BΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕUTELSAT (10,0E)

PanagiotisP.

Established Member
11 November 2009
167
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδια...ειμαι ψιλοασχετος με τα πιατα και τα δορυφορικα γενικα...εχο ενα πιατο 80αρι στον Hotbird (13.0 E)Θελω ομως να το συντονισο και να πιανο τον Eutelsat στις 10,0Ε...Θελω αμεσα μια βοη8εια !!!!
please!!!

Παίρνεις δέκτη / μικρή τηλεόραση στην ταράτσα (εφόσον δεν υπάρχει καλύτερο όργανο διαθέσιμο, όπως ένα πεδιόμετρο), συντονίζεις τον δέκτη σε μία συχνότητα του Eutelsat W2A, για παράδειγμα την 11222,V,27500 που έχει καλό σήμα και δεν υπάρχει σε διπλανούς δορυφόρους για να γίνει μπέρδεμα, και βλέποντας την μπάρα ένδειξης σήματος/ποιότητας του δέκτη (κυρίως ποιότητας), στρίβεις ελαφρά δυτικά το κάτοπτρο (χρειάζεται περίπου 3-4 μοίρες) μέχρι να δεις σήμα στην μπάρα. Από εκεί και πέρα ρυθμίζεις ελαφρά αριστερά - δεξιά και πάνω - κάτω μέχρι να πάρεις την καλύτερη ένδειξη ποιότητας σήματος. Μόλις την πάρεις σφίγγεις τα παξιμάδια, και έτοιμος...

Αν ενδιαφέρεσαι για τα ακριβή στοιχεία ρύθμισης του κατόπτρου (αζιμούθιο, ανύψωση, στρίψιμο LNB), για τη Θεσσαλονίκη που βλέπω ότι βρίσκεσαι θα τα βρεις στο παρακάτω link,

http://www.satlex.net/el/azel_calc-...&lo=22.95&country_code=gr&diam_w=75&diam_h=80

Last edited:
Θέλω να ρωτήσω και εγώ σχετικά με τον 10. Γίνεται λήψη παράκεντρα? Δοκίμασα με κέντρο τους 28.2 και με τους 19.2 αλλά δεν μπορώ να βρώ κάποιο κανάλι του. Βρήκα λιγάκι δύσκολα τον 9 και δεν πιάνω πολλές συχνότητες αλλά υπάρχει 20-40% ποιότητα σήματος. Περιοχή Αττίκη, 1μέτρο πιάτο.

Με 1 μέτρο είσαι πολύ οριακά όταν έχεις 28,2 κέντρο.

Πρέπει να το παιδέψεις λίγο αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα...

Απάντηση: Re: BΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕUTELSAT (10,0E)

Θέλω να ρωτήσω και εγώ σχετικά με τον 10. Γίνεται λήψη παράκεντρα? Δοκίμασα με κέντρο τους 28.2 και με τους 19.2 αλλά δεν μπορώ να βρώ κάποιο κανάλι του. Βρήκα λιγάκι δύσκολα τον 9 και δεν πιάνω πολλές συχνότητες αλλά υπάρχει 20-40% ποιότητα σήματος. Περιοχή Αττίκη, 1μέτρο πιάτο.
Έχω ξοδέψει αρκετές ώρες τον τελευταίο μήνα στην ταράτσα και έκανα αρκετές δοκιμές. Ο eutelsat w2a είναι ζόρικος. Για σίγουρα αποτελέσματα θα πρότεινα 90άρι κάτοπτρο κεντραρισμένο (ειδικά αν ενδιαφέρουν τα feeds). Όπως δοκίμασες με παράκεντρη λήψη, δε λαμβάνεται.

Re: Απάντηση: Re: BΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕUTELSAT (10,0E)

Έχω ξοδέψει αρκετές ώρες τον τελευταίο μήνα στην ταράτσα και έκανα αρκετές δοκιμές. Ο eutelsat w2a είναι ζόρικος. Για σίγουρα αποτελέσματα θα πρότεινα 90άρι κάτοπτρο κεντραρισμένο (ειδικά αν ενδιαφέρουν τα feeds). Όπως δοκίμασες με παράκεντρη λήψη, δε λαμβάνεται.

λαμβανεται παρακεντρα με αυτο http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=242

με κατοπτρο 80-85 cm μπορει να λαβει 13-16 ,16-19 , 13-10
δοκιμασμενο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕUTELSAT (10,0E)

λαμβανεται παρακεντρα με αυτο http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=242

με κατοπτρο 80-85 cm μπορει να λαβει 13-16 ,16-19 , 13-10
δοκιμασμενο
Ο φίλος μας δοκίμασε με κέντρο astra 2 και astra 1. Σε αυτή την παράκεντρη λήψη αναφερόμουν. Πάντως δεν τα πολυέχω σε "υπόληψη" τα monoblock (μιλώντας για Ελλάδα πάντα) αλλά με κέντρο τον w2a ίσως κάτι γίνεται.

Τα monoblock είναι για πιάτα 80 - 90 το πολύ.
Σε τέτοια πιάτα δουλεύουν άψογα όσα έχω δοκιμάσει.