Βοήθεια για ηχομόνωση ταβανιού

nikolas_s

Established Member
2 March 2015
141
Βοήθεια και ξανά βοήθεια μιας και μόνο η λέξη ηχομόνωση εμένα προσωπικά με τρομάζει, λοιπόν την βοήθεια του φορουμ θα ήθελα για ένα θέμα που πραγματικά ελπίζω να βρω άκρη. Θα εγκατασταθώ σε ισόγειο 3οροφης κατοικίας και θα ήθελα να μην ενοχλώ τους από πάνω όσο αυτό είναι εφικτό, γύρο μου και από κάτω δεν έχω κατοικίες. Τους πλαϊνούς τοίχους λόγο χώρου είναι αδύνατον να τους ηχομονώσω λόγο μικρού χώρου κυρίως. Η δική μου σκέψη είναι να ηχομονώσω μόνο την σαλονοκουζίνα σε ταβάνι γύρω στα 40τμ. Σκέπτομαι τα χρήση πετροβάμβακα με γυψοσανίδα. Σας ευχαριστώ παρα πολύ!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συνεχίζω λέγοντας ότι δεν θα ήθελα να κατεβάσω το ταβάνι περισσότερο από 12 εκατοστά αν ειναι εφικτο. Σκέφτομαι γυψοσανίδα από πάνω 5 cm petrobambaka και αλλα 5 cm κενο μέχρι το ταβάνι. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάτι απλά ελπίζω να δω διαφορά, δεν ξέρω τ βάσεις για την γυψοσανίδα πρεπει να βάλω !

πολύ μικρή βελτίωση θα έχεις. Για να έχεις πραγματική μόνωση πρέπει να κάνεις ένα "κουτί" από μόνωση πράγμα ανέφικτο σε κοινό σπίτι. Διότι οι κολόνες/τοιχεία τα οποία θα είναι κοινά με τους άλλους ΔΕΝ θα είναι μονωμένα. Και ως γνωστό το μπετόν είναι το καταλληλότερο μέσο για να μεταφέρεις ήχο/θόρυβο.....
Εξάλλου θα πρέπει να "γαζώσεις" το ταβάνι με ούπα για να στηριχτεί η γυψοσανίδα. Αν δεν είναι δικό σου το σπίτι θα σε αφήσει ο ιδιοκτήτης; Δεν είναι απλά μια τρύπα για να κρεμάσεις κάδρο...
Αν σκοπεύεις να παίζεις τόσο δυνατά η λύση είναι μονοκατοικία.

Πετροβαμβακας και γυψοσανιδα δεν θα έχει αποτέλεσμα στην ηχομόνωση . Αυτό κυρίως χρησιμοποιείται για θερμομόνωση .ετσι το εχω εγώ . Για ηχομόνωση πρέπει να κοιτάξεις για ηχομονωτικά υλικά τύπου ´πετροβαμβακα ´ υπάρχουν πολλά, κοιτά σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλα σκέψου ότι στοιχίζουν λίγο ακριβά

yianniskyr για πετροβαμβακα ειπα και εγω, οχι το σπίτι είναι δικό μου και για αυτο θέλω να κάνω κατι τετοιο, το ότι δεν θα έχω 100% ηχομονωτικό αποτέλεσμα το ξέρω απλά επειδή δίπλα δεν έχω αλλο διαμέρισμα λέω μήπως κόψω τον θορυβο στους απο πάνω

Av μπορεις να προτείνεις κάτι, έχω αρχίσει και εγω τώρα να ψάχνω και να διαβάζω ώστε να έχω μία ιδέα πριν βγω στα μαγαζία για τιμές κτλ

Γενικά ο ήχος νομιζω ξεφεύγει απο κουφώματα και χαραμάδες συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου.
Δες τα και αυτά.

Ο υαλοβάμβακας θα είναι λίγο καλύτερος στην ηχομόνωση από τον πετροβάμβακα, αλλά αυτό που θέλεις είναι να δεις τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου υλικού (απορρόφηση ανά συχνότητα) για να καταλήξεις σε σωστό πάχος και πυκνότητα. Πάντως ο υπολογισμός σου για τα 2+5+5=12cm είναι καλός.

Όμως η μόνωση στο ταβάνι θα έχει μικρή επίδραση. Δυστυχώς ο ήχος θα περάσει από τους τοίχους και τις κολώνες. Ο Τάσος έχει δίκιο. Η μόνη σωστή λύση ανάμεσα στους ορόφους είναι μόνωση κάτω από το πάτωμα στην κατασκευή, αλλά όταν το είπα στον μηχανικό με κοίταζε σαν ούφο. Και γενικά ο από κάτω έχει το πρόβλημα με τον ήχο, όχι ο από πάνω.

Πόσες μεσοτοιχίες έχεις; Γιατί, για παράδειγμα, εγώ έβαλα τη μόνωση πίσω από τη βιβλιοθήκη και την ντουλάπα που έπιαναν τον έναν τοίχο από πάνω μέχρι κάτω.

Για τί εντάσεις μιλάμε;

Θα κοιταξω και για υαλοβαμβακα δεν το ειχα σκεφτεί, μακαρι να έιχα χώρο να έκανα και τους πλαϊνούς τοίχους αλλα δυστυχώς δεν θα μπορέσω μιας και είναι σαλονοκουζίνα όπως είπα, Αρχικά δεν θέλω να φτιάξω στούντιο, στο σαλονάκι θέλω να βλέπω ταινίες και μουσική σε κανονικές εντάσεις απλά να μπορω´και 12 το βράδυ να ευχαριστηθώ μια ταινία. Εξώπορτα θα βάλω ´τωρα ασφαλείας με ηχομονωτικό υλικό μέσα δοκιμασμένη σε φίλαράκι. Το σαλόνι έχει ένα τοίχο πλάτος περίπου 4 μέτρα και άλλους 2 πλαϊνούς από 5 μέτρα και στην μία πλευρά τζαμαρία με 2πλα τζαμια μετα ξεκιναει η κουζίνα περίπου στις ιδιες διαστάσεις. Αν η πλάκα από πάνω είχε ηχομόνωση από τα κατασκευή δεν θα ειχα προβλημα αλλα τωρα τι να λεμε για μηχανικούς!!!

Koίτα για υλικά που έχουν τα studio για ηχογραφήσεις τύπου αυγοθήκης,
έχει και ο Κούρτης καλά και όμορφα που κολλάνε το ένα διπλα στο άλλο γύρω στα 30 /τμ

Τα υλικά τυπου αυγοθήκης δεν προσφέρονται για ηχομόνωση αλλα για ηχοαπορρόφηση. Με απλά λόγια θα καταπολεμήσεις αντανακλάσεις σε μεσαίες και υψηλές συχνότητες δεν θα τις αποτρέψεις να περάσουν στον γείτονά σου.

evanfotis όπως λεει και ο sfortis με ενδιαφερει η ηχομονωση αρχικα και οχι η ηχοαπορρόφηση!