«Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Εγώ ξέρω ότι κάποτε όλοι κορόϊδευαν το δημόσιο για τις 3 και 60 που έδινε και προσπαθούσαν να μπουν κάπου στον ιδιωτικό τομέα να δουν κανά μισθό της προκοπής.
Εδώ και χρόνια γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Θα σας πω τι γίνεται στον δικό μου τον τραπεζικό κλάδο: Προσπαθούν να φύγουν με "νύχια και με δόντια" για μια θέση στο δημόσιο παιδιά των 800 ευρώ και 1000 ευρώ με πτυχία, γιατί πολύ απλά στο δημόσιο θα πάρουν περισσότερα με το καλημέρα (άμεση αναγνώριση πτυχίων, τήρηση ωραρίου κλπ). Και μιλάμε για τραπεζικό κλάδο που αν μη τι άλλο υποτίθεται ότι είναι από τους καλούς (συνεπείς πληρωμές κλπ). Ολοι ψάχουν - με εξαιρετική μυστικοπάθεια- για το πότε γίνεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Τι σημαίνει αυτό; το δημόσιο έχει γίνει καλύτερος εργοδότης από τον ιδιωτικό τομέα σε αρκετές θέσεις εργασίας. Τι να συζητάμε μετά; Και οι περισσότεροι που βρίζουν το δημόσιο είναι γιατί δεν μπορούν να μπουν σ' αυτό.

Υ.Γ. Στο εξωτερικό γνωρίζετε τι ισχύει; είναι μόνιμοι οι δημόσιοι;

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τάσο έγραψες!!!!

Προσπαθούν να φύγουν με "νύχια και με δόντια" για μια θέση στο δημόσιο παιδιά των 800 ευρώ και 1000 ευρώ με πτυχία, γιατί πολύ απλά στο δημόσιο θα πάρουν περισσότερα με το καλημέρα (άμεση αναγνώριση πτυχίων, τήρηση ωραρίου κλπ). Και μιλάμε για τραπεζικό κλάδο που αν μη τι άλλο υποτίθεται ότι είναι από τους καλούς (συνεπείς πληρωμές κλπ). Ολοι ψάχουν - με εξαιρετική μυστικοπάθεια- για το πότε γίνεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Τι σημαίνει αυτό; το δημόσιο έχει γίνει καλύτερος εργοδότης από τον ιδιωτικό τομέα

Πέρασα σαν εργαζόμενος από τράπεζα και από μερικές μεγάλες πολυεθνικές, όπου έφευγαν για το δημόσιο όχι παιδιά των 700 και 1000 ευρώ (δεν το συζητάμε αυτό...) , αλλά συνάδελφοι με σχετικά καλό μισθό της τάξης των 2.500+ ευρώ για να πάνε να γίνουν δάσκαλοι με τα μισά. Και ήταν τρισευτυχισμένοι.

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ειλικρινά, κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό τυχαίνω συνεχώς σε πολύ εξυπηρετικά άτομα σε όποια δημόσια υπηρεσία πηγαίνω.
Συνήθως νέα παιδιά.

Το πρόβλημά μου είναι με τους τεμπέληδες. Όπου και αν είναι αυτοί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Πέρασα σαν εργαζόμενος από τράπεζα και από μερικές μεγάλες πολυεθνικές, όπου έφευγαν για το δημόσιο όχι παιδιά των 700 και 1000 ευρώ (δεν το συζητάμε αυτό...) , αλλά συνάδελφοι με σχετικά καλό μισθό της τάξης των 2.500+ ευρώ για να πάνε να γίνουν δάσκαλοι με τα μισά. Και ήταν τρισευτυχισμένοι.

τραγικό?

Εγώ ξέρω ότι κάποτε όλοι κορόϊδευαν το δημόσιο για τις 3 και 60 που έδινε και προσπαθούσαν να μπουν κάπου στον ιδιωτικό τομέα να δουν κανά μισθό της προκοπής.
Εδώ και χρόνια γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Θα σας πω τι γίνεται στον δικό μου τον τραπεζικό κλάδο: Προσπαθούν να φύγουν με "νύχια και με δόντια" για μια θέση στο δημόσιο παιδιά των 800 ευρώ και 1000 ευρώ με πτυχία, γιατί πολύ απλά στο δημόσιο θα πάρουν περισσότερα με το καλημέρα (άμεση αναγνώριση πτυχίων, τήρηση ωραρίου κλπ). Και μιλάμε για τραπεζικό κλάδο που αν μη τι άλλο υποτίθεται ότι είναι από τους καλούς (συνεπείς πληρωμές κλπ). Ολοι ψάχουν - με εξαιρετική μυστικοπάθεια- για το πότε γίνεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Τι σημαίνει αυτό; το δημόσιο έχει γίνει καλύτερος εργοδότης από τον ιδιωτικό τομέα σε αρκετές θέσεις εργασίας. Τι να συζητάμε μετά; Και οι περισσότεροι που βρίζουν το δημόσιο είναι γιατί δεν μπορούν να μπουν σ' αυτό.

Υ.Γ. Στο εξωτερικό γνωρίζετε τι ισχύει; είναι μόνιμοι οι δημόσιοι;

Ακριβώς αυτό που περιγράφεις είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το σκάφος θα βυθιστεί! Αν δεν ξαναρχίσει να συμφέρει η δουλειά στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα (υπάρχει και παρασιτικός) δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη και συνεπώς θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Σε καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα για είσοδο στο Δημόσιο ενώ φυσικά και οι αμοιβές είναι παντού σαφώς καλύτερες στον ιδιωτικό τομέα παρά στον δημόσιο.

Ακριβώς αυτό που περιγράφεις είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το σκάφος θα βυθιστεί! Αν δεν ξαναρχίσει να συμφέρει η δουλειά στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα (υπάρχει και παρασιτικός) δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη και συνεπώς θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Σε καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα για είσοδο στο Δημόσιο ενώ φυσικά και οι αμοιβές είναι παντού σαφώς καλύτερες στον ιδιωτικό τομέα παρά στον δημόσιο.

Έχεις υπόψη σου την Ιταλία τα τρία τελευταία χρόνια;

Είπα να το αναφέρω κι αυτό αλλά δεν θα γινόμουν πιστευτός. Ευτυχώς που το αναφέρεις κι εσύ.

Για όσουν απορούν, ας έχουν υπόψιν τους ότι δημόσιο δεν σημαίνει ένας σκέτος μισθός. Είναι ένα σωρό benefits (παιδικοί σταθμοί, επιδόματα, παιδικές κατασκηνώσεις κλπ).

Και φυσικά το ωράριο που τηρείται με θρησκευτική ευλάβια..... πράγμα ανέκδοτο για τον ιδιωτικό τομέα....

Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα,που χρήζει καθαρών απαντήσεων.

Που θα πιάσουν δουλιά οι μη εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα,δεδομένης της διάλυσης του ιδιωτικού παραγωγικού ιστού καθώς και της καλπάζουσας ανεργίας;

Απλα και περιεκτικα.

Δεν κατηγορειται κανεις γιατι επιλεγει αυτο που τον συμφερει. Εχω κανει κι εγω τα χαρτια μου για θεση στο Δημοσιο (φυσικα πατωσα γιατι τις θεσεις τις πηραν ανθρωποι με Διδακτορικα) και αν με επαιρναν μπορει και να πηγαινα.

Ουτε ειπε κανεις οτι δεν πρεπει να υπαρχουν ΔΥ. Το να ειμαστε ολοι ΔΥ ομως ανηκει στη θεωρια γνωστου πολιτικου συστηματος, το οποιο δεν εχουμε αυτη τη στιγμη.

Το οτι δυσλειτουργει ο Δημοσιος τομεας ειναι προβλημα. Το οτι κοστιζει πολυ, επισης.

...
Εδώ και χρόνια γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
...
Από τις 3+60 πώς αυξήθηκε σε 150%και βάλε του βασικού μισθού του ιδ.τομέα ?
Με το πάτημα ενός κουμπιού
ή με μιά υπογραφή?
Αυτό "παραλείπουν" να το αναφέρουν,
γιατί θα ξεγκαβωνόταν και οι "άλλοι" και θα διεκδικούσαν.

Οι κύριοι που -κατά παραγγελία- βάλουν σήμερα τον θεσμό της μονιμότητας
είναι οι ίδιοι που ό,τι κατόρθωσαν να γίνουν το οφείλουν κυρίως στην ομηρία του δημόσιου υπάλληλου. Κατουρημένες ποδιές ΛΕΜΕ !

Και μόλις το έστησαν το μαγαζί
και μπόρεσαν να ελέγξουν τους συνδικαλιστικούς μηχανισμούς,
εφάρμοσαν το διαίρει και βασίλευε.

Τώρα χρειάζονται να κάνουν ένα reset
γιά να ξεκινήσουν το ίδιο σύστημα απ'την αρχή. Τίποτε άλλο.

Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν πως κάθε κοινωνία φτάνει υποχρεωτικά σε αδιέξοδο
και ένας "λυτρωτικός γιά το σύστημα" πόλεμος
θα αφήσει πίσω του τους μισούς μόνο ζωντανούς
δίχως ατομικά, κοινωνικά, οικονομικά κεκτημένα
γιά να την ανατροφοδοτήσει.

Δίχως να θέλει ποτέ να αναλύσει
ΓΙΑΤΙ
αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται (?)
και ΠΟΙΟΣ
δεν θέλει να αναθεωρήσουμε
ώστε να εξελιχθούμε (?)

ΠΟΙΟΣ μας προγραμμάτισε να καταριόμαστε τα μέλη της δικής μας κοινωνίας βιδωμένοι στον καναπέ (?)

Υ.Γ
Και καλύτερα να έχουμε φρέσκο στη μνήμη μας
ΠΟΙΟΣ
προσποιήται πως αποδίδει τιμές στους αγωνιστές
και ΠΟΙΟΣ
παρέδωσε τον Οτσαλάν
στη "δικαοσύνη" (?)

Last edited:
Προσωπικά πάντως το εξασφάλισα (αορίστου χρόνου) στον Δήμο Αθηναίων.... αλλά τη σαπίλα αυτή δεν την άντεξα ούτε ένα χρόνο και την έκανα με ελαφρά... καλύτερα πεινασμένος, δουλεύοντας παραπάνω ώρες για λιγότερα λεφτά σε εταιρίες, και να τα'χω καλά με τον εαυτό μου παρά να συμμετέχω σε αυτή την παρακμή.

δεν είναι το ίδιο όλες οι Υπηρεσίες και μην νομίζετε ότι επειδή είδατε μια περίπτωση πως τις γνωρίζετε όλες

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ειλικρινά, κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό τυχαίνω συνεχώς σε πολύ εξυπηρετικά άτομα σε όποια δημόσια υπηρεσία πηγαίνω.
Συνήθως νέα παιδιά.

Το πρόβλημά μου είναι με τους τεμπέληδες. Όπου και αν είναι αυτοί.

Mα φυσικά και είναι έτσι.... Το θέμα είναι ότι τεμπέληδες στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν, καθώς παίρνουν πόδι. Στο Δημόσιο όμως προστατεύονται δια βίου... Εκεί είναι το πρόβλημά μου...

δεν είναι το ίδιο όλες οι Υπηρεσίες και μην νομίζετε ότι επειδή είδατε μια περίπτωση πως τις γνωρίζετε όλες

Εννοείται ρε συ πως δεν είναι όλες έτσι. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει ασυλία προς ανθρώπους που δε σέβονται τη δουλειά τους. Τι θα πει μονιμότητα? Να δίνεις κάποιες εξετάσεις στα 20 σου, και να μην ξαναααξιολογείσαι για το αν παραμένεις μάχιμος και κατάλληλος ποτέ ξανά στη ζωή σου? Αυτό πρώτα απ'όλα είναι άδικο για όλους τους υπόλοιπους γύρω σου.

Mα φυσικά και είναι έτσι.... Το θέμα είναι ότι τεμπέληδες στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν, καθώς παίρνουν πόδι. Στο Δημόσιο όμως προστατεύονται δια βίου... Εκεί είναι το πρόβλημά μου...

Ποιός σας τα λέει αυτά;

Εχετε δουλέψει έξω σε φάμπρικές και γενικά μεγάλες μονάδες;Οχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και πολλοί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Ποιός σας τα λέει αυτά;

Εχετε δουλέψει έξω σε φάμπρικές και γενικά μεγάλες μονάδες;Οχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και πολλοί.

Πολλοι δεν ειναι.Μπορει η δουλεια να ειναι αυτοματοποιημενη και να φαινεται ευκολη η οι δουλειες στα γραφεια να φαινονται ξεκουραστες μπροστα σε αυτης της παραγωγης.Ναι υπαρχει μεσο στο ιδιωτικο τομεα αλλα η υπαρχει και παραγωγη αρα και μια σχετικη η πολυ μεγαλη πιεση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Είπα να το αναφέρω κι αυτό αλλά δεν θα γινόμουν πιστευτός. Ευτυχώς που το αναφέρεις κι εσύ.

Για όσουν απορούν, ας έχουν υπόψιν τους ότι δημόσιο δεν σημαίνει ένας σκέτος μισθός. Είναι ένα σωρό benefits (παιδικοί σταθμοί, επιδόματα, παιδικές κατασκηνώσεις κλπ).

Και φυσικά το ωράριο που τηρείται με θρησκευτική ευλάβια..... πράγμα ανέκδοτο για τον ιδιωτικό τομέα....

Αυτο για το ωραριο που τηρειται...

Ειρωνικα το λετε μαλλον ε?

Προσωπικά πάντως το εξασφάλισα (αορίστου χρόνου) στον Δήμο Αθηναίων.... αλλά τη σαπίλα αυτή δεν την άντεξα ούτε ένα χρόνο και την έκανα με ελαφρά... καλύτερα πεινασμένος, δουλεύοντας παραπάνω ώρες για λιγότερα λεφτά σε εταιρίες, και να τα'χω καλά με τον εαυτό μου παρά να συμμετέχω σε αυτή την παρακμή.

Μαγκια σου αν το εκανες αυτο. Με τις συνθηκες που βλεπω στις Δ. Υπηρεσιες, και που ξερω απο τους γονεις μου, μαλλον κι εγω το ιδιο θα εκανα.

Κι ας ζηλευω τη χαλαροτητα των φιλων μου που ειναι ΔΥ.

Φυσικα, δεν φταινε για ολα οι ΔΥ. Υπαρχουν πολλα θεματα που πρεπει να αντιμετωπιστουν.

Οσο για τη μονιμοτητα, που ειναι και το θεμα μας, πρεπει να υπαρχει για καποιους. Δεν μπορει οι ΔΥ να αλλαζουν καθε λιγα χρονια. Πρεπει ομως να εξεταζεται η συνεπεια και η αποδοση τους, ωστε να φτασει η παραγωγικοτητα σε καποια στανταρ. Και φυσικα να μειωθει ο αριθμος τους, στους απαραιτητους.

Αυτο που ειπε ο Παγκαλος, ειναι οτι το Συνταγμα προβλεπει τη μονιμοτητα, για οσο υπαρχει η θεση. Αυτο ειναι αυτονοητο, δεν ειναι "βομβα" και δεν εχει σχεση με το αν γουσταρουμε τον Παγκαλο ή οχι.

Last edited:

Οι σχέσεις υφιστάμενου-προϊστάμενου είναι φασόν.
Γλύφω+καρφώνω=ξεκουράζομαι+προοδεύω.
Απλά, αυτό ελαχιστοποιήται όταν η εξέλιξη στην ιεραρχία και τα έξτρα δικαιωματάκια ελαχιστοποιούνται

...
Το οτι δυσλειτουργει ο Δημοσιος τομεας ειναι προβλημα. Το οτι κοστιζει πολυ, επισης.

ΟΚ!
Τί θα λέγατε να ελέγξουμε τα χέρια που κινούν τα νήματα του Δημοσίου?
Και
μην μου πείτε πως το Δημόσιο ορίζεται από τις επιλογές του τεμπέλη ή μή Δημ.Υπαλλήλου ? .....

Και στον ιδιωτικό τομέα
οι επόπτες, οι προϊστάμενοι, οι ....ελέγχοντες τέλος πάντων
δεν λειτουργούν πάντα με ανιδιοτελή κριτήρια

Ποιός σας τα λέει αυτά;

η δουλειά κάνει τους άντρες Διονύση...:antlers:

να σου δείξω τεμπελχανάδες με μαγαζιά και ατομικές επιχειρήσεις να πέσεις από τα γέλια.. και το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ήταν πάντα ανοχύρωτος και έρμαιο των αφεντικών οι εργαζόμενοί του, σημαίνει ότι φταίνε οι ΔΥ που με νύχια και δόντια κρατάνε μια σχετική αξιοπρέπεια στις εργασιακές τους συνθήκες (μπαρμπούτσαλα δηλαδή, αλλά έτσι για να το λέμε...)?????

αλλά ξαναλέω, το πρόβλημά μας είναι πάντα ο δίπλανός που ακόμα δεν του κάηκε το βίντεο... :slapface:
όσο λείπει η συνολική αντίδραση στον πραγματικό ένοχο, τόσο οι ίδιοι θα βγάζουμε τα μάτια μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο

Πολλοι δεν ειναι.Μπορει η δουλεια να ειναι αυτοματοποιημενη και να φαινεται ευκολη η οι δουλειες στα γραφεια να φαινονται ξεκουραστες μπροστα σε αυτης της παραγωγης.Ναι υπαρχει μεσο στο ιδιωτικο τομεα αλλα η υπαρχει και παραγωγη αρα και μια σχετικη η πολυ μεγαλη πιεση.

Ελα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου...

Τριάντα χρόνια δουλεύω σε μεγάλες μονάδες,άκου τι σου λέω...