Βοήθεια παιδιά???

gademian83

New member
4 November 2015
47
αφου συνδεσα τον yamaha rx-a1050 και τα monitor audio silver 6 ανοιγω το ενσχυτη και ενταση δεν εχω καθολου. στα 3/4 η ενταση και δεν λενε να δυναμωσουν. τι να φταει ρε παιδια?

Re: Απάντηση: Βοήθεια παιδιά???

Ασχολήθηκα λίγο χθες βραδυ για να τον φέρω. Τα πράγματα βελτιώθηκαν. Παίζω μόνο stereo τα 2 κανάλια μπροστά μεχρι να αγοραστεί όλο το σετ. Τα ρύθμισα ως μεγάλα καθώς και τους έδωσα όλη την ένταση που μπορούν να πάρουν απο της ρυθμίσεις +10 db l+r. Τα υπόλοιπα κανάλια δήλωσα οτι δεν υπάρχουν. Ραδιόφωνο έβαλα να ακούσω παιζει ποιο δυνατά απο το spotify του ps4. Σαν να ξύπνησαν παρόλα αυτά για να ακούσω δυνατά πιάνω την μέση της έντασης του ενισχυτή για πλάκα. Τι να πω τόσο πολυ ρεύμα θέλουν. Τόσο αδύναμος ο 1050 η κανω κάτι λάθος;;αναρωτιέμαι όταν θα βάλω και τα υπόλοιπα και πρέπει το διαλόγων να βγαίνει μπροστά τι θα κανω;; Θα πρέπει να χαμήλωσω τα μπροστά και απο ήχο;;να περιμένω να στρώσουν θα ανοίξουν κι άλλο ;;

Με τα 2χ110 watt που δίνει (στα specs τουλάχιστον ) για τα δυο κανάλια,αυτό που λες δεν δικαιολογείται με τίποτα.
Μάλλον κάτι παίζει είτε με τις ρυθμίσεις είτε με την συνδεσμολογία.
Δεν ρίχνεις μια ματιά να δεις τις συνδέσεις,κλπ να βεβαιωθείς;
Μήπως τα έχεις συνδέσει σε άλλες μπόρνες από αυτές που πρέπει;

Kαταρχήν καλημέρα και συγχαρητήρια για το username! :grinning-smiley-043

Λίγο με μπέρδεψες με την περιγραφή του προβλήματος.
Από τη μία λες ότι δεν ακους στο +10db, από την άλλη ότι για να ακούσεις πρέπει να είναι πάνω από τη μέση η ένταση του ρυθμιστικού.
Ποιο από τα δύο ισχύει?

Γενικά τα ρυθμιστικά έντασης των πολυκάναλων δεν λειτουργουν όπως των περισσότερων δικάναλων.
Κάπου στα -10db έως -25db θα έχεις την επιθυμητή ένταση.

Επίσης έλεγξε να είναι σωστά κουμπωμένα τα καλώδια των ηχείων και των πηγών.
Αν είναι όλα καλά, δοκίμασε με ραδιόφωνο (fm yamaha) και στις ρυθμίσεις του ήχου επέλεξε direct sound ή music enhancer 2ch.
Πες μας με αυτό το τρόπο στα πόσα db του ρυθμιστικού έχεις αποδεκτή ένταση.

Last edited:

Κοιτά από τον ενισχυτη φεύγουν 2 καλώδια από τα front κανάλια l+r και συνδέονται πίσω από τα silver όπου πίσω το ηχεία έχει 4 θέσεις 2 + 2- με γέφυρα μεταξύ τους. Πόσο λάθος να έχω κάνει στην σύνδεση. Παρόλα αυτά δοκίμασα να αλλάξω την σύνδεση πίσω από τα ηχεία όπου και να τα εβαζα το αποτέλεσμα ήταν το ιδιο.

Δεν μας λες όμως στα πόσα db στο ρυθμιστικό είσαι ικανοποιημένος από την ένταση που ακούς. Είναι σημαντικό για να καταλάβουμε τι γίνεται!

Ξέχασα πριν. 'Οντως τα Silver εχουν 4 μπόρνες και γέφυρα. Φρόντισε να είναι καλά σφιγμένες όλες οι μπόρνες!

Δεν μας λες όμως στα πόσα db στο ρυθμιστικό είσαι ικανοποιημένος από την ένταση που ακούς. Είναι σημαντικό για να καταλάβουμε τι γίνεται!

