Βοήθεια στην επιλογή νέας τηλεόρασης (32¨ με 37¨)

στις οικιακες συσκευες ο κινδυνος απο τις μεταβολες να καουν ειναι μεγαλος αναλογως ποιοτητας συσκευης η καλυτερη προστασια παντως ειναι ενα πολυπριζο η ενα ups , η πρωτη επιλογη ειναι καλυτερη απο αποψης χρηματων

συμφωνώ μαζί σου αλλά η 32άρα τρίνιτρον βραχυκύκλωσε οθόνη με ups και πολύμπριζο ασφαλείας.. :flipout:

δλδ αν δεν τα είχα ούτε αυτά τι θα έκανε? θα καιγόταν την 1η μέρα?

Αν διαλέξεις ότι σου αρέσει καλύτερα στο μαγαζί θα πάρεις την LCD που σπρώχνει το μαγαζί.
Αν δεις τηλεοράσεις σε σπίτια, διαβάσεις ρήβιους και μάνουαλς και απόψεις κατόχων, θα πάρεις αυτήν που σου ταιριάζει, είτε LCD είτε plasma.

Εγώ όταν πρωτομπήκα εδώ, όσον αφορά τις flat τηλεοράσεις ήμουν στην ίδια φάση με σένα. Δεν πολυκαταλάβαινα τις δύο τεχνολογίες και δεν είχα ασχοληθεί καθόλου.

Μετά από αρκετό διάβασμα που έριξα, χωρίς καν να τη δω να παίζει, απλώς εμπιστευόμενος τα λόγια των παιδιών εδώ και την κριτική μου ικανότητα ώστε να βγάλω μία άκρη από αυτά που διάβαζα, πήρα τελικά την LG PG6000 που χοντρικά είναι το προηγούμενο μοντέλο από την PQ6000.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την τηλεόραση (απόσταση 2,5-3 μέτρα, χρήση με επίγεια κανάλια, DVD και δορυφορική).
Αν η χρήση αυτή ταιριάζει και σε σένα, θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι άλλο, βουρ για την PQ... -bye-

Να προσθέσω κάτι ακόμα σαν κριτήριο επιλογής?

ευχαριστώ..:a0210:

Επειδή έχω μικρό παιδί και όπως και να το κάνουμε η οθόνη κινδυνεύει λίγο :violent-smiley-030: είναι κάποια από τις 2 περισσότερο ευαίσθητη ή έιναι το ίδιο?

Oi LCD είναι πιό ευαίσθητες γενικά λόγω του υλικού του πάνελ. Οι πλάσμα λόγω του γυαλιού καθαρίζονται πιο εύκολα και δεν βαθουλώνουν. Βέβαια άμα σπάσουν τέλος. Αλλά αν φτάσεις σε εκείνο το σημείο δεν αντέχει και καμία...

Oi LCD είναι πιό ευαίσθητες γενικά λόγω του υλικού του πάνελ. Οι πλάσμα λόγω του γυαλιού καθαρίζονται πιο εύκολα και δεν βαθουλώνουν. Βέβαια άμα σπάσουν τέλος. Αλλά αν φτάσεις σε εκείνο το σημείο δεν αντέχει και καμία...

αν σπασουν δηλαδη οι LCD???

Σε μας ο μικρός πιάνει συνέχεια την οθόνη και την έχει ταράξει στις δαχτυλιές και όχι μόνο - είχαμε και κάτι στενές επαφές με διάφορα παιχνίδια.
Λόγω γυαλιού όμως, όπως είπε και ο underdog, δεν υπάρχει θέμα.
Την περνάς μία με το πανάκι που έχει και όλα ok :a0210:

παιδια εχω ακουσει φημες οτι αρκετα πιοτικες ειναι οι finlux και οτι απλα ειναι φτηνες επειδη δεν πληρωνεις φινετσα. τι λετε? ψηνομαι για την 32αρα

συμφωνώ μαζί σου αλλά η 32άρα τρίνιτρον βραχυκύκλωσε οθόνη με ups και πολύμπριζο ασφαλείας.. :flipout:

δλδ αν δεν τα είχα ούτε αυτά τι θα έκανε? θα καιγόταν την 1η μέρα?

και πως εγινε αυτο ? εχω μια tatung :flipout: 15 ετων σχεδον , 14 ιντσων στην κουζινα η μοναδικη Crt πλεον δεν εχει καταλαβει τιποτα απο διακοπες ρευματος

Η πλασμα εχουν πιο ρεαλιστικη απεικονηση των χρωματων σε σχεση με τα εντονα ολιγον τι πλαστικα χρωματα των Lcd που σε ξεγελανε με την πρωτη ματια επειδη το περιβαλλον των καταστηματων (φωτεινο)τις ευνοουν, σε σκοτεινο δωματιο ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα

Γνωστης του αντικειμενου ειναι μονο οι τεχνικοι και οσοι ασχολουνται πολλα χρονια με τις πωλησεις τηλεορασεων σε καλα μαγαζια εικονας - ηχου (οχι πωλητες πολυκαταστηματων) συνηθως αυτοι εχουν τεσταρει σεχδον ολα τα μοντελα που περνανε απο τα χερια τους και ειναι σε θεση να κρινουν καλυτερα απο τον καθενα μας που εχουμε δει δοκιμασει πολυ λιγοτερα μοντελα τηλεορασεων απο αυτους

Last edited:
1) και πως εγινε αυτο ? εχω μια tatung :flipout: 15 ετων σχεδον , 14 ιντσων στην κουζινα η μοναδικη Crt πλεον δεν εχει καταλαβει τιποτα απο διακοπες ρευματος

2) Η πλασμα εχουν πιο ρεαλιστικη απεικονηση των χρωματων σε σχεση με τα εντονα ολιγον τι πλαστικα χρωματα των Lcd που σε ξεγελανε με την πρωτη ματια επειδη το περιβαλλον των καταστηματων (φωτεινο)τις ευνοουν, σε σκοτεινο δωματιο ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα

Πιθανολογώ ότι είχε πρόβλημα η ίδια η τηλεόραση στα εσωτερικά της κυκλώματα οπότε οποιαδήποτε ανωμαλία των ρευμάτων εμφανιζόταν μετά τις εξωτερικές προστασίες που είχα (ups, πολύμπριζο ασφαλείας). Πέραν τούτου έχω και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι (+ μικρές τηλεοράσεις lcd) που είναι μόνιμα συνδεδεμένα στο ρεύμα χωρίς καμία προστασία μάλιστα και τίποτα ποτέ δεν παρουσίασε κάτι.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος εννοείς αν καταλάβω σωστά ότι οι πλάσμα είναι περισσότερο αποδοτικές με χαμηλό φωτισμό ενώ οι lcd με φως ημέρας?

εμπιστευόμενος τα λόγια των παιδιών εδώ και την κριτική μου ικανότητα ώστε να βγάλω μία άκρη από αυτά που διάβαζα, πήρα τελικά την LG PG6000 που χοντρικά είναι το προηγούμενο μοντέλο από την PQ6000.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την τηλεόραση (απόσταση 2,5-3 μέτρα, χρήση με επίγεια κανάλια, DVD και δορυφορική).
Αν η χρήση αυτή ταιριάζει και σε σένα, θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι άλλο, βουρ για την PQ... -bye-

Αν και με πείσατε για την PQ6000 και πήγα να την δω και μου άρεσε, δυστυχώς δεν μπορώ να την πάρω λόγο χώρου και διαρύθμισης...

οπότε καταλήγω με τα χίλια ζόρια σε 37αρα και μάλλον LG

37LH7000, που επίσης την είδα και μου άρεσε

37LH7030, που είναι καινούργια και μάλλον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα

37LH5000, διότι είναι 200Hz

Έχετε καμία άποψη γι´αυτές?

Μια που παιζω και γω σε αυτες τις διαστασεις, καλο ειναι να μην ανοιξω αλλο τοπικ

Θελω να αγορασω μια 37" για μεγιστη αποσταση θεασης 2,30μ. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εχω μεγαλη οθονη (σε αυτη την αποσταση), ωστε να βλεπω ευχαριστα καποιο dvd (δεν εχω συσκευη HD), δορυφορικη αλλά και για κανα game απο pc.
Αξιζει να ειναι fullHD ή ειναι πεταμενα λεφτα?
Το ποσο που διαθετω ειναι μεχρι 800 ευρω.
Βρηκα καποιες οπως:

LG 37LH3000
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0381998&catid=060100

PANASONIC TX-37LZD80F
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0330887&catid=060100

TOSHIBA REGZA 37XV500PG 37" LCD TV
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162259

Καποια άλλη?

http://www.skroutz.gr/s/74225/Samsung-LE37B650.html
http://www.skroutz.gr/s/72569/LG-37LH4000-37%22.html

Την Panasonic και την Toshiba που αναφερεις ξεχασε τις καλυτερα, παλιοτερα μοντελα με μετρια αποδοση. Αν θελεις να την συνδεσεις με PC καλυτερα να ειναι Full HD εφοσον η καρτα γραφικων του PC σου εχει εξοδο HDMI και μπορει να δωσει 1920x1080.

Η LG 37LH3000 δεν ειναι τοσο καλη?
Το multirama την εχει και προσφορα

Καρτα γραφικων μαλλον θα παρω.

Ευχαριστω πολυ.

Αυτή Toshiba 37" 37xv550 που έχει προσφορά 400 ευρώ το Saturn τι λέει ?

Παιδια θα ποσταρω κι εγω εδω αφού με προβληματίζει κάτι αντιστοιχο...επειδή η απόσταση θέασης είναι 2-2.5 στο υπνοδωμάτιο αλλα με μελλοντική χρήση σε σαλόνι ήθελα να ρωτήσω αν θα έχω πρόβλημα με 46'' σε τόσο μικρη απόσταση...αξίζει δλδ να παω σε 46'' ή να αρκεστώ σε 40'' με τον φόβο ότι θα μου φαινεται μικρή αργότερα;
Επίσης δεν θέλω να ξεπερασω με τπτ τα 1000 ευρω (χρήση ως pc,dvd κλπ) και εχω βρει την 40w4000 στα 700 και την 46w4000 στα 1000 ευρω..επίσης την 42 LH3000 στα 700 ευρω και εκθεσιακη 40w4000 500 ευρω με πολλες ωρες λειτουργίας όμως...help!:a0210: