Βοήθεια για YAMAHA Soavo 01

notisxodos

New member
1 May 2008
66
Καλησπέρα φίλοι μου! Είμαι καινούριος στο forum και ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα καλό σύνολο για να ακούο ΚΡΙΣΤΑΛΟ και ΤΕΖΑ μουσική απο την ASUS XONAR κάρτα ήχου που μόλις αγόρασα!

Πληροφοριακά το δωμάτιο είναι 4χ4 περίπου!

Λοιπόν.. Πέρασα προχθές απο το κατάστημα της YAMAHA και άκουσα τα Soavo 01! Μπορώ να πώ πως μου άρεσαν πάρα πολύ άν και δέν έχω τρομερές γνώσεις πάνω στο θέμα ή στο να ξεχωρίζω πιοτικό ήχο και τα ρέστα.. Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και επείσης άν Έχει κανείς κάτι καλύτερο να προτείνει σαυτά τα χρήματα? +- 1500 ευρώ το Ζεύγος!

Επίσης απο ενισχυτή (Αν τελικά επιλέξω Soavo) σκέφτομαι για τον Yamaha RX-V663 ή τον Denon 1909!
Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας για αυτά τα δύο μηχανήματα και ποιό τεριάζει καλύτερα με τα Soavo 01!

Νεκτάριος!
Ευχαριστώ!

Last edited:
Νεκτάριε καλοσήρθες στο forum.

Τα ηχεία που άκουσες είναι πάρα πολύ καλά, ίσως τα καλύτερα που υπάρχουν σε αυτά τα χρήματα.

Από ενισχυτή, να κοιτάξεις να είναι δικάναλος και όχι πολυκάναλος, γιατί ο ήχος των πολυκάναλων είναι υποδεέστερος. Τα έχω ακούσει με NAD C372 και τα ηχεία πετούσαν πραγματικά. Nα τα ακούσεις και με τον NADC355 που είναι στα χρήματα του Yamaha RX-V663.

Επίσης, κάτι μου λέει ότι θα ταιριάζουν άψογα και με τον καινούριο Yamaha A-S1000 που πρέπει να έχει αρκετά καλύτερο ήχο από τους NAD που ανέφερα αλλά έχει γύρω στα 890 Ευρώ (όχι από NAKA όμως, είναι ποιό ακριβός).

Καλό βράδυ και καλή συνέχεια.

Γιώργος

Α! Τι εξόδους έχει η κάρτα σου για ήχο? Πως θα την συνδέσεις με τον ενισχυτή δηλαδή?

Η Κάρτα ήχου είναι 7,1 και υποστιρήζει όλα τα απαραίτητα Dolby digital. dolby prologic 2. Dolby virtual speaker κτλ.
οι θύρες της είναι
Headphones/Front output
Side surround output
Center/ subwoffer
Rear/Back surround Outpt
S/pdif in and out.

Αλλά δέν το προορίζω για 7,1. Εμένα με ενδιαφέρει πώς θα βγάλω Super Sound από τα Soavo. Ίσως αργότερα προκύψει και κανένα Sub της προκοπής για να γεμίσει ακόμα περισσότερο ο ήχος

ρίξε μιά ματιά εδώ..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561

Last edited:
Μήπως όμως και οι πολυκάναλοι ενισχυτές έχουν στο menu τους επιλογές για να τους μετατρέπεις σε δικάναλους ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο?

Μήπως όμως και οι πολυκάναλοι ενισχυτές έχουν στο menu τους επιλογές για να τους μετατρέπεις σε δικάναλους ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο?

Ναι, αλλά το μέγιστό τους είναι κατώτερο απ' ότι στους δικάναλους, έτσι και αλλιώς. Με έναν πολυκάναλο, μπορείς να ακούσεις και από 2 ηχεία, βάζοντάς τον σε stero mode. Για να πάρεις την ποιότητα του ήχου του δικάναλου από πολυκάναλο, πρέπει να δώσεις 2-3 φορές περισσότερα, ίσως και παραπάνω χρήματα, γιατί ο ενισχτής εσωτερικά είναι ποιό πολύπλοκος, με αποτέλεσμα να "βρωμίζει" το σήμα περισσότερο, που σημαίνει ότι θέλει πολύ καλύτερης ποιότητας υλικά. Επιπλέον, ένας πολυκαναλος, έχει κάποια πράγματα, (όπως λ.χ. DAC) που δεν τα έχουν συνήθως οι δικάναλοι, που σημαίνει ότι το κόστος κατασκευής τους είναι μεγαλύτερο. Άσε που πληρώνουν και δικαιώματα για να έχουν Dolby και όλα τα σχετικά.

Last edited:
Η Κάρτα ήχου είναι 7,1 και υποστιρήζει όλα τα απαραίτητα Dolby digital. dolby prologic 2. Dolby virtual speaker κτλ.
οι θύρες της είναι
Headphones/Front output
Side surround output
Center/ subwoffer
Rear/Back surround Outpt
S/pdif in and out.

Αλλά δέν το προορίζω για 7,1. Εμένα με ενδιαφέρει πώς θα βγάλω Super Sound από τα Soavo. Ίσως αργότερα προκύψει και κανένα Sub της προκοπής για να γεμίσει ακόμα περισσότερο ο ήχος

ρίξε μιά ματιά εδώ..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561

Φαίνεται πολύ ωραία κάρτα...:a0210:

Αν καταλαβαίνω σωστά, η κάρτα ήχου σου είναι σαν προενισχυτής με έξοδο 2Vrms. Αν σκέφτομαι σωστά, τότε μπορείς να συνδέσεις το Front output στην είσοδο main-in ενός ενισχυτή (αν έχεις επιλογή έντασης ήχου από την κάρτα του Η/Υ) ή στην είσοδο CD-in.

Επίσης, ίσως να μπορείς να πάρεις και μόνο τελικό ενισχυτή, αλλά θα σε περιορίσει σε περίπτωση που θελήσεις να τον χρησιμοποιήσεις ανεξάρτητα από τον υπολογιστή σου, που δεν αποκλείεται να το κάνεις μελλοντικά, γιατί βλέπω ότι πας να αγοράσεις ωραία μηχανίματα που μπορούν να σου κάνουν παρέα για πολλά χρόνια, οπότε δεν στο συνιστώ.

Keep Walking.... είσαι στο "σωστό" δρόμο :smile:

-bye-

Last edited:
.... και φυσικά ότι θέλεις/χρειαστείς, ρωτάς. Εδω είμαστε.

Άρα φιλαράκο Ντουγρού για Δικάναλο λοιπόν ε? Μου πρότεινες δυό τρις δικάναλους όπως ο NAD355, Nad372 kai o Yamaha - S1000.. Απόσο είδα οι δύο τελευταίοι είναι ίδοι σε τιμή με κανένα κατοστάρικο πιο ακριβός ο Yamaha.. οπότε.... μάλλον για εκεί είμαστε.. όκ ξεφεύγω λίγο απο τον προυπολογισμό μου στα χρήματα.. αλλά άν είναι για το μέγιστο.. θα το παλέψω.. Έχεις να προσθέσεις μήπως καμιά άλλη λύσει απο ενισχυτή? Βασικά πές μου σε παρακαλώ τί χαρακτιρηστικά θα πρέπει να κοιτάω στους ενισχυτές απο εντάσεις σε 8Ω, db, khz και τα ρέστα.. γιατί τόσα πολλά που είναι έχω χάσει τη μπάλα..
Σευχαριστώ φιλαράκο για την ενημέρωση!

Βασικά το αυτί σου πρέπει να εμπιστευτείς. Ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα. Τα χαρακτιριστικά δεν μπορούν να πουν τίποτα για την ποιότητα ενός ενισχυτή.

Να κοιτάξεις μόνο, εκεί που θα πας να τους ακούσεις, να έχεις το manual της κάρτας σου μαζί ή τα τεχνικά χαρακτιριστικά της και να το δείξεις σε κάποιον που να ξέρει εκεί, για να σιγουρευτείς ότι θα μπορέσεις να συνδέσεις αυτόν που θα διαλέξεις.