Ξέχασα πριν. 'Οντως τα Silver εχουν 4 μπόρνες και γέφυρα. Φρόντισε να είναι καλά σφιγμένες όλες οι μπόρνες!
Να γίνω ποιο συγκεκριμένος, μπήκα στα setup speakers και στο menual setup ορισα το level των μπροστά αντί για +10 db στα +6db να μην έχω πολύ παραμορφωση. Από εκεί και πέρα σε ραδιόφωνο σε music enhancer 2 ch
Το ρυθμιστικό έντασης φτάνει -33db για να ακούγεται πανω μέτρια όπου μπορείς να συζητας με κάποιον στο ίδιο χώρο και στα -15 db ειναι αρκετά δυνατά όπου δεν ακούς διπλανό σου αλλά έχει φτάσει η ένταση στα 3/4. Βέβαια δεν είναι αναλογική η αύξηση στο ρυθμιστικό ,από την μέση και μετά κάθε μπάρα κάνει ζημιά χωρίς να παραμορφωνει αλλά πάμε να τερματισουμε δεν τερματισουμε όμως. Τερματίσει το ΣΠΙΤΙ πρώτα. Εν ολίγοις αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι φτάνει στα 3/4 ο ενισχυτης δηλ -15db για να ακούσω δυνατά ποια.

Δεν ξέρω μήπως να πάω σε Ωτορινολαρυγγολόγο έχω θέμα με τα αυτιά μου. Ψάχνω κάποιον να έχει παρόμοιο ενισχυτη στο φόρουμ να τον ρωτήσω για εντάσεις και τα σχετικά.

Mια χαρά είσαι. Όλα φυσιολογικά!
Όπως σου έγραψα και πριν η νορμαλ ρύθμιση της έντασης στους πολυκάναλους είναι εκεί γύρω στα -20db.
Έτσι δουλεύει το ποτενσιομετρο.

Στο speaker setup ξαναρύθμισε στα 0db. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ενισχύσεις την ένταση από εκεί.
Αυτό θα γίνει αυτόματα όταν θα κάνεις αυτόματη ισοστάθμιση με 5.1 ηχεία.

Μη σε φοβίζει το 3/4 λοιπόν και να χαίρεσαι τα πολύ καλά μηχανάκια σου.
Μετά τα 0db θα εχεις ανεπιθύμητη παραμόρφωση.

(εγώ τις ταινίες μου τις ακούω στο -15 έως -20db... όλοι τα ίδια κάνουμε. Έτσι είναι η νορμάλ λειτουργία του ρυθμιστικού (δεν είναι αναλογικό)

Μάλιστα , στο speaker set up αν το γυρίσω στα 0db για να ακούσω δυνατά μουσική φτάνει -8db και φτάνει το τέρμα στο +16. Βέβαια θέλουν λίγο πειραγμα και τα μπασα γιατί ψοφισαν λίγο.

Φίλτατε ο ενισχυτής σου είναι λίγος για τα ηχεία σου. Τον γονατίζουν εύκολα. Δεν έχεις πρόβλημα να πας σε γιατρό. Απο τα spec φαίνεται.... 165w one channel driven, 10% THD...

Φίλτατε ο ενισχυτής σου είναι λίγος για τα ηχεία σου. Τον γονατίζουν εύκολα. Δεν έχεις πρόβλημα να πας σε γιατρό. Απο τα spec φαίνεται.... 165w one channel driven, 10% THD...
Αυτό έχω αρχίσει να πιστεύω και εγώ πόσο να ρυμισω αν δεν βγάζει ένταση ότι και να κανείς δεν θα ανεβεί. Μάλλον θα πάω γρήγορα για τελικό από ότι καταλαβαίνω. Σκέφτομαι βέβαια και τα καλώδια ήχου μήπως τα αλλάξω και πάρω λίγο ένταση αλλά και πάλι!!!!!!

Frag,για τα δυο μπροστινά αναφέρει 2χ110 0.06 THD,δεν είναι άσχημα.
Με 90db ευαισθησία στα ηχεία του είναι μια χαρά.
Αρκεί να μην το παρακάνει.

Να σας πω το θέμα ,δεν είναι η ένταση αλλά ότι ο ενσιχυτης ξεπερνάει την μέση για να αρχίσουμε να ακούμε δυνατά. Μέχρι την μέση απλά δεν τον έχεις καθόλου, δεν ακούς. Που σημαίνει η ότι θέλουν πολύ ρεύμα για να παίξουν και δεν έχει δύναμη ο 1050 η όπως μου είπαν από εκεί που το αγορασα οι av receivers δεν έχουν αναλογική ένταση και δεν είναι σαν τους παλιούς yamaha 7.1 Α1 , Α2. Κάπου στην μέση είναι η αλήθεια τι να πω;;

Frag,για τα δυο μπροστινά αναφέρει 2χ110 0.06 THD,δεν είναι άσχημα.
Με 90db ευαισθησία στα ηχεία του είναι μια χαρά.
Αρκεί να μην το παρακάνει.

Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven) (JEITA) 170W διαβάζω, στην καλύτερη να έχει 90W κάθε κανάλι και αυτό όχι συνεχόμενα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό έχω αρχίσει να πιστεύω και εγώ πόσο να ρυμισω αν δεν βγάζει ένταση ότι και να κανείς δεν θα ανεβεί. Μάλλον θα πάω γρήγορα για τελικό από ότι καταλαβαίνω. Σκέφτομαι βέβαια και τα καλώδια ήχου μήπως τα αλλάξω και πάρω λίγο ένταση αλλά και πάλι!!!!!!

Και καλώδια να αλλάξεις , ένταση δεν θα πάρεις. Ο ενισχυτής είναι μικρός μην το κουράζεις.... Και μην βιαστείς για τον τελικό . Κάτσε κανα εξάμηνο όπως είσαι και μετά

Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven) (JEITA) 170W διαβάζω, στην καλύτερη να έχει 90W κάθε κανάλι και αυτό όχι συνεχόμενα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και καλώδια να αλλάξεις , ένταση δεν θα πάρεις. Ο ενισχυτής είναι μικρός μην το κουράζεις.... Και μην βιαστείς για τον τελικό . Κάτσε κανα εξάμηνο όπως είσαι και μετά
Δε κουραζω τίποτα σηζυτηση κάνουμε. Σίγουρα δεν θα βιαστω για τελικό δεν μου περισσεύουν άλλωστε λίγο απογοητευμένος είμαι γιατί αν το γνώριζα εξ αρχής θα έδινα τα ίδια λεφτά σε δικαναλο κάτι παραπάνω θα περνά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια παιδιά???

Δε κουραζω τίποτα σηζυτηση κάνουμε. Σίγουρα δεν θα βιαστω για τελικό δεν μου περισσεύουν άλλωστε λίγο απογοητευμένος είμαι γιατί αν το γνώριζα εξ αρχής θα έδινα τα ίδια λεφτά σε δικαναλο κάτι παραπάνω θα περνά.

Φίλε δεν κουράζεις κανέναν!
Αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα και προσπαθείς να μάθεις και να βρεις λύση. Γι αυτό είναι το φόρουμ. Για να βοηθάει.

Ο ενισχυτής σου, λαμβάνοντας υπόψιν τις μετρήσεις προηγούμενων μοντέλων προγόνων του (για τον συγκεκριμένο δυστυχως δεν έχω βρει κάτι) σε δικάναλο πρόγραμμα αποδίδει 60-70 Watt στο κάθε καναλι με ~0,5 ΤΗD (παραμόρφωση).
Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα και ευκολοδήγητα... 90db - 8Ohm nominal...
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με 32 (μόνο!) Watt sta 4 μέτρα (!) έχεις ένταση ~96db με απολύτως αποδεκτή παραμόρφωση!!!

Με 96db δεν στέκεσαι στο σπίτι. Σε κανα δύωρο ετοιμάζεσαι για ωρλ... πονάει το αυτί.
Είτε τέρμα έχεις το ποτενσιόιμετρο είτε στο 1/2 είτε στο 1/10 σου είναι αδιάφορο. Η ένταση και η παραμόρφωση σε ενδιαφέρουν και όχι η θέση του ρυθμιστικού.

Ο ενισχυτής σου είναι απολύτως κατάλληλος για τα συγκεκριμένα ηχεία και αποδίδει ικανοποιητικές εντάσεις.
ΞΕΧΝΑ τη θέση του ποτενσιόμετρου. ΔΕΝ δουλεύει όπως τα αναλογικά ποτενσιόμετρα των περισσότερων δικάναλων.

Εδώ τα πράγματα είναι αντικειμενικά. Είναι φυσική. Ως εκ τούτου δεν χωράνε οι παπάτζες του καθενός, για ακατάλληλους ενισχυτές και τα σχετικά...

Από εκεί και πέρα είναι επίσης σωστό και πολλάκις διαπιστωμένο, να πούμε ότι με ένα δικάναλο θα ήσουν καλύτερα.
Οι AVR είναι εργοστάσια, κάνουν πολλές και σπουδαίες δουλειές στο τομέα της εικόνας και του ήχου, αλλά δεν είναι φτιαγμένοι για απιτητικές ακροάσεις μουσικής.
Σίγουρα ένα τελικός, ακόμα και στα ίδια watt θα σου δώσειςκ άτι καλύτερο. Ακόμα καλύτερα ένας ολοκληρωμένος με AV passthrough, αν σε ενδιαφέρει η ποιοτική (high fidelity) αναπαραγωγή των μουσικών σου.

υγ1. Χαμήλωσες τα db στο speaker set up? Κάντο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρεις κανα τουίτερ στο χέρι με τα db που ανεβάζεις!

υγ2. Τις μπόρνες των ηχείων τις τσέκαρες? Είναι όλες καλά σφιγμένες?

Last edited: