Βοήθεια παιδιά???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια παιδιά???

Φίλε δεν κουράζεις κανέναν!
Αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα και προσπαθείς να μάθεις και να βρεις λύση. Γι αυτό είναι το φόρουμ. Για να βοηθάει.

Ο ενισχυτής σου, λαμβάνοντας υπόψιν τις μετρήσεις προηγούμενων μοντέλων προγόνων του (για τον συγκεκριμένο δυστυχως δεν έχω βρει κάτι) σε δικάναλο πρόγραμμα αποδίδει 60-70 Watt στο κάθε καναλι με ~0,5 ΤΗD (παραμόρφωση).
Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα και ευκολοδήγητα... 90db - 8Ohm nominal...
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με 32 (μόνο!) Watt sta 4 μέτρα (!) έχεις ένταση ~96db με απολύτως αποδεκτή παραμόρφωση!!!

Με 96db δεν στέκεσαι στο σπίτι. Σε κανα δύωρο ετοιμάζεσαι για ωρλ... πονάει το αυτί.
Είτε τέρμα έχεις το ποτενσιόιμετρο είτε στο 1/2 είτε στο 1/10 σου είναι αδιάφορο. Η ένταση και η παραμόρφωση σε ενδιαφέρουν και όχι η θέση του ρυθμιστικού.

Ο ενισχυτής σου είναι απολύτως κατάλληλος για τα συγκεκριμένα ηχεία και αποδίδει ικανοποιητικές εντάσεις.
ΞΕΧΝΑ τη θέση του ποτενσιόμετρου. ΔΕΝ δουλεύει όπως τα αναλογικά ποτενσιόμετρα των περισσότερων δικάναλων.

Εδώ τα πράγματα είναι αντικειμενικά. Είναι φυσική. Ως εκ τούτου δεν χωράνε οι παπάτζες του καθενός, για ακατάλληλους ενισχυτές και τα σχετικά...

Από εκεί και πέρα είναι επίσης σωστό και πολλάκις διαπιστωμένο, να πούμε ότι με ένα δικάναλο θα ήσουν καλύτερα.
Οι AVR είναι εργοστάσια, κάνουν πολλές και σπουδαίες δουλειές στο τομέα της εικόνας και του ήχου, αλλά δεν είναι φτιαγμένοι για απιτητικές ακροάσεις μουσικής.
Σίγουρα ένα τελικός, ακόμα και στα ίδια watt θα σου δώσειςκ άτι καλύτερο. Ακόμα καλύτερα ένας ολοκληρωμένος με AV passthrough, αν σε ενδιαφέρει η ποιοτική (high fidelity) αναπαραγωγή των μουσικών σου.

υγ1. Χαμήλωσες τα db στο speaker set up? Κάντο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρεις κανα τουίτερ στο χέρι με τα db που ανεβάζεις!

υγ2. Τις μπόρνες των ηχείων τις τσέκαρες? Είναι όλες καλά σφιγμένες?
τα ξανά τσέκαρα ειναι σφιγμένα τα db απο το +10 τα πήγα στο 0. Η κατάσταση χειροτέρεψε όσο αφορά την ένταση και το μπάσο το οποιο εξαφανίστηκε.το ρύθμισα στο +5. Το μπάσο επανηλθε. Τελικά το γύρισα στο 0 ξανά και ρύθμισα τα μπάσα απο menu και όχι δυναμώνοντας τα db. Δεν ειναι πως θέλω να ακούω πάντα στα τέρματα και να μην μπορω να ακούσω τον διπλανό μου αλλά πάνω στην δοκιμή που κανω ετσι απο ικανοποίηση μεριά το αποτέλεσμα ειναι λίγο τρομαχτικο να βλεπεις τα db του Yamaha στο -6. Βέβαια τερματίζει στο +16 αλλά δεν παύει να εχω περάσει πάνω απο τα 3/4.

http://www.audio-ideas.com/reviews/loudspeakers/graphics/monitor-audio-silver-6s-imp.jpg

Η εικόνα παραπάνω δείχνει γιατί το ηχείο μπορεί να είναι εύκολο στα χαρτιά αλλά στην ουσία γονατίζει τον ενισχυτή σου.

