Βοήθεια για set up ηχείων.

ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να μου φτιαξετε ενα καλο speaker setup
με sub ενισχητη και 2 monitors (πχ[FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]JBL LSR305[/FONT][FONT=&quot] )[/FONT] με περιπου ολα αυτα μαζι στα 500 ευρα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να μου φτιαξετε ενα καλο speaker setup
με sub ενισχητη και 2 monitors (πχ[FONT="]:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT="][/FONT][FONT="]JBL LSR305[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT="] )[/FONT] με περιπου ολα αυτα μαζι στα 500 ευρα

η γενικα dac η οτι χρειαζομαι δεν ξερω τι σημαινουν και μερικα πραγματα η που χρησιμευουν γιαυτο θελω καποιος να μου εξηγησει γενικα τα πραγματα

πχ τι ειναι και που χρησιμευει το ( dac amp και καποια αλλα τετοια πραγματα) εχω μπερδεψει κιολας λιγο τα πραγματα που πανε με τα ακουστικα και τα ηχεια
αχχ το κεφαλαι μου χαχαχαχχα

Re: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Θες να στο πληρώσουμε κιόλας; 😋

Απάντηση: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

- τα ηχεία που ανέβασες έχουν ήδη ενισχυτή.
- dac (=digital analogue convertor) είναι το κομμάτι της αλυσίδας που είναι υπεύθυνο για την μετατροπή ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Μπορεί να είναι ενσωματωμένο σε cd/pc/ενισχυτή ή αυτόνομη συσκευή.

Για να σου προτείνουμε κάτι που θα σε εξυπηρετήσει και ευχαριστήσει πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία.
Πέραν του μπάντζετ, σε τι χώρο θα στηθεί το σύστημα, ποια θα είναι η απόσταση ακρόασης και ποια / ποιες οι πηγές.
και όλα αυτά στην κατηγορία του δικάναλου, όχι εδώ που είναι πολυκάναλος.

θα βρεθεί άκρη μην ανησυχείς. Θα σου εξηγήσουμε τι παίζεται και θα σου προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για τα λεφτά - ανάγκες σου
όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε. :ernaehrung004:

Απάντηση: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

- τα ηχεία που ανέβασες έχουν ήδη ενισχυτή.
- dac (=digital analogue convertor) είναι το κομμάτι της αλυσίδας που είναι υπεύθυνο για την μετατροπή ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Μπορεί να είναι ενσωματωμένο σε cd/pc/ενισχυτή ή αυτόνομη συσκευή.

Για να σου προτείνουμε κάτι που θα σε εξυπηρετήσει και ευχαριστήσει πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία.
Πέραν του μπάντζετ, σε τι χώρο θα στηθεί το σύστημα, ποια θα είναι η απόσταση ακρόασης και ποια / ποιες οι πηγές.
και όλα αυτά στην κατηγορία του δικάναλου, όχι εδώ που είναι πολυκάναλος.

θα βρεθεί άκρη μην ανησυχείς. Θα σου εξηγήσουμε τι παίζεται και θα σου προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για τα λεφτά - ανάγκες σου
όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε. :ernaehrung004:
ευχαριστω πολυ !

λοιπον το setup μου το εχω στο σαλονι και ειναι περιπου να υπολογιζεις 50 τ.μ. τα ηχεια θα τα εχω σε ενα τραπεζι 1.80μ και δεν το καταλαβα αυτο με τις πηγες

οσο για το dac με ενα odac o2 ειμαι καλυμμενος που ειναι combo amp και dac και θα το χρησιμοποιω για τα ακουστικα μου και αφου εχει και dac θα χρησιμευσει καπου στα ηχεια?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για set up ηχείων.

Τώρα, με τι και πώς ακούς μουσική;
Ή δεν ακούς καθόλου;
Ρωτάω για να πάρουμε μία ιδέα για τις προτιμήσεις σου και τις ανάγκες σου...

ακουω μουσικη
τα θελω για ταινιες
για gaming
και θελω να εχει πολυ καλο μπασο και να τριζει το σπιτι γιατι οπως και να το κανουμε και μου αρεσει και ειμαι λιγοο βρε καγκουριαρης (αρα θα παρουμε και ενα καλο sub)

τι εννοεις οταν λες με τι και πως?

Για ταινίες και gaming είσαι σε λάθος μέρος.
Ειδικά αν θέλεις να τρίξει το σπίτι,εκεί πας σε άλλο κόλπο.
Οι προτάσεις παραπάνω είναι για να ακούς μουσική της προκοπής (που δεν γίνεται όταν τρίζει ο τόπος ).

Για ταινίες και gaming είσαι σε λάθος μέρος.
Ειδικά αν θέλεις να τρίξει το σπίτι,εκεί πας σε άλλο κόλπο.
Οι προτάσεις παραπάνω είναι για να ακούς μουσική της προκοπής (που δεν γίνεται όταν τρίζει ο τόπος ).

εεε κατι ενδιαμεσο δεν γινεται δλδ να συνδυασω καλα speakers με δυνατο sub?

Αυτά που σκέφτομαι εγώ για να μπορέσεις να ρίξεις σοβάδες (και χωρίς σαμπ ) πάνε περίπου στα διπλά από τον προϋπολογισμό σου.
Αυτό που δεν γίνεται,είναι να έχεις ένα σαμπ που να σκεπάζει τα πάντα και να λες πως ακούς μουσική.Θέλει ισορροπία η δουλειά.
Θα κουράσει κι εσένα τον ίδιο κάποια στιγμή μόλις περάσει το αρχικό wow!.

Όπως σου τα λέει ο Sokmav είναι.

Κατ'αρχήν το Οdac είναι dac και ενισχυτής ακουστικών, όχι ενισχυτής για ηχεία.

Αν έχεις pc το οποίο χρησιμοποιείς ως πηγή αναπαραγωγής ταινιών/μουσικής και για gaming, τότε μπορείς να συνδέσεις με usb, το pc με το Odac.

Απο το Odac και μετά έχεις δύο λύσεις...
- κάποιο εξωτερικό pre μόνο για έλεγχο της έντασης και από εκεί σε κάποιο σχετικά μεγάλο σετ subwoofer / αυτοενισχυόμενων ηχείων
από τα οικονομικότερα καλα είναι το presonus (temblor+eris 8) ~ 850€ το συνολάκι

- κάποιο ολοκληρωμένο ενισχυτή και μεγάλα ηχεία... ακόμα πιο ψηλά το budget (αν θέλουμε και ποιότητα και τρίξιμο!)

όπως καταλαβαίνεις χρειάζεται να ανεβάσεις το budget σου. Είναι μεγάλος ο χώρος σου...

Μπας και έχεις καμια σοβαρή κάρτα ήχου στο pc?
Aν ναι, δεν θα χρειαστείς το εξωτερικό volume, ούτε το ΟDac...
παίρνεις για αρχή μεγάλα αυτοενισχυόμενα ηχεία και όταν μαζέψεις κανα φράγκο, χτυπας και το sub για το τρίξιμο!

Αυτά που σκέφτομαι εγώ για να μπορέσεις να ρίξεις σοβάδες (και χωρίς σαμπ ) πάνε περίπου στα διπλά από τον προϋπολογισμό σου.
Αυτό που δεν γίνεται,είναι να έχεις ένα σαμπ που να σκεπάζει τα πάντα και να λες πως ακούς μουσική.Θέλει ισορροπία η δουλειά.
Θα κουράσει κι εσένα τον ίδιο κάποια στιγμή μόλις περάσει το αρχικό wow!.

σε αυτο συμφωνω γιατι οταν θα θελω να ακουω καθαρη μουσικη θα μπαινει το sub στην μεση χμμ

και τι λες να γινει? για πες την προταση που σκεφτοσουν

και μετα για πες μου ενα καλο sub να βαλ μαζι με τα monitors που σου πα

Όπως σου τα λέει ο Sokmav είναι.

Κατ'αρχήν το Οdac είναι dac και ενισχυτής ακουστικών, όχι ενισχυτής για ηχεία.

Αν έχεις pc το οποίο χρησιμοποιείς ως πηγή αναπαραγωγής ταινιών/μουσικής και για gaming, τότε μπορείς να συνδέσεις με usb, το pc με το Odac.

Απο το Odac και μετά έχεις δύο λύσεις...
- κάποιο εξωτερικό pre μόνο για έλεγχο της έντασης και από εκεί σε κάποιο σχετικά μεγάλο σετ subwoofer / αυτοενισχυόμενων ηχείων
από τα οικονομικότερα καλα είναι το presonus (temblor+eris 8) ~ 850 το συνολάκι

- κάποιο ολοκληρωμένο ενισχυτή και μεγάλα ηχεία... ακόμα πιο ψηλά το budget (αν θέλουμε και ποιότητα και τρίξιμο!)

όπως καταλαβαίνεις χρειάζεται να ανεβάσεις το budget σου. Είναι μεγάλος ο χώρος σου...

Μπας και έχεις καμια σοβαρή κάρτα ήχου στο pc?
Aν ναι, δεν θα χρειαστείς το εξωτερικό volume, ούτε το ΟDac...
παίρνεις για αρχή μεγάλα αυτοενισχυόμενα ηχεία και όταν μαζέψεις κανα φράγκο, χτυπας και το sub για το τρίξιμο!

με την x99 deluxe mobo στο pc με τον crystal sound 2 ειμαι gg κομπλε?

και ναι αυτο σκεφτομουν να παρω πρωτα τα ηχεια και μετα το sub

αυτα τα ηχεια που προτεινες ειναι καλυτερα απο αυτα που ανεφερα? και αυτο το sub ειναι καλυτερο απο αυτο στο σετ z5500 της logitech?

οσο για τον χωρο τωρα υπολογιζω δεν ξερω σιγουρα οτι ειναι 50 τμ τζαστ το σπιτι ολο ειναι 95 τμ νομιζω το σαλονι ειναι καπου στο λιγο πανω απο το 1/3 γιατι εκει ειναι και ο χωρος της τραπεζαριας που ειναι εκει το set up μου και λιγο το χωλ και το σαλονι ολα σε ενα μεγαλο δωματιο με καποιες γωνιες αλλα οχι κλεισιματα δλδ βλεπεις ολο το δωματιο ολα τα παρτς του νομιζω καταλαβατε εαν ειναι στλενω φωτο να το δειτε καλυτερα και να μου πειτε γνωμη

Last edited:
Nαι από τα συγκεκριμένα jbl θα είσαι 2-3 επίπεδα πάνω με τα eris 8... μόνο από το μέγεθος ηχείου και γούφερ φτάνει... αλλα είναι και ποιοτικά ηχεία, από αυτά που δεν κουράζουν.

για την Χ99 delux διαβάζω καλά πράγματα, αλλα δεν το έχω το άθλημα, οπότε θα σου πει κάποιος πιο σχετικός. Απλά σκέφτηκα μήπως επειδή σε ένδιέφερε ο ήχος είχες βάλει καμια καλή xonar...

Nαι από τα συγκεκριμένα jbl θα είσαι 2-3 επίπεδα πάνω με τα eris 8... μόνο από το μέγεθος ηχείου και γούφερ φτάνει... αλλα είναι και ποιοτικά ηχεία, από αυτά που δεν κουράζουν.

για την Χ99 delux διαβάζω καλά πράγματα, αλλα δεν το έχω το άθλημα, οπότε θα σου πει κάποιος πιο σχετικός. Απλά σκέφτηκα μήπως επειδή σε ένδιέφερε ο ήχος είχες βάλει καμια καλή xonar...
What τι ειναι η xonar? Χαχαχαχχα εγω ειμαι μαστερ σε pc building οχι σε ηχο και ετσι γιαυτο ηρθα εδω να με διαφωτισουν οι ειδικοι χεχε
Ναι με ενδιαφερει αρκετα ο ηχος τελευταια και θελω να ξοδεψω σωστα τα λευτα μου σε ενα καλο συστημα ηχου

Παντως πολλα τα λευτα 230 ευρα για 1 μονο ηχειο.. η τσεπη μου ποναει χαχαχαχ

Τουλαχιστον θα μου κρατησουν αρκετα χρονια σωστα?

What τι ειναι η xonar? Χαχαχαχχα εγω ειμαι μαστερ σε pc building οχι σε ηχο και ετσι γιαυτο ηρθα εδω να με διαφωτισουν οι ειδικοι χεχε
Ναι με ενδιαφερει αρκετα ο ηχος τελευταια και θελω να ξοδεψω σωστα τα λευτα μου σε ενα καλο συστημα ηχου

Παντως πολλα τα λευτα 230 ευρα για 1 μονο ηχειο.. η τσεπη μου ποναει χαχαχαχ

Τουλαχιστον θα μου κρατησουν αρκετα χρονια σωστα?

Τωρα σαν ηχεια εχω τα logitech z333 θα δω μεγαλο αλμα με το καινουργιο setup σωστα?

Αξιόπιστη εταιρεία είναι η presonus. Έχουν και εγγύηση όπως όλα άλλωστε.
Τώρα αμα σου χαλάσουν μια μέρα μετά την εγγύηση μη βαράς. Τυχερά είναι αυτά...

To καλό με τα presonus είναι ότι είναι ματσαρισμένα με το δικό τους sub, που όπως σε βλέπω σου χρειάζεται για τις εντάσεις περισσότερο και όχι για το περιεχόμενο...

Αυτά τα master με τα pc σας έφαγαν... ξερεται να σετάρεται ένα κάρο σκατολοιδια και κωλώνεται μπροστά σε δύο specs ή δυο καλώδια :p

(γοογλαρε asus xonar, αλλά εφόσον δεν έχεις δεν συμφέρει. καλό και το odac)

Πες πως πριν με τα logi τραγουδούσε η γειτόνισα, από το δίπλα σπίτι... καμία σχέση.

Πες μου κάτι πάλι για να μην γίνει κανα λάθος.

Για τι απόσταση ακρόασης μιλάμε? Από το μπροστά μέρος του ηχείου μέχρι το αυτί ποια θα είναι η απόσταση?
Δεν πιστεύω να τα θες για γραφείο, στο ένα μέτρο απόσταση, έτσι?
(ρωτάω γιατί τα logi για τέτοια χρήση είναι! με μπέρδεψες τώρα!)

Αξιόπιστη εταιρεία είναι η presonus. Έχουν και εγγύηση όπως όλα άλλωστε.
Τώρα αμα σου χαλάσουν μια μέρα μετά την εγγύηση μη βαράς. Τυχερά είναι αυτά...

To καλό με τα presonus είναι ότι είναι ματσαρισμένα με το δικό τους sub, που όπως σε βλέπω σου χρειάζεται για τις εντάσεις περισσότερο και όχι για το περιεχόμενο...

Αυτά τα master με τα pc σας έφαγαν... ξερεται να σετάρεται ένα κάρο σκατολοιδια και κωλώνεται μπροστά σε δύο specs ή δυο καλώδια :p

(γοογλαρε asus xonar, αλλά εφόσον δεν έχεις δεν συμφέρει. καλό και το odac)

Πες πως πριν με τα logi τραγουδούσε η γειτόνισα, από το δίπλα σπίτι... καμία σχέση.

Πες μου κάτι πάλι για να μην γίνει κανα λάθος.

Για τι απόσταση ακρόασης μιλάμε? Από το μπροστά μέρος του ηχείου μέχρι το αυτί ποια θα είναι η απόσταση?
Δεν πιστεύω να τα θες για γραφείο, στο ένα μέτρο απόσταση, έτσι?
(ρωτάω γιατί τα logi για τέτοια χρήση είναι! με μπέρδεψες τώρα!)

Εμμ πανω στο γραφειο στις 2 ακρες θα τα χω τα ηχεια 😅😄
Που να δεις τωρα cable management στο pc μου τεχνη σκετη ολα στην τριχα χεχε

Να ρωτήσω κάτι άσχετο;
Είσαι όντως 13ών όπως λέει το προφίλ σου;

Απάντηση: Re: Βοήθεια για set up ηχείων.

14 για να ειμαστε λιγο πιο ακριβης γτ ειμαι μικρουλης? Χεχε

Για να καταλάβεις,κάποιοι που μπορεί να σου απαντήσουν μπορεί να έχουν και εγγόνια στην ηλικία σου :flipout:
Οκ,πάει αυτό.

Οπότε θέλεις κάτι εντυπωσιακό,να βαράει καλά χαμηλά,να το έχεις και για τα παιχνίδια σου,κλπ,έτσι;
Κι ανθεκτικό θεωρώ.Για να δούμε...

Και κάτι ακόμα,επειδή είσαι με διαφορά ο μικρότερος μας,οφείλω να σου πω να προσέξεις τι προτάσεις για αγορά θα σου γίνουν.
Ειδικά με πμ,κλπ.

Γράψε άκυρο... δεν είναι για γραφείο αυτά!!! Καλά που σε πρόλαβα...

Για 1-1,5 μέτρο απόσταση ακρόασης μια χαρά θα είσαι με τα παρακάτω
https://www.skroutz.gr/s/5978588/Presonus-Ceres-C4-5-BT.html
https://www.skroutz.gr/s/7901149/Prodipe-Pro-5-V3.html
https://www.skroutz.gr/s/4444398/Tannoy-Reveal-502.html?keyphrase=tannoy+reveal+502
https://www.skroutz.gr/s/393989/Fostex-PM0-5n.html

Οι διαφορές σε σχέση με τα logi και πάλι μεγάλες. Με τα jbl όμως μικρότερες και αναλόγως γούστων.
Προσπάθησε να τα ακούσεις για να αποφασίσεις τι σου κάνει περισσότερο.

Για sub θα σου κάνει το μικρότερο presonus teblor 8
pc -> usb -> odac -> rca -> volume control -> rca temblor -> xlr/trs/rca -> ηχεία...

+++
14 ε?
αυτά είναι θείο Σωκράτη... σε δέκα χρόνια ο Λεφτεράκης θα είναι στα high end και εσύ με το ακουστικό βαρηκοΐας :BDGBGDB55: