Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

petros.g

New member
27 April 2009
26
Καλημέρα παιδιά, είναι το πρώτο μου ποστάρισμα γίνεται με αφορμή την αναζήτηση νέας τηλεόρασης διότι η παλιά (32¨, crt) μας άφησε..

Μέχρι και εχθές λοιπόν, πίστευα ότι η επιλογή τηλεόρασης είναι κάτι σχετικά εύκολο και για να μην με φάτε εννοώ το εξής: πίστευα ότι σύμφωνα με το ποσό που διαθέτεις, το χώρο, τη χρήση και το γούστο εύκολα καταλήγεις σε κάποια επιλογή.

Αμ δεν είναι έτσι.. Από χθές έχω χάσει τη μπάλα. Και κυριολεκτικά, διότι ποδόσφαιρο γιοκ για λίγες μέρες, και μεταφορικά δίοτι δεν μπορώ με τίποτα να καταλήξω σε κάποια επιλογή. Οπότε αν μπορείτε βοηθείστε μπας και δούμε έστω τα play off.

Καταρχήν θα ήθελα να αναφέρω (αν δεν το έχετε καταλάβει) ότι την τηλεόραση την θέλω για αγώνες, για κανένα ντοκιμαντέρ, για εκπομπές άντε και κανένα dvd μία στις τόσες. Η απόσταση θέασης από αυτήν θα είναι στα 3.5 μέτρα (+_0.5μ). Μέχρι εδώ ξέρω, από εδώ και πέρα τι γίνεται!

Μέχρι τώρα είχα 32άρα crt, τώρα όμως κοιτάω και 37άρα (lcd) αλλά βλέπω ότι μία 40άρα μπορεί να είναι και φθηνότερη, σε μένα όμως κάνει? Θέλω FULL HD ή μου αρκεί και το HD? θέλω χρόνο απόκρισης χαμηλό < ή = με 5ms? θέλω αντίθεση μεγαλύτερη από πόσο?

Αυτό που σίγουρα ξέρω πάντως είναι ότι δεν θέλω να διαθέσω περισσότερα περίπου 700 ευρώ (πολύ τραβηγμένο).

Να ´ναι καλά όποιος βοηθήσει..

Καταρχήν θα ήθελα να αναφέρω (αν δεν το έχετε καταλάβει) ότι

α) την τηλεόραση την θέλω για αγώνες, για κανένα ντοκιμαντέρ, για εκπομπές άντε και κανένα dvd μία στις τόσες. Η απόσταση θέασης από αυτήν θα είναι στα 3.5 μέτρα (+_0.5μ).

Μέχρι εδώ ξέρω, από εδώ και πέρα τι γίνεται!

β) Αυτό που σίγουρα ξέρω πάντως είναι ότι δεν θέλω να διαθέσω περισσότερα περίπου 700 ευρώ (πολύ τραβηγμένο).

Να ´ναι καλά όποιος βοηθήσει..

Φίλε Πέτρο, καλώς ήρθες..

α) ...μακάρι να μπορούσες να πάρεις 46άρα με 700 , οπότε πας σε 40-42 (η 37άρα θα είναι σαν κουτσουλιά)

β)η δική μου πρόταση για τα δεδομένα που έθεσες... http://www.skroutz.gr/s/72790/LG-42PQ6000-42%27%27.html?keyphrase=42pq6000

...απόψεις χρηστών για την παραπάνω... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43438

Κοιταξε εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=815622

Οι 42" ειναι το ελαχιστο αποδεκτο κατα την γνωμη μου για 3.5 μετρα ενω ακομη καλυτερο θα ηταν να πας σε 50".

Για παραδειγμα λιγο πανω απο τα 700 υπαρχει αυτη...

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=86591&cmicc=skroutz

Μην συγκρινεις το οτι ειχες 32 CRT εως τωρα γιατι οι συγκεκριμενες τηλεορασεις εχουν το σχημα "μπαουλου" και συνολικα πιανουν πολυ μεγαλυτερο ογκο.

Edit. Χρηστο μαζι γραφαμε...

Μου κάνουν φοβερή εντύπωση οι προτάσεις σας όσο αφορά το μέγεθος και η αλήθεια είναι ότι σαν μέγιστο έχω οριοθετήσει την 37άρα. Νομίζω 1ον ότι οι 37¨ σαν οθόνη μου είναι αρκετές άσχετα αν σαν αίσθηση συνολικού όγκου είναι μικρότερη από την 32 crt και 2ον με το πολύ 700 ευρώ που μπορώ να διαθέσω θα ήθελα να αγοράσω κάτι που να αποδίδει και αρκετά καλά, εντάξει όχι κορυφαία.

Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Μου κάνουν φοβερή εντύπωση οι προτάσεις σας όσο αφορά το μέγεθος /.....

Και που να διέθετες παραπάνω από 700 ...και αυτή που σου είπαμε μικρή είναι...

Για την χρήση που αναφέρεις οι 50 θα ήταν κάπως τραβηγμένες, αλλά οι 42 είναι "must" από τα 3.5 μέτρα. Η πρόταση του Χρήστου (czoun) νομίζω πως είναι η καλύτερη.

όμως οι lcd δεν είναι καλύτερες από τις plasma? (δεν ξέρω γιατί)

Όχι απαραίτητα.

αφήστε που και ο χώρος που έχω δεν πέρνει πάνω από 40¨.

Μπορεί να με βρίσετε αλλά τι λέτε γι αυτήν

http://www.samsung.com/gr/consumer/...type=lcdtv&model_cd=LE37A656A1FXXH&fullspec=F

Μια χαρά, αλλά για την χρήση που λες (και αφού έχεις πρόβλημα χώρου) θα προτιμούσα αυτή:

http://www.skroutz.gr/s/72794/Panasonic-Viera-TX-P37X10E-37%27%27.html?keyphrase=37x10

Προσπάθησε πάντως μήπως βρεις άκρη και χωρέσεις την 42άρα PQ6000.

Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Πάρε LCD (κι ας μην ξέρεις γιατί)...ότι σου αρέσει εσένα...καλορίζικη...

Δεν ξέρω πολλά σχετικά με το αντικείμενο αλλά δεν νομίζω ότι είπα κάτι κακό.

Μάλιστα σε lcd με παρέπεμψε κάποιος φίλος μου ηλεκτρονικός και τεχνικός τηλεοράσεων..

Ούτε εγώ φίλε Πέτρο είπα ότι είπες τίποτα κακό, τηλεόραση παίρνει ο καθένας μας για να την ευχαριστηθεί αυτός και όχι να ευχαριστηθούν αυτοί που την πρότειναν, γι´αυτό σου είπα όποια σου αρέσει, δικιά σου θα είναι, οπότε όλα τα άλλα είναι θεωρίες...

.... απλά αν είχα το δίλημμα σου, σου απάντησα τι θα έκανα εγώ, αν είχα τα δικά σου δεδομένα, σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες....κάποιος άλλος θα πρότεινε με τις δικές του εμπειρίες...δεν υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν όμως περιορισμοί π.χ. budget, χώρος, χρήση κ.λ.π. που διαφοροποιούν κάθε φορά την τελική απόφαση.....

...φιλικά...:grinning-smiley-043

Για την χρήση που αναφέρεις οι 50 θα ήταν κάπως τραβηγμένες, αλλά οι 42 είναι "must" από τα 3.5 μέτρα. Η πρόταση του Χρήστου (czoun) νομίζω πως είναι η καλύτερη.

Μονο του Χρηστου? Και αλλοι (εγω) την εχουν προτεινει παραπανω...:bigcry:

Εγω παντως που ειμαι γνωστος Ελσιντακιας σου λεω οτι στα λεφτα που δινεις η PQ ειναι η καλυτερη αγορα.

