Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer VSX-830 και YAMAHA RX-V479

sefmaui

New member
1 October 2013
51
Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα θέματα του ήχου... θα ήθελα να αναβαθμίσω την υπάρχουσα κατάσταση στο σπίτι όσο αφορά το θέμα του ήχου. Παλιότερα είχα ενισχυτή a/v της kenwood αλλά όταν άλλαξα τηλεόραση και το hdmi μπήκε στην καθημερινότητά μας, ο ενισχυτής σχεδόν αχρηστεύτηκε και ο σετ των ηχείων αποθηκεύτηκε. Αυτή τη στιγμή έχω ένα home cinema της samsung το οποίο πήρα πακετάκι με την TV. Ο ήχος ειδικά για ακρόαση μουσικής είναι τρισάθλιος παρόλο που ήταν από τις ακριβές σειρές της. Το μόνο που με εξυπηρετεί που είναι η συνδεσιμότητα του bluetooth και το dlna που με έχει βολέψει πολύ!
Όπως γράφω και στον τίτλο είμαι ανάμεσα στους δύο ενισχυτές Pioneer vsx-830 ή YAMAHA RX-V479 για να μπορέσω να αξιοποιήσω και τα ποιοτικά παλιότερα ηχεία μου για να μπορέσω να απολαύσω και λίγη μουσικούλα.... Θα ήθελα μια βοήθεια από κάποιον που να έχει μια πιο ειδική ματιά πριν προβώ σε κάποια αγορά. Με ενδιαφέρουν τα multimedia χαρακτηριστικά τους όπως το bluetooth, dlna.... Επίσης, αν στην ίδια κατηγορία τιμής υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Απλά θα ήθελα η αγορά μου να έχει μια προοπτική....

Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

Καλημέρα.
Θες να μας δώσεις λίγες πληροφορίες για το χώρο σου και τα ηχεια/τοποθέτηση, καθώς και για τις απαιτήσεις σου στην ακρόαση μουσικής?

Re: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

Ο χωρος ειναι 30 τμ καθιστικο....η τηλεοραση ειναι στα 3 μετρα περιπου και υπαρχει συνθεση και ραφια σε ολο το τοιχο... αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω την δυνατοτητα για ηχεια δαπεδου. Και τα ηχεια του υπαρχοντως home cinema που ειναι κολλωνες τα εχω εκτος βασης τους, σαν βιβλιοθηκης.... θελω να ακουω βινυλιο και τις συλλογες μου με mp3, ριπαρισμένα απο τις συλλογες μου...επισης ταινιες και σειρες ειναι και αυτες στο παιχνιδι....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξεχασα να αναφερω οτι τα παλια μου ηχεια ειναι wharfedale βιβλιοθηκης, και ενα ζευγος kenwood απο παλιο "σπαστο" ηχοσυστημα που ειχα.... δηλαδη αρχικα με τον ενισχυτη θα συνδεσω δυο ηχεια, ισως παρω και ενα κεντρικο.... θα δω αναλογα.... δεν ξερω πως ακουγεται η σκεψη μου.... γι αυτο ζητω λιγη βοηθεια.... με all in one home cinema samsung των 400 δεν μενω ειναι το μονο σιγουρο....σκετη απογοητευση

Όντως με τα all in one δεν κάνεις κάτι παραπάνω από το να βελτιώνεις τον ήχο της τηλεόρασης.
Αν το μπάντζετ σου φτάνει μέχρι τον 479, αυτόν θα πάρεις.

Για ηχεία χρησιμοποίησε αυτά που στα spec τους έχουν την μεγαλύτερη ευαισθησία (τα db θα κοιτάξεις) και την μεγαλύτερη σύνθετη αντίσταση / ευκολότερο φορτίο (εδώ κοιτάς τα Ohm).

Mεγαλούτσικος ο χώρος σου πάντως. Κάποιες υποχωρήσεις στη ποιότητα θα πρέπει να γίνουν σίγουρα.
Οι πολυκάναλοι δεν είναι ότι καλύτερο για ακρόαση μουσικής, ακόμα χειρότερα όταν τα ηχεία δεν είναι κατάλληλα για το χώρο.
Αντί για κεντρικό μήπως βολεύει να πάρεις ένα sub? To κεντρικό δεν θα βοηθήσει τη μουσική, ενώ το sub θα γεμίσει το χώρο. Ίσως σε πρώτη φάση να κάνει περισσότερο καλό και στις ταινίες που βλέπεις.

Αν πηγαινα για τον denon 1200 θα εκανε τη διαφορα πιστευεις; Εχεις κατι να προτεινεις αν δεν παω σε πολυκαναλο ενισχυτη κατι αλλό με αντιστοιχα specs( dlna, bluetooth, δικτυο)....

Για sub θα ειχες κατι να προτεινεις... στοχος μου ειναι η αγορα των dali senzor 3.... οχι αμεσα ομως...

Είναι δύσκολο να προβλέψεις εξ αποστάσεως, μη γνωρίζοντας το χώρο, τα γούστα κτλ
Επίσης δεν ξέρω το ηχείο που θα χρησιμοποιήσεις για αρχή. Αν έχεις μοντέλο και specs θα βοηθούσες να καταλαβουμε περισσότερο.

Σε σχέση με τα all in one, τόσο ο 479 όσο και ο 1200 με κάποιο ηχείο σαν το z3, ναι θα έκαναν τη διαφορά. Σε αυτό μπορώ να είμαι απόλυτος.
Μεταξύ 479 και 1200 νικητής θα είναι αυτός που θα αρέσει σε σένα. Συνήθως οι denon είναι πιο στρογγυλοί και ως ένα βαθμό γλυκόηχοι, ενώ οι yamaha πιο αυστηροί με μεταλλικές χροιές.
Απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου.

Sub θέλεις 10-12 ίντσες για τα 30τμ. Ειδικά αν πας σε σχετικά μικρά front ηχεία.
Σε τι τιμή ψάχνουμε περίπου?

Κοιταξε το αρχικο μπατζετ ηταν δωσω περιπου 500 ευρο για να αλλαξω την ποιότητα της μουσικης που ακουω.... γιατι ως προς τις ταινιες τα πραγματα ητανε ανεκτα... ειδα τι κυκλοφορει στην αγορα και συγκεκριμενα τα all in one της lg με τα ηχεία αραμιδίου και σκέφτηκα οτι θα ηταν ένα καλο update. Αλλα και το samsung αρχικα (χωρις ψαξιμο) φαινοτανε οκ αλλα μαπα το καρπουζι... Μετα ειδα τους ενισχυτες και σκεφτηκα αντι να παω σε ετοιμες λυσεις να βολευτω με ενα καινουργιο ενισχυτη και ηχεια που διαθετω ηδη και αργοτερα να συμπληρωσω σιγα σιγα το σετ... Οποτε το μπατζετ είναι ηδη σχεδόν τιναγμενο στον αερα με την αγορα του ενισχυτη... μια ελαστικοτητα 100 πανω κατω την εχω δεν με πειραζει...Απλα θελω να κανω μια σωστη αγορα και να μην πεταξω παλι χρηματα σε αχρηστα....

Σχετικά μικρά ηχεια εννοεις τα τυπου βιβλιοθηκης αν κατάλαβα καλα... σωστα? Τα wharfedale δεν ξερω τα specs άμεσα... πριν τα αναστησω από τη αποθήκη.

WHARFEDALE CR-30-4 ποια ειναι η γνωμη σου.... Νομιζω ότι χωρις τη βαση τους με χωράνε άνετα να πατησουν πανω στο χαμηλο κουτι της συνθεσης και είναι σε φοβερη τιμή....αξίζει? Σε συνδιασμό πάντα με τον 479;

Αυτά είναι δαπέδου. Μήπως εννοείς τα βάσεως CR-30-1?
Αν ναι, είναι η περίπτωση μικρού ηχείου που σου έλεγα πριν. 4" woofer... δύσκολο!
Κατάλληλα για βιβλιοθήκη μεν, αλλα δεν πρόκειται να γεμίσουν τα 30τμ και με ευαισθησία 85-87 db ακόμα χειρότερα, γιατί θα ζητάς ένταση και δεν θα έχεις βοήθεια απο τον ενισχυτή.
Απο τη στιγμή που τα έχεις, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις όταν πάρεις τον ενισχυτή και αν δεν σε ικανοποιήσουν, απλά κάνεις υπομονή να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη.
Ψάχνεις για 6,6" ίντσες γούφερ (ή 2 x 5") σχετικά μεγάλη καμπίνα (τουλάχιστον 2-3 φορές μεγαλύτερη απο των CR-30-1) και οπωσδήποτε 8Ohm nominal, mininmum >5Ohm και >89db ευαισθησία.

Ο Κenwood σε τι κατάσταση είναι? Λέω μήπως αντί να περιμένεις να μαζέψεις για ηχεία να πάγωνες το θέμα ενισχυτή και να έπαιρνες ικανα για το χώρο σου ηχεία.

