Βοηθεια για συνδεση LCD, Home Cinema, Nova και PS3

w2vc

New member
6 November 2007
50
Hello!

Ρε παιδια εχω μπερδευτει. Λοιπον ακουστε την κατασταση:

Ειμαι ετοιμος (μετα απο αρκετα χρονια αναμονης) να φτιαξω ενα home cinema στο σαλονι μου. Εχω αρχισει και φτιαχνω την λιστα μου ωστε να παω μεσα στην επομενη εβδομαδα για ψωνια :firstprize:

Το συστημα θα αποτελειται απο τα εξης:

1) 46'' LCD. 90% η Sharp 46XL2E αλλα σκεφτομαι και την Samsung 46F86
2) Home Cinema Sony DAV-DZ830 (DVD player, 5.1 ηχεια)
3) Nova
4) PS3

Προσπαθω να δω πως θα τα συνδεσω ολα αυτα ωστε να παραγγειλω και τα απαραιτητα καλωδια.

Εχω σκεφτει τα εξης:

1) Για να βλεπω DVD θα συνδεσω το Home Cinema με την TV με HDMI καλωδιο.

Ερωτηση 1) Με τον ηχο τι θα γινεται? Το HDMI μεταφερει και ηχο. Αυτο σημαινει οτι θα ακουω ηχο και απο τα ηχεια της TV? Δεν το θελω αυτο.

2) Για να βλεπω NOVA θα συνδεσω το NOVA με την TV μεσω Scart ή AV.

Ερωτηση 2) Ποια συνδεσμολογια θεωρειται καλυτερη για το NOVA? Scart ή AV?
Ερωτηση 3) Για τον ηχο απο το NOVA λεω να συνδεσω τις εξοδους Audio του ΝΟVA με το Home Cinema. Αν ομως συνδεσω το NOVA με την TV με Scart τοτε θα εχω ηχο και στα ηχεια της TV κατι το οποιο δεν θελω.

3) Για να βλεπω ορισμενα καναλια που δεν εχει το NOVA θα συνδεσω την TV με την κεραια μου.

Ερωτηση 4) Για να οδηγησω τον ηχο του απλου αναλογικου σηματος στο home cinema, το μονο που μπορω να κανω ειναι να συνδεσω την εξοδο RCA της TV στην εισοδο RCA του home cinema. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ???
Δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα σκεφτομαι το εξης απλο... αν εχω συνδεσει το nova με scart στην tv και στο home cinema, και εχω συνδεσει και την εξοδο ηχου της tv με το home cinema τοτε δεν θα γινεται ενας ΧΑΜΟΣ???

4) PS3.
Το συνδεω με HDMI με την TV και με οπτικη με το home cinema.

ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΡΙΞΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ!!!

H E L P !!!!

Απεφυγε απλα να παρεις το ολοκληρωμενο συστημα της Sony. Παρε τα ηχεια σαν σετ και παρε ξεχωριστα εναν ενισχυτη AV και θα εχεις λυσει τα προβληματα σου.
-bye-

Re: Απάντηση: Βοηθεια για συνδεση LCD, Home Cinema, Nova και PS3

Απεφυγε απλα να παρεις το ολοκληρωμενο συστημα της Sony. Παρε τα ηχεια σαν σετ και παρε ξεχωριστα εναν ενισχυτη AV και θα εχεις λυσει τα προβληματα σου.
-bye-

Thanks φιλε για την απαντηση, αλλα εδω ειναι ακριβως το προβλημα... ΗΔΗ ΕΧΩ ΤΟ HOME CINEMA ΚΑΙ ΤΟ NOVA!

Τωρα λοιπον, ΤΙ ΚΑΝΩ????

Μετα απο αρκετη σκεψη κατελειξα στο εξης:

Συνδεω το Nova με την TV ΚΑΙ ΟΔΕΙΓΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΗΧΟ στο home cinema συνδεοντας την Tv με το Home Cinema me RCA. Και συνδεω το PS3 με οπτικη.

Αυτο βεβαια σημαινει οτι ο ηχος απο το Nova και την κλασσικη κεραια θα μπαινει πρωτα στην TV ΚΑΙ ΜΕΤΑ θα πηγαινει στο home cinema. Και εδω τιθεται το εξης απλο ερωτημα:
Πιστευεται οτι με αυτο τον τροπο θα χανω πολυ απο την ποιοτητα του ηχου μου??? Βεβαια μιλαμε για τον ηχο του Nova που ετσι και αλλιως δεν λεει τιποτα απο ποιοτητα.

Ακουω γνωμες... και οποιαδηποτε αλλη σκεψη ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ:Banane0:

Υ.Γ. Οποιος μπορει ας μου απαντησει σε κατι απλο... ποια συνδεσμολογια δινει καλυτερη ποιοτητα για την συνδεση Nova->TV? RCA ή SCART? Ή μηπως ειναι ακριβως το ιδιο?

Thanks

Να τα παρουμε με τη σειρα...

Ας ξεκινησουμε με τον αποκωδικοποιητη της Νοβα. Θα τον συνδεσεις με SCART με την τηλεοραση και με RCA με το HOME CINEMA, ωστε να παρεις ηχο (stereo). Την τηλεοραση δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να την συνδεσεις με το HOME CINEMA, αφου τον ηχο μπορεις να τον παιρνεις απο τη Νοβα. Οποτε αυτη η συνδεση δεν σου χρειαζεται για εμενα.

PS3. Συνδεση με HDMI καλωδιο με την τηλεοραση και με Digital or Coaxial με το HOME CINEMA για να παρεις πολυκαναλο ψηφιακο ηχο (δεν ξερω εαν εχει και τις 2 εξοδους το PS3, οποια εχει τελος παντων...). Επισης απο το PS3 θα βλεπεις και τα DVD σου αφου κανει πολυ ανωτερο upscaling στα απλα DVD, σε συγκριση με το DVD Player του HOME CINEMA της Sony που αγορασες.

HOME CINEMA. Θα το συνδεσεις με ενα απλό SCART με την τηλεοραση σου και εισαι μια χαρα. Ειναι και Recorder το player του συστηματος?? Γιατι εαν οχι και ειναι ξεχωριστο κομματι απο τον ενισχυτη, τοτε δεν χρειαζεται να το συνδεσεις καθολου!!!!!!

Να τα παρουμε με τη σειρα...

Ας ξεκινησουμε με τον αποκωδικοποιητη της Νοβα. Θα τον συνδεσεις με SCART με την τηλεοραση και με RCA με το HOME CINEMA, ωστε να παρεις ηχο (stereo). Την τηλεοραση δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να την συνδεσεις με το HOME CINEMA, αφου τον ηχο μπορεις να τον παιρνεις απο τη Νοβα. Οποτε αυτη η συνδεση δεν σου χρειαζεται για εμενα.

PS3. Συνδεση με HDMI καλωδιο με την τηλεοραση και με Digital or Coaxial με το HOME CINEMA για να παρεις πολυκαναλο ψηφιακο ηχο (δεν ξερω εαν εχει και τις 2 εξοδους το PS3, οποια εχει τελος παντων...). Επισης απο το PS3 θα βλεπεις και τα DVD σου αφου κανει πολυ ανωτερο upscaling στα απλα DVD, σε συγκριση με το DVD Player του HOME CINEMA της Sony που αγορασες.

HOME CINEMA. Θα το συνδεσεις με ενα απλό SCART με την τηλεοραση σου και εισαι μια χαρα. Ειναι και Recorder το player του συστηματος?? Γιατι εαν οχι και ειναι ξεχωριστο κομματι απο τον ενισχυτη, τοτε δεν χρειαζεται να το συνδεσεις καθολου!!!!!!

