«Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Και βέβαια επειδή ταξιδεύω κι αρκετά σε αντίστοιχες ιδιωτικές μονάδες του εξωτερικού κι εκεί μία απο τα ίδια μην πώ χειρότερα.

Αλλά εκεί τουλάχιστον υπάρχουν θέσεις...Εδώ ξαναρωτάω...Που θα προσληφθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι,νέοι πτυχιούχοι,πιθανοί απολυμένοι του δημοσίου κλπ;Το υπάρχον "μοντέλο" ψόφησε...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημό

Ελα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου...

Τριάντα χρόνια δουλεύω σε μεγάλες μονάδες,άκου τι σου λέω...

Οπως το βλεπεις κανεις . Εγω απο την δικη μου δουλεια το βλεπω αλλιως οπως ο καθενας φανταζομαι , ειτε δημοσιος ειτε ιδιωτικος υπαλληλος .Βεβαια οσο αφορα τους δημοσιους υπαλληλους υπαρχει η ιδιαιτεροτητα οτι μπορει να ερχονται σε επαφη λογω της εργασιας τους με χιλιαδες πολιτες οποτε οταν και οπου υπαρχει δικαιολογημενη αγανακτηση αυτη δυσκολα θα περασει στο ντουκου και δεν θα εκφραστει , σε αντιθεση με εναν ιδιωτικο υπαλληλο οπου η αδιαφορια του και η μειωμενη αποδοση του θα απασχολησει τον προισταμενο του και μονο .Αναμενομενα ολα αυτα και χιλιοειπωμενα..

Την ιδια δυσαρεσκεια μπορει (λεω μπορει ) να εχει ενας δημοσιος υπαλληλος για μια πιο προνομιουχα υπηρεσια (οχι για την νομιμοτητα).Ανθρωπινο και αυτο..

Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Mα φυσικά και είναι έτσι.... Το θέμα είναι ότι τεμπέληδες στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν, καθώς παίρνουν πόδι. Στο Δημόσιο όμως προστατεύονται δια βίου... Εκεί είναι το πρόβλημά μου...

καλά γι αυτό μην ορκίζεσαι.. θα πας στον ιδιωτικό τομέα και μπορεί να πάθεις πλάκα. Γνωρίζω πολλές εταιρείες, μικρές και μεγάλες, που σιτίζουν αρκετούς στο πρυτανείο για πολλά χρόνια και δεν μιλώ για λαμόγια. Πρόκειται κυρίως για δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες απέναντι στις μαμάδες τους (αγόρι μου την Ασημούλα της κυρά Νίκης να μην την αφήσουμε έτσι), απέναντι στα παιδιά εξαιρετικών συνεργατών τους (μπορεί ο κυρ Νίκος να έλιωσε στη δουλειά και να έκανε την εταιρεία του Γεωργίου τάδε μεγάλη, αλλά δεν ζήτησε τίποτε, παρά μόνο να απασχολήσει τον -άχρηστο- γιο ή κόρη κι αυτό ο Γεώργιος το τηρεί), σκελετοί στη ντουλάπα που μεταφέρουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες στους επόμενους και τους οποίους οι ίδιοι δεν σίτιζαν τώρα όμως το βάζουν στη συμφωνία (πολύ συχνό), ή ακόμη και εντελώς μα εντελώς περίεργες καταστάσεις, ακόμη και σε μεγάλες εταιρείες. και μερικές φορές, όταν γίνονται απολύσεις φεύγουν οι άξιοι ή οι ημιάξιοι και οι άχρηστοι παραμένουν, αφού η δέσεμευση είναι εξωτερική.

Και σε απολύτως προσωπικό επίπεδο γνωρίζω άτομο (κυρία) που δεν έχει δουλέψει ποτέ, αλλά ο άντρας της την έχει βάλει σε γνωστή γαλακτοβιομηχανία του κάμπου και της κολλά η εταιρεία κανονικά ένσημα ΙΚΑ αλλά δεν την πληρώνει.Είναι πλέον 44 ετών κι ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη αφού δεν έχει λείψει ποτέ από τη "δουλειά" της και γκρινιάζει για τα όρια ηλικίας !!!! Ή έχουμε κι άλλη περίπτωση που τελείωσε άσχετη σχολή (48 ή 49 ετών), σε τράπεζα πλέον γαλλική, που έφθασε υποδιευθύντρια σε υποκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς να εργαστεί ποτέ και την έβγαλε στη σύνταξη (πρόωρα) η Τράπεζα (με +50% μπόνους στο εφάπαξ) όταν αρνήθηκε να γίνει διευθύντρια (!!!!!!) υποκαταστήματος και να είναι πλέον εκείνη υπεύθυνη (!!!!!!). Ή σε άλλη τράπεζα, τη ευρω... έχουμε γνωστή που εργάζεται (μπήκε με κάποιο μέσον) εδώ κι 8 χρόνια, κι όταν τη ρωτούμε τί κάνει, μας λέει πολύ σεμνά "δεν ξέρω ακριβώς..." !!!!!! Ευτυχώς δεν ανήκεισ το υποκατάστημα της γειτονιάς μου.

Επίσης σε εταιρείες κρητικές ιδιωτικές (με κάποιο ποσοστό λαικής βάσης) υπάρχουν πολλοί ανύπαρκτοι γιατί έτσι.... υπάρχουν.

Κι όλα αυτά χωρίς να μιλήσουμε καθόλου για τυχόν δεσμεύσεις απέναντι σε πολιτικούς, αντιπαροχές, κλπ.

Oι υπάλληλοι που σέβονται τον εαυτό τους και τη δουλειά τους επιζητούν την επαναξιολόγηση και την συχνή επιμόρφωση.Και αυτό συμβαίνει και στο δημόσιο,τουλάχιστον εκεί που είμαι και μπορώ να ξέρω.

Εχω τοποθετηθεί ξανά επί του θέματος και απλά επαναλαμβάνω πως με τις υπάρχουσες συνθήκες η άρση της μονιμότητας,σε αυτό το καθεστώς αναξιοκρατίας που επικρατεί ,μόνο δεινά θα φέρει.Ας απεμπλακούμε πρώτα από τη ρουσφετολογική σχέση με τα κόμματα και μετά μπορεί να γίνει η όποια αξιολόγηση σε καθαρά πλαίσια και με διαφανείς κανόνες...είμαστε έτοιμοι γι'αυτό?

Φίλε Maestro θεωρητικά δεν υπάρχει ασυλία.Ας το κάνουμε πράξη λοιπόν.Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον αυτό,πώς να προχωρήσουμε παρακάτω?
Προσωπικά εξομολογούμενος τώρα ,μετά από 10ετή πείρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ή από σκάνδαλα είτε από άστοχες κινήσεις έκλεισαν,ωθούμενος της απόγνωσης και του άγχους έκανα τα χαρτιά μου για το νεοσύστατο τότε σώμα Ειδικών Φρουρών της αστυνομίας.Πέρασα...Είδα και απήλθα...δεν άντεχα ότι έβλεπαν τα μάτια μου....Ύστερα ταξί για κανα χρόνο...κι έπειτα Υπ.Υγείας.

Θέλω μ'αυτά να πω πως δεν είχα όνειρο ζωής τον Δ.Τομέα...Ας εφαρμόσουμε τους νόμους που ήδη υπάρχουν και για τις όποιες εξελίξεις δε θα μπορεί κανείς να γκρινιάξει!!
Οταν ακούω μεγαλοστομίες ,τομές και ρήξεις ειδικά από πολιτικούς σαν τον κ.Πάγκαλο με συγχωρείτε δεν θα πάρω.......

καλά γι αυτό μην ορκίζεσαι.. θα πας στον ιδιωτικό τομέα και μπορεί να πάθεις πλάκα. Γνωρίζω πολλές εταιρείες, μικρές και μεγάλες, που σιτίζουν αρκετούς στο πρυτανείο για πολλά χρόνια και δεν μιλώ για λαμόγια. Πρόκειται κυρίως για δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες απέναντι στις μαμάδες τους (αγόρι μου την Ασημούλα της κυρά Νίκης να μην την αφήσουμε έτσι), απέναντι στα παιδιά εξαιρετικών συνεργατών τους (μπορεί ο κυρ Νίκος να έλιωσε στη δουλειά και να έκανε την εταιρεία του Γεωργίου τάδε μεγάλη, αλλά δεν ζήτησε τίποτε, παρά μόνο να απασχολήσει τον -άχρηστο- γιο ή κόρη κι αυτό ο Γεώργιος το τηρεί), σκελετοί στη ντουλάπα που μεταφέρουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες στους επόμενους και τους οποίους οι ίδιοι δεν σίτιζαν τώρα όμως το βάζουν στη συμφωνία (πολύ συχνό), ή ακόμη και εντελώς μα εντελώς περίεργες καταστάσεις, ακόμη και σε μεγάλες εταιρείες. και μερικές φορές, όταν γίνονται απολύσεις φεύγουν οι άξιοι ή οι ημιάξιοι και οι άχρηστοι παραμένουν, αφού η δέσεμευση είναι εξωτερική.

Και σε απολύτως προσωπικό επίπεδο γνωρίζω άτομο (κυρία) που δεν έχει δουλέψει ποτέ, αλλά ο άντρας της την έχει βάλει σε γνωστή γαλακτοβιομηχανία του κάμπου και της κολλά η εταιρεία κανονικά ένσημα ΙΚΑ αλλά δεν την πληρώνει.Είναι πλέον 44 ετών κι ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη αφού δεν έχει λείψει ποτέ από τη "δουλειά" της και γκρινιάζει για τα όρια ηλικίας !!!! Ή έχουμε κι άλλη περίπτωση που τελείωσε άσχετη σχολή (48 ή 49 ετών), σε τράπεζα πλέον γαλλική, που έφθασε υποδιευθύντρια σε υποκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς να εργαστεί ποτέ και την έβγαλε στη σύνταξη (πρόωρα) η Τράπεζα (με +50% μπόνους στο εφάπαξ) όταν αρνήθηκε να γίνει διευθύντρια (!!!!!!) υποκαταστήματος και να είναι πλέον εκείνη υπεύθυνη (!!!!!!). Ή σε άλλη τράπεζα, τη ευρω... έχουμε γνωστή που εργάζεται (μπήκε με κάποιο μέσον) εδώ κι 8 χρόνια, κι όταν τη ρωτούμε τί κάνει, μας λέει πολύ σεμνά "δεν ξέρω ακριβώς..." !!!!!! Ευτυχώς δεν ανήκεισ το υποκατάστημα της γειτονιάς μου.

Επίσης σε εταιρείες κρητικές ιδιωτικές (με κάποιο ποσοστό λαικής βάσης) υπάρχουν πολλοί ανύπαρκτοι γιατί έτσι.... υπάρχουν.

Κι όλα αυτά χωρίς να μιλήσουμε καθόλου για τυχόν δεσμεύσεις απέναντι σε πολιτικούς, αντιπαροχές, κλπ.

να βγουν λοιπόν οι Δημόσιοι στους δρόμους να φωνάξουν να κοπεί η σύνταξη στους παραπάνω γιατί επιβαρύνουν τα Ταμεία (που σημειωτέον άλλοι ξέσκισαν, ποιό άφαντοι)...:jester:
αυτής της λογικής είμαστε στη καφροχώρα

Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα,που χρήζει καθαρών απαντήσεων.

Που θα πιάσουν δουλιά οι μη εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα,δεδομένης της διάλυσης του ιδιωτικού παραγωγικού ιστού καθώς και της καλπάζουσας ανεργίας;

Γιατι πρεπει να ειναι δεδομένη αυτή η διάλυση; Ο παραγωγικός ιδιωτικός τομέας (το τονίζω, δεν μιλάω για μεταπραττικο ή κρατικοδίαιτο παρασιτικό) εφόσον του δοθούν κίνητρα (και φυσικά το βασικότερο ειναι ...το κέρδος που εδω το θεωρούμε κακό!) θα αναπτυχθεί και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και οι ιδιώτες ξέρουν να ανασυντάσσονται σε χρόνο dt και να επενδύουν αν δουν ότι τους συμφέρει, σε αντίθετη με τον δεινόσαυρο του δημοσίου.
Ας υποθέσουμε όμως ότι ειναι όπως τα λες και η διάλυση ειναι δεδομένη. Αν καταρρεύσει εντελώς ο ιδιωτικός τομέας μπορείς μήπως να μου πεις ποιός θα πληρώνει το αντιπαραγωγικό δημόσιο; Για ποιά ανεργία θα μιλάμε αν δεν υπάρχουν καν λεφτά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι;
Παντως θα πρεπει να λύσουμε μία παρεξήγηση. Ουτε απορρίπτει κανείς εκ ολοκλήρου τον ρόλο του Δημόσιου Τομέα, ούτε φυσικά όλοι οι ΔΥ είναι άχρηστοι και δεν δουλεύουν. Στην πράξη εγω τουλάχιστον λεω ότι κατ αρχην θαπρεπε να ειναι πολύ λιγότεροι για την συγκεκριμένη ελληνική οικονομία και ο αριθμός τους κυρίως (όχι απαραίτητα οι μισθοί) κάνει το συνολικό κόστος λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου δυσβάσταχτο για την ελληνική οικονομία.
Αντίστοιχα και όσοι ειστε "οπαδοί" του δημόσιου τομέα και κατακεραυνώνετε την ιδιωτική πρωτοβουλία θα έπρεπε να κάνετε διάκριση ανάμεσα στην παραγωγική ιδιωτική πρωτοβουλία και την μεταπρατική, παρασιτική ή κρατικοδιαίτη. Η πρώτη πρεπει να έχει κίνητρα ενω η δεύτερη να ειναι ασύμφορη

Bλασση, αυτα μπορει οντως να συμβαινουν σε ενα μικρο ποσοστο. Το οτι δεν ειναι πουθενα εξασφαλισμενη η αξιοκρατια ειναι γεγονος.

Ακομα κι ετσι ομως το κοστος των μισθων και των εισφορων το πληρωνει αλλος και οχι ολοι εμεις.

Και σε καθε περιπτωση, δε σημαινει οτι εξαιτιας αυτου, δικαιολογουνται ολες οι ανισορροπιες στο δημοσιο τομεα.

Μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα από 3-4 μεμονωμένα περιστατικά.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερο από το μέσο Ευρωπαίο. Τα τελευταία 10-15 χρόνια μιλάμε για ιδρώτα και αίμα.
Αντίστοιχα υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν σκληρά γιατί είναι σε υπηρεσίες που η στελέχωσή τους είναι ανεπαρκής, όχι επειδή δεν υπάρχουν υπάλληλοι αλλά επειδή ο "γνωστός" τους έστειλε στα "κεντρικά" και τώρα ψάχνουν καρέκλες να καθήσουν.
Το σίγουρο είναι οτι στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνει μιά τακτοποίηση, ένα νοικοκύρεμα.
Δεν γίνεται να βλέπεις υπαλλήλους κάποιων περιφεριακών γραφείων πχ (ΟΑΕΔ) να μην προλαβαίνουν να πιούν καφέ επειδή από τις 6 το πρωί έχουν μαζευτεί ουρές έξω από τα γραφεία και χτυπάνε τις τζαμαρίες, ειδικά σε περιόδους επιδομάτων, και στα κεντρικά να μην φτάνουν οι καρέκλες να καθίσουν.
Όπως δεν μπορεί υπάλληλος του Δήμου (γείτονας) να είναι κάθε μέρα στο σπίτι του στις 10.15'. Δεν θέλω το κακό του διπλανού, αλλά αυτό είναι πρόκληση για όλους.

Polla mpravo ston Kyr-Pagkalo...:a0210:

Akoma ton thimamai na fonazei sta edrana tis voulis gia tous "apolumenous" tis.... olympiakis...!!!!

Kai na kradainei ton nomo... alla poios na ton akousei...:guitarist:

I ekei den katargithikan oi theseis kai exoume akoma kratiko aerometaforea?

Μπάμπη, η πρόκληση συνίσταται στο ότι κάποιοι που δεν είχαν δεύτερο σώβρακο βρέθηκαν εν μια νυκτί με λιμουζίνες, βίλλες, ταξίδια για ψώνια στο Μιλάνο και βίο χλιδάτο ξαφνικά. Φυσικά η εργασία και τα ωράρια για αυτούς είναι άγνωστες παντελώς έννοιες.

Και η ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι όλοι αυτοί μαζί με εκείνους που διαρκώς μεγάλωνων τα κεφάλαιά τους εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα του κοσμάκη παράγοντας πλούτο, ζητάνε θυσίες από εμάς των 500, 600, 1000, άντε και 3000 σου βάζω εγώ Ευρώ το μήνα και με τις υποχρεώσεις αδυσώπητες.
Και ξέρουμε όλοι καλά πόσο αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια όλοι αυτοί που λέω.....

Ο υπάλληλος του μισθουλάκου, ανεξάρτητα από τον κόπο που καταβάλει στην εργασία του (λίγο ή πολύ) και που στα γεράματά του θα τη βγάζει στο συσσίτιο του Δήμου επειδή κάποιοι πλούτισαν με τη δική του σύνταξη, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ. Αδιαπραγμάτευτο.

Last edited:

Όπως δεν μπορεί υπάλληλος του Δήμου (γείτονας) να είναι κάθε μέρα στο σπίτι του στις 10.15'. Δεν θέλω το κακό του διπλανού, αλλά αυτό είναι πρόκληση για όλους.

Ίσως δεν είναι η μονιμότητα που αμέσως ευθύνεται για τέτοια περιστατικά -που όποιος πει ότι δεν υπάρχουν ή είναι εντελώς σπάνια θα είναι ψεύτης, όλοι λίγο πολύ έχουμε υπόψη μας τουλάχιστον για ένα παρόμοιο- αλλά ο τρόπος που αυτή ερμηνεύεται και η ένταξή της στο γενικότερο κλίμα ασυδοσίας.

Δηλαδή όπου έχουν μόνιμους υπαλλήλους αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά, στην ίδια έκταση; Ή εάν ο παραπάνω δεν ήταν μόνιμος θα άλλαζε τίποτα ιδιαίτερο στη συμπεριφορά του;

Polla mpravo ston Kyr-Pagkalo...:a0210:

Akoma ton thimamai na fonazei sta edrana tis voulis gia tous "apolumenous" tis.... olympiakis...!!!!

Kai na kradainei ton nomo... alla poios na ton akousei...:guitarist:

I ekei den katargithikan oi theseis kai exoume akoma kratiko aerometaforea?

Αυτο που λες ειναι το Νο 1 παραδειγμα.

Αλλα οταν μπορεις να κανεις εμποριο ψηφων, ερμηνευεις και το Συνταγμα κατα βουληση και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.

Παλιά θυμάμαι που μιλάγαμε συνέχεια για "μονόπλευρη λιτότητα".Ναααα κάτι τίτλους οι εφημερίδες!!!

Σήμαινε ότι όλα τα πληρώνουν οι μισθωτοί κι οι μικροεπαγγελματίες.

Κάθε νέα κυβέρνηση ζητούσε υπομονή για να βγούμε απο το "τούνελ" κι εξήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Μετά απ' όλα αυτά τα αλλεπάλληλα προγράμματα λιτότητας,καλούνται πάλι οι ίδιοι να πληρώσουν το...πάπλωμα.

Τώρα μερικοί αφελείς-μαζόχες μας λένε ότι φταίνε οι...σπατάλες κι ο ασύδωτος βίος των εργαζομένων για τα άδεια ταμία.

Ρε άει σαπέρααααααααααααααααα.........Πρρρρρρρρρρρρρ............:flipout::flipout::flipout:

Ίσως δεν είναι η μονιμότητα που αμέσως ευθύνεται για τέτοια περιστατικά -που όποιος πει ότι δεν υπάρχουν ή είναι εντελώς σπάνια θα είναι ψεύτης, όλοι λίγο πολύ έχουμε υπόψη μας τουλάχιστον για ένα παρόμοιο- αλλά ο τρόπος που αυτή ερμηνεύεται και η ένταξή της στο γενικότερο κλίμα ασυδοσίας.

Δηλαδή όπου έχουν μόνιμους υπαλλήλους αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά, στην ίδια έκταση; Ή εάν ο παραπάνω δεν ήταν μόνιμος θα άλλαζε τίποτα ιδιαίτερο στη συμπεριφορά του;

Θα αλλαζε μονο εαν ηξερε οτι υπαρχει ελεγχος στο εργο του. Οτι θα πιαστει αν ειναι ασυνεπης και θα υποστει τις συνεπειες. Εξαλλου ολα προβλεπονται στον Δημοσιουπαλληλικο κωδικα.

Η αρση της μονιμοτητας στις περισσοτερες θεσεις θα δημιουργουσε ζουγκλα. Καποιες θεσεις ομως του ευρυτερου Δημοσιου θα μπορουσαν να ειναι με συμβασεις ορισμενου χρονου.

Διονύση, το ποιοί φταίνε όλοι το ξέρουμε, αν και προσωπικά πιστεύω οτι κι εμείς έχουμε, ένα μικρό έστω, μερίδιο ευθύνης για όλο αυτό το ξεχαρβάλωμα.
Το θέμα όμως τώρα είναι τί κάνουμε από εδώ και πέρα.

Διονύση, το ποιοί φταίνε όλοι το ξέρουμε, αν και προσωπικά πιστεύω οτι κι εμείς έχουμε, ένα μικρό έστω, μερίδιο ευθύνης για όλο αυτό το ξεχαρβάλωμα.
Το θέμα όμως τώρα είναι τί κάνουμε από εδώ και πέρα.

Εμείς ;Προφανώς πληρώνουμε...

Για να συμβεί κάτι άλλο και να πληρώσουν οι πραγματικά υπαίτιοι και παράλληλα να δοθούν ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα,θα χρειαζόταν ένας άλλος λαός διαφορετικός απο τον σημερινό...

Παλιά θυμάμαι που μιλάγαμε συνέχεια για "μονόπλευρη λιτότητα".Ναααα κάτι τίτλους οι εφημερίδες!!!

Σήμαινε ότι όλα τα πληρώνουν οι μισθωτοί κι οι μικροεπαγγελματίες.

Κάθε νέα κυβέρνηση ζητούσε υπομονή για να βγούμε απο το "τούνελ" κι εξήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Μετά απ' όλα αυτά τα αλλεπάλληλα προγράμματα λιτότητας,καλούνται πάλι οι ίδιοι να πληρώσουν το...πάπλωμα.

Τώρα μερικοί αφελείς-μαζόχες μας λένε ότι φταίνε οι...σπατάλες κι ο ασύδωτος βίος των εργαζομένων για τα άδεια ταμία.

