Bόμβος phono stage.(Aπό το νήμα πικάπ bauer audio DPS)

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Λοιπόν, τα μηχανήματα είναι ΟΚ. Τα κουβάλησα όλα μαζί στο μαγαζί από όπου πήρα το phono stage και δεν υπάρχει βόμβος. Μόνο το κλασσικό και αναμενόμενο φύσημα.

Μάλλον κάτι έχει γίνει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι μου. Θα φέρω ηλεκτρολόγο να δει τον πίνακα και βλέπουμε....

Ένα κάλό νέο.
Δε φταίνε τα μηχανήματα!

Τις δοκιμές που σνσφέρεις, τις έκανες με τα καλώδια που χρησιμοποιείς και στο σπίτι;

Να αποκλείσεις την περίπτωση να φταίει κάποιο καλώδιο, ελαττωματικό ή ξεκολλημενο-μισοκολλημένο βύσμα κλπ....

Ένα κάλό νέο.
Δε φταίνε τα μηχανήματα!

Τις δοκιμές που σνσφέρεις, τις έκανες με τα καλώδια που χρησιμοποιείς και στο σπίτι;

Να αποκλείσεις την περίπτωση να φταίει κάποιο καλώδιο, ελαττωματικό ή ξεκολλημενο-μισοκολλημένο βύσμα κλπ....
Ναι , τόσο τα interconnect όσο και τα ρεύματος κουβάλησα τα δικά μου. Δικό μου phono, δικός μου προενισχυτής, δικά μου ακουστικά και στην Stepcom όλα ήσυχα σαν τάφος!!! Μόνο το πολύπριζο δεν κουβάλησα!

Καλημέρα αν εχεις καταλήξει οτι κατι στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού είναι, δοκιμασε απο αλλή μπρίζα στο χώρο
να δείς τι γίνετε.
Εξέτασε την περιπτωση και με άλλο πολύμπριζο.
Για πες πως είναι η ηλεκτρική σου εγκατάσταση.
(εχεις ξεχωριστή γραμή με ασφάλεια στον πίνακα για τη μπρίζα του συστήματος σου η πέφτουν και αλλες συσκευές στη γραμμη
πάνω εκεί και ποιές)
Αν δεν γνωρίζεις τα παραπάνω ρώτα τον ηλέκτρολογο αυτον που κανε την αρχκή εγκατασταση κατα προτίμηση.

Καλημέρα αν εχεις καταλήξει οτι κατι στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού είναι, δοκιμασε απο αλλή μπρίζα στο χώρο
να δείς τι γίνετε.
Εξέτασε την περιπτωση και με άλλο πολύμπριζο.
Για πες πως είναι η ηλεκτρική σου εγκατάσταση.
(εχεις ξεχωριστή γραμή με ασφάλεια στον πίνακα για τη μπρίζα του συστήματος σου η πέφτουν και αλλες συσκευές στη γραμμη
πάνω εκεί και ποιές)
Αν δεν γνωρίζεις τα παραπάνω ρώτα τον ηλέκτρολογο αυτον που κανε την αρχκή εγκατασταση κατα προτίμηση.
jimara ευχαριστώ για τις προτάσεις. Έχω απογοητευτεί.

Μέτρησα τις τάσεις και τις γειώσεις, όλα ΟΚ.
Εξέτασα το phono stage και τον προ με άλλο πολύμπριζο, τά ίδια.
Τα συνέδεσα σε άλλη φάση, τα ίδια.
Από τον πίνακα έρχεται το καλώδιο κατευθείαν στο στερεοφωνικό. Ούτε ασφαλειοδιακόπτη δεν έχω, μόνο μία κεραμική ασφάλεια 35 αμπέρ. Την άλλαξα κι αυτή, τίποτε.

Τράβηξα μπαλαντέζα από το γείτονα στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου, τα ίδια.

Έχω απογοητευτεί. Αφού στο μαγαζί είναι εντελώς αθόρυβα, προφανώς κάτι γίνεται με το ρεύμα στοην πολυκατοικία και το phono stage είναι τόσο ευαίσθητο που το αρπάζει.....