Επίσεις, κοίτα διαστάσεις και βάρος να δεις αν έχεις τον κατάλληλο χώρο για να τα τοποετήσεις, γιατί έχει τύχει να συζητάμε με κάποιον εδω για έναν ενισχυτή, να παει να τον αγοράσει και στο τέλος διαπίστωσε ότι δεν χωρούσε στο ράφι που προόριζε να τον τοποθετήσει...

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ίσως ο χώρος σου (4x4m) να είναι κάπως μικρός για τα συγκεκριμένα ηχεία και μπορεί να ήταν καλύτερα να πας σε ηχεία βάσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιατί εξαρτάται και από το πόσα πράγματα έχεις μέσα και τι πράγματα έχεις. Για το sub που ανέφερες παραπάνω μην το συζητάς κατά την γνώμη μου. Λίγο δύσκολο μέσα σε 16 τετραγωνικά.

Αν θέλεις περίμενε, να σου προτείνει και κανένας άλλος τίποτα. Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες λύσεις, αλλά είναι θέμα γούστου. Εγω σου πρότεινα με βάση το δικό μου.

Last edited:
άν Έχει κανείς κάτι καλύτερο να προτείνει σαυτά τα χρήματα? +- 1500 ευρώ το Ζεύγος!

φίλε μου είσαι πεπεισμένος πως για να "πάρεις" την ποιότητα που ζητάς από ένα ζευγάρι ηχεία, πρέπει να δώσεις 1.500Ε;

γιατί δεν ξεκινάς από κάτι πιο οικονομικό, να δεις αν σου κάνει, και αν ΔΕΝ σου κάνει, ΤΟΤΕ να πας σε κάτι πιο ακριβό;

υπάρχουν τόσες και τόσες αξιόλογες λύσεις στα 500Ε...

Εγώ που έχω τα Soavo-01, διάλεξα τον RX-V1800 για ταινίες και καθημερινή χρήση, αλλά όταν θέλω να αφιερώσω χρόνο στο άκουσμα μουσικής κλείνω το Yamaha και συνδέω τον Behringer EP-1500...

Έχω την αίσθηση ότι ένας τελικός ενισχυτής είναι ιδανικότερος για εσένα, που χρησιμοποιείς το PC για προενισχυτή, τόσο από θέμα κόστους όσο - κυρίως - από θέμα ποιότητας!

Επειδή είχα δoκιμάσει και τον Trends 10.1 με τα Soavo-01 και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητές του, θα στον πρότεινα και αυτόν μόνο και μόνο διότι ο χώρος σου είναι σχετικά μικρός. Εάν όμως συνηθίζεις το "μπουμπούνισμα" τότε καλύτερα να πας σε τελικό...

υπάρχουν τόσες και τόσες αξιόλογες λύσεις στα 500Ε...

:grandpa: Προσωπικά έχω ακούσει ελάχιστα ηχεία (και αυτά κυρίως DIY) της τάξης των 500 ευρώ που να παίζουν μουσική... :)
Τα 1500 είναι ένα καλό ποσόν...
Ειδικά για τον "κρυστάλινο" ήχο που θέλει ο φίλος είναι μονόδρομος το ηχείο των 1500 ευρώ και ο δικάναλος ενισχυτής... -bye-

γνώμη μου είναι πως ηχεία όπως

KEF C7
Tannoy F4
Monitor Audio BR5

...καλό είναι να τα ακούσει κανείς πριν στάξει τετραψήφια ποσά για ηχεία :operator:

Εγώ που έχω τα Soavo-01, διάλεξα τον RX-V1800 για ταινίες και καθημερινή χρήση, αλλά όταν θέλω να αφιερώσω χρόνο στο άκουσμα μουσικής κλείνω το Yamaha και συνδέω τον Behringer EP-1500...

Έχω την αίσθηση ότι ένας τελικός ενισχυτής είναι ιδανικότερος για εσένα, που χρησιμοποιείς το PC για προενισχυτή, τόσο από θέμα κόστους όσο - κυρίως - από θέμα ποιότητας!

