεματα ηχου-ακουστικη χώρων)

πετροβαμβακα απο μενα στη μονωση!δουλευει τελεια!