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω .....

Παρεπιπτόντως, είτε συνδέσω το βραχίονα του Bauer στο phono stage είτε όχι, ο θόρυβος και το φύσημα μένουν αμετάβλητα. Άρα αυτή τη φορά η καλωδίωση του Bauer είναι απλά εξαιρετική. Με την εμπειρία μου, όταν συνδέω κεφαλή σε phono stage αυξάνεται, έστω και λίγο, ο θόρυβος.

Last edited:

Αποσυνδεσε την γειωση του πικαπ απο το phono να δουμε αν γινεται κατι.

Last edited by a moderator:

Αποσυνδεσε την γειωση του πικαπ απο το phono να δουμε αν γινεται κατι.

Απολογουμαι για το προηγουμενο λανθασμενο ποστ,αν μπορει παρακαλω να διαγραφει; :ADFADF1:

Όλα αυτά που γράφω γίνονται χωρίς καν να είναι συνδεδεμένο το πικάπ στο phono stage !!!

Συγνώμη, αλλά το έχω γράψει αρκετές φορές...

Έτσι κι αλλιώς η σύνδεση βραχίονα - phono stage γίνεται αποκλειστικά με XLR καλώδιο, δεν υπάρχει καλώδιο γείωσης μεταξύ πικάπ - phono stage...

Όλα αυτά που γράφω γίνονται χωρίς καν να είναι συνδεδεμένο το πικάπ στο phono stage !!!

Συγνώμη, αλλά το έχω γράψει αρκετές φορές...

Έτσι κι αλλιώς η σύνδεση βραχίονα - phono stage γίνεται αποκλειστικά με XLR καλώδιο, δεν υπάρχει καλώδιο γείωσης μεταξύ πικάπ - phono stage...

Χμμμμ....ναι.......:bang::laugh:

........παρ'ολο οτι η γειωση βραχιωνα/πικαπ δεν ειναι η ιδια με το pin 1 στο XLR .................

αρα το πρόβλημα το είχες απο πρίν και απλά το εντόπισες τώρα
αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν οτι το ρεύμα της ΔΕΗ είναι χάλια και γεμάτο θορύβους

αρα το πρόβλημα το είχες απο πρίν και απλά το εντόπισες τώρα
αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν οτι το ρεύμα της ΔΕΗ είναι χάλια και γεμάτο θορύβους
Ακριβώς. Σήμερα ψάχνοντάς το βρήκα ότι είναι ένας βόμβος στα 50 και ένας στα 100 Hz. (1η αρμονική)
Είναι θόρυβος από τη ΔΕΗ, και δεν τον άκουγα παλιά γιατί το επίπεδο γενικού θορύβου ήταν υψηλότερο. Τώρα με το BMC που είναι "τάφος", φάνηκε το πρόβλημα.
Ένας φίλος ψάχνει λύση με φίλτρο RLC.
Πάντως στην πράξη ακούγεται μόνο σε πολύ υψηλές εντάσεις, όταν σηκώνω τη βελόνα από το δίσκο. Όταν παίζει μουσική δεν το ακούω....

Ακριβώς. Σήμερα ψάχνοντάς το βρήκα ότι είναι ένας βόμβος στα 50 και ένας στα 100 Hz. (1η αρμονική)
Είναι θόρυβος από τη ΔΕΗ, και δεν τον άκουγα παλιά γιατί το επίπεδο γενικού θορύβου ήταν υψηλότερο. Τώρα με το BMC που είναι "τάφος", φάνηκε το πρόβλημα.
Ένας φίλος ψάχνει λύση με φίλτρο RLC.
Πάντως στην πράξη ακούγεται μόνο σε πολύ υψηλές εντάσεις, όταν σηκώνω τη βελόνα από το δίσκο. Όταν παίζει μουσική δεν το ακούω....

θα σου έλεγα να πάς σε μεγάλο re generator ρεύματος αλλα δεν αξίζει ο κόπος πολλά τα χρήματα
χώστα κάπου αλλού

λαμβάνοντας υπ οψιν οτι οσο πιό καλά μηχανήματα -καλώδια-ηχεία κλπ έχεις τόσο και πιό αποκαλυπτικό και αναλυτικό θα γίνεται το σύστημα σου
απλά ζήσε με το πρόβλημα οπως κάνουμε οι περισσότεροι
το ζητούμενο είναι η μουσική

Last edited:
Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην γείωση του σπιτιού ή και της πολυκατοικίας; Θέλω να πω μήπως υπάρχει διαρροή από άλλο διαμέρισμα προς το καλώδιο της γείωσης (το καλώδιο είναι κοινό σε όλα τα διαμερίσματα) η οποία γείωση ίσως να μην έχει αρκετή αγωγιμότητα προς την γη.

Μπορείς να δοκιμάσεις να μονώσεις προσωρινά με μονωτική ταινία την γείωση του πολύπριζου ώστε να μην συνδέεται κανένα μηχάνημα με την γείωση. Προσοχή όμως χειρίσου τα μηχανήματα προσωρινά ,όσο είναι χωρίς γείωση με ελαστικά στεγνά γάντια και με ελαστικές σόλες στα παπούτσια για σπάνια περίπτωση που υπάρχει διαρροή από τα μηχανήματα.

Άλλη περίπτωση. Μήπως υπάρχει ασύρματη συσκευή παρακολούθησης μωρού στο δικό σου ή σε διπλανό διαμέρισμα;

+1 για τον ροοστατη. κανουν ευκολα ζημια.

καμια φορα και τα ασανσερ...

Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην γείωση του σπιτιού ή και της πολυκατοικίας; Θέλω να πω μήπως υπάρχει διαρροή από άλλο διαμέρισμα προς το καλώδιο της γείωσης (το καλώδιο είναι κοινό σε όλα τα διαμερίσματα) η οποία γείωση ίσως να μην έχει αρκετή αγωγιμότητα προς την γη.

Τα μέτρησα όλα, μίλησα και με τη ΔΕΗ. Στην περιοχή μου έχει άμεση γείωση, στο σπίτι μου θεμελιακή. Δεν έχω θέμα γείωσης.

Μπορείς να δοκιμάσεις να μονώσεις προσωρινά με μονωτική ταινία την γείωση του πολύπριζου ώστε να μην συνδέεται κανένα μηχάνημα με την γείωση. Προσοχή όμως χειρίσου τα μηχανήματα προσωρινά ,όσο είναι χωρίς γείωση με ελαστικά στεγνά γάντια και με ελαστικές σόλες στα παπούτσια για σπάνια περίπτωση που υπάρχει διαρροή από τα μηχανήματα.
Το έκανα κι αυτό, τα ίδια.

Άλλη περίπτωση. Μήπως υπάρχει ασύρματη συσκευή παρακολούθησης μωρού στο δικό σου ή σε διπλανό διαμέρισμα;
Υπάρχει στο δικό μου, αλλά την έβγαλα από την πρίζα και ο βόμβος παραμένει.

Μήπως υπάρχουν φώτα φθορίου; Ή αλογόνου; Ή κάποιο dimmer?
Ναι, έχω dimmer σε λάμπα δαπέδου, αλλά τη βγάζω από την πρίζα και ο βόμβος παραμένει.

+1 για τον ροοστατη. κανουν ευκολα ζημια.

καμια φορα και τα ασανσερ...
Είμαι διαχειριστής. Το έκλεισα και το ασανσέρ, και το καλοριφέρ. Τα ίδια!

Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες σας!!!:music-smiley-005:

To άλυτο αυτο θέμα αρχιζει να με προβληματιζει πολύ

Μπράβω blugosi χαράς το κουράγιο σου,εκεί συνέχισε μην το βάζεις κάτω,αν και οφείλω να ομολογήσω ότι τα έχεις σχεδόν κοιτάξει όλα,με προβληματίζει και εμένα αυτό το θέμα το τι μπωρεί να είναι αυτό που σου δημιουργεί το βόμβο.