ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Κοίτα, φίλε kontr, κι εγώ έχω 10 Audio-Samplers κι άλλα τόσα Video-samplers που έχω φτιάξει με αποσπάσματα από υλικό άριστης ποιότητας που μου είναι γνώριμο λόγω πολλαπλών ακροάσεων/θεάσεων και τα χρησιμοποιώ για συγκρίσεις και αξιολογήσεις συστημάτων, αλλά όταν λέμε πως κάτι κάνει μεγάλη διαφορά, σημαίνει διαφορά ακουστή ανεξαρτήτως συνθηκών. Αν πρέπει να κρατώ την ανάσα μου δίπλα στο ηχείο με βραδυνο ρεύμα και "ειδικό" πρόγραμμα για να την ακούσω, τότε μιλάμε για την κατηγορία της απειροελάχιστης διαφοράς κι όχι της μεγάλης... -bye-

Σεβαστό !
Στο συγκεκριμένο θέμα είναι αυτονόητο ότι ο καθένας μας εκφράζει την άποψη του .
Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι μια διαφορά μαζί με μια άλλη διαφορά και με μια τρίτη και μια τέταρτη ….. φτιάχνουν μια τέτοια διαφορά που χαρακτηρίζει ένα καλό σύστημα σε σχέση με ένα μάτσο μηχανήματα .
Άρα ακόμα και υποψία διαφοράς πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και έτσι να προάγουμε το χόμπι μας που είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αναπαραγωγή αυτού πού αγαπάμε τόσο .

Βέβαια, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν το χόμπυ μας είναι να ακούμε μουσική ή να σκαλίζουμε συνεχώς μηχανήματα-κοσμήματα με την πρόφαση ότι κάποια στιγμη θα ακούσουμε μουσική... :D :D :D

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν ξέρω αν τα καλώδια στρώνουν, ομως θα περιμένω και ελπίζω να ακούσω κάποια βελτίωση, ..............quote]

Εαν του κανεις ενα πατημα με το σιδερο σιγουρα θα στρωσει:flipout:
Τα καλωδια ρευματος αποδιδουν υπο προυποθεσεις , εχεις ας πουμε κατευθειαν γραμμη ρευματος απο τον πινακα ?, μηπως στην γραμμη σου ειναι συνδεδεμενο κανενα πλυντηριο – ψυγειο ή καποια λαμπα φθοριου?
Μηπως να μας ελεγες και τι μηχανηματα εχεις? -bye-

Πιστευετε οτι ενας κατασκευαστης που σεβεται το ονομα του θα θυσιασει λίγα ευρω και να δωσει κατι κατωτερο στη συσκευη που πουλαει???

Φιλαρακι που ρωτας εχεις κανει οτι καλυτερο για το συστημα σου,
εχεις βαλει σταθεροποιητη τασης και σου δινει 228V.
Τι αλλο θες??
ειναι πολυ πιο σημαντικό απο το καλώδιο ρευματος
βγαλε το σταθεροποιητη και ξαναδοκίμασε
τοτε ξαναπες μας
μη περιμενεις και διαφορες αλλα κατι πρεπει να πουλησουν τα παιδια.

Υ.Γ. η ΔΕΗ σε πολλες περιοχες ειδικά στην επαρχια δινει 208-212V
και στη δικη μου καποιες ωρες, τοτε εχω καποιο προβληματακι

και μου θυμιζετε το thread με τον αλλον που ηθελε να κολλησει ενα rca εγινε τετοιο θεμα που πραγματικά εριξα πολυ γελιο.
οχι αυτο φταιει, οχι το αλλο φταιει, εγω χρησιμοποιω κτλ

εδω για να βιδωσουμε μια λαμπα διαβαζουμε το manual του κατασκευαστη

φιλικα

αλλα καλα ειναι αυτα να γελαμε και λίγο

αν θελετε να κανετε κατι με το ρευμα ξεκινηστε με ηλεκτρολογο
ΓΕΙΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ
Μη βαλετε 25Α ασφαλεια γιατι 220V x 25 = 55KW δεν εχετε τετοια μηχανηματα και αυτοι που εχουν σιγουρα ξερουν τι θα κανουν
βαλτε 10Α μια χαρα ειναι για τη προστασια του συστηματος σας
ΜΗ ΣΥΔΕΣΕΤΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΜΟΤΕΡ (π.χ. ψυγειο) γιατι τα μοτερακια τους σταματανε και ξεκινανε.

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ...ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ???

αυτα γιατι τα πηρα πρωι πρωι που δεν ειδα τα αμαξακια μου στις ιδιοκατασκευες

Μου φαίνεται ότι με τα μαθηματικά δεν τα πας πολύ καλά (πλάκα κάνω μην αρπαχτείς και εσύ )
25 Α είναι 5,5 KW και είναι το μίνιμουμ που μπορείς να βάλεις για να ανοίγει ένας μεγάλος τελικός και να μην την καίει .
Επίσης προφανώς ένας κατασκευαστής θα τσιγκουνευτεί να βάλει ένα επώνυμο και καλό καλώδιο αφού ένα μέσο που θα του στοιχίσει 100 Ε θα αλλάξει την λιανική του μηχανήματος κατά 1000 Ε άρα …..
Όμως όλοι οι κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους λένε ότι πρέπει να το ψάξεις .