Αν πηγαινα για τον denon 1200 θα εκανε τη διαφορα πιστευεις; Εχεις κατι να προτεινεις αν δεν παω σε πολυκαναλο ενισχυτη κατι αλλό με αντιστοιχα specs( dlna, bluetooth, δικτυο)....

O denon ανήκει σε άλλη κατηγορία.
Είναι πιο δυνατός, έχει 7.1 που μπορεί να γίνει atmos 5.2.2, έχει Zone 2 pre-outs για δεύτερο σύστημα, έχει Audyssey MultEQ XT που θα κάνει EQ στο sub.
IMHO πρέπει να δεις τι θα κάνεις πρώτα με τα ηχεία και μετά άρχισε να ψάχνεις για ενισχυτή.

WHARFEDALE CR-30-4 ποια ειναι η γνωμη σου.... Νομιζω ότι χωρις τη βαση τους με χωράνε άνετα να πατησουν πανω στο χαμηλο κουτι της συνθεσης και είναι σε φοβερη τιμή....αξίζει? Σε συνδιασμό πάντα με τον 479;

Mην πάρεις δαπέδου αφού κινείσαι σε αυτή την κατηγορία τιμής ενισχυτών, θες να στήσεις home cinema και να βάλεις sub.
Όπως είπε ο dalanik καλύτερα να πας σε ένα Zensor 1/3.
Aν θες να σφήξεις κι άλλο το budget μπορείς να πας σε Wharfedale Diamond 220.
Υamaha + Wharfedale είναι από τις πιο safe on a budget επιλογές.

Αλέξανδρε πολύ χλωμό να διαφέρουν αυτοί οι δύο σε δύναμη.
Από features όμως ναι. Έχει προβάδισμα ο denon.

Αυτά είναι δαπέδου. Μήπως εννοείς τα βάσεως CR-30-1?
Αν ναι, είναι η περίπτωση μικρού ηχείου που σου έλεγα πριν. 4" woofer... δύσκολο!
Κατάλληλα για βιβλιοθήκη μεν, αλλα δεν πρόκειται να γεμίσουν τα 30τμ και με ευαισθησία 85-87 db ακόμα χειρότερα, γιατί θα ζητάς ένταση και δεν θα έχεις βοήθεια απο τον ενισχυτή.
Απο τη στιγμή που τα έχεις, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις όταν πάρεις τον ενισχυτή και αν δεν σε ικανοποιήσουν, απλά κάνεις υπομονή να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη.
Ψάχνεις για 6,6" ίντσες γούφερ (ή 2 x 5") σχετικά μεγάλη καμπίνα (τουλάχιστον 2-3 φορές μεγαλύτερη απο των CR-30-1) και οπωσδήποτε 8Ohm nominal, mininmum >5Ohm και >89db ευαισθησία.

Ο Κenwood σε τι κατάσταση είναι? Λέω μήπως αντί να περιμένεις να μαζέψεις για ηχεία να πάγωνες το θέμα ενισχυτή και να έπαιρνες ικανα για το χώρο σου ηχεία.

O kenwood ειναι αψογος!!! Δεν εχει hdmi δικτυα, bluetooth, μια μονο optical και μια coaxial

O denon ανήκει σε άλλη κατηγορία.
Είναι πιο δυνατός, έχει 7.1 που μπορεί να γίνει atmos 5.2.2, έχει Zone 2 pre-outs για δεύτερο σύστημα, έχει Audyssey MultEQ XT που θα κάνει EQ στο sub.
IMHO πρέπει να δεις τι θα κάνεις πρώτα με τα ηχεία και μετά άρχισε να ψάχνεις για ενισχυτή.

Mην πάρεις δαπέδου αφού κινείσαι σε αυτή την κατηγορία τιμής ενισχυτών, θες να στήσεις home cinema και να βάλεις sub.
Όπως είπε ο dalanik καλύτερα να πας σε ένα Zensor 1/3.
Aν θες να σφήξεις κι άλλο το budget μπορείς να πας σε Wharfedale Diamond 220.
Υamaha + Wharfedale είναι από τις πιο safe on a budget επιλογές.

Πιστευεις τα zensor 1 ειναι καλυτερα απο τα diamond? Τα wharfedale cr 30.4 δεν ειναι καλα για τον yamaha? Παρολο που δεν ειναι βιβλιοθηκης σαν μεγεθος μου κανουν....θα εχω καλυτερο αποτελεσμα με τα diamond ή τα zensor?

Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

O kenwood ειναι αψογος!!! Δεν εχει hdmi δικτυα, bluetooth, μια μονο optical και μια coaxial

Μπορείς να βάλεις το μοντέλο του kenwood και αν είναι εύκολο specs?
Δεν αποκλείεται να μπορεί να κανει τη δουλειά προσωρινά και με τα χρήματα που διαθέτεις για ενισχυτή να πάρεις πχ τα z3 που είναι πολύ καταλληλότερα για το χώρο σου!
Σε δεύτερο στάδιο που θα ευκολύνεσαι κοιτάς και για ενισχυτή. Λογικά θα παρουσιαστούν και περισσότερες ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα (αν ενδιαφέρεσαι) με τα χαρακτηριστικά που θες!

KRF-V5050D

Τα ηχεια kenwood ειναι 6hm στα 60 με 70 watt rms....δεν θυμαμαι ακριβως.... Θα ξεθαψω και τα wharfedale και θα σου πω

Είναι αδύναμος και με υψηλή παραμόρφωση.
Διστάζω να σου προτείνω κάτι που μπορεί τελικά να μην σε ικανοποιήσει.

Γενικά μιλώντας θα έπαιρνα ηχεία (πχ dali zensor 3/5) και θα στηνόμουν με το τουφέκι για μτχ ενισχυτή. Με 6-7 κατοστάρικα σύνολο για ηχεία-ενισχυτή πιστεύω θα έχεις σημαντικότατη αναβάθμιση σε σχέση με τα υπάρχοντα.
Αν δε, κατάφερνες να τα πουλήσεις σίγουρα θα μπορούσες να ενισχύσεις το μπάντζετ σου.

Πιστευεις ο yamaha με τα zensor 3 για αρχη θα κανει τη διαφορα? Τα diamond 220 τα θεωρεις ημιμετρο για τη περιπτωση μου;

Nαι με denon/yamaha και zensor 3 θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο, συγκριτικά με τα υπάρχοντα (kenwood-CR)

Tα diamond είναι μικρά για το χώρο σου (μιλάμε για front speakers σε 30τμ!) και θέλουν περισσότερο ρεύμα και watt που δεν έχουν oύτε ο denon ούτε ο yamaha.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

Αρα yamaha με dali ειναι μονοδρομος .... ειναι η ετοιμηγορια σου!
Μια ερωτηση τι διαφορα εχει σε ενα πολυκαναλο η ισχυς εξοδου, με την δυναμικη ισχυ εξοδου?

Απλοικά η δυναμική ισχύς αφορά τη δυνατότητα παροχής ισχύος σε μια συγκεκριμένη στιγμή, ενώ η ισχύς (σκέτο) είναι η δυνατότητα συνεχούς - σταθερής ισχύος.
Να κοιτάς στα specs και την ικανότητα οδήγησης (παροχής ισχύος σε χαμηλή αντίσταση/δύσκολο φορτίο / Οhm) όπως επίσης
- αν η αναγραφόμενη τιμή ισχύος αφορά ένα καναλι ή δύο και περισσότερα και
- την τιμή παραμόρφωσης στην αναγραφόμενη ισχύ (ΤHD %, το λιγότερο το καλύτερο...) γιατί απο ένα σημείο και πάνω έχουμε υπερφόρτωση του ενισχυτή / δεν μπορεί να δώσει ισχύ και... clipping. Η παραμόρφωση μπορεί να είναι τέτοια που να σου κάψει τα ηχεία. Γενικά στους πολυκάναλους ενισχυτές, λόγω μέτριων τελικών σταδίων, όπου βλέπεις watt με ΤΗD κοντά στο 1%, ή κατάλληλους για 6Οhm φορτία και πάνω, μακριά...)

Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή μεταξύ Pioneer vsx-830 και YAMAHA RX-V479

δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο 479 με
Ισχύς Εξόδου: 140 W (8 ohms, 10% THD)
Δυναμική Ισχύς/ κανάλι (8/6/4/2 Ohms): 110 / 130 / 160 / 180 W

είναι ψιλοάθλιος;

Συγγνώμη κιόλας που σε κουράζω γιατί στο συγκεκριμένο τομέα είμαι λιγάκι ξύλο απελέκητο. Στα specs για τα ηχεία το καλύτερο δεν είναι να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και περισσότερα ohm αντίσταση;
Στους ενισχυτές πως πρέπει να είναι τα ohm ανά κανάλι γιατί εγώ καταλάβαινα ότι περισσότερα ohm σε συνδυασμό με περισσότερα watt ανά κανάλι τόσο το καλύτερο. Το TDH σε τί τιμές πρέπει να είναι για να είναι ανεκτό! Τόσο λιγότερο τόσο καλύτερα το καταλαβαίνω αλλά από ποια τιμή και πάνω μιλάμε για ενισχυτή που απλά δεν τον παίρνεις…