Δεν μας κουράζεις απλά φθείρεσαι χωρίς λόγο και δεν απολαμβάνεις το σύστημά σου το οποίο είναι ικανοποιητικό για ήπια χρήση. Στη θέση σου θα κοίταγα το πράγμα λίγο πιο αποστασιοποιημένα και θα έκανα υπομονή να μάθαινα 5 πράγματα παραπάνω πώς θα το διορθώσω. Οι προτάσεις που κάνεις είναι στο σωστό δρόμο αλλά και σε άλλο επίπεδο. Καλό το tweaking που κάνεις τώρα, αλλά δεν θα σου κάνει το μαύρο άσπρο, ασχέτως τί λένε μερικοί.... Ο ίδιος εξάλλου το πιστοποιείς αυτό με τα αυτιά σου καθώς και άλλοθ συνφορουμίτες που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχες θέσεις.

Απάντηση: Re: Βοήθεια παιδιά???

http://www.audio-ideas.com/reviews/loudspeakers/graphics/monitor-audio-silver-6s-imp.jpg

Η εικόνα παραπάνω δείχνει γιατί το ηχείο μπορεί να είναι εύκολο στα χαρτιά αλλά στην ουσία γονατίζει τον ενισχυτή σου.

Για πες μας τι λέει το διάγραμμα?
Πέφτουν χαμηλα σε Ohm ή η φάση είναι σε άσχημη γωνία?

Περιμένουμε απαντηση - εξήγηση γιατί το συγκεκριμένο εύκολο και ευαίσθητο ηχείο "γονατίζει" τον Yamaha...

Δεν μας κουράζεις απλά φθείρεσαι χωρίς λόγο και δεν απολαμβάνεις το σύστημά σου το οποίο είναι ικανοποιητικό για ήπια χρήση. Στη θέση σου θα κοίταγα το πράγμα λίγο πιο αποστασιοποιημένα και θα έκανα υπομονή να μάθαινα 5 πράγματα παραπάνω πώς θα το διορθώσω. Οι προτάσεις που κάνεις είναι στο σωστό δρόμο αλλά και σε άλλο επίπεδο. Καλό το tweaking που κάνεις τώρα, αλλά δεν θα σου κάνει το μαύρο άσπρο, ασχέτως τί λένε μερικοί.... Ο ίδιος εξάλλου το πιστοποιείς αυτό με τα αυτιά σου καθώς και άλλοθ συνφορουμίτες που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχες θέσεις.
Εσυ πιστεύεις οτι άλλη δουλεια δεν εχω να κανω απλά θέλω να ανεβαςω Τα post μου στο site. Το γεγονός οτι εχω δώσει 2500 χιλιάρικα και αντί να κάτσω να ακούσω το σύστημα μου είμαι στο διάβασμα δεξια και αριστερά μηπως συλεξω κάποια πληροφορία ώστε να βελτιώσω - καταλάβω το σύστημα μου σημαίνει οτι δε μου αρέσει το αποτέλεσμα . Ηρέμησε λίγο δεν εχω ούτε εγω όρεξη για τέτοιες κουβέντες. Στην τελική αν κουραστεί κάποιος να ασχοληθεί με το θεμα μου δεν ειναι αναγκασμένος να απαντήσει. Απορίες εκφράζω ,καχυποψίες για το γεγονός οτι μου πρότειναν έναν av με ιδιαιτερότητες που με προβληματίζουν.

Gademian ειναι οπως σου λεει ο Dalanik, ειναι φυσιολογικο αυτο που συμβαινει. Πριν λιγο καιρο απεκτησα τον 3το Yamaha A/V Receiver (Τωρα εχω τον RX-V779). Στο -60 εως το -50db του ρυθμιστικου θα ακουγεται πολυ χαμηλα ακομη και να βαλεις τελικο, ειναι φυσιολογικο. Εγω ακουω μουσικη δυνατα και συνηθως ειμαι στο -25 εως το -15db του ρυθμιστικου (μετα απο αυτο το σημειο παραμωρφωνει στην περιπτωση μου).

Gademian ειναι οπως σου λεει ο Dalanik, ειναι φυσιολογικο αυτο που συμβαινει. Πριν λιγο καιρο απεκτησα τον 3το Yamaha A/V Receiver (Τωρα εχω τον RX-V779). Στο -60 εως το -50db του ρυθμιστικου θα ακουγεται πολυ χαμηλα ακομη και να βαλεις τελικο, ειναι φυσιολογικο. Εγω ακουω μουσικη δυνατα και συνηθως ειμαι στο -25 εως το -15db του ρυθμιστικου (μετα απο αυτο το σημειο παραμωρφωνει στην περιπτωση μου).
χαιρομαι που βρίσκω κάτοχο Yamaha. Δεν εχεις πειράξει τίποτα ,απο ρυθμίσεις στα κανάλια τις έκανε αυτόματα το ypao η εσυ; Πως εχουν ρυθμιστεί αυτά στην περίπτωση σου;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Dalanik τα ρυθμιστικά των καναλιών δεν τα πειράζω μεχρι να ολοκληρωθεί το σετ;;μετα θα τα ρυθμίσει αυτόματα το ypao;;

Ναι, μην δώσεις πάνω από +2 db εφόσον δίνεις αρκετά γκάζια από τον ενισχυτή.
Χρησιμοποίησε το enhancer 2ch εφόσον η ποιότητα της πηγής σου δεν είναι καλή (πχ ράδιο ή mp3) ή το direct αν ακούς από CD.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις θέλει λίγη εμπειρία στο θέμα για να κάνεις manual ρυθμίσεις σε 5.1. Kαλύτερα να αφήσεις το ΥPAO να κάνει τη δουλειά για σένα.
Λίγη προσοχή στη τοποθέτηση του μικροφώνου (αν έχεις κανα τριποδάκι χρησιμοποίησέ το - μην το βάλεις χύμα πάνω σε μαξιλάρια) και μετά έλεγχος στις αποστάσεις και τα db.
Kαι γω κάτοχος Yamaha είμαι, τρία μοντέλα έχω αλλάξει. Τώρα έχω λίγο δυνατότερο αλλα παλαιότερο από τον 1050.
Κανένα πρόβλημα με την οδήγηση δυσκολότερων ηχείων από το δικό σου.

Πες μου κάτι ακόμα.
Σε τι απόσταση από τη θέση ακρόασης έχουν τοποθετηθεί τα ηχεία και πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου?

Είμαι στα 4,5 απο τα ηχεία και τα ηχεία μεταξύ τους εχουν απόσταση 2 μέτρα. Ο χώρος ειναι 35 τετραγωνικά. Το 5.1 θα στηθεί στο 4,5*3.

Μεγάλη απόσταση ακρόασης.
Δεν μπορείς να πλησιάσεις λίγο? ~3μ? Έστω για δοκιμή. Και ανγίνεται να ανοίξεις λίγο τα ηχεία μεταξύ τους ~2,20 ~2,40, θα είναι καλύτερα.
'Όπως είσαι ακούς πολύ δωμάτιο και λίγο από ηχεια!
Κάτι ψιλιάστηκα 'όταν ανέφερες το θέμα με τα μπάσα....

Επίσης τι καλώδια χρησιμοποιείς?
Βασικά η διατομή με ενδιαφέρει αν την ξέρεις.

