- 4 November 2015
- 47
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια παιδιά???
τα ξανά τσέκαρα ειναι σφιγμένα τα db απο το +10 τα πήγα στο 0. Η κατάσταση χειροτέρεψε όσο αφορά την ένταση και το μπάσο το οποιο εξαφανίστηκε.το ρύθμισα στο +5. Το μπάσο επανηλθε. Τελικά το γύρισα στο 0 ξανά και ρύθμισα τα μπάσα απο menu και όχι δυναμώνοντας τα db. Δεν ειναι πως θέλω να ακούω πάντα στα τέρματα και να μην μπορω να ακούσω τον διπλανό μου αλλά πάνω στην δοκιμή που κανω ετσι απο ικανοποίηση μεριά το αποτέλεσμα ειναι λίγο τρομαχτικο να βλεπεις τα db του Yamaha στο -6. Βέβαια τερματίζει στο +16 αλλά δεν παύει να εχω περάσει πάνω απο τα 3/4.Φίλε δεν κουράζεις κανέναν!
Αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα και προσπαθείς να μάθεις και να βρεις λύση. Γι αυτό είναι το φόρουμ. Για να βοηθάει.
Ο ενισχυτής σου, λαμβάνοντας υπόψιν τις μετρήσεις προηγούμενων μοντέλων προγόνων του (για τον συγκεκριμένο δυστυχως δεν έχω βρει κάτι) σε δικάναλο πρόγραμμα αποδίδει 60-70 Watt στο κάθε καναλι με ~0,5 ΤΗD (παραμόρφωση).
Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα και ευκολοδήγητα... 90db - 8Ohm nominal...
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με 32 (μόνο!) Watt sta 4 μέτρα (!) έχεις ένταση ~96db με απολύτως αποδεκτή παραμόρφωση!!!
Με 96db δεν στέκεσαι στο σπίτι. Σε κανα δύωρο ετοιμάζεσαι για ωρλ... πονάει το αυτί.
Είτε τέρμα έχεις το ποτενσιόιμετρο είτε στο 1/2 είτε στο 1/10 σου είναι αδιάφορο. Η ένταση και η παραμόρφωση σε ενδιαφέρουν και όχι η θέση του ρυθμιστικού.
Ο ενισχυτής σου είναι απολύτως κατάλληλος για τα συγκεκριμένα ηχεία και αποδίδει ικανοποιητικές εντάσεις.
ΞΕΧΝΑ τη θέση του ποτενσιόμετρου. ΔΕΝ δουλεύει όπως τα αναλογικά ποτενσιόμετρα των περισσότερων δικάναλων.
Εδώ τα πράγματα είναι αντικειμενικά. Είναι φυσική. Ως εκ τούτου δεν χωράνε οι παπάτζες του καθενός, για ακατάλληλους ενισχυτές και τα σχετικά...
Από εκεί και πέρα είναι επίσης σωστό και πολλάκις διαπιστωμένο, να πούμε ότι με ένα δικάναλο θα ήσουν καλύτερα.
Οι AVR είναι εργοστάσια, κάνουν πολλές και σπουδαίες δουλειές στο τομέα της εικόνας και του ήχου, αλλά δεν είναι φτιαγμένοι για απιτητικές ακροάσεις μουσικής.
Σίγουρα ένα τελικός, ακόμα και στα ίδια watt θα σου δώσειςκ άτι καλύτερο. Ακόμα καλύτερα ένας ολοκληρωμένος με AV passthrough, αν σε ενδιαφέρει η ποιοτική (high fidelity) αναπαραγωγή των μουσικών σου.
υγ1. Χαμήλωσες τα db στο speaker set up? Κάντο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρεις κανα τουίτερ στο χέρι με τα db που ανεβάζεις!
υγ2. Τις μπόρνες των ηχείων τις τσέκαρες? Είναι όλες καλά σφιγμένες?