dimitris777
AVClub Enthusiast
ΥΓ. νομιζω Σεραφειμ, ο αριθμος 2000, ειναι ευρω κι οχι χρονολογια
Ακριβώς. Για ευρώ μιλούσα κι εγώ

οπότε τι να πάρουμε από την πληθώρα που κυκλοφορεί;
ΥΓ. νομιζω Σεραφειμ, ο αριθμος 2000, ειναι ευρω κι οχι χρονολογια
Το ΡΙΚ βγαίνει από τη 2η mux (πολυπλεξία) της ΝΕΡΙΤ και όπως γνωρίζουμε από το Πήλιο (άρα και στο Βόλο) η ΝΕΡΙΤ θα βγει και με τις δύο πολυπλεξίες. (σε άλλα κέντρα όχι αρχικά η 2η mux αλλά σε δεύτερο χρόνο). Επίσης ΡΙΚ τώρα ψηφιακά βγαίνει και από το Δοβρούτσι.
κ.ε ΠΗΛΙΟ
ΝΕΡΙΤ 21-37
Υπαρχει καποιος που λαμβανει και απο τα δυο κεντρα εκπομπης, και απο Πηλιο και απο Σωρο, ωστε να μας διαφωτισει αν τα οποια προβληματα αποσυγχρονισμου του ηχου-εικονας σε διαφορα καναλια και ανα διαστηματα, υπαρχουν και στα δυο κεντρα?
Προσωπικα λαμβανω απο Σωρο και υπαρχει εντονο προβλημα σχεδον σε ολα. Αν πιθανολογω σωστα, και το Πηλιο και ο Σωρος λαμβανουν δορυφορικα το σημα (μαλλον απο Nova και οχι απο Digea) και θεωρητικα λαμβανουν κι εκπεμπουν το ιδιο αυτουσιο σημα.
Αρα (βασει της ανωθι συλλογιστικης) δεν εχει καποιο κεντρο εκπομπης καποιο "προβαδισμα" τεχνικο, ωστε να εκπεμπει καλυτερα το ενα απο το αλλο. Διερωτωμαι λοιπον. Προβληματα συγχρονισμου, υπαρχουν και στο Πηλιο? ή εχουμε αυτο το "προνομιο" οι Βολιωτες?
Το εχω αναρωτηθει κι εγω αυτο...Ferguson Ariva T650i...γενικα, μονο καλα λογια ακουγονται...ξερεις τι λεω...απο την αλλη...αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι δεν πειραξα τιποτε στην εγκατασταση, μετα τη μεταβαση στη ψηφιακη. Δηλαδη το σημα περναει απο την Televes DAT 45 και μεσω του ομωνυμου ενισχυτη σηματος. Αναρωτιεμαι μηπως εχει να κανει με αυτο (υπερβολικη ενισχυση σηματος) αλλα δεν τερματιζουν οι ενδειξεις στις μπαρες ποιοτητας-εντασης σηματος.
Αυτο που με κανει να σκεφτομαι οτι φταιει η εκπομπη κι οχι ο δεκτης, ειναι το απλο γεγονος οτι ΔΕΝ αποσυγχρονιζει σε ολα τα καναλια. Χοντρικα μιλωντας, σε ολα τα τοπικα-περιφερειακα ΔΕΝ το εμφανιζει ποτΕ το προβλημα, στο Mega πχ που παιζει τωρα ΔΕΝ το κανει αυτη τη στιγμη (αλλες φορες ομως ναι) στον Σκάι το βλεπω τακτικα, στο Star και στα κρατικα ΕΡΤ.
Πολυ ενδιαφεροντα ολα τα παραπανω. Παραμενει η απορια μου βεβαια, οσον αφορα την ΜΗ υπαρξη προβληματος στα τοπικα-περιφερειακα καναλια, που υποθετω δεν ειναι "ανεβασμενα" σε καποιον δορυφορο και αρα η ληψη τους απο τα κεντρα εκπομπης (Πηλιο, Σωρος) γινεται μαλλον επιγεια και οχι δορυφορικα, και τα οποια ολως τυχαιως δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα και ποτέ.
Επισης, θα επαιρνα ορκο, πως καθε φορα που "χανεται" καποιο καναλι ξαφνικα (πεφτει μαυρο) και μετα απο λιγα δευτερολεπτα εμφανιζεται, πρωτα το εναρκτηριο σημα του δορυφορικου δεκτη του κεντρου εκπομπης (SAB στην προκειμενη βλεπω εγω, εννοω κατα το reboot του δεκτη) αμεσως μετα εμφανιζεται η κλασσικη μπαρα πληροφοριων ενος δορυφ. δεκτη και εκει βλεπω -στιγμιαια- (μεχρι να ξεκλειδωσει η καρτα προσβασης) κωδικοποιηση Irdeto και δορυφορος Hotbird 13, και κλασσικα μετα επανερχεται η εικονα στο καναλι που παρακολουθουσα στην τηλεοραση μου. Αρα, κατα πασα πιθανοτητα, ο Σωρος τουλαχιστον, τα πανελλαδικα καναλια (mega, star, skai, ant1, alpha, ert,) τα "κατεβαζει" μεσω Nova και μας τα αναμεταδιδει επιγειως μεσω Σωρου. Νομιζω πως αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν και αλλοι Βολιωτες που βλεπουν μεσω Σωρού.
Τελος, επαναλαμβανω, αυτο το φαινομενο ΔΕΝ συμβαινει παντα, για καποιο λογο που δεν γνωριζω και δεν κατανοω, και οπως ανεφερα δεν συμβαινει στα τοπικα-περιφερειακα. Εαν το προβλημα ηταν καθολικο και διαρκες-μονιμο, θα ειχα ηδη επιστρεψει τον δεκτη για ελεγχο και ενδεχομενη αλλαγη, αλλα δεν μπορω να ισχυριστω οτι εχει "προβλημα" απο την στιγμη που διαπιστωνω οτι το προβλημα ειναι μεμονωμενο. Για αυτο και καταληγω στην εικασια οτι ευθυνεται το κεντρο εκπομπης, αλλωστε αυτο το φαινομενο υπηρχε (σπανιοτερα) και επι αναλογικης μεταδοσης...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.