Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Χρήστο,

επειδή δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και έχω άλλα μικρόβια που μου προσφέρουν ευχαρίστηση και επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σαλόνι μου και πρέπει να έχω άμμεσα διότι δεν ζω μόνος μου..

1ον... θα βρώ άλλον Χρήστο, άλλον Γιάννη, άλλον Κώστα, άλλον Γιώργο για να βασιστώ στις γνώσεις και την εμπειρία του, που θα μου τις προσφέρει ανιδιοτελώς και χωρίς εξαναγκασμό, για την τελική μου επιλογή

2ον.. θα μπαίνω στο forum όποτε θέλω εγώ και θα συμμετέχω σε αυτό όσο νομίζω εγώ

αν σε ενόχλησαν τα παραπάνω επέλεγε με μεγαλύτερη προσοχή την παρέα σου για να περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο σου χρόνο..

:grinning-smiley-043 ...πάνω από όλα

εντάξει φίλε Χρήστο, απλώς εγώ ίσως το παρεξήγησα, συγνώμη εκ μέρους μου.

Υπάρχει κάποιος κανόνας για να συγκρίνεις μία plasma με μία lcd? Ή το καλύτερο μέτρο σύγκρισης είναι το αποτέλεσμα, η εικόνα δηλαδή, ανεξαρτήτως τεχνολογίας κατασκευής?

όσο αφορά το μέγεθος και το κόστος είμαι σε θέση να γνωρίζω τις δυνατότητές μου, όσο αφορά τεχνικά χαρακτηριστικά σχεδόν δεν έχω ιδέα από ότι καταλαβαίνω από διάφορα θέματα που διάβασα εδώ. Οπότε είμαι διαθέσιμος σε κάθε πρόταση

ευχαριστώ

Η πλασμα σαν τεχνολογια ειναι απειρως καλυτερη ,τεινει να γινει αξιωμα πλεον αφου η (Kuro) δεν προκειται να ξεπεραστει ευκολα , ριξε μια ματια εδω ενημερωτικα http://www.plasma-lcd-facts.eu/guide/comparison/ τα στοιχεια και η ερευνα ειναι απολυτως αληθη και δεν εχουν αμφισβητηθει απο κανεναν , ο καλυτερος τροπος να το καταλαβεις να επισκευτεις συγκεκριμενα καταστηματα και να σου τεσταρουν πολλα ντεμο (στοα φεξη λιμναιος , κοσμας)
Απορω πως δεν σου προτεινε κανεις http://www.skroutz.gr/s/40277/Panasonic-TH-42PX80E-42%22.html?keyphrase=panasonic+px80 το απολυτο value mοney και αποδοσης μπορεις να την βρεις και φτηνοτερα ακομα ολο και καποια θα εχει ξεμεινει σε κανενα πολυκαταστημα η μαγαζι ηλεκρονικων και θα την δινουν προσφορα

Last edited:
Που ξέρεις τι αρέσει στο κάθενα σε σχέση value for mοney ;

Last edited:
Η πλασμα σαν τεχνολογια ειναι απειρως καλυτερη ,τεινει να γινει αξιωμα πλεον αφου η (Kuro) δεν προκειται να ξεπεραστει ευκολα , ριξε μια ματια εδω ενημερωτικα τα στοιχεια και η ερευνα ειναι απολυτως αληθη και δεν εχουν αμφισβητηθει απο κανεναν , ο καλυτερος τροπος να το καταλαβεις να επισκευτεις συγκεκριμενα καταστηματα και να σου τεσταρουν πολλα ντεμο (στοα φεξη λιμναιος , κοσμας)
Απορω πως δεν σου προτεινε κανεις το απολυτο value mοney και αποδοσης μπορεις να την βρεις και φτηνοτερα ακομα ολο και καποια θα εχει ξεμεινει σε κανενα πολυκαταστημα η μαγαζι ηλεκρονικων και θα την δινουν προσφορα

Κατα φωνη...:flipout:-bye-

Ε ρε Τρισαλον που του χρειαζεται....:flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Χρήστο,

επειδή δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και έχω άλλα μικρόβια που μου προσφέρουν ευχαρίστηση και επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σαλόνι μου και πρέπει να έχω άμμεσα διότι δεν ζω μόνος μου..