Επειδή είχα δoκιμάσει και τον Trends 10.1 με τα Soavo-01 και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητές του, θα στον πρότεινα και αυτόν μόνο και μόνο διότι ο χώρος σου είναι σχετικά μικρός. Εάν όμως συνηθίζεις το "μπουμπούνισμα" τότε καλύτερα να πας σε τελικό...

Έχεις δίκιο!! Ένας τελικός της προκοπής θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί το σήμα δεν θα περάσει από πολλά σταδια πριν φτάσει στα ηχεία. Από την άλλη όμως, η διαφορά που θα ακούσει έχοντας έναν δικάναλο είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που ακούς εσύ με τον πολυκάναλο και τον τελικό.

Το δικό μου σκεπτικό ήταν ότι εφόσον έχει κάποια διαθέσιμα χρήματα τώρα για ένα σετ ηχεία-ενισχυτή, είναι καλή περίπτωση να πάρει τον Yamaha A-S1000, και μπορεί να συνδέσει την κάρτα του στην είσοδο main-in για να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά μόνο το τελικό στάδιο του ενισχυτή (έχει μπόλικο ρεύμα ούτος ή άλλως ο A-S1000), με το σκεπτικό ότι τα SOAVO με τον A-S1000 είναι ένα πάρα πολύ αξιόλογο σύνολο και μελλοντικά δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση σε ολοκληρωμένο, εφόσον θελήσει να μετακομίσει το σύστημα σε ένα διαφορετικό χώρο για παράδειγμα ή να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του και να πάρει ένα CD player ή ένα Network Player (ή όπως το λένε), αυτά που βγαίνουν τώρα και συνδέονται με το Internet, τα οποία μπορεί να είναι ακριβά τώρα που πρωτοβγαίνουν, αλλά απ' ότι φαίνεται θα είναι το μέλον και θα πέσουν.

Όσο για το μπουμάρισμα που λες και σε αυτό έχεις δίκιο και είναι και στις δικές μου αμφιβολίες (λόγο περιορισμένου χώρου), αλλά απ' ότι είδα μετά, η κάρτα του έχει equalizer 10 περιοχών αν δεν κάνω λάθος, που σημαίνει ότι ρυθμίζονται τα πάντα μια χαρά. Και δυνατά θα μπορέσει να ακούσει και χωρίς μπουμάρισμα (με μια μικρή επιφύλαξη).

Σε ζηλεύω φίλε notisxodos. Τα ηχεία είναι μαργαριτάρια, το ίδιο και ο ενισχυτής. Πρέπει να τα ακούσεις μαζί όμως. Τα αυτιά σου είναι ο καλύτερος και βασικότερος κριτής.

γνώμη μου είναι πως ηχεία όπως

KEF C7
Tannoy F4
Monitor Audio BR5

...καλό είναι να τα ακούσει κανείς πριν στάξει τετραψήφια ποσά για ηχεία :operator:

Δεν αντιλέγω... Μπορεί να είναι πράγματι Giant Killers...
Αλλά για να παίζουν σαν ηχεία τριπλάσιου κόστους δύσκολο.
Εκτός και αν είναι τόσο χάλια το ηχείο των 1.500 ευρώ, κάτι που δεν συμβαίνει με τα Soavo...

ποιο είναι το ζητούμενο;

να βρούμε ηχεία που να μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τη μουσική μας;

ή

να βρούμε ηχεία που να παίζουν καλύτερα από κάποια άλλα ηχεία, 3πλάσιου κόστους;

Να βρούμε τα καλύτερα ηχεία στην κατηγορία τιμής που κινούμαστε τα οποία να δικαιολογούν το κόστος τους... :-)

Καλοσήρθες notisxodos!

Νομίζω ότι την καλύτερη άποψη την έχει εκφράσει ο eretzum33 – καθώς έχει δοκιμάσει και διαφόρους πολυκάναλους και τον behringer με τα Soavo.

Εντωμεταξύ, gdevelek ο φίλτατος notisxodos έχει δώσει ένα συγκριμένο budget. Και από προσωπικές ακροάσεις και βάση της κατασκευής τους κατά τη γνώμη μου τα soavo αξίζουν τα λεφτά τους.

Last edited: