Bόμβος phono stage.(Aπό το νήμα πικάπ bauer audio DPS)

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Tο τροφοδοτικό του dps ειναι κοντά σε κανένα ηχείο?

Tο τροφοδοτικό του dps ειναι κοντά σε κανένα ηχείο?
Σχεδόν κολλητό στο ηχείο είναι, πατάει στο πάτωμα, αλλά τι σημασία έχει;

Το πρόβλημα φαίνεται και με το τροφοδοτικό εκτός πρίζας....

Μπράβω blugosi χαράς το κουράγιο σου,εκεί συνέχισε μην το βάζεις κάτω,αν και οφείλω να ομολογήσω ότι τα έχεις σχεδόν κοιτάξει όλα,με προβληματίζει και εμένα αυτό το θέμα το τι μπωρεί να είναι αυτό που σου δημιουργεί το βόμβο.

Έχω καταλήξει ότι είναι θέμα ρεύματος από το μετασχηματιστή της γειτονιάς μου. Το τροφοδοτικό του phono stage δεν καταφέρνει να τον κόψει εντελώς και περνάει έναν βόμβο στα 50 ΗZ από τον οποίο ακούγεται και η πρώτη αρμονική. Είναι τόσο ήσυχο το μηχάνημα που ο βόμβος αυτός είναι ενοχλητικός σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σε αρκετούς δίσκους ο βόμβος δεν ακούγεται λόγω θορύβου επιφανείας δίσκου ή περιεχομένου, αλλά σε κάποιος ήσυχους κλασσικής είναι σπαστικό....

Από ότι θυμάμαι, και πριν από κάποια χρόνια είχα πρόβλημα με το προηγούμενο phono stage που το είχα ξεπεράσει βάζοντας μπαταρίες μοτοσυκλέττας στην τροφοδοσία, αλλά εκείνο δεχόταν 24V DC. Το BMC δέχεται 240 V DC.

Θα προσπαθήσω να το αντιμετωπίσω τοπικά με κάποιο φίλτρο ίσως στην τροφοδοσία του phono stage, απέξω φυσικά , στο καλώδιο.

Αν δεν γίνει τίποτε, θα προσπαθήσω να δανειστώ ή να πάρω για Demo αν βρω κανένα μαγαζί που να μου το δίνει, κανένα power conditioner τύπου Shunyata κλπ.

Η στην τελική να δοκιμάσω ξανά κανένα άλλο phono stage της ίδιας κατηγορίας, μήπως και αντιμετωπίζει καλύτερα το χάλια ρεύμα στο σπίτι μου.

ακουσε με και απομακρυνε το τροφοδοτικο απο το ηχειο τοσα εχεις δοκιμασει καντο και αυτο

Για το πρόβλημα του βόμβου, θα έλεγα να μην βιαστείς να χώσεις λεφτά σε ένα από τα λεγόμενα hiend φίλτρα (ούτε να αλλάξεις phono) αν δεν δοκιμάσεις ένα απλό ΕΜΙ/RFI φίλτρο επάνω στο phono σου (και σε όλες τις συσκευές πλην των ενισχυτικών)...

Τα φιλτράκια τύπου φερρίτη γύρω από τα καλώδια ρεύματος είναι μάλλον για ψυχολογικούς λόγους, και προσωπικά (έχω σε όλα τα καλώδια ρεύματος μου) δεν ακούω καμιά διαφορά ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο...

Εύχομαι να λύσεις το πρόβλημα σύντομα!!

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα βόμβου έχω απο το phono stage, όταν βγάζω από το κύκλωμα τροφοδοσίας ενα ISOLATOT V3 του Χάϊτα που έχω. Δεν μου λύθηκε με ένα απλό & φτηνό ΕΜΙ/RF φίλτρο που πήρα από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών. Ο βόμβος όμως μειώνεται αρκετά μετακινόντας το phono.

Δοκίμασα ένα Shunyata Hydra V-Ray μπας και κάνει τίποτε, αλλά τζίφος.
Φαίνεται ότι αυτά τα power conditioners είναι κυρίως για να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υψηλές συχνότητες...

Ομολογώ ότι πολύ μ' έχει προβληματίσει το θέμα αου φίλε blugosi.
Σκέφτηκα κάτι ακόμα:

Έχεις γράψει ότι το πρόβλημσ υφίσταται, ανεξαρτήτως αν είναι συνδεμένο το πικ-άπ ή όχι. Δοκίμασε λοιπόν τον προενισχυτή phono σε άλλες πρίζες, σε άλλες θέσεις του σπιτιού και εν συνεχεία, αν είναι εφικτό, σε άλλα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας.

Για ευκολία, διότι δε γίνεται να κουβαλάς παντού ένα σύστημα, χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι ακόυστικά με ενισχυτή ακουστικών, αν έχεις.

Άν δεν έχεις, μπορώ να σου δανείσω για τις ανάγκες της δοκιμής μία μικρή φορητή κονσόλα της Soundcraft. Η κονσόλα πληροί πλήρως τις προδιαγραφές, έχει fully balanced εισόδους-εξόδους και δυνατό ενισχυτή ακουστικών. Θα είναι εύκολο να δοκιμάζεις από θέση σε θέση.

Είναι σημαντικό να απομονώσεις το πρόβλημα, προκειμένου να το εντοπίσεις.
Ελπίζω έτσι να βγεί κάποια άκρη. :chinscratch:

... Δοκίμασε λοιπόν τον προενισχυτή phono σε άλλες πρίζες, σε άλλες θέσεις του σπιτιού και εν συνεχεία, αν είναι εφικτό, σε άλλα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας.

Για ευκολία, διότι δε γίνεται να κουβαλάς παντού ένα σύστημα, χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι ακόυστικά με ενισχυτή ακουστικών, αν έχεις.
...
Μιχάλη ευχαριστώ για την ιδέα, τα έχω κάνει αυτά. Μπαλαντέζα από το διαμέρισμα του από κάτω, μπαλαντέζα από την πρίζα των κοινοχρήστων στο ισόγειο, μπαλαντέζα από τη διπλανή πολυκατοικία. Οι δοκιμές γίνονται με τα ακουστικά επάνω στον προενισχυτή , για να μην ανάβω τον τελικό μου που λόγω μετασχηματιστών εκπέμπει σίγουρα ΕΜ γύρω γύρω.

Το θέμα φαίνεται ότι είναι το εξής:

Η ΔΕΗ στην περιοχή μου δεν έχει πολύ καθαρό ρεύμα, το phono stage προσφέρει υψηλό gain, και είναι κατά τα άλλα τόσο ήσυχο που ο βόμβος δεν κρύβεται μέσα στο φύσημα.

Σε όλη την Αθήνα οι γειώσεις των οικιών είναι με άμεση γείωση, συνήθως θεμελιακή.

Σε ορισμένες περιοχές που το έδαφος είναι ιδιαίτερα πετρώδες, δεν είναι αποτελεσματική η άμεση γείωση και η ΔΕΗ παρέχει ουδετερογείωση, δηλαδή συνδέεται στον μετρητή της ΔΕΗ του καταναλωτή η γείωση μαζί με τον ουδέτερο.

Αναλαμβάνει λοιπόν την παροχή σωστής γείωσης ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην υψηλή έξοδό του.

Στο όριο μεταξύ των δύο περιοχών διασυνδέσεων, συχνά υπάρχουν τέτοια προβλήματα θορύβου, και δυστυχώς στο επάνω τετράγωνο από την πολυκατοικία μας έχουν ουδετερογείωση!!!!

Ο Γερμανός λοιπόν της BMC, δεν είχε υπόψη του τέτοιες Ελληνικές ανωμαλίες όταν σχεδίαζε το κατά τα άλλα εξαιρετικό phono stage, οπότε και το τροφοδοτικό του φαίνεται ότι αφήνει κάποιο μικρό ποσοστό θορύβου να περνάει.

Πήρα τηλέφωνο στη Γερμανια τις προάλλες, και μίλησα απευθείας με τον σχεδιαστή και συνιδρυτή της BMC . Ο άνθρωπος έφαγε μισή ώρα στο τηλέφωνο μαζί μου ψάχνοντας για λύση! Δεν βρήκαμε κάτι...

Έχω κανονίσει ορισμένες ακόμη δοκιμές την άλλη εβδομάδα και θα πάρω τις αποφάσεις μου σε συνεργασία με τον εδώ αντιπρόσωπο που ευτυχώς με υποστηρίζει άψογα στο ψάξιμο....

Πόσα χρόνια την έχεις την Zyx; Έχεις δοκμάσει να παίξεις με άλλη κεφαλή; Mήπως τα έχει παίξει; Σε ρωτάω γιατί αυτό το φαινόμενο μου έχει τύχει (να αλλάξω την κεφαλή και τσούπ όλα τα κακά να εξαφανιστούν ως δια μαγείας!..) ο βόμβος μπορεί να είναι στοιχείο οτι η zyx σου ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί..

Μπορεί είπα αλλα αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Λοιπόν, τα μηχανήματα είναι ΟΚ. Τα κουβάλησα όλα μαζί στο μαγαζί από όπου πήρα το phono stage και δεν υπάρχει βόμβος. Μόνο το κλασσικό και αναμενόμενο φύσημα.

Μάλλον κάτι έχει γίνει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι μου. Θα φέρω ηλεκτρολόγο να δει τον πίνακα και βλέπουμε....

Πηρες και το πικαπ σου;

Αν οχι και η Zyx εχει μεταλικο body δοκιμασε να την απομονωσεις απο το κελυφος του βραχιωνα προσωρινα να δεις αν σταματα το προβλημα.

Πόσα χρόνια την έχεις την Zyx; Έχεις δοκμάσει να παίξεις με άλλη κεφαλή; Mήπως τα έχει παίξει; Σε ρωτάω γιατί αυτό το φαινόμενο μου έχει τύχει (να αλλάξω την κεφαλή και τσούπ όλα τα κακά να εξαφανιστούν ως δια μαγείας!..) ο βόμβος μπορεί να είναι στοιχείο οτι η zyx σου ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί..

Μπορεί είπα αλλα αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Πηρες και το πικαπ σου;

Αν οχι και η Zyx εχει μεταλικο body δοκιμασε να την απομονωσεις απο το κελυφος του βραχιωνα προσωρινα να δεις αν σταματα το προβλημα.

Ο βόμβος υπάρχει και χωρίς το πικάπ συνδεδεμένο στο phono stage λέμε! Είτε συνδέσω το βραχίονα είτε όχι, είναι το ίδιο ακριβώς...

Όλες οι δοκιμές έγιναν χωρίς το πικάπ συνδεδεμένο. Δεν έχει σχέση με την κεφαλή, ούτε με τον βραχίονα....