1ον... θα βρώ άλλον Χρήστο, άλλον Γιάννη, άλλον Κώστα, άλλον Γιώργο για να βασιστώ στις γνώσεις και την εμπειρία του, που θα μου τις προσφέρει ανιδιοτελώς και χωρίς εξαναγκασμό, για την τελική μου επιλογή

2ον.. θα μπαίνω στο forum όποτε θέλω εγώ και θα συμμετέχω σε αυτό όσο νομίζω εγώ

αν σε ενόχλησαν τα παραπάνω επέλεγε με μεγαλύτερη προσοχή την παρέα σου για να περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο σου χρόνο..

:grinning-smiley-043 ...πάνω από όλα

Βρε συ Πέτρο, προς Θεού, δεν σου επιτέθηκα, ούτε σε κατηγόρησα, ούτε με ενόχλησε τίποτα από αυτά που ρώτησες ή είπες, μάλλον δεν έγραψα σωστά αυτά που ήθελα να πω, βλέπεις στον γραπτό λόγο δεν μπορείς να δείξεις το χαμόγελο και την διάθεση που λες κάτι...αν νόμισες ότι κάπου σε έθιξα ζητώ ειλικρινά συγνώμη.

Ασφαλώς και μπορείς να κάνεις ότι θες, απλά σε προέτρεψα να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το χόμπυ, νομίζοντας ότι θα το ήθελες κι εσύ, δεν σε υποχρέωσα να αποκτήσεις το μικρόβιο σώνει και καλά...και η γνώμη που κατέθεσα δεν είναι ούτε ιδιοτελής, ούτε την είπα με βαριά καρδιά....

Όπως βλέπεις μετά το post μου ο underdog, με πλάκωσε στα χαστούκια και κατάλαβε την διάθεση με την οποία είπα τα παραπάνω, μια παρέα είμαστε και όπως είπα πριν ο γραπτός λόγος πολλές φορές οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα, ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.

Φιλικά Χρήστος Ζούνης...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Βρε συ Πέτρο, προς Θεού, δεν σου επιτέθηκα, ούτε σε κατηγόρησα, ούτε με ενόχλησε τίποτα από αυτά που ρώτησες ή είπες, μάλλον δεν έγραψα σωστά αυτά που ήθελα να πω, βλέπεις στον γραπτό λόγο δεν μπορείς να δείξεις το χαμόγελο και την διάθεση που λες κάτι...αν νόμισες ότι κάπου σε έθιξα ζητώ ειλικρινά συγνώμη.

Ασφαλώς και μπορείς να κάνεις ότι θες, απλά σε προέτρεψα να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το χόμπυ, νομίζοντας ότι θα το ήθελες κι εσύ, δεν σε υποχρέωσα να αποκτήσεις το μικρόβιο σώνει και καλά...και η γνώμη που κατέθεσα δεν είναι ούτε ιδιοτελής, ούτε την είπα με βαριά καρδιά....

Όπως βλέπεις μετά το post μου ο underdog, με πλάκωσε στα χαστούκια και κατάλαβε την διάθεση με την οποία είπα τα παραπάνω, μια παρέα είμαστε και όπως είπα πριν ο γραπτός λόγος πολλές φορές οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα, ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.

Φιλικά Χρήστος Ζούνης...-bye-

Φίλε Χρήστο, η αλήθεια είναι ότι με ενόχλησε ο τρόπος που μίλησες προχθές αλλά δέχομαι ειλικρινά τη συγνώμη σου. Δεν έχω λόγο να μην το κάνω αφού μετά την παρεξήγηση έσπευσες να διορθώσεις τα λεγόμενά σου δείχνοντας τις ειλικρινείς προθέσεις σου. :a0210:

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σου ζητήσω συγνώμη για την αντίδρασή μου. :shakehands:

Δεν το κρύβω ότι η αφορμή για να μπώ στην παρέα σας ήταν η αναζήτηση νέας τηλεόρασης θεωρώντας ότι πιθανόν θα βοηθηθώ από γνώστες του αντικειμένου. Αν θα συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά στο forum ειλικρινά δεν το ξέρω ούτε εγώ, θα φανεί..

Υ.Γ. πάντως μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι είναι εύκολο πράγμα η επιλογή τηλεόρασης αν θέτεις σχετικά υψηλά στανταρ αναζήτησης, όχι πολλές γνώσεις και μη οικονομική άνεση..:nounder:

Εφόσον λύθηκε η παρεξήγησε, είναι σαν να μην έγινε....:shakehands: .... :ADFADF1:

...σχετικά με την τηλεόραση τώρα, μέτρα το σημείο που θες να την βάλεις και αν σε παίρνει η 42PQ6000, δεν θα σε απογοητεύσει, στα μάτια μου έχει πολύ καλή απόδοση σε τηλεοπτικό και από τα 3,5 μέτρα θα είναι ακόμα καλύτερη...και με τιμή εξαιρετική ...το καλύτερο θα είναι αν έχεις χρόνο και μπορείς, να την δεις και μόνος σου σε κάποιο μαγαζί, ...-bye-

Π*Υ*Β με βάση (mm) 1.040,8*725,80*308

Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

Εφόσον λύθηκε η παρεξήγησε, είναι σαν να μην έγινε....:shakehands: .... :ADFADF1:

:ernaehrung004:

Εντάξει θα την κοιτάξω, απλά στην Αλεξανδρούπολη τα καταστήματα δεν έχουν και μεγάλη ποικιλία, μόνο εμπορικά κομμάτια και όχι όλα. Θα ψάξω να την βρω πάντως.

Και μια που το έφερε η συζήτηση άκου: οι plasma υστερούν σε σχέση με τις lcd στο ότι έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, που συνεπάγεται ότι διέρχονται από αυτές μεγαλύτερης έντασης ρεύματα, συν του ότι αποτελούνται από κάρτες οπότε είναι και περισσότερο ευαίσθητες (σύμφωνα με έγκυρες πηγές από φίλο μου ηλεκτρονικό!! ... :laugh:).

Ελπίζω να το πήρες ψύχραιμα..-bye-

Ευσταθεί κατά τη γνώμη σου?

Δεν γίνεται να το πάρω ψύχραιμα, όταν μιλάμε για υψηλές θερμοκρασίες...:flipout:...:a0210:

...σωστά σου είπε ο φίλος σου για την κατανάλωση, οι plasma έχουν μεγαλύτερη από τις LCD, το πράγμα όμως δεν είναι τόσο απλό για να του αρκεί ένας αριθμός, ώστε να το περιγράψει, η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, όπως παλαιότερα..

...ένα topic που έχει πολλές πληροφορίες και πιθανόν να σου λύσει κάποιες απορίες....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43005

Υ.Γ.: Για την χρήση που θέλεις όμως και σύμφωνα με το budget σου (και αρκετά ψηλότερα), δεν νομίζω να βρεις καλύτερη λύση σε LCD από plasma...(κατά τη γνώμη μου).... φυσικά μπορεί κάποιος άλλος να έχει διαφορετική άποψη και να την καταθέσει.

Re: Απάντηση: Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

οι plasma υστερούν σε σχέση με τις lcd στο ότι έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, που συνεπάγεται ότι διέρχονται από αυτές μεγαλύτερης έντασης ρεύματα, συν του ότι αποτελούνται από κάρτες οπότε είναι και περισσότερο ευαίσθητες (σύμφωνα με έγκυρες πηγές από φίλο μου ηλεκτρονικό!! ... :laugh:).

Ελπίζω να το πήρες ψύχραιμα..-bye-

Ευσταθεί κατά τη γνώμη σου?

Για την κατανάλωση ευσταθεί ότι έχουν μεγαλύτερη, αλλά μια 42άρα στην κατηγορία της PQ θα παίζει γύρω στα 200-220W σωστά ρυθμισμένη. Αν συνυπολογίσουμε και τις λοιπές οικιακές συσκευές θεωρώ πως μια επιβάρυνση της τάξης των 100W (σε σχέση με μια LCD) είναι αμελητέα, αλλά αυτό είναι αρκετά υποκειμενικό οπότε ας το κρίνει ο καθένας μας ξεχωριστά. Για την κατανάλωση των πλάσμα πληροφορίες θα βρεις εδω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43005

Αυτό με τις "κάρτες" ομολογώ πως δεν το κατάλαβα. Πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των πλάσμα εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32266

Edit: Με πρόλαβε ο Χρήστος -bye-

Εαν δεν ειστε μελη της greenpeace και πορωμενοι ακτιβιστες μην σκαλωνετε σε θεμα καταναλωσης..

δεν το λέω για λόγους οικονομίας, άντε να πληρώνω 5 ευρώ παραπάνω το μήνα, ε και? ούτε για λόγους οικολογίας.

απλά λέω ότι συσκευές που αποτελούνται από πλακέτες (κάρτες) είναι περισσότερο ευαίσθητες σε υψηλής έντασης ρεύματα, άρα και περισσότερο επιρρεπείς σε βλάβες.

εννοώ, από ότι έχω καταλάβει και εγώ, ότι επειδή τα κύρια και βοηθητικά τους κυκλώματα αποτελούνται από ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι αρκετά ευαίσθητος κινδυνεύουν περισσότερο όταν τα ρεύματα που διέρχονται από αυτά είναι υψηλά.

εννοώ, από ότι έχω καταλάβει και εγώ, ότι επειδή τα κύρια και βοηθητικά τους κυκλώματα αποτελούνται από ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι αρκετά ευαίσθητος κινδυνεύουν περισσότερο όταν τα ρεύματα που διέρχονται από αυτά είναι υψηλά.

Ολες οι ηλεκτρονικες συσκευες απο ενα μηχανακι καφε μεχρι αεροπλανο :flipout:εχουν αντιστασεις , πυκνωτες , διοδιους και ολοκληρωμενα τσιπακια , εστω ενα απλο κυκλωμα που ειναι ευαισθητο στις μεταβολες τασεων του ρευματος , στις οικιακες συσκευες ο κινδυνος απο τις μεταβολες να καουν ειναι μεγαλος αναλογως ποιοτητας συσκευης η καλυτερη προστασια παντως ειναι ενα πολυπριζο η ενα ups , η πρωτη επιλογη ειναι καλυτερη απο αποψης χρηματων

Last edited:
Δεν ξέρω...

έχω χάσει τη μπάλα ελαφρώς. Διαβάζω τώρα παλαιότερα συγκριτικά θέματα μεταξύ plasma και lcd και αν πρόλαβα να καταλάβω οι plasma είναι καλύτερες για χρήση με dvd, games, pc, έχουν πιο έντονα χρώματα, γενικώς προορίζονται για παράλληλη χρήση με άλλη συσκευή, επίσης προτιμούνται σε μεγάλες διαστάσεις έναντι των lcd. Αντίθετα οι lcd προορίζονται για καθημερινή χρήση με κανάλια που εκπέμπουν αναλογικά σήματα σε μεγέθη μέχρι 32-37 ίντσες με χρωματισμούς περισσότερο φυσικούς και καλύτερο αποτέλεσμα στο φως της ημέρας. Επίσης οι plasma είναι πιο οικονομικές.

Μπορεί να είναι και εσφαλμένα τα συμπεράσματα μου ή να μην ισχύουν τώρα, αφού τα θέματα που διαβάζω είναι σχετικά παλιά. Επιπλέον είναι ένα θέμα που δεν λύνεται έτσι απλά ακόμη και αν είσαι γνώστης του αντικειμένου.

Αυτό που τελικά κατάλαβα εγώ είναι ότι πας στο κατάστημα, συγκρίνεις επιτόπου την εικόνα και στις 2, αν είναι εθικτό με καλώδιο κεραίας και αγοράζεις ότι σου κάτσει καλύτερα στο μάτι. Δυστυχώς όμως μόνο σε μεγάλες πόλεις με καταστήματα που διαθέτουν μεγάλη γκάμα.

Αυτό δεν είναι αγορά, μαρτύριο είναι...