Και κάτι άλλο σας πειράζει εσάς αν επεμβαίνοντας ο ψυχολογικός παράγοντας κάποιος ακούει κάτι που δεν υπάρχει μόνο και μόνο επειδή πέταξε το βρομοκαλώδιο και έβαλε ένα πανέμορφο καλώδιο ? ….
Καθόλου! Ίσα – ίσα, τουλάχιστον εγώ προσωπικά θα εκτιμήσω τα μέγιστα μια τέτοια ευθεία και ειλικρινή στάση. Δεν μπορώ, παρά να επικροτήσω κάποιον που θα μιλήσει ευθέως, λέγοντας πως το σούπερ πανάκριβο καλώδιο ρεύματος, ή όποιο άλλο καλώδιο που αγόρασε, νομίζει πως απογείωσε το σύστημά του, μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό ή και εμφανίσιμο. Το να είναι κανείς μωρόπιστος και θύμα είναι κακό μεν, αλλά εάν το αναγνωρίζει δημοσίως προσπαθώντας να βρει ομοιοπαθείς, ώστε να μην αισθάνεται μόνος, τουλάχιστον αποτρέπει τους λογικούς και καλοπίστους ανθρώπους. Όχι τίποτ’ άλλο, δηλαδή, αλλά για να μην απορούν αυτοί οι καλόπιστοι και λογικοί άνθρωποι που διαβάζουν διάφορα γελοία υπερθετικά ή λιγότερο υπερθετικά σχόλια, παρασύρονται και αγοράζουν άκριτα, και μετά απορούν γιατί δεν ακούν διαφορές, όπως ακούν οι σούπερ προνομιούχοι κάτοχοι των σούπερ ακριβών καλωδίων.
Τελικώς, ούτε εγώ έχω πρόβλημα να τη βρίσκει κανείς όντας μωρόπιστος, αρκεί να μην παίρνει κι άλλους στο λαιμό του. Διότι, για να το πω ευθέως, είναι τιμή για μένα - και εδώ που τα λέμε
με συμφέρει – να έχω αύριο έξυπνους και συνειδητοποιημένους πελάτες, και όχι θύματα. Μου είναι αδύνατο να ψάχνω για θύματα, είναι εντελώς έξω από τις Αρχές μου. Θέλω την καλημέρα τους, όχι μόνο σήμερα, αλλά
και αύριο.