Gademian εγω στο 5.1 παντα προσθετα 5db για το κεντρικο για να ακουω λιγο δυνατοτερα τους διαλογους και ολα τα αλλα τα ειχα στο 0.

Οταν εβαλα για πρωτη φορα το ypao πριν κανενα 2μηνο μου τα αλλαξε το δεξι ηχειο στο +4 απο το 0 που το ειχα (λογω επιπλου που εχω στα δεξια ισως) και εβαλε και το κεντρικο στο + 6 αντι για +5db που το χα εγω. Τις αποστασεις αλλαξε προσθετοντας 20 εκατοστα σε ολα εκτος του sub που το εβαλε 1 μετρο παραπανω (παλι ισως λογω επιπλου που εχω σχετικα μπροστα του) Αλλα το καθε δωματιο εχει τις ιδιαιτεροτητες του οποτε δεν νομιζω οτι θα σε βοηθησουν οι δικες μου ρυθμισεις.

Υ.Γ προσθεσα και εναν τελικο μονομπλοκ στο κεντρικο για να ειμαι ησυχος για το θεμα των +6db και ενω περιμενα οτι το ypao θα μου το μειωσει τουλαχιστον στο 0 το αφησε εκει που ηταν. Η διαφορα ειναι οτι τωρα δεν παραμορφωνει πια το κεντρικο οταν βλεπω ταινια με αρκετη ενταση αυτο μονο, κατα τα αλλα ακομα και με την προσθηκη τελικου στο κενρικο καναλι παλι περιπου στα -20db βλεπω ταινια με τον yamaha.

Αν ανοίξω τα ηχεια θα φτάσω στα 3 μετρα αλλά το αριστερό μου κολαει στο τοίχο. Μπορω μόνο μισό με ενα μέτρο να τα φέρω μπροστα. Καλώδια cabridge audio πέντε ευρω το μέτρο διαμέτρου 0.25 αν δε κανω λάθος

Ευχαριστώ πολυ παιδιά για τις πληροφορίες φάγαμε όλοι την μερα σημερα.

Για πες μας τι λέει το διάγραμμα?
Πέφτουν χαμηλα σε Ohm ή η φάση είναι σε άσχημη γωνία?

Περιμένουμε απαντηση - εξήγηση γιατί το συγκεκριμένο εύκολο και ευαίσθητο ηχείο "γονατίζει" τον Yamaha...

Φίλτατε αν δεν ξέρεις απο ωμικη και χωρητική συμπεριφορά ηχείου, τοτε πολύ λάθος κάνεις που δίνεις συμβουλές.

Δεν είναι καλή ιδέα η τοποθέτηση κοντά σε τοίχους, ειδικά για υψηλές εντάσεις.
2,20-2,50 μεταξύ τους είναι καλά και σίγουρα θα αφήσουν μισό μέτρο απόσταση από τους πλαϊνούς τοίχους. Σωστά?
Για τον rear wall καλό θα ήταν να αφήσεις επίσης καμια 30ριά πόντους. τουλάχιστον Είναι που είναι μπαμπάτσικα τα MA, θα μπουμάρουν στα πολλά db.

Αυτό που θα ήταν πολύ πολύ πολύ καλό να κάνεις είναι να πλησιάσεις εσύ στα ηχεία. ~3.0μ
Έστω πρόχειρα για να δεις τι θα άλλαζε. Στα 4,5 μ που είσαι τώρα ακους περισσότερες ανακλάσεις από το χώρο και σημαντική εξασθένηση της έντασης (σε κάθε διπλασιασμό της απόστασης μειώνονται 6db! Αν πας στα 3 μέτρα θα κερδίσεις ~4db. δλδ θα έχεις την ίδια ένταση με περίπου τα μισά watt!)

Παίζει να μας ανεβάσεις καμιά φωτό του χώρου με την τοποθέτηση? Ίσως να έχουμε καμια ιδέα βελτίωσης.

