Βόλος & ψηφιακή TV

Τσίρκο.... στη Λάρισα τα μισά κανάλια είναι χωρίς σήμα. Και από Πήλιο και από Δοβρούτσι

Βολος λήψη απο Σωρό

8 πανελλαδικά Digea
3+1 ΝΕΡΙΤ + Βουλη
5 περιφερειακα
1 ERTOPEN
4 Ραδιοφωνα ΝΕΡΙΤ)

Συνολο 22 (18 TV + 4 RADIO)

Διακόπηκαν τα αναλογικα που μεταδίδει η Digea, παραμένουν σε λειτουργια αναλογικα ΝΕΡΙT, τα τοπικα και η ΕΤ3 .
Διακοπηκαν επισης τα παλια 7 MPEG2

Τελικά πολύς κόσμος άφησε την αγορά αποκωδικοποιητών για την τελευταία στιγμή.
Έχω δει πανικόβλητους σήμερα, να ρωτάνε γιατί δεν δείχνει η τηλεόραση. :p

Νομίζω ότι τα ΡΙΚ,BBC, TV5Europe και DW θα προστεθούν αργότερα; πότε ακριβώς; (όχι ότι τρελαινόμαστε να τα βλέπουμε κιόλας, έτσι για να συμπληρώσουμε τη συλλογή και να κάνουμε πλήρως την αριθμητική αντιστοίχηση)

Απάντηση: Re: Βόλος & ψηφιακή TV

Ολα (πλην ξενων) τζαμι και απο Πηλιο και απο Δοβρουτσι!

Ωραία επιτέλους...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε παιδιά αυτοί , που πουλάνε 50 ευρώ στους ηλικιωμένους τον sd αποκωδικοποιητή με -τοποθέτηση- είναι εταιρεία; Πολλά δεν παίρνουν; Παραγγείλαν σήμερα οι δικοί μου γιατί δεν μπορούν να παριμένουν μέχρι τέλους του μήνα που θα ανεβώ στο Βόλο.

Re: Απάντηση: Βόλος & ψηφιακή TV

Philips 42PFL9703D ακούω μόνο ήχο αλλά εικόνα δεν...
Δοκίμασα και το κόλπο που είχε πει παλιότερα ο illise με την επιλογή χώρας Ισπανία, αλλά δεν βλέπω φως.
Οπότε πάμε για αποδικωποιητή έ..?

Ε, ναι, δυστυχως. Ομοιοπαθων :bigcry: Panasonic 50PZ80 (plasma) αγορασμενη τπ 2009, 1000+ ευρω, "κατεβαζει" τα παντα-ολα! αλλα...μετατρεπονται ολα σε ραδιοφωνικα..."no video"...λεει το μηνυμα σε ολα τα τηλεοπτικα. Μεχρι και EPG κατεβαζει, πληρες, αλλα, εικονα, οχι...

Κι οσο σκεφτομαι οτι ο ενας εξωτερικος δεκτης (απο τους 3) που αγορασα, κοστιζει 20 ευρω!!! και κανει αποκωδικοποιηση Mpeg4 και ειναι αξιοπρεπες και σαν media player (Mkv και τα συναφη), τουτεστιν το κυκλωμα-πλακετα (αποκλειστικα) του δεκτη-αποκωδικοποιητη, ισως να εχει κοστος και κατω απο 10 ευρω.....ε.....δεν μπορω να μη συγχυζομαι οταν διαπιστωνω οτι σαν υλοποιηση ειναι Τοσο! ξεφτιλα, απο πλευρας εργοστασιακου κοστους κατασκευης.....δηλαδη.....για ενα 10ρικο (κι αν!) πρεπει να ξεχασω το τηλεχειριστηριο της TV, πρεπει να ξαναρυθμισω την ποιοτητα εικονας της νεας εξωτερικης πηγης σηματος και εφευρω αλλη μια πριζα στο πολυπριζο προστασιας που κουμπωνουν οι συσκευες.

Για ενα δεκαρικο!.....το κερατο μου μεσα.....

Re: Απάντηση: Βόλος & ψηφιακή TV

Εξωφρενικά πολλά...
Απαράδεκτα πολλά! νομίζω μόνο ότι κάνουν δώρο την εγκατάσταση και πάλι πολλά είναι. Πραγματικά για ηλικιωμένους και άτομα που δεν έχουν ένα νεαρό κοντά να τους βοηθήσει.
Philips 42PFL9703D ακούω μόνο ήχο αλλά εικόνα δεν...
Οπότε πάμε για αποκωδικοποιητή έ..?
Ε, ναι, δυστυχως. Ομοιοπαθων :bigcry: Panasonic 50PZ80 (plasma) αγορασμενη τπ 2009, 1000+ ευρω, "κατεβαζει" τα παντα-ολα! αλλα...μετατρεπονται ολα σε ραδιοφωνικα..."no video"...λεει το μηνυμα σε ολα τα τηλεοπτικα. Μεχρι και EPG κατεβαζει, πληρες, αλλα, εικονα, οχι....

