Βοηθεια για modem/router

usherades

Senior Member
5 November 2007
548
Aθηνα/Βυρωνας
Παιδες γεια σας.Εχω forthnet 2play (16 πιανω συγκεκριμενα) αλλα θα ηθελα να αλλαξω το router ειναι το Siemens CL-110 που δινει η εταιρια στον εξοπλισμο.Οχι οτι δεν ειμαι ευχαριτημενος,αλλα λογο οτι 8α προστεθει ενα laptop και το εν λογω router δεν υποστηριζει ουτε ασυρματη, ουτε τουλαχιστον αλλη μια θυρα ethernet.Θα ηθελα λοιπον να μου προτεινεται κατι καλο που να συνεργαζεται αψογα με την forthnet και να ειναι ασυρματο βεβαια.Σας ευχαριστω

LinkSys WAG200.
The best. Περίπου 70. Αν πας 100-110 πάρε ένα καλό Zyxel, αλλά θα έπαιρνα LinkSys.

Για 70 ευρώ θα σου πρότεινα το ίδιο.. Το έχω και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος.. Αν θελεις να ανεβεις παραπάπω πάρε όποιο Zyxel αντέχει η τσέπη σου ..

Αν παρεις το Linksys βαλε οπωσδήποτε το καινουργιο firmware που θα βρεις στο site της Forthnet ... Εχει πολλές βελτιώσεις

us robotics 9108

+1 :2thumb22sup:

Έχω συνδεδεμένα δύο desktop και ασύρματα ένα laptop, απροβλημάτιστα.

Απλώς η κεραία του είναι μικρής εμβέλειας, αλλά μπορείς να την αλλάξεις και να βάλεις κάποια μεγαλύτερη. -bye-

Ειδα οτι το RObotics ειναι ISDN μονο και εγω εχω PSTN.Επειδη και φιλοι μου προτειναν το Robotics.Υπαρχει αλλο μοντελο της εταιριας που να ειναι PSTN???

Re: Απάντηση: Βοηθεια για modem/router

Ειδα οτι το RObotics ειναι ISDN μονο και εγω εχω PSTN.Επειδη και φιλοι μου προτειναν το Robotics.Υπαρχει αλλο μοντελο της εταιριας που να ειναι PSTN???

Όλα τα μοντέλα της US Robotics βγαίνουν σε Annex A (PSTN) και Annex B (ISDN). Απλά σε ορισμένα μοντέλα βρίσκεις πιο εύκολα τον τύπο του ISDN λόγω της μικρότερης ζήτησης.
Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη του Annex A για το USRobotics 9113.

Χτες μετα απο 3 wireless router που αλλαξα μεσα σε 2 εβδομαδες πειρα τελικα αυτα : LINKSYS WAG325N WIRELESS-N ADSL2+ (PSTN) GATEWAY

Και
LINKSYS WMP300N WIRELESS-N PCI CARD

Aυτο το router εχει το νεο πρωτοκολο Ν οπου σου επιτρεπει να εχεις 0 προβληματα οπως με το πρωτοκολο G και να εχει και πολυ καλο σημα

Κατεβαζω με 1.5/1.6 wireless με Forthnet 2play και επισης αυτο το router κανει και για ADSL2 M οπου σε λιγο καιρο διαβασα οτι θα το εχει η Forthnet

