ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Λοιπόν κάνε το εξής :
Πάρε δυο ιδία καλώδια πού να παίζουν πολύ καιρό με ένα τρόπο και άλλαξε φορά σε ένα από τα δυο βαλτα μεταξύ λαμπατου προ και τελικού και πες σε όλους μας τι άκουσες .
...................................................

Για τι ειδους καλωδια μιλας γιατι θα τρελαθω

Είπαμε, λίγο προσοχή με τα μεγέθη... -bye-

sorry αλλα αν δε το ειχα ακουσει σε μια συγκεκριμενη περιπτωση δε θα το πιστευα ουτε εγω. Μου ειχαν στειλει απο εξωτερικο ενα πανακριβο interconnect το οποιο δε το ειχα πληρωσει. Οι τυποι ηταν τοσο σιγουροι οτι ειναι κορυφαιο που μου ειπαν να το κρατησω κανα μηνα και αν μου αρεσει να τους στειλω τα λεφτα αλλιως το καλωδιο πισω.

Οταν το πρωτο εβαλα ηταν πραγματικα για γελια. Ουτε 100 Ευρω δε θα εδινα για αυτο... Καλυτερα να μη το ακουσεις πως παιζεις τωρα. Ενας φιλος μολις το αγορασε για 1200 Ευρω και μου ελεγε ποσο καλα παιζει σε σχεση με οτι αλλο εχει ακουσει σε αυτα τα λεφτα....

χαλαρωσε

το ασημι εχει καποια διαφορα, αν θυμαμαι καλα για ρευματος δε μιλαμε

Βεβαια θυμαμαι και ενα γνωστο που πηγε και εδωσε κανενα χιλιαρικο για αλλαγη καλωδιωσης στους ενισχυτες του απο καθαρο ασημι.
ακουγε κατι παρομοια και νομιζε οτι θα φτιαξει ''οπλο''
δεν του εμεινε τριχα...ακομα να στρωσει το ασημι περιμενει... :flipout:

προσεξε τι λεω. Μιλαω για καποιες περιπτωσεις και οχι για ολες... αρκει εστω και μια περιπτωση να ακους διαφορες για να καταρριψει τα επιχειρηματα οτι κανενα καλωδιο ρευματος δε κανει διαφορα η δε στρωνει κλπ...

Μπορω να σου πω οτι εχω στα χερια μου αυτη την περιοδο 3 πανακριβα καλωδια ρευματος. Το ενα πουλιεται 2500 Ευρω λιανικη και δεν ακουω καμια βελτιωση σε σχεση με το καλωδιο του ηλεκτρολογου. Το δευτερο στοιχιζει 4000 Ευρω και η διαφορα που κανει στο βαθος του soundstage οταν μπει στον τελικο ενισχυτη ειναι σοκαριστικη. Το τριτο ειναι το Virtual Dynamics Revelation το οποιο την πρωτη μερα που το εβαλα πανω στον τελικο μου το αποτελεσμα ηταν απαραδεκτο (δε μπορουσα να ακουσω μουσικη, ξυριζαν τα πριμα, λες και ειχα βαλει equalizer κλπ). Τωρα τα πραγματα επανηλθαν στο φυσιολογικο. Αυτο το τελευταιο περι στρωσιματος...

Εννοούσες προς το χειρότερο; Μου έχει συμβεί και μένα σε interconnect, το πανάκριβο High-End καλώδιο χωρίς θωράκιση και με τόσο χοντρή διατομή να πιάνει τόση παρεμβολή που το κινέζικο που είχα από ένα DVD έπαιζε καλύτερα.

(Εδώ βέβαια, μιλάμε για καλώδια ρεύματος... :D :D :D )

Εννοούσες προς το χειρότερο; Μου έχει συμβεί και μένα σε interconnect, το πανάκριβο High-End καλώδιο χωρίς θωράκιση και με τόσο χοντρή διατομή να πιάνει τόση παρεμβολή που το κινέζικο που είχα από ένα DVD έπαιζε καλύτερα.