Ναι γιατί είναι Mpeg-2 οι παλιότεροι δέκτες των τηλεοράσεων μέχρι και το 2009. Εχεις όμως την ευκαιρία να πάρεις καλό δέκτη και καλύτερο σε δυνατότητες απ ότι μπορούσε να σου προσφέρει η ίδια η τηλεόραση. Για παράδειγμα είχα δει δέκτη στα 35-40 ευρώ HD που είχε διπλό tuner, δηλαδή μπορείς να βλέπεις το ένα κανάλι μιας πολυπλεξίας και με τον άλλο δέκτη να κάνεις εγγραφή ακόμα και σε κανάλι άλλης πολυπλεξίας. Ακόμα και πολύ ακριβές τηλεοράσεις σήμερα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Μονο σε κανάλια της ίδιας πολυπλεξίας σε αφήνουν να κάνεις εγγραφή στο έναι ενώ βλέπεις άλλο κανάλι. Δες το μιας και εχεις καλή τηλεόραση και θες το κάτι παραπάνω.

Last edited:
Ε, ναι, δυστυχως. Ομοιοπαθων :bigcry: Panasonic 50PZ80 (plasma) αγορασμενη τπ 2009, 1000+ ευρω, "κατεβαζει" τα παντα-ολα! αλλα...μετατρεπονται ολα σε ραδιοφωνικα..."no video"...λεει το μηνυμα σε ολα τα τηλεοπτικα. Μεχρι και EPG κατεβαζει, πληρες, αλλα, εικονα, οχι...

Είνα σπαστικό όντως..2000 είχα παρει την Philips. Δεν λέω, ambilight φοβερό εικόνα μαγεία ακόμη και σήμερα, αλλά εναν κωλο-αποδικοποιητή δεν μπορούσαν να βάλουν? Ακόμη ενα τηλεχειρηστήριο δηλαδή να υποστούμε..?

Δυστυχώς πρέπει να δείτε τα θετικά του αποκωδικοποιητή ρε παιδιά.
Εγγραφή σαν DVR
Media player
Time shift

Και με ένα τηλεκοντρόλ USB-300 έχεις 4 συσκευές σε μία με 6

Αυτο που λεει ο Μιδας παραπανω, ειναι σωστο. Τις δυνατοτητες ενος (σημερινου) εξωτ.δεκτη...ουτε οι Kuro στα ονειρα τους! Κακα τα ψεματα. 5 χρονια πισω, ουτε θυρα usb, καλα-καλα, δεν ειχαν ουτε οι ακριβοτερες τηλεορασεις.

Κι αλλωστε, προσωπικα, εν γνωση μου πηρα την συγκεκριμενη τηλεοραση (αρκετα φθηνοτερα απο την αρχικη της τιμη) γνωριζοντας πως μελλοντικα θα χρειαζοταν ενα εξωτερικο δεκτη Mpeg4. Δεν με πειραζει ιδιαιτερα, δεδομενου οτι εχω μαθει να "ζαπαρω" (συνηθως) με αλλο τηλεχειριστηριο, χρονια τωρα, δορυφορικου δεκτη. Προσθεσε και το κοντρολ του DVD player με θυρα usb για τα Avi αρχεια του πάλαι ποτέ. ΟΚ...εξοικιωμενος ειμαι με τον στολο απο χειριστηρια παρκαρισμενο στο τραπεζι (εχωμεν κι ενισχυτη AV, αρα αλλο ενα κοντρολ).

Απλως ειναι το γαμώ το.....δεδομενου οτι μιλαμε για ευτελες κοστος, προφανως, ωστε να προστεθει εργοστασιακα ενα αναβαθμισμενο δεκτακι mpeg4 (future proof).
Δε βαριεσαι...η ζωη συνεχιζεται...κι επι της ουσιας...περα απο τα μοντερνα ψηφιακα τεχνουργηματα στην εικονα πλεον, αντι του ειδωλου και του χιονιου της αναλογικης εποχης...δεν αλλαξε και τιποτε σπουδαιο στην καθημερινοτητα μας. Θα προτιμουσα αναβαθμιση στο Περιεχομενο των ιδιωτικων καναλιων, παρα μια στειρα "ψηφιακη μεταβαση" με καθαρα οικονομοτεχνικα κριτηρια.

ΥΓ. νομιζω Σεραφειμ, ο αριθμος 2000, ειναι ευρω κι οχι χρονολογια