=== Τα πρότυπα του ADSL ===
! Όνομα προτυπου || Κοινή ονομασία || Μέγιστος ρυθμός λήψης || Μέγιστη ρυθμός αποστολής
|-
| ANSI T1.413 Issue 2|ANSI T1.413-1998 Issue 2 || ADSL || 8 Mbit/s || 1.0 Mbit/s
|-
| ITU G.992.1 || ADSL ([[G.DMT]]) || 8 Mbps || 1.0 Mbps
|-
| ITU G.992.1 Annex A || ADSL over POTS || 8 Mbps || 1.0 Mbps
|-
| ITU G.992.1 Annex B || ADSL over ISDN || 8 Mbps || 1.0 Mbps
|-
| ITU G.992.2 || ADSL Lite ([[G.Lite]]) || 1.5 Mbps || 0.5 Mbps
|-
| ITU G.992.3/4 || ADSL2 || 12 Mbps || 1.0 Mbps
|-
| ITU G.992.3/4 Annex J || ADSL2 || 12 Mbps || 3.5 Mbps
|-
| ITU G.992.3/4 Annex L || RE-ADSL2 || 5 Mbit/s || 0.8 Mbit/s
|-
| ITU G.992.5 || ADSL2+ || 24 Mbit/s || 1.0 Mbit/s
|-
| ITU G.992.5 Annex L || RE-ADSL2+ || 24 Mbit/s || 1.0 Mbit/s
|-
| ITU G.992.5 Annex M || ADSL2+ || 24 Mbit/s || 3.5 Mbit/s

Επισης η ταχυτητα του router και της καρτας φτανει εως τα 300Μbps

Βρηκα την υγεια μου

Το Router πεταει και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Last edited:
Κυριακο σευχαριστω πολυ.Μονο επειδη δεν πολυκαταλαβαινω απτα στατιστικα, μπορεις να μου τα εξηγησεις λιγο χονδρικα.Το μονο καλο που παρατηρησα εκτος απτις download speed ειναι και οι upload που εχει φτασει σε ενα σημειο 3.5 και πολυ εντυπωσιακο.Μπορεις αν εχεις την καλοσυνη να μου εξηγησεις τι παιζει?

Διαβασα σε ενα forum οτι σε λιγο καιρο η forthnet θα εχει Adsl m το οποιο θα μεγαλωσει πολυ το upload αρα με το να αγορασεις το router που σου ειπα εισαι ετοιμος και για το μελλον

Τα στατιστικα δειχνουν τι download και upload εχει καθε πρωτοκολο οπως ,Annex L || RE-ADSL2+ || 24 Mbit/s || 1.0 Mbit/s,Annex M || ADSL2+ || 24 Mbit/s || 3.5 Mbit/s

Last edited:
Καλα ναι δεν περιμενω να πιασω 3.5 αλλα τουλαχιστον 2.5+ μποτουν να βηθησουν στο upload:p Παντως αυτο για την αναβαθμιση σε Αnex M δεν το ηξερα.Καιρος ηταν να ανεβασει εδω που τα λεμε το upload...

Tελικα πηρα το Linksys και μπορω να πω οτι ειναι καταπληκτικο.Και με το laptop ολα οκ συνδε8ηκε μια χαρα.Τωρα θα ηθελα ομως με καποιο καλο προγραμμα client να κανω συνδεση μεσω lan desktop-laptop.Να στελνω αρχεια,συνομιλια...διαφορα.Ξερεται κατι καλο???

Μέσω τοπικού δικτύου ή πάνω από Ίντερνετ; γιατί για μεταφορά αρχείων μέσω τοπικού δικτύου είναι πολύ εύκολο...

με καμια 20-30 ευρα παραπανω προτεινω το us robotics 9108..ειναι απιστευτο!

Εγω παλι με περιπου 60 θα προτεινα το Asus WL-600G. Εχει ακριβως ιδιο hardware και πανομοιοτυπα firmware με το USR 9108 και δουλευει απιστευτα καλα πανω σε ολες τις Ελληνικες γραμμες (τσιπακι Broadcom). Ειναι το μοναδικο που πανω στην δικη μου γραμμη συνχρονισε +1-2mbit παραπανω απο 3 αλλα που δοκιμασα, εκτος του 9108 που ειχα και εγω για χρονια και χρειαστηκε να το αντικαταστησω και ειχε πανομοιοτυπες επιδοσεις.

Επισης εχει USB θυρα για FTP server, USB για Printer server και σχεδον μιση τιμη απο το αντιστοιχο USR!