(Εδώ βέβαια, μιλάμε για καλώδια ρεύματος... :D :D :D )

οχι εννοουσα οτι βελτιωθηκε προς το καλυτερο. Επαναλαμβανω οτι αυτο το interconnect ηταν ΑΘΛΙΟ οταν το πρωτοεβαλα. Μετα απο 300 ωρες συνεχες παιξιμο μπορουσες να ακουσεις μουσικη.

κοιταξε δε προσπαθω να πεισω κανενα για τιποτα. Απλως και εγω πριν τυχω σε καλωδια που οντως κανουν διαφορα πιστευα οτι ολα αυτα ειναι παπαριες... Τωρα εχω αλλαξει αποψη... Καλο ειναι να εχουμε το μυαλο μας ανοιχτο γιατι ποτε δε ξερεις

ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν κανουν ολα τα καλωδια τη διαφορα μονο και μονο επειδη ειναι ακριβα. Θα ελεγα μαλιστα οτι το 95% των καλωδιων ειναι τεραστια απατη, super υπερτιμημενα και λειτουργουν σαν equalizer. Τα ιδια αποτελεσματα θα μπορουσες να πετυχεις με ενα Beringer. Αλλα δεν ειναι ολα απατη. Σιγα σιγα θα ακουσετε και καποια που βελτιωνουν πολυ αυτο που ακουτε

Last edited:
για να επανελθουμε στην απορεια του φιλου, που δεν ειδε αποτελεσμα αλλαζωντας καλωδιο ρευματος , εχω να πω απο προσωπικη μου εμπειρια , οτι οταν αλλαξα καλωδια ρευματος σε ολο το συστημα το αποτελεσμα ηταν οριακα ακουστο και σιγουρα δεν δικαιολογουσε το κοστος. αυτο που εκανε την διαφορα ομως, και μιλαμε για τραγικη προς το καλυτερο διαφορα ηταν οταν προστεθηκε φιλτρο ( η καλο πολυμπριζο).

για να επανελθουμε στην απορεια του φιλου, που δεν ειδε αποτελεσμα αλλαζωντας καλωδιο ρευματος , εχω να πω απο προσωπικη μου εμπειρια , οτι οταν αλλαξα καλωδια ρευματος σε ολο το συστημα το αποτελεσμα ηταν οριακα ακουστο και σιγουρα δεν δικαιολογουσε το κοστος. αυτο που εκανε την διαφορα ομως, και μιλαμε για τραγικη προς το καλυτερο διαφορα ηταν οταν προστεθηκε φιλτρο ( η καλο πολυμπριζο).

+1 για το πολυμπριζο

προσοχη ομως γιατι υπαρχουν και πολυμπριζα (ακριβα) που καταστρεφουν τον ηχο. Καλυτερα το πολυμπριζο των 5 Ευρω απο αυτα τα φιλτρα...

Xαίρομαι που οι συντονιστές επιτέλους αναλαμβάνουν τον ρόλλο και τις υποχρεώσεις τους εμποδίζοντάς ένα ακόμη νήμα να μετατραπεί σε κοκκορομαχία εκτός θέματος.
Τώρα είμαι αισιόδοξος οτι το forum μπορεί να πορευτεί με ασφάλεια σε μία πιο υγιή και σοβαρή πορεία τιμώντας τους μετέχοντες σε αυτό.

όπως τα δικά μου π.χ....

δεν έμεινε κανένα τέτοιο...

Μπορεί... Μελέτησε το καλύτερα αν το θεωρείς ενδιαφέρον...

Δεν θα ανοίξουμε και εδώ συζήτηση για τις διαφορές που μπορεί να έχει ένα καλώδιο ρεύματος από ένα άλλο. Υπάρχουν ένα σωρό άλλα thread και θα μπορούσε να γίνει εκεί. Επίσης ο φίλος μπορεί εύκολα να βρει ένα τέτοιο thread και να το διαβάσει χωρίς να χαλάμε αυτό που άνοιξε.

Νάσαι καλά... -bye-