Ρε άει σαπέρααααααααααααααααα.........Πρρρρρρρρρρρρρ............:flipout::flipout::flipout:

κάποιος - κάποτε άφησε μια μεγάλη έκταση σε μία μονή

μετά από χρόνια εκεί σηκώθηκαν αρκετές πολυκατοικίες με το σύστημα της αντιπαροχής,

σε ένα από αυτά τα οικόπεδα αγόρασα ένα διαμέρισμα (συγκρότημα δύο πολυκατοικιών σε 4,5 στρέμματα οικόπεδο και συνολικά 35 διαμερίσματα)..... αρκετά από τα διαμερίσματα αυτά ανήκαν/ουν στην μονή ...

κάποια στιγμή έφυγα από το σπίτι αυτό και το νοίκιασα, από το ενοίκιο πλήρωνα στην εφορία το 40% ...........

η μονή πλήρωνε ??? πληρώνει ???

κάποιος - κάποτε άφησε μια μεγάλη έκταση σε μία μονή

μετά από χρόνια εκεί σηκώθηκαν αρκετές πολυκατοικίες με το σύστημα της αντιπαροχής,

σε ένα από αυτά τα οικόπεδα αγόρασα ένα διαμέρισμα (συγκρότημα δύο πολυκατοικιών σε 4,5 στρέμματα οικόπεδο και συνολικά 35 διαμερίσματα)..... αρκετά από τα διαμερίσματα αυτά ανήκαν/ουν στην μονή ...

κάποια στιγμή έφυγα από το σπίτι αυτό και το νοίκιασα, από το ενοίκιο πλήρωνα στην εφορία το 40% ...........

η μονή πλήρωνε ??? πληρώνει ???

Οι επιχειρησεις της εκκλησιας, οπως ξερω απο φιλη μου στην εφορια, δεν αποδιδουν καν το ΦΠΑ που εισπρατουν. Για φορολογηση των κερδων δεν το συζηταμε.

Το πως μια μονη μπορει να διαχειριζεται εταιριες κατασκευαστικες και μεσιτικες, ειναι αποριας αξιον.

Last edited:
ο κύριος Πάγκαλος έχει δουλέψει έστω και μία ημέρα στη ζωή του;
η δική του ...μονιμότητα στα βουλευτικά έδρανα απειλήθηκε ποτέ;
και τι ακριβώς θα χάσει αν απειληθεί; 2 'θητείες' του έχουν ήδη κατοχυρώσει βουλευτική αποζημίωση εφ όρου ζωής.

γενικώς έχετε χάσει τη μπάλα. το θέμα δεν είναι Δημόσιοι ενάντια Ιδιωτικών και ποιοί δουλεύουν περισσότερο.
(Το θέμα) είναι ότι ο μέσος έλληνας εργαζόμενος αμοίβεται λιγότερο από τον Ευρωπαίο, δεν έχει την αντίστοιχη περίθαλψη, πληρώνει βασικά καταναλώτικά αγαθά 100% παραπάνω από τον Ευρωπαίο και πληρώνει φροντιστήρια για τα παιδιά του. Οποιος έχει στείλει παιδί στο Λύκειο ξέρει πως το minimum αυτής της μηνιαίας δαπάνης είναι 600 ευρώ. Τα δε παιδιά του έλληνα, ακόμη κι αν φέρουν πτυχία και μεταπτυχιακά, κανείς δεν τα εξασφαλίζει ότι θα βρούν μια αξιοπρεπή δουλειά με περισσότερα απο´950-1000 ευρώ το μήνα - κι αυτήν, μόνο αν είναι τυχερά ή αν έχουν 'κονέ'.
Συγνώμη αλλά κανένας Γερμανός ή Αυστριακός ή Γάλλος δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας λέει 'τζίτζικες'.
Εκεί είναι το θέμα. Αλλά εμείς, ως συνήθως, τρωγώμαστε μεταξύ μας.