Εχεις δικιο για τα μαθηματικά και να σκεφτεις οτι εχω ολα τα δημοσια εγγραφα για να τα διδασκω

Δεν εννοουσα 55Κ αλλα 5,5Κ, φαινεται απο τα νουμερα που εχω δωσει

25 Α είναι 5,5 KW και είναι το μίνιμουμ που μπορείς να βάλεις για να ανοίγει ένας μεγάλος τελικός και να μην την καίει .

τωρα πλακα κανεις
εχεις τετοιους ενισχυτες!!!! σπιτι?????
ο ανθρωπος ενα marantz εχει

οι δικοι μου τελικοι 1000VA o καθενας γιατι δεν εχουν καει???
ειναι μηπως μικροί????

Είναι περισσότερο θέμα χωρητικότητας και soft start παρά ισχύος και το πρόβλημα είναι όταν έχεις 4 τελικούς όπως εγώ τι γίνεται σε περίπτωση διακοπής που ανοίγουν όλοι μαζί αν δεν το καταλάβεις ή λείπεις και τα έχεις όλα ανάμενα . εκεί πάει η ασφάλεια που είναι και τήξεως και όχι αυτόματη οπότε ….
Γενικώς όμως συμφωνώ αφού η ασφάλεια μπαίνει για να προστατεύει αν είναι να βάλω 19000010 Α αστο καλύτερα μην βάλεις τίποτα και άκου μουσική με πυροσβεστήρα και στολή πυροσβέστη .

Η ασφάλεια δεν πέφτει/καίγεται επειδή οι ενισχυτές τραβάνε πολύ ρεύμα γενικά, αλλά τραβάνε πολύ ρεύμα όταν κλείνει ο διακόπτης. Και αν σκεφτούμε πως οι πυκνωτές τροφοδοσίας δεν φορτίζονται καθ'όλη τη διάρκεια του ημιτόνου αλλά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα τραβώντας στιγμιαία αρκετό ρεύμα τότε έχουμε ένα καλό λόγο να έχουμε εγκατάσταση για 25Α και βάλε.

EDIT: Με πρόλαβε ο kontr.

Α και κατι τελευταιο επειδη ακουσα κατι για στρωσιμο
αν κατι παιζει καλα παιζει με το καλημερα
αν ακουτε ειδικά απο αυτους που σας το εχουν πουλησει ''περιμενε να στρωσει'' ... αστω να μεινουμε φιλοι...
Βασιζονται οτι μετα απο λιγες μερες θα εχεις συνηθισει τον ηχο και δεν θα εχεις μετρικό συστημα
Δεν μιλαω για ηχεια και ενισχυτες

Είναι περισσότερο θέμα χωρητικότητας και soft start παρά ισχύος και το πρόβλημα είναι όταν έχεις 4 τελικούς όπως εγώ τι γίνεται σε περίπτωση διακοπής που ανοίγουν όλοι μαζί αν δεν το καταλάβεις ή λείπεις και τα έχεις όλα ανάμενα . εκεί πάει η ασφάλεια που είναι και τήξεως και όχι αυτόματη οπότε ….
Γενικώς όμως συμφωνώ αφού η ασφάλεια μπαίνει για να προστατεύει αν είναι να βάλω 19000010 Α αστο καλύτερα μην βάλεις τίποτα και άκου μουσική με πυροσβεστήρα και στολή πυροσβέστη .

επαναλαμβανω ο ανθρωπος εχει ενα marantz και το 80% εχουν μηχανηματα με το πολυ 1000W συνολικη καταναλωση
αν γινει διακοπη και δεν το καταλαβεις το πολυ να σου πεσει η ασφαλεια
αν εχεις απαρχαιομενη εγκατασταση στο σπιτι, τι τα θες...

εσεις που εχετε τοσο μεγαλους ενισχυτες λαβετε τα μετρα σας, δεν σας φταινε οι υπολοιποι

Α και κατι τελευταιο επειδη ακουσα κατι για στρωσιμο
αν κατι παιζει καλα παιζει με το καλημερα
αν ακουτε ειδικά απο αυτους που σας το εχουν πουλησει ''περιμενε να στρωσει'' ... αστω να μεινουμε φιλοι...
Βασιζονται οτι μετα απο λιγες μερες θα εχεις συνηθισει τον ηχο και δεν θα εχεις μετρικό συστημα
Δεν μιλαω για ηχεια και ενισχυτες

οσον αφορα τα καλωδια και το στρωσιμο κανεις μεγαλο λαθος. Ο ηχος αλλαζει τραγικα σε καποιες περιπτωσεις...