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοηθεια!

Νομιζω οτι το θεμα αρχιζει και ξεδιαλυνεται. Με ολα αυτα που διαβαζω εχω αρχισει και σκεφτομαι σοβαρα να βαλω το sony στο δωματιο (χαμενο δεν θα παει και ετσι και αλλιως θα ηθελα και εκει ηχο) και να αγορασω ενα ξεχωριστο AV ενισχυτη με ηχεια.

Anyway 2 ερωτησουλες ακομα...

Οταν συνδεσω το Nova μεσω Scart με την TV, δεν θα εχω και ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης? Αυτο δεν το θελω. Μηπως λοιπον ειναι καλυτερα να συνδεσω την εξοδο video RCA της Nova με την TV και τις RCA Audio με το Home cinema?

Επισης θελω οταν βλεπω τηλεοραση απο την απλη κεραια (και οχι απο το Nova) να εχω ηχο στο Home cinema. Βλεπεις υπαρχουν και καναλια που δεν εχει το Nova. Γιαυτο και λεω οτι θελω να συνδεσω την TV με το Home cinema.
Ολα ΟΚ με αυτα που μου ειπες. Μπορεις τουλαχιστον να μου πεις και πως θα εχω ηχο στο Home Cinema οταν βλεπω απο την απλη αναλογικη κεραια?

THANKS

Υ.Γ.1 Δεν ειχα σκεφτει καθολου οτι απο το PS3 θα εχω καλυτερη εικονα για τα DVD μου. Νομιζω οτι εχεις δικιο και οτι αυτο θα διευκολυνει καλυτερα την κατασταση.

Υ.Γ.2 Οχι ΔΕΝ ειναι DVD recorder το SOny

Θα μας βοηθουσες περισσοτερο εαν εβγαζες μια φωτογραφια του ενισχυτη σου απο πισω, που εχει τις συνδεσεις, ωστε να ξερουμε τι μπορουμε να συνδεσουμε και τι οχι.
-bye-

ΥΓ.: Την τηλεοραση παντως να ξερεις οτι και να την συνδεσεις με τον ενισχυτη, το σημα που θα βγαζει θα ειναι μονοφωνικο (mono) αφου τα περισσοτερα καναλια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων εκπεμπουν με τετοιο ηχο.

Last edited:

Θα μας βοηθουσες περισσοτερο εαν εβγαζες μια φωτογραφια του ενισχυτη σου απο πισω, που εχει τις συνδεσεις, ωστε να ξερουμε τι μπορουμε να συνδεσουμε και τι οχι.
-bye-

ΥΓ.: Την τηλεοραση παντως να ξερεις οτι και να την συνδεσεις με τον ενισχυτη, το σημα που θα βγαζει θα ειναι μονοφωνικο (mono) αφου τα περισσοτερα καναλια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων εκπεμπουν με τετοιο ηχο.

Pano ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! Με τις συμβουλες σου εχω ξεδιαλυνει αρκετα την κατασταση.

Λοιπον εδω ειναι το manual του home cinema οπου εχει και ολες τις συνδεσεις της πισω πλευρας.
http://pdf.crse.com/manuals/2895975111.pdf

Βασικα αποφασισα οτι αφου το σημα απο την κεραια ειναι mono να ΜΗΝ συνδεσω την ΤV με το home cinema για να εχω ηχο απο τα απλα αναλογικα καναλια και στο home cinema. ειναι καλυτερα ετσι.

Αρα:
1) Συνδεω το PS3 με HDMI με την τηλεοραση και με οπτικη με το home cinema
2) Συνδεω το NOVA με Scart με την τηλεοραση με και με RCA με το home cinema

Ετσι θα εχω surround ηχο οταν βλεπω τηλεοραση απο τον Nova και βλεπω DVD απο το PS3. Και οταν βλεπω απο την απλη κεραια θα εχω ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης.

