ΒΟΗΘΕΙΑ σε ΠΡΟΒΛΗΜΑ με R-CORE μετασχηματιστή DIY

Διαφωνω καθετα με την προσεγγιση απο τα παιδια http://www.purediy.gr/forum/index.php?topic=1480.0 και προσπαθω να εξηγησω το να καταλαβεις το πως εχει αποφασισει να διαχειριστει την γειωση ο καθε κατασκευαστης ειναι πρωτα απο ολα διαφορετικο ( οπου καθε μεθοδος εχει θετικα και αρνητικα ) και απο την αλλη η μιξη τεχνολογιων γειωσης ειναι που τελικα δημιουργει και ολα αυτα τα προβληματα .

Ο χρυσος κανονας αγαπητε κυριε Τυροβολα λεει οτι στα ηλεκτρονικα δεν μπορεις να δωσεις κορτιζονη .....Σημαινει οτι δεν εχει απολυτως κανενα νοημα να προσπαθησεις να ""καταπιεσεις"" το φαινομενο με ημιμετρα η αλλα μεσα . Ο σκοπος ειναι να το λυσεις στην γεννηση του .

( Η προτεινωμενη λυση πιθανον να ειχε μια ελπιδα μονο και μονο οταν η γειωση των ιντερκονεκτ ηταν κοινη με την γειωση του πλαισιου κλπ Στις σημερινες συσκευες αυτο ειναι κατι το οποιο αρχικα δεν θα επρεπε να συμβαινει ( διοτι λειτουργει σωστα μονο σε χωρους που δεν εχουν προβληματα επιρεασμου απο ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες ) και απο την αλλη οι συχρονες συσκευες κατα κανονα εχουν διαφορικη γειωση σε σχεση με την γειωση του πλαισιου .Το κακο ειναι οτι ανακατεψεις ενα μηχανημα της Α τεχνολογιας με ενα μηχανημα της Β τεχνολογιας ειναι σχεδον 100% σιγουρο οτι σε καποιο σημειο της αλυσιδας θα σου δημιουργηθει καποιος βρογχος)

Κατα κανονα isolator και αλλες τετοιες διαταξεις εχουν φιαχτει για να δινουν λυσεις κυριως σε επαγγελματιες σε ενα εκτατο γεγονος οπου ο Χ βομβος πρεπει να απαλειφθει ο οποιος ειναι και ο πρωταρχικος στοχος και παντα σε βαρος της ποιοτητας οπου σε ενα τηλεοπτικο πλατω , σε ενα αυτοκινητο με 2000 καγκουραδικα βαττ , η σε ενα live με 5 ηλεκτρικες κιθαρες η ποιοτητα δεν ειναι το πρωτο ζητουμενο .

Σαφως και οι επαγγελματιες δεν χρησιμοποιουν isolator με 5 ευρα , αλλα εχουν διαταξεις σαφως πολυ ακριβοτερες και με μακραν λιγοτερο αντικτυπο στην ποιοτητα του σηματος.

Για το κοψιμο της γειωσης των ιντερκονεκτ το θεωρω λαθος απο οποια σκοπια και να το δει κανεις και αρνουμε να το δεχτω ουτε καν σαν λυση αναγκης .

Τελος για εναν τεχνικο ο οποιος γνωριζει πως να διαχειριστει την γειωση χωρις να επιρεαστει στο παραμικρο το επιπεδο ασφαλειας απο ηλεκτρολογικης πλευρας ολο αυτο το πραγμα ειναι υποθεση το πολυ δεκα λεπτων μετα απο την διαγνωση του προβληματος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

σιγά μην δεν είχες θόρυβο κόβοντας την γείωση των rca.
πράγματι ο Σακης εχει απόλυτο δίκιο.
το να φτιάξει το πρόβλημα ή εστω να αποφανθεί εαν γίνεται ή οχι, κάποιος που εχει ξαναντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα ειναι θέμα 10λεπτων.
το θεμα βέβαια ειναι να κάνεις πρώτα οτι μπορείς μονος σου και να μάθεις απο αυτο.

Ενα ""κακο "" πραγμα μεταξυ των """χαιενταδων """ ειναι οτι ενω οι εμπειριες τους ειναι τεραστιες και μπορει να περιεχουν τεραστιο ογκο γνωσεων , πληροφοριων με δεκαδες χιλιαδες ωρες ακροασεων με απιστευτες λεπτομεριες για παρα πολλα θεματα οπως πηγες συνοδα κλπ ενω τελικα δεν εχουν εμπειρια πεδιου .

Αν αυτο το θεμα βρισκοταν σε εναν φορουμ που οι συμμετεχωντες ηταν ηχοληπτες η τεχνικοι ΡΑ θα γελαγανε και οι πετρες με την αντιμετωπιση τυπου ""κοψε την γειωση"" Προφανως γιατι στην δουλεια αυτη αντιμετωπιζουν καθημερινα το ιδιο προβλημα και σαφως εχουν μαθει και πως να το αντιμετωπιζουν αλλα το κυριοτερο τι ειναι αυτο που το προκαλει .

Προσπαθουσα να εξηγησω σε μελος του φορουμ με πολυ καλο τεχνικο background μηχανολογος που δουλευει στην Αεροπορια και υπογραφει τεραστια τεχνικα εργα τι ειναι το star ground ...τι κανει το ground lift και τι ειναι το earth loop και ηταν πρακτικα αδυνατο για εκεινον να καταλαβει .

Για εκεινον ολα ειναι ενα μεγαλο μεταλλικο σασσι οπου ειναι γειωμενο στο δικτυο και οπου θες βαζεις μια βιδα και παιρνεις γη ....προφανως το ιδιο μπορει να ισχυει και για τους λαμπατους ...μονο που τα τρανσιστορ και τα ολοκληρωμενα δεν δουλευουν με τον ιδιο τροπο.

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Καλά σου το είπαν εκεί που σου το είπαν. Πιάσε το interconnect, κόψε τη γείωση από το ένα από τα 2 αρσενικά βύσματα και είσαι εντάξει. Απόλυτα έγκυρος τρόπος να σπάσεις ground loop. Για να το πω και πιο απλά, δεν θα πάθει τίποτα το "σήμα" αν επιστρέψει μέσω της κοινής γείωσης. Αρκεί να είναι οι επιμέρους συσκευές φτιαγμένες έτσι ώστε να αναφέρονται εκεί (ρίξε όλες τις γειώσεις του ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ σε ένα κοινό σημείο).
Με αναγκάζετε και οι δύο να κάνω quote στον εαυτό μου. Είπαμε, δουλεύει υπό την -σε bold πλεον- προϋπόθεση.

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ σε ΠΡΟΒΛΗΜΑ με R-CORE μετασχηματιστή DIY

Ενα ""κακο "" πραγμα μεταξυ των """χαιενταδων """ ειναι οτι ενω οι εμπειριες τους ειναι τεραστιες και μπορει να περιεχουν τεραστιο ογκο γνωσεων , πληροφοριων με δεκαδες χιλιαδες ωρες ακροασεων με απιστευτες λεπτομεριες για παρα πολλα θεματα οπως πηγες συνοδα κλπ ενω τελικα δεν εχουν εμπειρια πεδιου .

Αν αυτο το θεμα βρισκοταν σε εναν φορουμ που οι συμμετεχωντες ηταν ηχοληπτες η τεχνικοι ΡΑ θα γελαγανε και οι πετρες με την αντιμετωπιση τυπου ""κοψε την γειωση"" Προφανως γιατι στην δουλεια αυτη αντιμετωπιζουν καθημερινα το ιδιο προβλημα και σαφως εχουν μαθει και πως να το αντιμετωπιζουν αλλα το κυριοτερο τι ειναι αυτο που το προκαλει .

Προσπαθουσα να εξηγησω σε μελος του φορουμ με πολυ καλο τεχνικο background μηχανολογος που δουλευει στην Αεροπορια και υπογραφει τεραστια τεχνικα εργα τι ειναι το star ground ...τι κανει το ground lift και τι ειναι το earth loop και ηταν πρακτικα αδυνατο για εκεινον να καταλαβει .

Για εκεινον ολα ειναι ενα μεγαλο μεταλλικο σασσι οπου ειναι γειωμενο στο δικτυο και οπου θες βαζεις μια βιδα και παιρνεις γη ....προφανως το ιδιο μπορει να ισχυει και για τους λαμπατους ...μονο που τα τρανσιστορ και τα ολοκληρωμενα δεν δουλευουν με τον ιδιο τροπο.

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Εδώ δεν είναι φόρουμ έτοιμων συσκευών, αλλά DIY. Το λιγότερο που έχει να περιμένει κανείς, είναι ότι ο μέσος συμμετέχων ελέγχει το πού πάνε οι γειώσεις της συσκευής του. Αν όχι, τότε το θέμα είναι για τα τεχνικά προβλήματα της γενικής κατηγορίας του δικάναλου.

Όσο για τα υπονοούμενα περί λαμπάκηδων, τεχνικών αεροπορίας κλπ,θα επαναλάβω την ερώτηση προς εσένα Σάκη την οποία δεν απάντησες όταν σε μήνυμα σου σε άλλη κατηγορία γράφεις "Στο πολυτεχνείο μας λέγανε..":
Ποιό τμήμα ποιού πολυτεχνείου ( Μετσόβειο, Πάτρα, Θεσ/νίκη, Θράκη) έχεις τελειώσει και πότε?

Αν θεωρείς οτι τα θέματα του φόρουμ αυτού είναι για να "γελάνε οι πέτρες" , κάνεις λάθος.
Εαν θες να γράφεις εδώ και θα πρέπει να σέβεσαι το χώρο και προσέχεις τα λόγια σου και τις εκφράσεις σου για τον χώρο που σε φιλοξενεί.
Επίσης κρίνεις λάθος τον διαχειριστή.
Τον ξέρουμε αρκετά καλά εδώ όλοι οι θαμώνες

συμμετεχωντες

Συμμετέχοντες είναι το σωστό.
Σόρρυ δηλαδή, αλλά βγάζει μάτι

οκ ... Δημητρη Λυπαμαι αλλα στρεβλωνεις αυτα που εχω γραψει και αυτο δεν ειναι ομορφο .

---Δεν ειπα πουθενα οτι τα θέματα του φόρουμ αυτού είναι για να "γελάνε οι πέτρες".... ειπα οτι ενα τετοιο θεμα σε ενα αλλο φορουμ θα ειχε τετοια αντιμετωπιση πολυ απλα γιατι η μαστοραντζα ετσι θα το αντιμετωπιζε .
---Δεν εχω κρινει κανεναν ...εξεθεσα την αποψη μου με περισια τεκμηριωση οπου στεκομαι σε καθε σημειο εξηγω τον τροπο που σκεφτομαι
---Επισης δεν εχω ποτε μιλησει σε κανεναν μεσα στο φορουμ με υπονοούμενα οι συζητησεις που αναφερω ειναι με τα μελη του φορουμ Παναγιωτης Μελας και Δημοκηδης

Η ενσταση μου αλλα και η πηγη της διαφωνιας εχει να κανει οχι με το οτι καποιος μπορει να εχει διαφορετικη αποψη ...Πρωτα απο ολα ειναι δικαιωμα του και καθε αποψη ειναι αξια να ακουστει .Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το οτι προσωπικα θα ηθελα οι Διαχειριστες οταν μπαινουν στον κοπο να προτεινουν μια λυση θα ηταν καλο να ειναι η πεπατημενη , και οχι λυση τυπου ""γιατροσοφι"" παρολα αυτα παραμενει απλα η αποψη μου ...δεν σημαινει οτι θα ειναι και σωστη .

Τελος εγω δεν εχω προβλημα να ζητησω συγγνωμη απο την στιγμη που κατι απο αυτα που εγραψα μεσα στην ταχυτητα δεν εχει διατυπωθει σωστα και με τον Α η Β τροπο προσβαλει τον χωρο η τον Διαχειριστη .Οι δικες μου προθεσεις ειναι καθαρα τεχνικες και δεν θελω να εχω προστριβες με κανεναν .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

οκ ... Δημητρη Λυπαμαι αλλα στρεβλωνεις αυτα που εχω γραψει και αυτο δεν ειναι ομορφο .

---Δεν ειπα πουθενα οτι τα θέματα του φόρουμ αυτού είναι για να "γελάνε οι πέτρες".... ειπα οτι ενα τετοιο θεμα σε ενα αλλο φορουμ θα ειχε τετοια αντιμετωπιση πολυ απλα γιατι η μαστοραντζα ετσι θα το αντιμετωπιζε .
---Δεν εχω κρινει κανεναν ...εξεθεσα την αποψη μου με περισια τεκμηριωση οπου στεκομαι σε καθε σημειο εξηγω τον τροπο που σκεφτομαι
---Επισης δεν εχω ποτε μιλησει σε κανεναν μεσα στο φορουμ με υπονοούμενα οι συζητησεις που αναφερω ειναι με τα μελη του φορουμ Παναγιωτης Μελας και Δημοκηδης

Η ενσταση μου αλλα και η πηγη της διαφωνιας εχει να κανει οχι με το οτι καποιος μπορει να εχει διαφορετικη αποψη ...Πρωτα απο ολα ειναι δικαιωμα του και καθε αποψη ειναι αξια να ακουστει .Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το οτι προσωπικα θα ηθελα οι Διαχειριστες οταν μπαινουν στον κοπο να προτεινουν μια λυση θα ηταν καλο να ειναι η πεπατημενη , και οχι λυση τυπου ""γιατροσοφι"" παρολα αυτα παραμενει απλα η αποψη μου ...δεν σημαινει οτι θα ειναι και σωστη .

Τελος εγω δεν εχω προβλημα να ζητησω συγγνωμη απο την στιγμη που κατι απο αυτα που εγραψα μεσα στην ταχυτητα δεν εχει διατυπωθει σωστα και με τον Α η Β τροπο προσβαλει τον χωρο η τον Διαχειριστη .Οι δικες μου προθεσεις ειναι καθαρα τεχνικες και δεν θελω να εχω προστριβες με κανεναν .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

H οποιαδήποτε διαφωνία μπορεί να εκφράζεται με καλύτερο τρόπο.
Τα περί "κορτιζόνης" , "πέτρες που γελάνε" είναι περιττά.
Τεσπα, δεν θα ανοίξουμε διαμάχη τώρα ...

ΥΓ.
Είναι βρόχος και όχι βρόγχος.
Ο βρόγχος, ουδεμία σχέση έχει με το audio έχω βαρεθεί να το διορθώνω ....

οι Περισσοτεροι ηλεκτρονικοι ""συμμετεχωντες"" πασχουν απο ελαφριας μορφης ( η και βαριας ) δυσλεξια ειναι η ασθενια του επαγγελματος . Κατα κανονα ειναι οι περισσοτεροι ανορθογραφοι ...:operator:

Ευχαριστω για τις υποδειξεις τις λαμβανω παντα σοβαρα υποψιν και θα προσπαθησω στο μελον να διατυπωνω την αποψη μου με πιο ηπιο τροπο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

για χρόνια έβλεπα εφιάλτες με την φιλόλογο μου να με ξεφτιλίζει για τα λάθη μου.
άλλες εποχές τώρα στα σχολεία αντιμετωπίζουμε τους δυσλεκτικούς μαθητές με περισσότερη ευαισθησία. Για όλους τους άλλους ευτυχώς υπάρχει και η αυτόματη διόρθωση στο PC.

Τελικα το προβλημα πως θα αντιμετωπιστει, δε ειπαμε.. Περα απο το να παει το μηχανακι σε ειδικο..
Ειδικοι, τα φωτα σας πληζ.

Για να μπορεσει καποιος να το αντιμετωπισει απο μονος του δεν ειμαι σιγουρος .....Αρχικα θα πρεπει να καταλαβει πως λειτουργουν οι δυο μεθοδοι μετα να αποφασισει πια απο τις δυο θελει η πρεπει να ακολουθησει και να πορευτει συμφωνα με την επιλογη του .

Σαφως εαν θελει καποιος μπορουμε να αναπτυξουμε εδω μια συζητηση για τις δυο τεχνολογιες τα υπερ και τα κατα και αν μπορεσει να καταλαβει να το εφαρμοσει .

( θελω να πω οπως προσπαθησα να πω και προηγουμενως οτι η κατανοηση τετοιων θεματων δεν ειναι παντα ευκολη και ειδικοτερα εκει που υπαρχουν αρκετες προσεγγισεις αλλα και μεταβλητες )

Ο απλουστερος τροπος κατα την αποψη μου παντα ,ειναι ολες οι εμπλεκομενες συσκευες δεν πρεπει να εχουν συνδεμενες ( σε κανενα σημειο ) την γειωση του ηχητικου σηματος με την γειωση του πλαισιου αυτο που λεμε μηχανικη γειωση η γειωση ασφαλειας . Η γειωση ασφαλειας θα πρεπει να οδευει απο το πλαισιο προς τον ρευματοδοτη και χωρις να εχει απολυτως καμμια σχεση με το ηχητικο σημα.

Εινα πιθανον αυτο να ερχεται σε αντιθεση με καποια αλλα μηχανηματα που θεωρουν δεδομενη την γειωση του 0 τροφοδοσιας ( πχ τελικοι ενισχυτες ) με την γειωση του δικτυου με το οποιο εγω δεν συμφωνω και θεωρω οτι ειναι σαν πρακτικη, μητερα ολων των βροχων .

θυμιζω οτι οι περισσοτεροι επαγγελματικοι ενισχυτες εχουν διακοπτη ground lift που εξυπηρετει ακριβως αυτο που περιγραφω παραπανω με απολυτη λεπτομερια .

Επισης μια και ειμαστε στην κατηγορια diy πρεπει να θυμησω οτι αρκει ενα βυσμα RCA, η ενα βυσμα ακουστικων, η ακομα και ενα spacer πανω στην πλακετα που δεν ειναι μονωμενο ωστε να ενωνει το 0 της τροφοδοσιας με την γειωση του δικτυου και να δημιουργει ολα τα παραπανω .

Η μεγαλυτερη και σοβαροτερη μεταβλητη στην ολη συζητηση ειναι οτι καποιος μπορει να εχει χρονια στα χερια του ενα συστημα το οποιο λειτουργει αψογα και με την προσθηκη μιας συσκευης πχ ενος μικτη ενος phono stage το οποιο δεν μοιραζεται την ιδια λογικη με ολα τα αλλα να αρχισουν τα προβληματα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και το χρόνο που διαθέσατε, έλεγα μπας και λύνεται εύκολα. Αλλά αφού δεν είναι τελικά τόσο απλό, θα χρησιμοποιώ το αρχικό σχήμα, με ξεχωριστό μετασχηματιστή και θα αφήσω τον R-CORE μόνο στο phonostage.

Αν πάντως θέλεις να το ψάξεις, δες αρχικά με το πολύμετρο αν βραχυκυκλώνουν οι "γειώσεις" των θηλυκών RCA με τη γείωση του δικτύου (στο φις ) χωρίς να έχεις τίποτα συνδεδεμένο πουθενά και για τις 2 συσκευές.

Διάβασα το νήμα και θα ήθελα να γράψω δύο πράγματα και όχι επί του θέματος, γιατί υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα.

1) καλό θα είναι να μην επισημαίνουμε τα λάθη (ορθογραφικά) στα γραφόμενα των μελών. Η χρήση της ελληνικής γλώσσας αντί των greeklish είναι υπεραρκετή και όποιος θέλει να βελτιώσει τα ορθογραφικά του, τρόπους έχει αρκεί να το θέλει. Όπως σωστά ανέφερε ο Κώστας (kontr) η δυσλεξία είναι γνωστή και τουλάχιστον στα σχολεία αντιμετωπίζεται. Ας μη τα θαλασσώσουμε εδώ.
2) αυτό που γράφει ο Σάκης περί γειώσεων, καλό θα ήταν να άνοιγε ένα νέο θέμα αποκλειστικά για αυτό το σκόπό και να γράψουν κάποιες απόψεις όσοι γνωρίζουν, ακόμη και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε και ας μη συμφωνούμε όλοι. Άλλωστε diy κατηγορία είναι και λείπουν βασικά στα υπομνήματα.

+1000...
Συμφωνω απολυτα το θεωρω πολυ σωστη ιδεα και δηλωνω προθυμος να συνεργαστω με οποιο μελος ωστε να φιαξουμε ενα περιεκτικο αρθρο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Να προσθεσω οτι ενα αλλο αρθρο το οποιο θα επρεπε και να ανεβει αλλα και να ειναι σουπερ στικυ και με παμπολλα views θα επρεπε να ειναι η """ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΜΥΘΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ HIGH END """

ειναι ο τριτος πελατης ο οποιος μου ζητησε να αφαιρεσω την ασφαλεια απο το μηχανημα του για να αλλαξει η ποιοτητα του ηχου .....Σαφως τον παρακαλεσα να παει το μηχανημα του σε καποιον αλλο πιο προθυμο πυρομανη ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Για μενα δεν υπαρχει συζητηση σε θεματα τα οποια παραβαινουν τους κανονισμους ασφαλειας . Την αλλαγη της ασφαλειας /ασφαλειοθηκης με οτιδηποτε ποιοτικο η extreme υπαρχει στην αγορα μπορω να την συζητησω την καταργηση οχι .

Τωρα κατα την δικη μου αποψη για τετοια πραγματα αρκουν τα οργανα .Μπορει καποιος να ρωτησει πια οργανα ? Απανταω σαφως οχι αυτα που μπορει να εχει ενα εργαστηριο ακομα και σαν το δικο μου που μετραω τουλαχιστον 15,000 ευρω επενδυσεις σε οργανα που τελικα δεν μπορουν να μου δωσουν απαντησεις σε τετοια πραγματα και προφανως θα πρεπει να παω στο επομενο η μεθεπομενο επιπεδο με επενδυσεις τυπου 50.000- 100.000 ευρω για να μαθω αυτο που ρωτας ...Ευχαριστω δεν θα παρω ....

Κατα την δικη μου αποψη αυτοι που διαθετουν τετοιο επιπεδο αν καταφερουν τελικα να σου δωσουν στο χαρτι ενα αποτελεσμα που ουτε το ανθρωπινο αυτι ουτε ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να χρησιμοποιησει τοτε το αποτελεσμα ειναι απλα ενα μαθηματικο μεγεθος το οποιο δεν μπορει να χρησιμοποιησει ο ανθρωπος .

Τα υπολοιπα για μενα ειναι απλα στην σφαιρα της φαντασιας . Οπως ειπαμε ο καθε ενας εχει δικαιωμα στην αποψη του οποτε παραπανω σας περιγραψα την δικια μου .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

( ποιος δεν θα ηθελε να εχει για επαγγελματικη χρηση ενα μηχανημα καθαρα ταξης ΑΒ με την οποια καλυτερη ποιοτητα ηχου σε σχεση με τα D η Η η τα G να εχει ισχυ τυπου 1000 ανα καναλι να κοστιζει χαμηλα και ακομα καλυτερα να ζυγιζει σχεδον οσο ενας ταξη D ??? ολοι μας φυσικα ...Εφικτο ??? σαφεστατα και πανευκολα εχει ομως ενα μικρο μειονεκτημα ...στα καλωδια των ηχειων υπαρχει ταση δικτυου .... κανονικο 230 !!! Οποιος προσπαθησε να κανει αναφορα στο ξενο φορουμ σε αυτο το μηχανημα πηρε την επιπληξη του η διαγραφη του θεματος χωρις απολυτως καμμια προειδοποιηση και ban απο την στιγμη που ξανα ανεβασε παρομοιο η το ιδιο θεμα )