Η αγορα 37" στα 3 μετρα ειναι πεταμενα λεφτα. Ποσο μαλλον στα 3.5 μετρα.

Last edited:
Αυτή την φορά σε πρόλαβε για ένα λεπτό Γιάννη. Υπάρχει ομοφωνία πάντως -bye-

-bye-

Μάλιστα σε lcd με παρέπεμψε κάποιος φίλος μου ηλεκτρονικός και τεχνικός τηλεοράσεων..

Ε ρε Τρισαλον που του χρειαζεται....:flipout:-bye-

εντάξει φίλε Χρήστο, απλώς εγώ ίσως το παρεξήγησα, συγνώμη εκ μέρους μου.

Υπάρχει κάποιος κανόνας για να συγκρίνεις μία plasma με μία lcd? Ή το καλύτερο μέτρο σύγκρισης είναι το αποτέλεσμα, η εικόνα δηλαδή, ανεξαρτήτως τεχνολογίας κατασκευής?

όσο αφορά το μέγεθος και το κόστος είμαι σε θέση να γνωρίζω τις δυνατότητές μου, όσο αφορά τεχνικά χαρακτηριστικά σχεδόν δεν έχω ιδέα από ότι καταλαβαίνω από διάφορα θέματα που διάβασα εδώ. Οπότε είμαι διαθέσιμος σε κάθε πρόταση

ευχαριστώ

Υπάρχει κάποιος κανόνας για να συγκρίνεις μία plasma με μία lcd? Ή το καλύτερο μέτρο σύγκρισης είναι το αποτέλεσμα, η εικόνα δηλαδή, ανεξαρτήτως τεχνολογίας κατασκευής?

Πολυ σωστα...-bye-

Υπαρχουν καλες εως πολυ καλες LCD το θεμα ειναι οτι συνηθως κοστιζουν περισσοτερο. Οι πλασμα εχουν καλυτερο value for money στις περισσοτερες περιπτωσεις. Ειδικα οι LG.

Πέτρο εγώ δεν θα σου πω για κανόνες σύγκρισης και ξέρεις γιατί???

...για να ψάξεις από μόνος σου, υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο forum τις ελεύθερες ώρες σου, θα σου κρατήσουν καλή παρέα και που ξέρεις μπορεί να κολλήσεις το μικρόβιο (αν δεν το έχεις κολλήσει), έτσι...

1ον...ούτε θα έχεις ανάγκη τον φίλο σου τον ηλεκτρονικό, ούτε τον Χρήστο, ούτε τον Γιάννη, ούτε τον Κώστα, ούτε τον Γιώργο...

2ον...δεν θα γίνεις ακόμα μια φωτοβολίδα στο forum, που έρχεται ρωτάει, αγοράζει ή δεν αγοράζει και εξαφανίζεται...

...καλή συνέχεια και ξανά καλώς ήρθες στην παρέα μας....-bye-

Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Πέτρο εγώ δεν θα σου πω για κανόνες σύγκρισης και ξέρεις γιατί???

...για να ψάξεις από μόνος σου, υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο forum τις ελεύθερες ώρες σου, θα σου κρατήσουν καλή παρέα και που ξέρεις μπορεί να κολλήσεις το μικρόβιο (αν δεν το έχεις κολλήσει), έτσι...

1ον...ούτε θα έχεις ανάγκη τον φίλο σου τον ηλεκτρονικό, ούτε τον Χρήστο, ούτε τον Γιάννη, ούτε τον Κώστα, ούτε τον Γιώργο...

2ον...δεν θα γίνεις ακόμα μια φωτοβολίδα στο forum, που έρχεται ρωτάει, αγοράζει ή δεν αγοράζει και εξαφανίζεται...

...καλή συνέχεια και ξανά καλώς ήρθες στην παρέα μας....-bye-

:slapface: Καλά βρε κι εμείς τι θα κάνουμε στο φόρουμ; Να μην πούμε το μακρύ και το κοντό μας ; -bye- :BDGBGDB55: :grinning-smiley-043