Να ρωτησω τωρα ορισμενα τελευταια πραγματακια.

Καταρχην απο το PS3 ο ψηφιακος ηχος ειναι Dolby Digital. Αυτο σημαινει οτι θα εχω κανονικα Surround ηχο απο το home cinema, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν απο το Nova εχω απλο στερεο ηχο, ή αν υπαρχει περιπτωση οταν βλεπω μια ταινια να εχω κανονικο surround.

Τελος θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Απο την HDMI και απο το Scart μεταφερεται και ηχος. Αρα θα εχω ηχο και απο το home cinema και απο τα ηχεια της Tv. Για να μην εχω ηχο απο τα ηχεια της TV οταν βλεπω DVD η μοναδικη λυση ειναι απλα να κλεισω τον ηχο της τηλεορασης?

SOrry για το πρηξιμο. :BDGBGDB55:

1. Απο τη στιγμη που δινεις ψηφιακο ηχο απο το PS3 στον ενισχυτη, τοτε θα εχεις κανονικα 5.1 ηχο

2. Απο το Νοβα θα εχεις stereo ηχο. Μπορει να εχει καμια επιλογη ο ενισχυτης σου που να το μετατρεπει σε pseudosurround. Κοιταξε το.

3. Σωστα. Εαν θελεις να εχεις μονο ηχο στα ηχεια σου κι οχι απο την τηλεοραση, απλα χαμηλωνε στο μηδεν την ενταση του ηχου στην τηλεοραση. Δεν ειναι και τοσο δυσκολο!!!

-bye-

1. Απο τη στιγμη που δινεις ψηφιακο ηχο απο το PS3 στον ενισχυτη, τοτε θα εχεις κανονικα 5.1 ηχο

2. Απο το Νοβα θα εχεις stereo ηχο. Μπορει να εχει καμια επιλογη ο ενισχυτης σου που να το μετατρεπει σε pseudosurround. Κοιταξε το.

3. Σωστα. Εαν θελεις να εχεις μονο ηχο στα ηχεια σου κι οχι απο την τηλεοραση, απλα χαμηλωνε στο μηδεν την ενταση του ηχου στην τηλεοραση. Δεν ειναι και τοσο δυσκολο!!!

-bye-

ΘΕΟΣ!!!

THANKS -bye-

-bye-
Για το 1:
Ναι αλλά δεν θα έχει ήχο απ'τα ηχεία της tv. Δηλ. κάθε φορά που θα θέλει να ακούσει τον ήχο απ'το PS3 πρέπει να ανοίγει τον ενισχυτή...
Το PS3 δεν δίνει ταυτόχρονα ήχο από το hdmi και από την οπτική!

To audio out στο μενού του ps3 έχει 3 επιλογές:
1. hdmi 2. av multi (δηλ. scart) και 3. οπτική.
Όποια έξοδο επιλέξετε απενεργοποιούνται οι άλλες 2. Δηλ. αν δώσετε τον ήχο με οπτική τότε δεν θα έχετε ήχο από το hdmi ή το scart.

To θέμα είναι: Αν χρησιμοποιήσουμε το hdmi (ps3>tv) γίνεται μετά να φύγει με οπτική ο ήχος από την tv στον ενισχυτή? Θα είναι DD/DTS?

Έτσι θα έχουμε ήχο και από την tv και από τον ενισχυτή. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε το home cinema κάθε φορά που θα θέλουμε να ακούμε το ps3!

Αν γνωρίζετε απαντήστε μου γιατί δεν είχα ποτέ τηλεόραση με ψηφιακή έξοδο ήχου κ σκέφτομαι κι εγώ να πάρω την xl2e!

Φίλε w2vc δεν νομίζω ότι η tv μπορεί να δίνει ταυτόχρονα έξοδο ήχου και αναλογικά (rca) και ψηφιακά (optical). Κρατάω μια επιφύλαξη...