Ωσπου να απαντήσει και ο Φραγκούλης τι δείχνει το διάγραμμα που ανέβασε, να έχουμε κάτι να κάνουμε βρε παιδί :flipout::flipout::flipout:

Φίλτατε αν δεν ξέρεις απο ωμικη και χωρητική συμπεριφορά ηχείου, τοτε πολύ λάθος κάνεις που δίνεις συμβουλές.

θα μας πείς τι λέει το διάγραμμα και πως γονατίζoυν τα s6 5 Ohm min / 9 nominal και +/- 30deg φάση?
ούτε καν να μεταφράσεις τα συμπεράσματα αυτού που έκανε τις μετρήσεις....... :flipout:

Περιμένουμε απάντηση!
Γιατί γονατίζει ο Yamaha, βάση του διαγράμματος?

Re: Απάντηση: Βοήθεια παιδιά???

Δεν είναι καλή ιδέα η τοποθέτηση κοντά σε τοίχους, ειδικά για υψηλές εντάσεις.
2,20-2,50 μεταξύ τους είναι καλά και σίγουρα θα αφήσουν μισό μέτρο απόσταση από τους πλαϊνούς τοίχους. Σωστά?
Για τον rear wall καλό θα ήταν να αφήσεις επίσης καμια 30ριά πόντους. τουλάχιστον Είναι που είναι μπαμπάτσικα τα MA, θα μπουμάρουν στα πολλά db.

Αυτό που θα ήταν πολύ πολύ πολύ καλό να κάνεις είναι να πλησιάσεις εσύ στα ηχεία. ~3.0μ
Έστω πρόχειρα για να δεις τι θα άλλαζε. Στα 4,5 μ που είσαι τώρα ακους περισσότερες ανακλάσεις από το χώρο και σημαντική εξασθένηση της έντασης (σε κάθε διπλασιασμό της απόστασης μειώνονται 6db! Αν πας στα 3 μέτρα θα κερδίσεις ~4db. δλδ θα έχεις την ίδια ένταση με περίπου τα μισά watt!)

Παίζει να μας ανεβάσεις καμιά φωτό του χώρου με την τοποθέτηση? Ίσως να έχουμε καμια ιδέα βελτίωσης.

Ωσπου να απαντήσει και ο Φραγκούλης τι δείχνει το διάγραμμα που ανέβασε, να έχουμε κάτι να κάνουμε βρε παιδί :flipout::flipout::flipout:

Θα ανεβάσω φωτο του σπιτιού αύριο να σου τα δείξω. Εχω 2 πολυθρόνες που μετακινούνται ευκολα για να αράξω πιο κοντά, κάτι που το κανω όταν βλέπω ταινίες. Δεν ειναι κάτι που το κανω συνέχεια. Συνήθως κάθομαι καναπέ. Ευχαριστώ πολυ dalanik για την βοήθεια.

Last edited by a moderator:
οκ, άύριο με την ησυχία σου δοκίμασε σε πιο κοντινή απόσταση και τα ξαναλέμε.
Όλα γίνονται. Τα μηχανάκια σου είναι πολύ αξιόλογα, τα λεφτά σου δεν πάνε χαμένα.
Σαφώς ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο ή κάποια βελτίωση.
Τα μέλη του φόρουμ βοηθούμε όσο μπορούμε και γνωρίζουμε. Μη διστάζεις να ρωτάς!

Και προσοχή να φιλτράρεις ότι διαβάζεις. Πάντα να τσεκάρεις τις όποιες συμβουλές.
Αν υπήρχε αστυνομία ήχου θα είχε πολύ δουλειά να είσαι σίγουρος........

Επειδή ο Φραγκούλης δεν πρόκειται να εξηγήσει το διάγραμμα που ανέβασε o ίδιος ως αποδεικτικό ότι τα ηχεία γονατίζουν τον rxa1050, χωρίς προφανώς να ξέρει καν τι δείχνει το διάγραμμα... για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις για τα εύκολα και ευαίσθητα ΜΑ S6 να παραθέσω όχι τη γνώμη μου, αλλα τη γνώμη του reviewer που ανέβασε τις μετρήσεις:
"Impedance never drops below 5 ohms, and the phase angle through crossover is not too bad at +/-30o, which should make these Monitor Audio models fairly easy to drive. In other words, the choice of electronics should not be critical."
http://www.audio-ideas.com/reviews/loudspeakers/monitor-audio-silver-6s.html

Και μια επανάληψη, μπας και...
από τις μετρήσεις είναι ευκόλως εννοούμενο αυτό που διατυπώνει και ο reviewer: εύκολα ηχεία - η επιλογή ενισχυτή δεν είναι πρόβλημα..........

Το πιο ωραίο δε, είναι ότι το άρθρο είναι του 2003 και δεν αναφέρεται στα ηχεία του φίλου μας gademian αλλά μακρυνούς προγόνους των Silver 6:flipout::flipout::flipout:

Last edited:
μπα, πως να μαλώσεις με τον Φραγκούλη?
απλά γίνεται προσπάθεια να προστατευτούν οι ανυποψίαστοι από ηλεκτρικές αναλογίες εξόδου pre / εισόδου power amp 1:1, ηχεία 8Ohm nominal - 90db σινεματζίδικου πακέτου που ξεζουμίζουν ενισχυτές και όσα άλλα συχνά πυκνα γράφει και δεν παίρνει πίσω...

Ξεκίνα και συ τις βάρδειες μπας και σώσουμε κανέναν από τις παπατζες του "χαιεντά" :flipout:

Re: Απάντηση: Βοήθεια παιδιά???

Επειδή ο Φραγκούλης δεν πρόκειται να εξηγήσει το διάγραμμα που ανέβασε o ίδιος ως αποδεικτικό ότι τα ηχεία γονατίζουν τον rxa1050, χωρίς προφανώς να ξέρει καν τι δείχνει το διάγραμμα... για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις για τα εύκολα και ευαίσθητα ΜΑ S6 να παραθέσω όχι τη γνώμη μου, αλλα τη γνώμη του reviewer που ανέβασε τις μετρήσεις:
"Impedance never drops below 5 ohms, and the phase angle through crossover is not too bad at +/-30o, which should make these Monitor Audio models fairly easy to drive. In other words, the choice of electronics should not be critical."
http://www.audio-ideas.com/reviews/loudspeakers/monitor-audio-silver-6s.html

Και μια επανάληψη, μπας και...
από τις μετρήσεις είναι ευκόλως εννοούμενο αυτό που διατυπώνει και ο reviewer: εύκολα ηχεία - η επιλογή ενισχυτή δεν είναι πρόβλημα..........

Το πιο ωραίο δε, είναι ότι το άρθρο είναι του 2003 και δεν αναφέρεται στα ηχεία του φίλου μας gademian αλλά μακρυνούς προγόνους των Silver 6:flipout::flipout::flipout:

Ας υποθέσουμε στάθμη εξόδου 40V στα 100Hz (όπου η αντίσταση, σύμφωνα με το διάγραμμα είναι 6Ω) προκαλεί ρεύμα 6,67Α και η ισχύς που καταναλώνεται στο ηχείο είναι 267W. Η συνολική ισχύς που αποδίδει ο ενισχυτής είναι αυτά τα 267W αθροιζόμενα με την ισχύ θερμικών απωλειών (20V στα άκρα του ημιαγωγού), 133W με το σύνολο 267W+133W=400W, Ωστόσο, το διάγραμμα μας δεν δείχνει απλώς ότι το ηχείο έχει αντίσταση 6Ω, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά και ότι υπάρχει μια διαφορά φάσης περίπου 30 μοιρών (χωρητική, δηλαδή η τάση έπεται του ρεύματος). Αυτό αλλάζει τον υπολογισμό της ισχύος επάνω στο ηχείο, εισάγοντας το περίφημο β€œσυνημίτονο φ”, την γωνία της διαφοράς φάσης. Τώρα, με βάση την θεωρία, η ισχύς που αποδίδει ο ενισχυτής στο φορτίο του είναι 231W, περίπου 36W λιγότερα από ότι αν η αντίσταση ήταν ωμική. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι τα 36W δεν χάνονται αλλά καταναλώνονται στο στάδιο ισχύος ως θερμότητα, άρα ωφέλιμη ισχυς 231W. Δυστηχώς, η ελάχιςτη αντίσταση συμπέφτει στην ευρήτερη περιοχή με την μεγαλύτερη διαφορά φάσης, φορτίζοντας τον ενισχυτή ταυτοχρόνως και με υψηλό ρεύμα και με ένα β€œμικρό” συν(φ). Οι απώλειες στο στάδιο ισχύος αυξάνονται κατακόρυφα και, συχνά, το προστατευτικό του ενισχυτή ενεργοποιήται χωρίς προφανή αιτία.

Ετσι εξηγείται γιατί τα φαινομενικά εύκολα ηχεία του φίλου μας καταπίνουν τον ενισχυτή του. Βάλτε τις τιμές που έχει το manual και θα το δείτε και εσείς.

Ο reviewer δε , πιστευει οτι μ’αλλον δεν θα είναι πρόβλημα τα ηλεκτρονικά, « should not be a problem”, πράγμα που τα μαθηματικά μάλλον άλλα λένε.

Βλέπεις φίλτατε ότι Dalanik ότι τις παπάτζες ΕΣΥ τις λές και μάλιστα χωρίς να μπορείς να τις δικαιολογίσεις, πετώντας μόνο νούμερα χωρίς να κάνεις την απαραίτητη μελέτη. Και έχεις βάλει και τον φίλο να μετακινήσει το μισό σαλόνι αντί να του πείς το αυτονόητο, ότι δλδ θα πρέπει να απολαύσει τα μηχανήματά του και αφού αποκτήσει λίγη εμπειρία, τότε να ψαχτεί λίγο παραπάνω, αφού είναι πασιφανές ότι ο ενισχυτής δεν τα σηκώνει.

καταρχήν χαιρετίσματα σε αυτόν που μπήκε στο κόπο να κάνει τους υπολογισμούς επι της υπόθεσης -bye-

δεύτερον, το διάγραμμα που ανέβασες (ή σου είπε άλλος να ανεβάσεις) είναι από άλλο ηχείο του 2003 :flipout: Δλδ έλεος. Απάτη τεκμηρίωση με στοιχεία άλλου ηχείου, όταν η ίδια εταιρεία δίνει προτεινόμενο ενισχυτή άνω των 60Watt!!!

τρίτον, το ηχείο δεν κατάπιε τίποτα. Ούτε προστασίες μπήκαν μπροστά ούτε τίποτα. Ο φίλος μας είχε πρόβλημα με το ρυθμιστικό καθώς δεν ήταν γνώστης του τρόπου λειτουργίας του.

τέταρτον, είναι αγνωστο πόση ισχύ παραδίδει ο Yamaha στην ευρύτερη περιοχή χαμηλότερης αντίστασης και μεγαλύτερης φάσης... και προφανώς στα 6Οhm αυτή είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στα 8Οhm...

πέμπτον, πες σε αυτόν που σου υπαγορεύει να βρει μια απαντηση και για την άλλη ματσόλα περί αναλογίας 1:1 τελικού /πρε και ακόμα ψάχνει να βρει τέτοιο πράγμα ο ενδιαφερόμενος. :flipout::flipout::flipout:

YΓ Και άλλη φορά ρε συ, κόβε τα "β" στην αντιγραφή... καρφώνεσαι...-bye-