john reel to reel
Established Member
- 16 December 2008
- 282
Μην ακους τι λενε . Οι κορνες ειναι οτι καλυτερο...:award:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=38403
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=38403
... producing a sound that is two-dimensional, analytical, but ultimately lifeless. Highly directional horn speakers create a similar negative impression. In the tweeter range, wide horizontal dispersion removes harshness and adds airy-ness in my experience.
Οσο για το doppler το αναφερα οχι σαν θεμα υψιστης σημασιας, αλλα επειδη ετυχε να ξαναδιαβασω "αναλυσεις" διαφορων ημιασχετων, που το παρουσιαζουν σαν μοναδικο "προνομοιο" των μονοδρομων. (johnjohn , δεν αναφερομαι σε σενα, μη παρεξηγηθω).
ε εντάξει σιγά σιγά τα έχουμε ισοπεδώσει όλα...μην βγαλουμε και τον Linkwitz κουφό..!
Παράδειγμα. Πριν απο καιρό είχες γράψει αρκετά για ένα ηχείο σου της B&W που είχες πειράξει. Είναι οι μηχανικοί της εταιρείας άσχετοι, κουφοί;
μπα εκφράσου ελευθερα δεν υπαρχει πρόβλημα. Κι εγω ημιάσχετος είμαι ή ημιμαθής, όπως θές πες το. οπως άλλωστε λίγο πολύ ειμαστε ολοι, σε καμια περίπτωση δεν θεωρω τον εαυτό μου σχετικό, κι αυτο φαινεται απο τις ερωτήσεις που συχνά κάνω. Αν τα ξέραμε όλα, αν ημασταν παντογνωστες, δεν θα ειχε νόημα να είμαστε εδώ πέρα, ουτε να συζητάμε ούτε να ανταλλάσουμε απόψεις. Κι ευτυχώς που προκύπτουν διαφωνίες για να γινεται κουβέντα και να καταλήγουμε κάπου, αρκει να γινεται βεβαια εποιδομητικά (γιατι πεφτουν και οι σφαγες που και που χε χε)
οσο για το ντόπλερ, εξαρταται κι απο άλλα πράγματα πχ το σχημα του κώνου αλλά όσες αναλυσεις και να μελετήσουμε, για μένα δεν εχει και τόση σημασία, όσο το πρόβλημα της διαμόρφωσης της καμπύλης της απόκρισης. Για να την μαζέψεις εισαι παλι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις φίλτρα... αρα αφου θα μπεις στην διαδικασία (εκτος αν εισαι μονόδρομος λόγω αρχής και οχι για τεχνικούς λόγους) βάζεις κι ενα tweeter για να εισαι (οσο γινεται) σωστός και πανω απο τα 10khz. Ξαναλέω, δεν καταδικάζω τα μονόδρομα, απλά θεωρώ ότι το κάθε είδος έχει τα δικά του + και - και γι αυτό δυσκολευομαι να δεχτώ ούτε την θεοποίηση ούτε την καταδίκη οποιασδήποτε κατηγορίας.![]()
Αν εβαινε ομως ο John Bowers κι ελεγε οτι οι κόρνες ακούγονται έτσι, ή ότι τα διδρομα ακουγονται αλλιώς, ή οτι τo bass reflex ετσι και το κλειστο κουτι γιουβετσι, δεν θα μπορουσα να αμφισβητησω την εμπειρία του, άσχετα αν μου γκρεμιζε οσα εχτιζα ή όχι, αυτο προσπαθώ να πω και τιποτα παραπανω.
θα αρχισω να εξετάζω και την περιπτωση μηπως κάνω εγω λάθος τελικα...
Για τα τετράτροχα, αν δηλαδή διάβαζες ότι ο σούπερ ντούπερ μηχανηκάρας της πχ μερσεντέ έγραφε ότι η 147 είναι άψυχη θα την πούλαγες; : )
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.