οσον αφορα τα καλωδια και το στρωσιμο κανεις μεγαλο λαθος. Ο ηχος αλλαζει τραγικα σε καποιες περιπτωσεις...

Είπαμε, λίγο προσοχή με τα μεγέθη... -bye-

χαλαρωσε

το ασημι εχει καποια διαφορα, αν θυμαμαι καλα για ρευματος δε μιλαμε

Βεβαια θυμαμαι και ενα γνωστο που πηγε και εδωσε κανενα χιλιαρικο για αλλαγη καλωδιωσης στους ενισχυτες του απο καθαρο ασημι.
ακουγε κατι παρομοια και νομιζε οτι θα φτιαξει ''οπλο''
δεν του εμεινε τριχα...ακομα να στρωσει το ασημι περιμενει... :flipout:

Αλλαγές με το στρώσιμο υπάρχουν. Το πόσο τις αντιλαμβάνεται κάποιος έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα του ήδη υπάρχοντος συστήματος και την σημασία που έχει στη ζωή του το πόσο καλά παίζει το σύστημα του.

Λοιπόν κάνε το εξής :
Πάρε δυο ιδία καλώδια πού να παίζουν πολύ καιρό με ένα τρόπο και άλλαξε φορά σε ένα από τα δυο βαλτα μεταξύ λαμπατου προ και τελικού και πες σε όλους μας τι άκουσες .
Δεν θέλω να σε προκαταβάλω αλλά θα είναι σαν δυο διαφορετικά καλώδια .αστα δυο μήνες και επανέλαβε .θα είναι πάλι τα ίδια .
Ξέρεις πόσους φίλους έχω τρελάνει που με θεωρούσαν γραφικό αλλάζοντας μόνο κάτι που δεν το πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει διαφορά ?

Και κάτι άλλο σας πειράζει εσάς αν επεμβαίνοντας ο ψυχολογικός παράγοντας κάποιος ακούει κάτι που δεν υπάρχει μόνο και μόνο επειδή πέταξε το βρομοκαλώδιο και έβαλε ένα πανέμορφο καλώδιο ?
Εάν έτσι την βρίσκει ο άλλος εμένα δεν με πειράζει .πολλές φορές είναι καλύτερα κάποιος να έχει την εντύπωση ότι έχει το τέλειο σύστημα παρά να έχει ένα τέλειο σύστημα .
Στη μουσική μετράει και η φαντασία που είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας δεν μπορείς να ταξιδέψεις με τη σκούνα ρε παιδί μου θες τι σκαφαρα ….

Και κάτι άλλο σας πειράζει εσάς αν επεμβαίνοντας ο ψυχολογικός παράγοντας κάποιος ακούει κάτι που δεν υπάρχει μόνο και μόνο επειδή πέταξε το βρομοκαλώδιο και έβαλε ένα πανέμορφο καλώδιο ? ….

Καθόλου! Ίσα – ίσα, τουλάχιστον εγώ προσωπικά θα εκτιμήσω τα μέγιστα μια τέτοια ευθεία και ειλικρινή στάση. Δεν μπορώ, παρά να επικροτήσω κάποιον που θα μιλήσει ευθέως, λέγοντας πως το σούπερ πανάκριβο καλώδιο ρεύματος, ή όποιο άλλο καλώδιο που αγόρασε, νομίζει πως απογείωσε το σύστημά του, μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό ή και εμφανίσιμο. Το να είναι κανείς μωρόπιστος και θύμα είναι κακό μεν, αλλά εάν το αναγνωρίζει δημοσίως προσπαθώντας να βρει ομοιοπαθείς, ώστε να μην αισθάνεται μόνος, τουλάχιστον αποτρέπει τους λογικούς και καλοπίστους ανθρώπους. Όχι τίποτ’ άλλο, δηλαδή, αλλά για να μην απορούν αυτοί οι καλόπιστοι και λογικοί άνθρωποι που διαβάζουν διάφορα γελοία υπερθετικά ή λιγότερο υπερθετικά σχόλια, παρασύρονται και αγοράζουν άκριτα, και μετά απορούν γιατί δεν ακούν διαφορές, όπως ακούν οι σούπερ προνομιούχοι κάτοχοι των σούπερ ακριβών καλωδίων.

Τελικώς, ούτε εγώ έχω πρόβλημα να τη βρίσκει κανείς όντας μωρόπιστος, αρκεί να μην παίρνει κι άλλους στο λαιμό του. Διότι, για να το πω ευθέως, είναι τιμή για μένα - και εδώ που τα λέμε με συμφέρει – να έχω αύριο έξυπνους και συνειδητοποιημένους πελάτες, και όχι θύματα. Μου είναι αδύνατο να ψάχνω για θύματα, είναι εντελώς έξω από τις Αρχές μου. Θέλω την καλημέρα τους, όχι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο.