Hello!
Ρε παιδια εχω μπερδευτει. Λοιπον ακουστε την κατασταση:
Ειμαι ετοιμος (μετα απο αρκετα χρονια αναμονης) να φτιαξω ενα home cinema στο σαλονι μου. Εχω αρχισει και φτιαχνω την λιστα μου ωστε να παω μεσα στην επομενη εβδομαδα για ψωνια :firstprize:
Το συστημα θα αποτελειται απο τα εξης:
1) 46'' LCD. 90% η Sharp 46XL2E αλλα σκεφτομαι και την Samsung 46F86
2) Home Cinema Sony DAV-DZ830 (DVD player, 5.1 ηχεια)
3) Nova
4) PS3
Προσπαθω να δω πως θα τα συνδεσω ολα αυτα ωστε να παραγγειλω και τα απαραιτητα καλωδια.
Εχω σκεφτει τα εξης:
1) Για να βλεπω DVD θα συνδεσω το Home Cinema με την TV με HDMI καλωδιο.
Ερωτηση 1) Με τον ηχο τι θα γινεται? Το HDMI μεταφερει και ηχο. Αυτο σημαινει οτι θα ακουω ηχο και απο τα ηχεια της TV? Δεν το θελω αυτο.
2) Για να βλεπω NOVA θα συνδεσω το NOVA με την TV μεσω Scart ή AV.
Ερωτηση 2) Ποια συνδεσμολογια θεωρειται καλυτερη για το NOVA? Scart ή AV?
Ερωτηση 3) Για τον ηχο απο το NOVA λεω να συνδεσω τις εξοδους Audio του ΝΟVA με το Home Cinema. Αν ομως συνδεσω το NOVA με την TV με Scart τοτε θα εχω ηχο και στα ηχεια της TV κατι το οποιο δεν θελω.
3) Για να βλεπω ορισμενα καναλια που δεν εχει το NOVA θα συνδεσω την TV με την κεραια μου.
Ερωτηση 4) Για να οδηγησω τον ηχο του απλου αναλογικου σηματος στο home cinema, το μονο που μπορω να κανω ειναι να συνδεσω την εξοδο RCA της TV στην εισοδο RCA του home cinema. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ???
Δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα σκεφτομαι το εξης απλο... αν εχω συνδεσει το nova με scart στην tv και στο home cinema, και εχω συνδεσει και την εξοδο ηχου της tv με το home cinema τοτε δεν θα γινεται ενας ΧΑΜΟΣ???
4) PS3. Το συνδεω με HDMI με την TV και με οπτικη με το home cinema.
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΡΙΞΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ!!!
H E L P !!!!
Ρε παιδια εχω μπερδευτει. Λοιπον ακουστε την κατασταση:
Ειμαι ετοιμος (μετα απο αρκετα χρονια αναμονης) να φτιαξω ενα home cinema στο σαλονι μου. Εχω αρχισει και φτιαχνω την λιστα μου ωστε να παω μεσα στην επομενη εβδομαδα για ψωνια :firstprize:
Το συστημα θα αποτελειται απο τα εξης:
1) 46'' LCD. 90% η Sharp 46XL2E αλλα σκεφτομαι και την Samsung 46F86
2) Home Cinema Sony DAV-DZ830 (DVD player, 5.1 ηχεια)
3) Nova
4) PS3
Προσπαθω να δω πως θα τα συνδεσω ολα αυτα ωστε να παραγγειλω και τα απαραιτητα καλωδια.
Εχω σκεφτει τα εξης:
1) Για να βλεπω DVD θα συνδεσω το Home Cinema με την TV με HDMI καλωδιο.
Ερωτηση 1) Με τον ηχο τι θα γινεται? Το HDMI μεταφερει και ηχο. Αυτο σημαινει οτι θα ακουω ηχο και απο τα ηχεια της TV? Δεν το θελω αυτο.
2) Για να βλεπω NOVA θα συνδεσω το NOVA με την TV μεσω Scart ή AV.
Ερωτηση 2) Ποια συνδεσμολογια θεωρειται καλυτερη για το NOVA? Scart ή AV?
Ερωτηση 3) Για τον ηχο απο το NOVA λεω να συνδεσω τις εξοδους Audio του ΝΟVA με το Home Cinema. Αν ομως συνδεσω το NOVA με την TV με Scart τοτε θα εχω ηχο και στα ηχεια της TV κατι το οποιο δεν θελω.
3) Για να βλεπω ορισμενα καναλια που δεν εχει το NOVA θα συνδεσω την TV με την κεραια μου.
Ερωτηση 4) Για να οδηγησω τον ηχο του απλου αναλογικου σηματος στο home cinema, το μονο που μπορω να κανω ειναι να συνδεσω την εξοδο RCA της TV στην εισοδο RCA του home cinema. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ???
Δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα σκεφτομαι το εξης απλο... αν εχω συνδεσει το nova με scart στην tv και στο home cinema, και εχω συνδεσει και την εξοδο ηχου της tv με το home cinema τοτε δεν θα γινεται ενας ΧΑΜΟΣ???
4) PS3. Το συνδεω με HDMI με την TV και με οπτικη με το home cinema.
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΡΙΞΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ!!!
H E L P !!!!